2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bizimkiler benziyormuş, biriktirip biriktirip öyle yapıyorlar yeşil ve siyah renk normal mi bilemedim istersen bir doktoruna sor

Valla annelik delilik Yoksa psikolojik olarak çökmek kendini kötü hissetmek en dipte olduğun zamanların olması ama aynı şeyleri bir daha yaşamayı göze alıp yine çocuk yapmak
Unutursam bende yaparım muhtemelen Eşim 3 çocuk istiyor ben 2 istiyordum.Geçen gün ben 2.yi de istemiyorum hele ki sen okulu bitirmeden yapmam bana faydan yok ki sen gibi olsam çocuk bende isterim dedim o zaman okul bitince arka arkaya iki tane yapalım diyor Bu adamların kafasından istiyorum
Bugün bende bi krizin eşiğinden döndüm Bizde 5.hafta atağındayıx 8.hafta daha fenaysa ne yaparım bilmiyorum
Yani herkesin evlilikte şu kadar çocuğum olsun diye bir hayali vardır ya o benim için 2 eşim için 4dü hatta 3te zor karar kıldıkTabi bu hayaller ben hamile kalmadan önceydi şimdi sorsan 2.mi aman amanAhahahahq sen gayet makul bir fikir sunmuşsun aslında

Kaka yaptık belimizden taştı mecburen komple değiştik bunların hepsı olmadan önce uyuyorduk , acaba yatağa kakalı bişekilde yatırsam nolurduuu kı
Bu gece kaka gecesi hedalde Zar zor uyuttum tam yattım 1 saat geçmeden ıkınarak uyandı kaka yapıyormuş beyfendi biraz destek olduk tamamen yaptı temizledim besledim derken 2 saat geçti be

Yapılan bir araştırmaya göre bebek 1 yaşına gelinceye kadar annelerin çoğu bebekten zevk alamıyormuş. Bilimsel olarak böyle bir aşamadan geçmek kaçınılmaz yani

Yapılan bir araştırmaya göre bebek 1 yaşına gelinceye kadar annelerin çoğu bebekten zevk alamıyormuş. Bilimsel olarak böyle bir aşamadan geçmek kaçınılmaz yani
Bir diğer araştırmaya göre emzirme esnasında salgılanan oksitosin hormonunun mutluluk verip biraz rahatlattığını söylüyor. Yani emzirmesek herhalde temelli depresyona gireceğiz

Bu gece kaka gecesi hedalde Zar zor uyuttum tam yattım 1 saat geçmeden ıkınarak uyandı kaka yapıyormuş beyfendi biraz destek olduk tamamen yaptı temizledim besledim derken 2 saat geçti be
Bi kaka da benden memede uyuyakaldı gazını çıkarttım tam yatağa yatırıyodum biiirr kaka yaptıı açmadan duramazdım havasız kaldık hayde tekrar uykusu açıldı tekrar emzir gaz çıkart oyala derken koydum bizim yatağa boş boş kendim tavana bakıyorum. Rica etsem bir parça uyku alabilir miyim

Bi de böyle atak olmaz olsun çarşamba bebek mevlidimiz vardı kıyameti kopartan bebem mevlütte sesini çıkartmadan etrafı izledi uyudu anasını babasını yalancı çıkarttı sonra evin kapısına geldik başladı yaygaraya saat 5ten gece 3e kadar susturamadık uyutamadık. Sabah annmele ablamı çağırdım ki ablam 3dkda annem max 5dkda uyutur ama gözünü kırpmadı sanki bütün gece uyumayan o değildi. en son öğlen 3te annem bu uyumıcak yıkasak mı belki uyur dedi. Yıkadık yok anam bebede yine tık yok güç bela 10da uyuttum 45dkcık

ebru_can_ebru canım kakada azaz yeşil olması normal mi? Bi de çok azcık siyahlık vardı demirden olabilir sanırım

Evde benim tepemden ve memeden inmez mevlütte sankş başkasının bebesiymiş gibi davrandı hanfendi. Kendi cemiyeti olduğu için bi kurulmalar bi kurulmalar duruyo diye her gün mevlüt yapasım var

Eklentiler

• Screenshot_2023-11-17-05-37-51-831_com.whatsapp-edit.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 82
Kızlar gerçekten şuan Okadar üzgünüm ki anlatamam ya kimseninde beni anladığı yok. Kardeşim arıyor Rus arkadaşı mamasız 2 yaşına kadar emzirmiş ben niye mama veriyormuşum. Annem arıyor o çocuk memeyi red ederse sütün kesilirse görürsün gününü şakaya gelmez niye mama veriyorsun eşimin ailesi süt mü yok emmiyormu sıkılmadan versin memeyi mamaya bel bağlamayın ya ben 2 üniversite bitirdim cahil miyim? Okuma yazması olan herkes sağlık ocağında yazan ‘’6 aya kadar sadece anne sütü’’ yazısını okur gene derki süt vermem lazım. sanki ben burda ay memem sarktı ay canım acıdı nazıyla süt vermiyorum. Çok sinirimi bozdular resmen boşaldı bütün sinirlerim doğumun ilk gününden beri yatmıyorum herşeyle tek başımıza mücadele ediyoruz tek derken anne baba olmaması da değil çocuk doktorumuz bile kadın doğum doktorum bile yok burda gittiğimiz doktorun her bir görüşmesi 200-350 dolar arasında ve hiç birşey yapmıyorlar parasını geçtim gidiyoruz azarlıyorlar sigortan yok 250dolar verip sadece gözündeki çapağı göstermeye mi geldin vitamin istersen başka o gayet normal bu gayet normaaalll dedi ve doktor başka hiç birşeye bakmadan bizi eve gönderdi ertesi gün biz çocuğun pipisinin kızarıp şiştiğini gördük meğer bazı erkek çocuklarında oluyormuş. Ama bizim bunu soracak doktorumuz hemşiremiz yok ilaç yazsın pomat versin, göbek bağı düştü gösterecek kimsemiz yok gözü çapaklandı soracak götürecek kimse yok k vitamini d vitamini alsın mı? Soracak kimsemiz yok birşey olsa acil bir durum olana kadar bu çocuğun kendi doktoru diye birşey bile yok bu durumda şimdi ben nasıl risk alabilirim buradaki doktor mama ver diyor kaynanam anam ebem nenem mama verme dedi diyip bu çocuğun sarılık olması riskini nasıl alabilirim? Zaten erken doğum düşük kiloda kalıp bir aksilik yaşarsa nasıl çözüm bulabilirim burada? Hadi küveze yatacak deseler ekonomik olarak mental olarak nasıl başedicem anlamadım ya cidden delirecem yani ben istemiyorum sanki sadece meme alsın anne sütü alsın salağım ben bencilim kendi çocuğumun kötülüğünü isterim hakkaten insanlar ne düşüncesiz ya ben emzirme danışmanlarını dinliyorum makaleler okuyorum öğün sıklığını arttırın diyor bol bol uyuyun diyor. Öyle bir şansım yokki iki güne bir duş alabiliyorum - rezene çayını yapıyorum soğuduktan sonra ancak fırsat oluyor içe biliyorum- günde parça parça maksimum 4 saat uyuyorum- günde iki öğüne zor zamanım var bir öğünde bazen hazır yemek yapıyoruz bazen dışardan alıyoruz 3 öğün oluyor. Dışarıda ve evde bir sürü işimiz var bir gün fotoğraf çekimi bir gün pasaport başvurusu noteri bir gün klinik randevusu bir gün pasaportun teslim alınması iş yerimin sgk ya vereceği evrakların teslim alınması iki kişi gidiyoruz her gittiğimiz yerde bebek yanımızda dönüşte kıyafetler battaniyeler yıkanması gerekiyor tekrar anne çantasının hazırlanması gerekiyor evin temizliği çamaşırı yemeği kendi temizliğim bebeğin temizliği var hepsi için sadece eşim ve beniz biz nereye bebek oraya elimden geldiğince bebeğe de kendime de özenle bakıyorum yani bazen 1 saat memede tutuyorum çocuğu daha ne yapabiliyorum bilmiyorum ki

Kucağımda yarı oturur uyuya kalmışız burnunda sümük ve nefes alamaması uzerıne sıcradım bır numara kalktı sersem sersem suratıma bakıyor şuan ne diyimki henuz sadece bi saat uyudum saat 6.34

Başkalarının düşüncelerini önemseme. O çocuğun annesi sensin, mama vermen gerektiğini hissediyorsan, vermelisin.
Bende anne sütüne ek mama takviyesi yapıyorum. Pekçok kişi mamayı azaltmak için uğraşırken, ben ne zaman arttırmalıyım diye düşünüyorum. Çünkü bebek büyüdükçe yeme ihtiyacı artıyor.
Aç olan bebek uykuya zor dalar, derin uyuyamaz, memeye yapışır kalır saatlerce - bir yerden sonra yorgunluktan uyur. Uyanıkken açlıktan ağlar vs.
Bilmiyorum, ben ille de anne sütü diye diretenlerden değilim. Bebeğin ihtiyacını karşılayacak kadar anne sütü varsa, elbette sadece anne sütü verilmeli. Fakat anne sütü yetersiz ise, mamayı kesmek, azaltmaya çalışmak falan bana biraz bencilce gibi geliyor. (Yanlış anlaşılmasın kimse tarafından) Zehir değil sonuçta.
Çocuk saatlerce açlıktan ağlayacaksa, düzgünce uyuyamayacaksa, vicdanen nasıl rahat edeceksin ki ? Günah bir kere..
Ben bu konularda kimseyi takmıyorum.
Hem emziriyorum (emzirmekten keyif de alıyorum) , hem mama veriyorum. İçim de gayet rahat.

Çok haklısın sadece bu alışma süreci zaten duygusal açıdan herkes için yorucu birde bu tarz yorumlarla sürekli akıl verilmesi insanı üzüyor gerçekten yoksa kesinlikle aynı fikirdeyim herkesin kendi anneliği kendi bebeği bende ne aç kalması nede zayıf düşmesi riskini alamam bu benim kendi fikrim keşke herşey herkesin istediği ve hayal ettiği gibi olsa tabi ki ama elimizde ki şartlara uyum sağlamaya çalışıyoruz diye düşünüyorum

Ben şimdiden o aşamada olabilirim.Herkes bebeğini kendi büyütmek ister bende istiyorum ama doğum iznim bitince biraz rapor alıp bebeğim ek gıdaya başlayınca işe dönmeyi düşünüyorum.Zira ücretsiz izin felan alıp evde kalsam bu psikoloji ile çocuğa çok bir şey katabileceğimi sanmıyorum
Bir diğer araştırmaya göre emzirme esnasında salgılanan oksitosin hormonunun mutluluk verip biraz rahatlattığını söylüyor. Yani emzirmesek herhalde temelli depresyona gireceğiz
Hem süt üretiyor hem mutluluk veriyor Olmasa halimiz nice
En sevmediğim yeni uyumuşken kaka yapması tüm sistem başa sarıyor

Kucağımda yarı oturur uyuya kalmışız burnunda sümük ve nefes alamaması uzerıne sıcradım bır numara kalktı sersem sersem suratıma bakıyor şuan ne diyimki henuz sadece bi saat uyudum saat 6.34
Bu günlerde geçecek be papatyam Ancak geçerken bizlerden neler alacak kim bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…