2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bende çok sık olmasada emzikten destek alıyorum en azından bir 15-20dk kazandırsa o bile yetiyor. Mesela uykudan tam uyanıcak kıpırdanmaya başlıyor birşeyle uğraşıyorsam emzik veriyorum 15-20dk ağlamıyor sonrasında zaten emziriyorum. Yada göğsümde yoruluyorum yatağa yatırdığımda da bazen uykuya geçemiyor kabızlık sancılarından o sırada emzik veriyorum arada emzik sayesinde dalıyor arada emzikte işe yaranıyor

Kızlar pisige çare ne 3 saatte 1 altını değiştiriyorum ve lavaboda yıkıyorum hametan sürüyorum azaldı ama geçmedi cildiricam valla doğduktan sonra evhamda D dra21 oldum
Canım doğru yapıyorsun birde havalandırın altını derler ama hem bunlar kış bebeği hemde heryere işeyi veriyorlar nasıl havalandırmak lazım bilemedim bizimkininde hafif kızarıklık var 2-3 saatte bir altını kesin değiştiriyorum. Zeytin yağı ve pişik kremi düzenli kullanıyorum arada birini arada birini sürerek bez prima kullanıyorum ama altını silerken ıslak mendil kullanmaktan oldu benimki çünkü yalnızız pamuk su vs yetişemiyorum birde yine çok tecrübesiz olduğumuzdan ilk banyoyu 11. Gün yaptırdık sonrasında da hala ikinci banyoyu bugün yaptıracağız onunda etkisi var bence bizimkinde

Kesınlıkle yabancı yazarların kıtaplarında da aslında emzık onerılıyor uyku gecısınde rutinlerde özellıkle öneriliyor trde öcü gibi bakıyolar benım oğlum tutmadı anamı ağlattı dediğin gibi bu minnoşta verıyorum hayat kurtarıyor ama açken asla almıyor

Yok balım ya ama ıslak mendıl ıyı olmasına rağmen bıze felaket oldu hafıf kızarıklık normal pamuğu ben dırek lavobada ıslatıyorum

Katı Dalin sabunla yikiyordum saf suyla mi yikayayim

Valla ev çok sıcak isiticida açıyorum altına alezimi seriyorum 3 saat bile havalandırdigimi biliyorum

Çocuk doktoru işin teşhis bölümünde cerrahi de gerçekleştirme mesela dil altı bağını çocuk doktoru söyledi yakın diye cerrahi de pazartesi operasyonu gerçekleştirecek gibi
Kuzum çok geçmiş olsun umarım çok zorlamaz bu süreçte minik seni
Kısa bir süreliğine nöbet yerini terketniş olabilirim azıcık uyumam için müsade verdi oğlum
Biz nöbete devam canım siz takılın. Emziriyorum uyanıyor yatırıyorum uyanıyor döngüsündeyiz. Migrenim tuttu geceden beri yeminle. En son 10 civarı bi yarım saat uyumuştuk hala gram uyumadık. Uyusa ben de devrileceğim ama yok sinirlerim bozuldu
Katı Dalin sabunla yikiyordum saf suyla mi yikayayim
Canım ben bebek temizleme pamuğunu ufak bir saklama kabına koyup üzerine çekeceği kadar su koyuyorum altını hep onla temizliyorum. Kızarmaya başladığını görürsem hemen pişik kremi sürüp öyle bezini bağlıyorum. Hiç pişik olmadı şimdiye kadar. Papatyatyanın dediği gibi sabun kurutuyodur. İyice temizleyince sabuna gerek kalmıyor bence

Bende her gün yeşillik yiyorum ama anlamıyorum artık nasıl artacak bu süt
Canım hiç dert etme. Olmayınca olmuyor ne yapsan da. Cok kişiden duydum bunu. Yine emsin bırakmasın yeter ki, mamayla da devam et. Ben de öyleyim yani yapacak 1 sey yok. Küçük oğlum 33 ay emdi, biberon da kullandık mama değil ama sagilmis sütümü içti ben isteyken 1.5 yaşına kadar falan. Bırakmadı. İnşallah bu bebelerimiz de öyle olur. Olmazsa da dünyanın sonu değil. Büyük oğlum 7 ay emdi masallah gayet de sağlıklı. Ayrıca sizin Dr un yasıtlarini yakalaması muhabbetini cok saçma buldum. Ablamin oğlu 2800 doğmuştu. 6 aylıkken 10 kiloydu. O tamamen beslemeye ve bebeğin yapısına bağlı bence. Hani kimi minyon olur kimi iri vs.

Daha almadık, belki burda kullanan vardır diye sordum ama kimse dönmedi canim
Ben 2 gündür kullanıyorum ama laktazm de kullanıyorum sanki daha rahat ama hala arada sıkıştırıyor kızarıyor daha yeni başladım papatya şurubunu kullanıyor memnundu diye hatırlıyorum

Arkadaşlar pamuk u islatip saklama kabına koyacağım ya sogumaz mi ya üşür vucuduna değince bı de o konuda aydınlatın beni

Hemen tahtaya vurdum ama muhtemelen bu durum çok uzun sürmeyecek,
Ohh ne güzel keyif yapmışsınız anne kucağı benim de almam lazım, kafasını tam tutabilnesini bekliyordum almak için.
Yenidoğana uygun olanlar da var aslında, bizşmki de ilk defa oturdu bu kadar güzel uyudu içinde Sonra bi de dışarı çıktık arabasında uyudu çocuk hareket istiyormuş sürekli
Ya bibs de tutmadı benimki evde her türlü emzik var En son mememin modelini çıkarıp emzik yapıcam çünkü şu an emzik benim. 1 yaşında onu da bıraktırmayı öneriyorlar ya o zor geliyor bence insanlara
Arkadaşlar pamuk u islatip saklama kabına koyacağım ya sogumaz mi ya üşür vucuduna değince bı de o konuda aydınlatın beni

Bence en güzeli bu hem soğuyor hemde bakteri üreyebilir kapalı kapta
Soğuyor ya bakteri için de günlük hazırlıyorlar ama soğuyor işte. Ben kaynar suyu döküp yaptım bi süre de şimdi ıslak mendil kolay geldi. Papatyamaviss ya her seferinde suyun ısınmasını bekleyip mi yapıcazz Bunu da deneyelim çünkü ıslak mendil sanki tahriş edecekmiş gibi geliyor

Kaynamış soğumuş suyla pamuğu ıslatıp siliyorum ben, şimdiye kadar hiç pişik olmadı. Sildikten sonra da kuru pamukla kuruluyorum. Şampuan ya da sabun için çok erken bence, ciltleri henüz çok hassas.

Son düzenleme:
Ben 2 gündür kullanıyorum ama laktazm de kullanıyorum sanki daha rahat ama hala arada sıkıştırıyor kızarıyor daha yeni başladım papatya şurubunu kullanıyor memnundu diye hatırlıyorum
Anne sütü ile mi veriyorsun yoksa direk kasık üstünden mi canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…