2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Yapar yapar merak etme sen anam benim bebenin de iyice gündüz gece gitti her gece yarım saat ata ata gidiyoruz dun 2.30 da uyudu bugun bakalım 3 u kesın bulacak
Bizimki atakta olduğundan bir anı bir anını tutmuyor.Bir bebe 7 saat nasıl uyanık kalabilir ya dalmadı bir türlü en son pes etti 2de uyudu

Tadını çıkar prensesliğinin

Kuzum benim oğlan 2780 gr doğdu 2680 gr ile taburcu olduk.Dün 1.ay izlemi vardı tam 3300 gr olmuş yani doğum kilosunun üstüne 520 gr. almış.
Ama bu 520 gramı 15 günde aldı ilk 15 gün sadece doğum kilosuna ulaşabildi.
Normal mi sence böyle olması ebe her hafta tartalım dedi.Yarın da doktor kontrol var bakalım doktor ne diyecek merak ediyorum

Her hafta tart kuzum sınırda kalmış korkulacak kadar değil ama erkek bebekler biraz daha meyilli olur eğer takviye yıksa başlamak lazım almazsa

Her hafta tart kuzum sınırda kalmış korkulacak kadar değil ama erkek bebekler biraz daha meyilli olur eğer takviye yıksa başlamak lazım almazsa
15.günde mama başladık mama ile aldı zaten o 520 gramı kuzum
Bir de miadında küçük doğduğu için gelişim geriliği var dedi doktor, bende hem meme hem mama istediği kadar veriyorum.

Kız nasıl uykun yoktu ki ben her bulduğum fırsatta uyuyacak kadar uykusuzum hep
Biz hala nöbet yerindeyiz
Gelemediğime bakma yarım saatte bir uyanıyorum hanımefendiciğimin gazı var poposunun derdine uyutmuyor az önce masajla falan biraz çıkardım eşim uyandı o ses ne diye ahah
Hala mıkırnadıyor vallahi başım ağrıdı

Kuzum her gun yemekte salata yapip yiyorum belki onunda etkisi vardir yesil yaprakli sebzler arttiriyormus su desen onuda arttirdik
Bende her gün yeşillik yiyorum ama anlamıyorum artık nasıl artacak bu süt

Günler sonra ilk defa 10'da yattık ve saat burda 6, hala uyuyor. Sadece 2'de besleme yaptık. Özendirmek gibi olmasın. Ben de kalktım pompa yapıyorum dün gündüz çok uyanık kalmıştı, sanırım onun yorgunluğu çıkıyor. Bugün gündüz de bu uykunun geri dönüşü saatler boyu uyanıklık olacak muhtemelen

Bende her gün yeşillik yiyorum ama anlamıyorum artık nasıl artacak bu süt
Dün görüştüğüm bir doktor bazı bünyelerin üretebileceği süt miktarı bellidir, onun dışına çıkmak zordur dedi. Benim sanırım öyle, artık durumu yavaş yavaş kabulleniyorum. umarım senin için farklıdır, yine de artırmak için her yolu dene, olmuyorsa da stres yapmamak lazım. Ben onu beceremedim, o da sütü etkilemiş olabilir.

Haha tahtaya vur nazar değmesin Bizimkinin de baktım sabah keyfi yerinde azcık tummy time yaptık sonra hala fıkır fıkır aldım ana kucağına ilk defa bu kadar uzun durdu uyuyo galiba şimdi Sallanmasını durdursam kesin uyanır

Hemen tahtaya vurdum ama muhtemelen bu durum çok uzun sürmeyecek,
Ohh ne güzel keyif yapmışsınız anne kucağı benim de almam lazım, kafasını tam tutabilnesini bekliyordum almak için.

Olabilir herkesin bünyesi farklı sonuçta.
Artsın diye uğraşıyorum ama artmazsa da üzülmüyorum bebeğim zaten küçük iyi olsun da mama ile büyüsün kafasındayım

Kaç ml ne kadar alıyor kuzum
Kuzum önce emziriyorum sonra mama veriyorum genelde 60 ml içiyor günde 5 kez veriyorum bazen 6 oluyor.Yani günde toplam 300-360 ml mama alıyor.

Kafalar duman oldu gerçekten

Maşallah kuzum Maşallah afiyet olsun
Hakkaten zaten ağlamasın diye uğraşıyorsun çünkü o senin bebeğin doktor kesinlikle deyince strese giriyorum. Normalde gazlı bir bebek gaz çıkarırken bazen ıkınıp ağlıyor kısa kısa dün akşam gittim gaz damlası aldım normalde uğraşıp kendi kendine çıkarıyordu gece boyu aa demesin diye yapmadığım kalmadı 3 saatin sonunda geri uyuyabildi

Çocuk cerrahları ile doktorları arasında fark var galiba. Bilemedim biz hiç cerraha gitmedik.
Çocuk doktoru işin teşhis bölümünde cerrahi de gerçekleştirme mesela dil altı bağını çocuk doktoru söyledi yakın diye cerrahi de pazartesi operasyonu gerçekleştirecek gibi

Kısa bir süreliğine nöbet yerini terketniş olabilirim azıcık uyumam için müsade verdi oğlum

Çocuk doktoru işin teşhis bölümünde cerrahi de gerçekleştirme mesela dil altı bağını çocuk doktoru söyledi yakın diye cerrahi de pazartesi operasyonu gerçekleştirecek gibi
Canım fikirleri konusunda fark var gibi. Cerrahlar ile çocuk sağlığı doktorları su fıtığı konusunda farklı şeyler söylüyor

Kızlar günaydın umarım hepiniz iyisinizdir. Herkesin problemleri ortak sanırımbiz de bugün 40 günlük olduk ama şu aralar çok fazla uyku problemi var.Gece çok uyanıp, uykuya dalmakta zorlanıyor .Gündüz zaten hiç uyumuyor neredeyse..meme emerken hafif kestiriyor yerine koyduğumda uyanıyor onun dışında sürekli uyanık ve ağlıyor mızıldanıyor hep huzursuz.sürekli emmek istiyor. Doymuyor diye mama veriyorum ama yarım saat 40 dk mayışıyor sonra yine ağlamaya başlıyor. Ne yapacağım bilmiyorum

Oh maşallah canım benim her emzirme sonrası ver diyebilir 2 saatte 1 90 denersin 60 tam bitiriyirsa eğer 90 yapıp ne içerse kar gözüyle midyi buyutebilirsin bir bak da bu hafta kilosuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…