Bizimkiler benziyormuş, biriktirip biriktirip öyle yapıyorlarGeçmiş olsun doktora sordun mu koyun kakası gibi olan kabızlık çünkü belki başka bişey verir
Kuzey 4 günde bir baya ıkınarak yapıyordu. Aptamilden Hipp e geçtik bi de arada zeytinyağı veriyorum 2 günde bire düştü gibi. Dediğin gibi başta biraz yumuşak sonra akışkan devam ediyor. Birkaç gün yapmayınca ben tipinden kaka yaptığını anlıyorum. Altına alt değiştirme bezi serip bezi çıkarıyorum ona yapıyor devamını. Bi de yaptıkça silip üstünü kapatıyorum o zaman öyle sırta taşmıyorYoksa taşar baya çıkıyor. Bugün kakası yeşilli sarılıydı hatta azcık siyah vardı bilemedim normal mi demiri artırdık belki ondandır dedim
Bir şey olmazdı sende uyumuş olurdun uyuyorsaKaka yaptık belimizden taştı mecburen komple değiştik bunların hepsı olmadan önce uyuyorduk , acaba yatağa kakalı bişekilde yatırsam nolurduuu kı
Valla annelik delilikBende aynı seyı dusunenlerdendim ıkı yaş yeter dıyordum , sonra ıstemedım yok dedım yapamam ama hersey unutuluyor ve gördüğün üzere ikinci bebemle karşındayımcok dusunme sen onu zamanı geldıgınde kendılıgınden hazır hıssedıyorsun suan o an asla değil boşver
Bugün bende bi krizin eşiğinden döndüm Bizde 5.hafta atağındayıx 8.hafta daha fenaysa ne yaparım bilmiyorumYani hayatı sorgulattı. Bugün bambaşka bir bebek ben anlamıyorum bu nasıl iş. Uyumuyor ağlıyor susmuyor kucağımdan inmiyor memeye yapıştı aşırı mızmız
çok yorgunum ya ağlamak üzereyim valla
Yani herkesin evlilikte şu kadar çocuğum olsun diye bir hayali vardır ya o benim için 2 eşim için 4dü hatta 3te zor karar kıldıkBen 1. Çocukta müsait biryerde inmek üzereyim ikinciyi düşünemiyorum yapmamayı bile düşünemiyorum o kavram bende yok attıkaz önce eşime bu arkadaşı tek balına göndersek anneler alır biz iki gün uyuyup öyle gitsek dedim eşim boş boş baktı nasıl yollıycaz ya ettiği lafa bak diye söylendi valla bence kendi kaybetti değerlendirmeliydi bu fikrimi şaka bir yana kokusu bile dünyalara bedel herşeye değer yaaa kutucukların hepsini Allah korusun kollasın sakınsın bizlere bağışlasın inşallah
Bu gece kaka gecesi hedaldeKaka yaptık belimizden taştı mecburen komple değiştik bunların hepsı olmadan önce uyuyorduk , acaba yatağa kakalı bişekilde yatırsam nolurduuu kı
Yapılan bir araştırmaya göre bebek 1 yaşına gelinceye kadar annelerin çoğu bebekten zevk alamıyormuş. Bilimsel olarak böyle bir aşamadan geçmek kaçınılmaz yaniValla annelik delilikYoksa psikolojik olarak çökmek kendini kötü hissetmek en dipte olduğun zamanların olması ama aynı şeyleri bir daha yaşamayı göze alıp yine çocuk yapmak
Unutursam bende yaparım muhtemelenEşim 3 çocuk istiyor ben 2 istiyordum.Geçen gün ben 2.yi de istemiyorum hele ki sen okulu bitirmeden yapmam bana faydan yok ki sen gibi olsam çocuk bende isterim dedim o zaman okul bitince arka arkaya iki tane yapalım diyor Bu adamların kafasından istiyorum
Bugün bende bi krizin eşiğinden döndüm Bizde 5.hafta atağındayıx 8.hafta daha fenaysa ne yaparım bilmiyorum
Yani herkesin evlilikte şu kadar çocuğum olsun diye bir hayali vardır ya o benim için 2 eşim için 4dü hatta 3te zor karar kıldıkTabi bu hayaller ben hamile kalmadan önceydi şimdi sorsan 2.mi aman aman Ahahahahq sen gayet makul bir fikir sunmuşsun aslında
Bir diğer araştırmaya göre emzirme esnasında salgılanan oksitosin hormonunun mutluluk verip biraz rahatlattığını söylüyor. Yani emzirmesek herhalde temelli depresyona gireceğizYapılan bir araştırmaya göre bebek 1 yaşına gelinceye kadar annelerin çoğu bebekten zevk alamıyormuş. Bilimsel olarak böyle bir aşamadan geçmek kaçınılmaz yani
Bi kaka da benden memede uyuyakaldı gazını çıkarttım tam yatağa yatırıyodum biiirr kaka yaptıı açmadan duramazdım havasız kaldıkBu gece kaka gecesi hedaldeZar zor uyuttum tam yattım 1 saat geçmeden ıkınarak uyandı kaka yapıyormuş beyfendi biraz destek olduk tamamen yaptı temizledim besledim derken 2 saat geçti be
Ben halamdaydım akşama kadar uyuyan çocuk eve geldik ağlamaya başladı 9dan beri bende delirenler ekibine katıldımGazı var emme istiyor gazı çıkarttırmıyor. O çıktı kaka bastırmış az önce kakasını yaptı. O arada ağzında siyah bişi gördüm elimle alayım dedim dudağına atladı ordan bana oordan saçına muhtemelen pire sinirim bozuldu evi sirke kokuttum gece gece beşiğinin etrafına sıktım. Balkona kuşlar yuva yapmaya kalkıp duruyor bozuyoruz yapmadan ama çok gelip gidiyorlar. Çamaşırlarla geldi kesin şimdi çocuğu ısırır diye huzursuzum. Akşama kadar temiz biberon kalmadı birazdan acıkacak bi yandan onların temizliğini yaptım şimdi o da uyudu oturdum.
Durmadı işte yoksa bırakmayı düşündümBir şey olmazdı sende uyumuş olurdun uyuyorsa
Kucağımda yarı oturur uyuya kalmışız burnunda sümük ve nefes alamaması uzerıne sıcradım bır numara kalktı sersem sersem suratıma bakıyor şuan ne diyimki henuz sadece bi saat uyudum saat 6.34Bu gece kaka gecesi hedaldeZar zor uyuttum tam yattım 1 saat geçmeden ıkınarak uyandı kaka yapıyormuş beyfendi biraz destek olduk tamamen yaptı temizledim besledim derken 2 saat geçti be
Kızlar gerçekten şuan Okadar üzgünüm ki anlatamam ya kimseninde beni anladığı yok. Kardeşim arıyor Rus arkadaşı mamasız 2 yaşına kadar emzirmiş ben niye mama veriyormuşum. Annem arıyor o çocuk memeyi red ederse sütün kesilirse görürsün gününü şakaya gelmez niye mama veriyorsun eşimin ailesi süt mü yok emmiyormu sıkılmadan versin memeyi mamaya bel bağlamayın ya ben 2 üniversite bitirdim cahil miyim? Okuma yazması olan herkes sağlık ocağında yazan ‘’6 aya kadar sadece anne sütü’’ yazısını okur gene derki süt vermem lazım. sanki ben burda ay memem sarktı ay canım acıdı nazıyla süt vermiyorum. Çok sinirimi bozdular resmen boşaldı bütün sinirlerim doğumun ilk gününden beri yatmıyorum herşeyle tek başımıza mücadele ediyoruz tek derken anne baba olmaması da değil çocuk doktorumuz bile kadın doğum doktorum bile yok burda gittiğimiz doktorun her bir görüşmesi 200-350 dolar arasında ve hiç birşey yapmıyorlar parasını geçtim gidiyoruz azarlıyorlar sigortan yok 250dolar verip sadece gözündeki çapağı göstermeye mi geldin vitamin istersen başka o gayet normal bu gayet normaaalll dedi ve doktor başka hiç birşeye bakmadan bizi eve gönderdi ertesi gün biz çocuğun pipisinin kızarıp şiştiğini gördük meğer bazı erkek çocuklarında oluyormuş. Ama bizim bunu soracak doktorumuz hemşiremiz yok ilaç yazsın pomat versin, göbek bağı düştü gösterecek kimsemiz yok gözü çapaklandı soracak götürecek kimse yok k vitamini d vitamini alsın mı? Soracak kimsemiz yok birşey olsa acil bir durum olana kadar bu çocuğun kendi doktoru diye birşey bile yok bu durumda şimdi ben nasıl risk alabilirim buradaki doktor mama ver diyor kaynanam anam ebem nenem mama verme dedi diyip bu çocuğun sarılık olması riskini nasıl alabilirim? Zaten erken doğum düşük kiloda kalıp bir aksilik yaşarsa nasıl çözüm bulabilirim burada? Hadi küveze yatacak deseler ekonomik olarak mental olarak nasıl başedicem anlamadım ya cidden delirecem yani ben istemiyorum sanki sadece meme alsın anne sütü alsın salağım ben bencilim kendi çocuğumun kötülüğünü isterim hakkaten insanlar ne düşüncesiz ya ben emzirme danışmanlarını dinliyorum makaleler okuyorum öğün sıklığını arttırın diyor bol bol uyuyun diyor. Öyle bir şansım yokki iki güne bir duş alabiliyorum - rezene çayını yapıyorum soğuduktan sonra ancak fırsat oluyor içe biliyorum- günde parça parça maksimum 4 saat uyuyorum- günde iki öğüne zor zamanım var bir öğünde bazen hazır yemek yapıyoruz bazen dışardan alıyoruz 3 öğün oluyor. Dışarıda ve evde bir sürü işimiz var bir gün fotoğraf çekimi bir gün pasaport başvurusu noteri bir gün klinik randevusu bir gün pasaportun teslim alınması iş yerimin sgk ya vereceği evrakların teslim alınması iki kişi gidiyoruz her gittiğimiz yerde bebek yanımızda dönüşte kıyafetler battaniyeler yıkanması gerekiyor tekrar anne çantasının hazırlanması gerekiyor evin temizliği çamaşırı yemeği kendi temizliğim bebeğin temizliği var hepsi için sadece eşim ve beniz biz nereye bebek oraya elimden geldiğince bebeğe de kendime de özenle bakıyorum yani bazen 1 saat memede tutuyorum çocuğu daha ne yapabiliyorum bilmiyorum ki
Bende uyku sersemi bezi tam baglamamisim aynı sorunu bende yaşadımDurmadı işte yoksa bırakmayı düşündüm
Evet canım siyahlık demirden oluyorebru_can_ebru canım kakada azaz yeşil olması normal mi? Bi de çok azcık siyahlık vardı demirden olabilir sanırım
Çok haklısın sadece bu alışma süreci zaten duygusal açıdan herkes için yorucu birde bu tarz yorumlarla sürekli akıl verilmesi insanı üzüyor gerçektenBaşkalarının düşüncelerini önemseme. O çocuğun annesi sensin, mama vermen gerektiğini hissediyorsan, vermelisin.
Bende anne sütüne ek mama takviyesi yapıyorum. Pekçok kişi mamayı azaltmak için uğraşırken, ben ne zaman arttırmalıyım diye düşünüyorum. Çünkü bebek büyüdükçe yeme ihtiyacı artıyor.
Aç olan bebek uykuya zor dalar, derin uyuyamaz, memeye yapışır kalır saatlerce - bir yerden sonra yorgunluktan uyur. Uyanıkken açlıktan ağlar vs.
Bilmiyorum, ben ille de anne sütü diye diretenlerden değilim. Bebeğin ihtiyacını karşılayacak kadar anne sütü varsa, elbette sadece anne sütü verilmeli. Fakat anne sütü yetersiz ise, mamayı kesmek, azaltmaya çalışmak falan bana biraz bencilce gibi geliyor. (Yanlış anlaşılmasın kimse tarafından) Zehir değil sonuçta.
Çocuk saatlerce açlıktan ağlayacaksa, düzgünce uyuyamayacaksa, vicdanen nasıl rahat edeceksin ki ? Günah bir kere..
Ben bu konularda kimseyi takmıyorum.
Hem emziriyorum (emzirmekten keyif de alıyorum) , hem mama veriyorum. İçim de gayet rahat.
Ben şimdiden o aşamada olabilirim.Herkes bebeğini kendi büyütmek ister bende istiyorum ama doğum iznim bitince biraz rapor alıp bebeğim ek gıdaya başlayınca işe dönmeyi düşünüyorum.Zira ücretsiz izin felan alıp evde kalsam bu psikoloji ile çocuğa çok bir şey katabileceğimi sanmıyorumYapılan bir araştırmaya göre bebek 1 yaşına gelinceye kadar annelerin çoğu bebekten zevk alamıyormuş. Bilimsel olarak böyle bir aşamadan geçmek kaçınılmaz yani
Hem süt üretiyor hem mutluluk veriyorBir diğer araştırmaya göre emzirme esnasında salgılanan oksitosin hormonunun mutluluk verip biraz rahatlattığını söylüyor. Yani emzirmesek herhalde temelli depresyona gireceğiz
En sevmediğim yeni uyumuşken kaka yapması tüm sistem başa sarıyorBi kaka da benden memede uyuyakaldı gazını çıkarttım tam yatağa yatırıyodum biiirr kaka yaptıı açmadan duramazdım havasız kaldıkhayde tekrar uykusu açıldı tekrar emzir gaz çıkart oyala derken koydum bizim yatağa boş boş kendim tavana bakıyorum. Rica etsem bir parça uyku alabilir miyim
Bu günlerde geçecek be papatyamKucağımda yarı oturur uyuya kalmışız burnunda sümük ve nefes alamaması uzerıne sıcradım bır numara kalktı sersem sersem suratıma bakıyor şuan ne diyimki henuz sadece bi saat uyudum saat 6.34
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?