Tamam canım bende deneyim böyleKuzum eger depolamak ıcın yapacaksam sabah ilk saatlerde sağıyorum gece uyuduğu ıcın hıc yoktan toplamak daha kolay oluyo 7 de kalktı dıyelım o zaman uyudu 9 da kalktı o zaman topluyorum, gecen annem aksam üstü ansızın bıyere gidelim dedi 40 cc anca topladım cunku aktıf ve sık emıyor , mochı ıle bu arada
Bizde hiç ilerleme yok ya bide şimdi hafif koku başladı kakada herşeyi de kıstım nerdeyse katı diyete girdimCanım kabuklu yiyecek konusunda benim dr yiyebilirsin dedi. Şu an çok küçük en çok süt ve yumurtadan şüpheleniriz diğerlerini ye dedi. Ben susam tahin falan da kesmiştim yiyorum artık. Sadece süt diyetindeyim.
Oy yarasınBen yapiyorum kuzum. Bir zarari yoktur bence. Hergun sumukleri cekiyorum
Ben doğumdan önce kullanmaya başladım 2 tablet olarak. Faydasını gördüm mü görmedim mi anlamadım. Yari yarıya gidiyoruz meme+mama. Olmayınca olmuyor demiştim ya bunlari kullandığım halde olmuyor cok. Emiyor emiyor yine emmek istiyor. Mama veriyorum öyle sakinliyor. Bugün Dr a götürdüm kabızlık için. Zaten yaptığım kullandığımız şeyleri söyledi. Zamanla geçecek dedi. Kilo alımı da normal, böyle devam et dedi. 700 gr almis doğduğundan bu yana. 25 gunluguz.Ya benimki de üç gün yapmadı geçen gece sesini duydum hemen açtım açar açmaz bir de beze yaptı neyse çok şiddetli değildi yavaş yavaş çıktı aslında üç günden sonra bi şov bekliyordumAnnem de mama ver bakalım belki yapar kakasını demişti o gün çocuk aç gibi olunca verdim gerçekten yaptı sndn mamayla alakalı olabilir mi ya
Ya uzaktan konuşması kolay, gelsinler yardım etsinler, sen güzelce bir uyu stresin azalsın madem anne sütü diyorlar. Neden böyle anlayışsız davranıyorlar sen hem lohusasın hem uzakta tek başınasın. Çocuğun doyması her şeyden önemli allah korusun gerçekten sarılıktan, bir enfeksiyondan falan yatmak zorunda kalsanız ne olacak. Ben annem burda olduğu halde tuvalete falan zor gidiyorum. Sen çok iyi kalkıyorsun işin içinden bence. Bilmiyorum eskiler nasıl yapıyormuş ben sütüm var diyorum ama bazen yine doymuyor çocuk mama takviyesi yapıyorum.
Ya dayanamam geçen ilk eve geldiğimiz gün kocaman gelen çorapların tam olduğunu farkettimArtık kaldırınca bacaklarını da kendine çekmiyor Yenidoğan dönemini bitirdik bi üzüldüm
Kızlar bu solgar brewer's yeast kullananlara sorum var, aşırı iştahım var karbonhidrata düştük, bir de çocuk dün bütün gün uyudu hatta gece zorla kaldırdım emzireyim diye korktum valla uyanmadı da. Dün önerildiği gibi altı tablet aldım ama azaltmayı düşünüyorum. Süte de çok faydasını gördüm ama bir günde hemen etki eder mi bilemedim. Ben hep sütümün olduğunu ve çocuğun ememediğini düşünüyordum dil bağından falan şüphelendim ve memeye gelince emmek yerine uyuyor genelde. İki gündür çok güzel de emdi sıkınca memede süt de göremeyince panik olup kullandımevde duruyordu. Böyle şeyler yaşayanlar var mı Bizimki atak haftası yorgunluğunu da atıyor olabilir bilemedim.
Yeri gelmişken asmdeki hemşire devlet hastanelerini arayıp randevu alabilirsin ya da radyoloji merkezlerinde çektirebilirsin dedi 6-8 hafta arası dedi. Hastanenin kendisini mi arıcam yoksa 182yi mi bilemedim ya da çocuk doktorubdab randevu alıcam oraya mı yönlendiricekler bilen var mı?Kızlar kaçla ultrasonunu ne zaman çektirdiniz bizim dr 1. Ay dedi ama internette farklı da yazıyor
Babaannem annemde bi dünya süt varken pirinç ununu verirmiş bana. Annem göğsüm dolar lavaboya sağardım diyor o zaman şimdiki gibi stokta yok yazık ya. Dün halamdaydım babannem onlarla yaşıyor. Sürekli çok yiyor o yeni emdi ya yine mi yiyor. Kucağına alma uyuyacak yatır uyusun. Emziğini lokuma sür. Su veriyor musunBizim de iki taraf da mamacı heralde kv kendi çocuklarını da mama ile büyütmüş annem desen çocuk aç kalacak diye ödü kopuyor.Ben küçükken emiyormuşum ama sürekli ağlıyormuşum 5 aylıkken annem işe gitmiş babaannem pirinç unu yapmış ben bir uyumuşum demişler çocuk açmış meğer diye o günden sonra hem emzirmiş hem mama vermiş bana o yüzden şimdi korkuyor aç kalırsa diyemamaya dedikleri bir şey yok ama sadecee süt alsaydı da sevinirler bir şey demezlerdi
Bizim dr 2 aylıkken dedi. Ebemiz Ebrucum 40ından sonra yapıyorlar demişti galibaKızlar kaçla ultrasonunu ne zaman çektirdiniz bizim dr 1. Ay dedi ama internette farklı da yazıyor
49. Gün çektirdik canım.Kızlar kaçla ultrasonunu ne zaman çektirdiniz bizim dr 1. Ay dedi ama internette farklı da yazıyor
Canım kan yok çok şükür ki artık öyle avutuyorum kendimi. Bizim de kokuluBizde hiç ilerleme yok ya bide şimdi hafif koku başladı kakada herşeyi de kıstım nerdeyse katı diyete girdim
Biz 35 gunllukken yaptirdik canimKızlar kaçla ultrasonunu ne zaman çektirdiniz bizim dr 1. Ay dedi ama internette farklı da yazıyor
Emziğini lokuma sür çok komikmiş yaBabaannem annemde bi dünya süt varken pirinç ununu verirmiş bana. Annem göğsüm dolar lavaboya sağardım diyor o zaman şimdiki gibi stokta yok yazık ya. Dün halamdaydım babannem onlarla yaşıyor. Sürekli çok yiyor o yeni emdi ya yine mi yiyor. Kucağına alma uyuyacak yatır uyusun. Emziğini lokuma sür. Su veriyor musunÖmrümü yedi ama artık 96 yaşında olduğundan ciddiye almıyorum o da zaten dediğini unutuyor Birkaç saat arayla aynı diyalogları tekrarladık
Zor mu kuzum? Bebek duruyor mu durmuyor mu? Uzun sürüyor mu?Biz döndüğümüzde tam 30günlük oluyoruz. Nasip olursa 35-40 gün arası götüreceğim bende öyle planlıyorum kafamdaBiz 35 gunllukken yaptirdik canim
Biraz geç kaldım sanırım.. İçini dökmüş rahatlamışsın. Bir daha canını sıkmaya çalışırlarsa" bir siz biliyonuz bir sizin kafanız çalışıyor bizde akıl yok montofon ineği" de kapat. İyi sabır varmış valla içine atıp da kendine dert etmeKızlar gerçekten şuan Okadar üzgünüm ki anlatamam ya kimseninde beni anladığı yok. Kardeşim arıyor Rus arkadaşı mamasız 2 yaşına kadar emzirmiş ben niye mama veriyormuşum. Annem arıyor o çocuk memeyi red ederse sütün kesilirse görürsün gününü şakaya gelmez niye mama veriyorsun eşimin ailesi süt mü yok emmiyormu sıkılmadan versin memeyi mamaya bel bağlamayın ya ben 2 üniversite bitirdim cahil miyim? Okuma yazması olan herkes sağlık ocağında yazan ‘’6 aya kadar sadece anne sütü’’ yazısını okur gene derki süt vermem lazım. sanki ben burda ay memem sarktı ay canım acıdı nazıyla süt vermiyorum. Çok sinirimi bozdular resmen boşaldı bütün sinirlerim doğumun ilk gününden beri yatmıyorum herşeyle tek başımıza mücadele ediyoruz tek derken anne baba olmaması da değil çocuk doktorumuz bile kadın doğum doktorum bile yok burda gittiğimiz doktorun her bir görüşmesi 200-350 dolar arasında ve hiç birşey yapmıyorlar parasını geçtim gidiyoruz azarlıyorlar sigortan yok 250dolar verip sadece gözündeki çapağı göstermeye mi geldin vitamin istersen başka o gayet normal bu gayet normaaalll dedi ve doktor başka hiç birşeye bakmadan bizi eve gönderdi ertesi gün biz çocuğun pipisinin kızarıp şiştiğini gördük meğer bazı erkek çocuklarında oluyormuş. Ama bizim bunu soracak doktorumuz hemşiremiz yok ilaç yazsın pomat versin, göbek bağı düştü gösterecek kimsemiz yok gözü çapaklandı soracak götürecek kimse yok k vitamini d vitamini alsın mı? Soracak kimsemiz yok birşey olsa acil bir durum olana kadar bu çocuğun kendi doktoru diye birşey bile yok bu durumda şimdi ben nasıl risk alabilirim buradaki doktor mama ver diyor kaynanam anam ebem nenem mama verme dedi diyip bu çocuğun sarılık olması riskini nasıl alabilirim? Zaten erken doğum düşük kiloda kalıp bir aksilik yaşarsa nasıl çözüm bulabilirim burada? Hadi küveze yatacak deseler ekonomik olarak mental olarak nasıl başedicem anlamadım ya cidden delirecem yani ben istemiyorum sanki sadece meme alsın anne sütü alsın salağım ben bencilim kendi çocuğumun kötülüğünü isterim hakkaten insanlar ne düşüncesiz ya ben emzirme danışmanlarını dinliyorum makaleler okuyorum öğün sıklığını arttırın diyor bol bol uyuyun diyor. Öyle bir şansım yokki iki güne bir duş alabiliyorum - rezene çayını yapıyorum soğuduktan sonra ancak fırsat oluyor içe biliyorum- günde parça parça maksimum 4 saat uyuyorum- günde iki öğüne zor zamanım var bir öğünde bazen hazır yemek yapıyoruz bazen dışardan alıyoruz 3 öğün oluyor. Dışarıda ve evde bir sürü işimiz var bir gün fotoğraf çekimi bir gün pasaport başvurusu noteri bir gün klinik randevusu bir gün pasaportun teslim alınması iş yerimin sgk ya vereceği evrakların teslim alınması iki kişi gidiyoruz her gittiğimiz yerde bebek yanımızda dönüşte kıyafetler battaniyeler yıkanması gerekiyor tekrar anne çantasının hazırlanması gerekiyor evin temizliği çamaşırı yemeği kendi temizliğim bebeğin temizliği var hepsi için sadece eşim ve beniz biz nereye bebek oraya elimden geldiğince bebeğe de kendime de özenle bakıyorum yani bazen 1 saat memede tutuyorum çocuğu daha ne yapabiliyorum bilmiyorum ki
Yok ya yan ceviriyorlar kalcasina ultrasonu koyuyor sonra diger tarafa 1-2 dakikalik birsey. Hatta ben tss karsiliyor saniyordum. Medicana da 1500 tlye cekiyorlarZor mu kuzum? Bebek duruyor mu durmuyor mu? Uzun sürüyor mu?Biz döndüğümüzde tam 30günlük oluyoruz. Nasip olursa 35-40 gün arası götüreceğim bende öyle planlıyorum kafamda
canım selamm nasılsın,İki hafta oldu daha ama henüz erken belki demek için bilemiyorum geçmedi canım bende ilerleyen zamanlarda göstermeyi düşünüyorum elime gelince bende bi hoş oluyorum. Saol canım teşekkür ediyorum
Yaaa minnoss. Bizimde el hep oyle ya da yumruk seklinde yanaginda. Unlu dusunur diyorum benBuarada dertli ve derbeder uyumayı seven parmak çocuk fotosu koydum teyzelere özelneşem benim bu ya
Herkes herseyi soyluyor canim kulaklarini tika. Bana esim mama verme diyip duruyordu. Bakti cocuk durmuyor kesti sesini. Baskada laf eden yok sukur. He kp mama vermeyin cocuk sismesin diyip duruyor. He diyip geciyoruzKızlar gerçekten şuan Okadar üzgünüm ki anlatamam ya kimseninde beni anladığı yok. Kardeşim arıyor Rus arkadaşı mamasız 2 yaşına kadar emzirmiş ben niye mama veriyormuşum. Annem arıyor o çocuk memeyi red ederse sütün kesilirse görürsün gününü şakaya gelmez niye mama veriyorsun eşimin ailesi süt mü yok emmiyormu sıkılmadan versin memeyi mamaya bel bağlamayın ya ben 2 üniversite bitirdim cahil miyim? Okuma yazması olan herkes sağlık ocağında yazan ‘’6 aya kadar sadece anne sütü’’ yazısını okur gene derki süt vermem lazım. sanki ben burda ay memem sarktı ay canım acıdı nazıyla süt vermiyorum. Çok sinirimi bozdular resmen boşaldı bütün sinirlerim doğumun ilk gününden beri yatmıyorum herşeyle tek başımıza mücadele ediyoruz tek derken anne baba olmaması da değil çocuk doktorumuz bile kadın doğum doktorum bile yok burda gittiğimiz doktorun her bir görüşmesi 200-350 dolar arasında ve hiç birşey yapmıyorlar parasını geçtim gidiyoruz azarlıyorlar sigortan yok 250dolar verip sadece gözündeki çapağı göstermeye mi geldin vitamin istersen başka o gayet normal bu gayet normaaalll dedi ve doktor başka hiç birşeye bakmadan bizi eve gönderdi ertesi gün biz çocuğun pipisinin kızarıp şiştiğini gördük meğer bazı erkek çocuklarında oluyormuş. Ama bizim bunu soracak doktorumuz hemşiremiz yok ilaç yazsın pomat versin, göbek bağı düştü gösterecek kimsemiz yok gözü çapaklandı soracak götürecek kimse yok k vitamini d vitamini alsın mı? Soracak kimsemiz yok birşey olsa acil bir durum olana kadar bu çocuğun kendi doktoru diye birşey bile yok bu durumda şimdi ben nasıl risk alabilirim buradaki doktor mama ver diyor kaynanam anam ebem nenem mama verme dedi diyip bu çocuğun sarılık olması riskini nasıl alabilirim? Zaten erken doğum düşük kiloda kalıp bir aksilik yaşarsa nasıl çözüm bulabilirim burada? Hadi küveze yatacak deseler ekonomik olarak mental olarak nasıl başedicem anlamadım ya cidden delirecem yani ben istemiyorum sanki sadece meme alsın anne sütü alsın salağım ben bencilim kendi çocuğumun kötülüğünü isterim hakkaten insanlar ne düşüncesiz ya ben emzirme danışmanlarını dinliyorum makaleler okuyorum öğün sıklığını arttırın diyor bol bol uyuyun diyor. Öyle bir şansım yokki iki güne bir duş alabiliyorum - rezene çayını yapıyorum soğuduktan sonra ancak fırsat oluyor içe biliyorum- günde parça parça maksimum 4 saat uyuyorum- günde iki öğüne zor zamanım var bir öğünde bazen hazır yemek yapıyoruz bazen dışardan alıyoruz 3 öğün oluyor. Dışarıda ve evde bir sürü işimiz var bir gün fotoğraf çekimi bir gün pasaport başvurusu noteri bir gün klinik randevusu bir gün pasaportun teslim alınması iş yerimin sgk ya vereceği evrakların teslim alınması iki kişi gidiyoruz her gittiğimiz yerde bebek yanımızda dönüşte kıyafetler battaniyeler yıkanması gerekiyor tekrar anne çantasının hazırlanması gerekiyor evin temizliği çamaşırı yemeği kendi temizliğim bebeğin temizliği var hepsi için sadece eşim ve beniz biz nereye bebek oraya elimden geldiğince bebeğe de kendime de özenle bakıyorum yani bazen 1 saat memede tutuyorum çocuğu daha ne yapabiliyorum bilmiyorum ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?