- 12 Şubat 2023
- 2.244
- 3.752
- 63
- 30
Amin canım inşallahKuzum çok geçmiş olsun umarım çok zorlamaz bu süreçte minik seni
Biz nöbete devam canım siz takılın. Emziriyorum uyanıyor yatırıyorum uyanıyor döngüsündeyiz. Migrenim tuttu geceden beri yeminle. En son 10 civarı bi yarım saat uyumuştuk hala gram uyumadık. Uyusa ben de devrileceğim ama yoksinirlerim bozuldu
Canım ben bebek temizleme pamuğunu ufak bir saklama kabına koyup üzerine çekeceği kadar su koyuyorum altını hep onla temizliyorum. Kızarmaya başladığını görürsem hemen pişik kremi sürüp öyle bezini bağlıyorum. Hiç pişik olmadı şimdiye kadar. Papatyatyanın dediği gibi sabun kurutuyodur. İyice temizleyince sabuna gerek kalmıyor bence
Geceleri çok zor oluyor özellikleYenidoğana uygun olanlar da var aslında, bizşmki de ilk defa oturdu bu kadar güzel uyudu içindeSonra bi de dışarı çıktık arabasında uyudu çocuk hareket istiyormuş sürekli
Ya bibs de tutmadı benimki evde her türlü emzik varEn son mememin modelini çıkarıp emzik yapıcam çünkü şu an emzik benim. 1 yaşında onu da bıraktırmayı öneriyorlar ya o zor geliyor bence insanlara
Soğuyor ya bakteri için de günlük hazırlıyorlar ama soğuyor işte. Ben kaynar suyu döküp yaptım bi süre de şimdi ıslak mendil kolay geldi.Papatyamaviss ya her seferinde suyun ısınmasını bekleyip mi yapıcazz Bunu da deneyelim çünkü ıslak mendil sanki tahriş edecekmiş gibi geliyor
Kaşık ile canımAnne sütü ile mi veriyorsun yoksa direk kasık üstünden mi canim
Birden fazla çocuğu olan herkesin karşısında saygıyla eğiliyorumAmin canım inşallah
Nerdeee uyuyamadık maalesef kızım acıktııııımmm diye bağırmaya başladı mecbur kalktık sıpa biraz uyudu da kahvaltı hazırlamam için bana zaman tanıdı
Cesaret mi saflık da diyebiliriz benceBirden fazla çocuğu olan herkesin karşısında saygıyla eğiliyorum
Bir tanesine bakmak zor geliyor bazen vallahi cesaret işi sizinki
Aynen bende öyle arada kullanıyorum işe yarıyor. Bir de bi işim için dışarı çıkarsam ya da uyuyor olursam eşim annem bu şekilde oyalayabiliyor.Bende çok sık olmasada emzikten destek alıyorum en azından bir 15-20dk kazandırsa o bile yetiyor. Mesela uykudan tam uyanıcak kıpırdanmaya başlıyor birşeyle uğraşıyorsam emzik veriyorum 15-20dk ağlamıyor sonrasında zaten emziriyorum. Yada göğsümde yoruluyorum yatağa yatırdığımda da bazen uykuya geçemiyor kabızlık sancılarından o sırada emzik veriyorum arada emzik sayesinde dalıyor arada emzikte işe yaranıyor
Canım ben bi küçük saklama kabı ayarladım. Alt değiştirmeden önce ılık su koyuyorum pamuğu ona batırıp siliyorum.Arkadaşlar pamuk u islatip saklama kabına koyacağım ya sogumaz mi ya üşür vucuduna değince bı de o konuda aydınlatın beni
Ben gece hiç kurulamıyorum. Çünkü uyanıyor kendine geliyor zaten çoğu yerde gerekmedikçe değişmeyin bile yazıyor geceleri. O kadar da değil çişli bezle bırakılmaz ama mümkün olduğunca hızlı yapmaya çalışıyorum. Gün içinde de pamuk ıslak mendil karışık gidiyoruz pişik olmadı hiç. Bazen bakıyorum hafif kızarmış krem sürüyorum düzeliyor.Yenidoğana uygun olanlar da var aslında, bizşmki de ilk defa oturdu bu kadar güzel uyudu içindeSonra bi de dışarı çıktık arabasında uyudu çocuk hareket istiyormuş sürekli
Ya bibs de tutmadı benimki evde her türlü emzik varEn son mememin modelini çıkarıp emzik yapıcam çünkü şu an emzik benim. 1 yaşında onu da bıraktırmayı öneriyorlar ya o zor geliyor bence insanlara
Soğuyor ya bakteri için de günlük hazırlıyorlar ama soğuyor işte. Ben kaynar suyu döküp yaptım bi süre de şimdi ıslak mendil kolay geldi.Papatyamaviss ya her seferinde suyun ısınmasını bekleyip mi yapıcazz Bunu da deneyelim çünkü ıslak mendil sanki tahriş edecekmiş gibi geliyor
Ay çok şanslısınız yaaaa burada dışarısı -2lerde ve evde yerler duvarlar pek ısınmıyor ondan ev sıcak olsada ben cesaret edemedim öyle havalandırmaya kendi evime gidince kesin evde serbest takılcazValla ev çok sıcak isiticida açıyorum altına alezimi seriyorum 3 saat bile havalandırdigimi biliyorum
Ay evet kesinlikle yaniAynen bende öyle arada kullanıyorum işe yarıyor. Bir de bi işim için dışarı çıkarsam ya da uyuyor olursam eşim annem bu şekilde oyalayabiliyor.
Ikisinide yiyorum ama faydası olmuyor sürekli emdiği için strese giriyorum. Son verdiğim mamadan sonra uyudu 40 dk sonra uyandı az daha emzirip mama verdim uyudu bende rahatladımO ya almaz ya da kusar fazlasını 2 saatte 1 besle canım gündüz de verme ihtiyacın olmazsa gece uyumadan rezene tahin helvası ye ya da e bebekten malt al dene olmadı
Kuzum hemen akıyor sıcak yaYenidoğana uygun olanlar da var aslında, bizşmki de ilk defa oturdu bu kadar güzel uyudu içindeSonra bi de dışarı çıktık arabasında uyudu çocuk hareket istiyormuş sürekli
Cevap da geç kaldım mı canım bilmiyorum ama dün bizim de çocuk doktorumuz yazdı bugün iki kez kullandım mama ya da anne sütünü biberonla verirken günde 4 kez 10 damla yaptımKizlar, sab simplex kullanan var mı? Nasıl kullanıyorsunuz? Anne sütüne yada mamaya mi karistiriyorsunuz? Günde kaç damla? Bizim bebe iki gündür gaz sancisindqn yatmıyor, doktora yazdik sab simplex alın dedi..
Ya valla geçen gece almamışım uyku sersemi çişli bez iki kilo çiş var sanki aşırı şişmiş üzüldüm sonraBen gece hiç kurulamıyorum. Çünkü uyanıyor kendine geliyor zaten çoğu yerde gerekmedikçe değişmeyin bile yazıyor geceleri. O kadar da değil çişli bezle bırakılmaz ama mümkün olduğunca hızlı yapmaya çalışıyorum. Gün içinde de pamuk ıslak mendil karışık gidiyoruz pişik olmadı hiç. Bazen bakıyorum hafif kızarmış krem sürüyorum düzeliyor.
Aha aynı Kuzey ana kucağına bayılıyor sallana sallana uyuyor durunca gözü açıyor. Gezerken de uyuyor bi yerde bi süre sabit kalırsak yine açıyor gözleri
Ya biz petekleri açmadık ki dahaKuzum hemen akıyor sıcak yabazen normal dırek ıslatıp altını soyana kadar peteğin üstüne atıyorum bana zor gelmıyor artık
Teşekkür ederim canım, akşam alacak kocam gelirken getirecek, akşam deneyelim bizdeCevap da geç kaldım mı canım bilmiyorum ama dün bizim de çocuk doktorumuz yazdı bugün iki kez kullandım mama ya da anne sütünü biberonla verirken günde 4 kez 10 damla yaptım
Ay inşallah ya Bizimki sabaha kadar iki büklüm kıpkırmızı hep ıkınıyor yavrum bugün bununla baya gaz çıkardı bugün gece nasıl olacak bakalım bu arada biberonu eklemeye doktora sormadım açıkçası d vit için biberona ekleyebılırsın denınce bunda da sıkıntı olmaz diye düşündümTeşekkür ederim canım, akşam alacak kocam gelirken getirecek, akşam deneyelim bizdeinşallah ise yarar bebelere de rahatlarkar biraz
Boşa demiyolar analık delilik diyeCesaret mi saflık da diyebiliriz bencezaten sen bu süreci görmüş geçirmişsin bandı başa sarmanın manası ne yani kır kıçını büyüt hazır elindekini
Çok şükür bin şükür varlıklarına
Ağam şuanda süpürge sesi eşliğinde minik şekerlemeler yapıyor en ufak seste gözler fıldır fıldırBoşa demiyolar analık delilik diye
Çok şükür
Bizimkide bugun kac kere yatirdiysam uyandi sonra arkadaslarim geldi cocuk sesleri vardi o gurultude uyuduAğam şuanda süpürge sesi eşliğinde minik şekerlemeler yapıyor en ufak seste gözler fıldır fıldır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?