2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kucağımda yarı oturur uyuya kalmışız burnunda sümük ve nefes alamaması uzerıne sıcradım bır numara kalktı sersem sersem suratıma bakıyor şuan ne diyimki henuz sadece bi saat uyudum saat 6.34
Ah canım Allah'tan annenlerin yanındasın evde daha zor olurdu. Girecek düzene inşallah biraz daha sabır.
Senden kıskandım uygulamayı indirdim Remini ile oğlumu büyüttüm bittim

Ya bence en zor dönemlerini şimdi yaşıyoruz. Büyüdükçe daha zor diyorlar da arkasında koşturması zordur belki ama biraz derdini anlatacak oyuncaklar ile oyalanacak döneme geldiğinde daha rahat oluruz. O zamanlar bir diş çıkarma zamanı zorlayacak bizleri.

Sen yazmadın mı daha dün emzirmek nasıl kolaylık diye. Yani öyle bir kolaylık varken sen mama vermeyi neden isteyesin zaten mama kesinlikle rahatlık değil emzirme zor geliyor sanıyor millet. Boşver herkesi baktın telefonda mevzu buralara gelecek bebelı ağlıyor de kapat gitsin. Sen bebeğin için kalktın oralara gittin çoğumuzun cesaret edemeyeceği birşey yabancı bir ülkede tek başına doğum yapmak ve senin için ne kadar zor. Büyük bir fedakarlık yaptın hiiç sıkma canını

Bende mamaya öcü olarak bakmıyorum. İsterdim sadece emzirmeyi , mamayı dışarda hazırlamak zor, maddi olarak zor. Ama yetmiyorsa yapacak birşey yok. Uykuya da ihtiyaçları var büyümek için. Hiç anne sütü almasa üzülürdüm onun faydası başka ama çok şükür az da olsa alıyor onlar şifa olsun.

Ya çok sağol canım teşekkür ederim azıcık içimi döktüm herkesin ayrı ayrı fedakarlığı var çok farkındayım burada isimleri tek tek hatırlamıyorum kusura bakmayın ama ilk bebeği sezaryen olup ikinci bebeği normal olsun isteyen ve baya araştıran bir anne vardı mesela okuduğumda çok etkilenmiştim. Anestezi alıcam bebeğime etkisi olur mu diye araştıranlar vardı hastalık taşıyan misafirlerle mücadele edip bebeğini korumaya çalışanlar vardı iş yerinde hamilelik boyu çalışıp bebeğine fazladan izin bırakmak için uğraşanlar vardı yani herkesin derdi aynı işte çocuklarımızı düşünüyoruz ben üst üste gelince doldum galiba en çokta kendi annemle kardeşim eleştiriyor ona üzülüyorum sanırım

Ya benimki de üç gün yapmadı geçen gece sesini duydum hemen açtım açar açmaz bir de beze yaptı neyse çok şiddetli değildi yavaş yavaş çıktı aslında üç günden sonra bi şov bekliyordum Annem de mama ver bakalım belki yapar kakasını demişti o gün çocuk aç gibi olunca verdim gerçekten yaptı sndn mamayla alakalı olabilir mi ya
Ya uzaktan konuşması kolay, gelsinler yardım etsinler, sen güzelce bir uyu stresin azalsın madem anne sütü diyorlar. Neden böyle anlayışsız davranıyorlar sen hem lohusasın hem uzakta tek başınasın. Çocuğun doyması her şeyden önemli allah korusun gerçekten sarılıktan, bir enfeksiyondan falan yatmak zorunda kalsanız ne olacak. Ben annem burda olduğu halde tuvalete falan zor gidiyorum. Sen çok iyi kalkıyorsun işin içinden bence. Bilmiyorum eskiler nasıl yapıyormuş ben sütüm var diyorum ama bazen yine doymuyor çocuk mama takviyesi yapıyorum.
Ah canım Allah'tan annenlerin yanındasın evde daha zor olurdu. Girecek düzene inşallah biraz daha sabır.
Ya dayanamam geçen ilk eve geldiğimiz gün kocaman gelen çorapların tam olduğunu farkettim Artık kaldırınca bacaklarını da kendine çekmiyor Yenidoğan dönemini bitirdik bi üzüldüm

Kızlar bu solgar brewer's yeast kullananlara sorum var, aşırı iştahım var karbonhidrata düştük, bir de çocuk dün bütün gün uyudu hatta gece zorla kaldırdım emzireyim diye korktum valla uyanmadı da. Dün önerildiği gibi altı tablet aldım ama azaltmayı düşünüyorum. Süte de çok faydasını gördüm ama bir günde hemen etki eder mi bilemedim. Ben hep sütümün olduğunu ve çocuğun ememediğini düşünüyordum dil bağından falan şüphelendim ve memeye gelince emmek yerine uyuyor genelde. İki gündür çok güzel de emdi sıkınca memede süt de göremeyince panik olup kullandım evde duruyordu. Böyle şeyler yaşayanlar var mı Bizimki atak haftası yorgunluğunu da atıyor olabilir bilemedim.

İnanıyorum ya girecek düzene burda cokta anlayamıyorum evde bakacaz artık bende baktım buyumesınde daha çok var yapay zeka yardım etsın barı dedım tüm çevrem remini ile çocuklarını büyütüyor suan

Ben de 5-6 aydan fazla izni uzatmayı düşünmüyorum. Hem maddi olarak, hem de kendi akıl sağlığım için. Çok yoğun 7/24 mesai yaptığımız bir dönemden geçiyoruz. Ve kendi işlerimiz bunun yanında ne kadar kolaymış. İnsan ister istemez kendi temposunu arıyor. Bazen çocuk yaparak hata mı ettim diye bile düşünüyorum. İnsanın eski hayatına, kendisine dair hiçbir şey kalmıyor.. Belki zamanla döneriz ama yine de hiçbir şeyin aynı olmayacağı fikri zorluyor.

Evet mamadan olabilir. Biz gerçi mama da değiştirmedik son zamanlarda. Şimdi hipp'i bırakıp cow & gate'e geçtik, bakalım değişiklik olacak mı

Yine sezeryan oldum orası ayrı
Balım cocuk büyütürken en zor şeylerden biri net ve net dış çevreden gelen yorumlar oğlumda çok yaşadım cok afalladım mama vermedım dıye benı topa dızdıler sonra cok emıyor dıye söylendiler emzık tutturamadım dıye tonla sey sen becerememıssınler cocuk tosun gıbıydı zayıflatmışsın ne hale gelmıs cocuk bla bla bla ilkinde hele gerçekten zaten bilmediğin bir şey birde basında ınsanlar boyle konustumu tüm sinir sistemin çöküyor bu x kişileri hep olacak hep burnunu sokacak ya susturacaksın yada takmayacaksın
Bak ben Lina nın cok pısıgı oldu en başta egzamaya kadar dondu ilk başlarda ıkı haftalık fln eltım görmüştü altını alırken kaynanamla lafı gecerken demiş pişik olmuş boyle boyle dıye baktım benı arıyo sesı hesap sorar gıbı dırek konuya dalıyor sen ıste cocuk mahvolmuş nıye bana soylemıyorsun sankı söylesem napacak diye bana kızıyor o cocugu nıye oyle tutuyorsun doktora götürmüyorsun fln fılan , dur dur dedım pardonda sen benım çocuğumu benden daha mı cok düşünüyorsun ben onun annesıyım senden daha cok dusunuyorum tabıkıde ilacını verıyorum ıyı gelmezse degıstırıcez sen cok dusunme dedım
Cocugun pısıgını önemsemiyormuşum bılerek öyle bırakıyormuşum gıbı hesap soruyor bana kusura bakmasın ama soramaz benım annelıgımıde sorgulayamaz yanı bu kendı annemde olsa tepkım boyle olur , bizimkilerde mama delisi mesela bir aylık kontrolden çıkmışız cocuk kılo almıs sıkıntı yok annem bana gelmıs dıyorkı sen yınede gece yatmadan bi mama ver cocuga dıyor neden dıyorum daha ıyı olur gelıstırır tok tutar dıyor dıyorum anne neden neden soylenıyorum sonra burun kıvırıp hı sen bılırsın
Rahat bırakın annelerı yahuuuuuu , içinden geldiği gibi davran benım annem hem mama verdı hemde ıkı yaşına kadar emzırdı kardesımı
Benı 9 ay erkek kardesımı 6 ay emzırmıs
Kız kardeşim ıkı sene emmiş ve hemen doğduğu gıbı mamada baslamıs yanı kendını cok germe kasma bu cocuga bakan sensın

Şu an hiç bir şeyi hiç kimseyi düşünme.Herkes uzaktan konuşup ahkam kesmeyi çok iyi biliyor.Ama kimse unutmasın o bebeğin annesi sensin, senden daha fazla onu düşünüp onun iyiliğini isteyen olamaz babası bile senden daha fazla onu düşünemez o yüzden kimseyi muhatab alma.Canını da böyle şeyler için sıkma

Kaç gündür çıkmıyor,

Çook haklısın, insanın sinirlerini bozuyorlar ama bu mama ile bitmeyecek, hep başka başka durumlarda yorum yapıp zorlayacaklar. O yüzden baştan papatyanın dediği gibi ya takmayacaksın ya da susturacaksın.

Bir de eskiden sadece anne sütü ile beslenme daha yaygınmış ama bu bir tercih değil. Yediklerimizden mi genetik olarak mı bilmiyorum, mama takviyesi yapmayan nadir kadın var. Tercihen değil mecburen. Bu grupta bile bir elin parmaklarını geçmez. Anne sütü yetersizse ve hala sadece anne sütüyle beslemekte ısrarcı olunursa, bu sefer bebek için daha büyük zarar. Gelişimi mama ile beslenen diğer bebeklere göre geri kalır ve fayda yerine daha büyük zarar vermiş olursun.

Son düzenleme:

Fotolara bayıldım hemen indirim deneyeceğim

Bizde eşimin taraf mamaya öcü olarak bakar , bizim tarafta mamacıdır
Lina da yoğun bakımdan cıkarken doktor alın dedıgı ıcın esıme dedım telefonda doktor mama takvıyesı önerdi mama al bitane diye arkadan kaynanam soylenıyor duydum hayırdır dedım cocugun sağlığından daha mı onemlı gerekırse full mama alır yeterkı ıyı olsun bir haftadır ben cekıyorum kuvezde mınnacık bakmaya çalışıyorum siz değil dedim yok yok bişey demiyoruz tabı gerekıyorsa verırız tabı diyor eşim, geliyor mesela kv hemen soruyor mama verıyormusun evet dedım verıyorum aldıgı kadar toparlayana kadar verıcem hıı tamam dıyor sanane yanı sanane
Bende Ertuğrul’dakı gibi emzirebilmek cok ıstedim başlarda olmayacak sanki gibi diye ikisinede aynı ımkanı sunamayacağım dıye bı uzuldum ama bos yanı bak büyüdü az toparladı cok şükür hala daha dolabımda sıvı mama sağılmış süt bulunduruyorum yerı gelıyor bazen bende yetmıyor gıbı hıssedıyorum çocuğuda o durumlarda yormak ağlatmak istemiyorum yazık verıyorum hemen

Son düzenleme:
Bizim de iki taraf da mamacı heralde kv kendi çocuklarını da mama ile büyütmüş annem desen çocuk aç kalacak diye ödü kopuyor.Ben küçükken emiyormuşum ama sürekli ağlıyormuşum 5 aylıkken annem işe gitmiş babaannem pirinç unu yapmış ben bir uyumuşum demişler çocuk açmış meğer diye o günden sonra hem emzirmiş hem mama vermiş bana o yüzden şimdi korkuyor aç kalırsa diye mamaya dedikleri bir şey yok ama sadecee süt alsaydı da sevinirler bir şey demezlerdi

Dimi ama
Ay bana babanem uc aylıkken bıldıgın inek sütünü kaynatıp verırlermıs her gece, ona bağlı olarak vücudumda bı sorun olmus annem dıyor kan hucrelerını mı ne olduruyormus
Atak gecırıyormusum durduk yere dılım gerı kaçıyormuş mosmor olup nefes almayıp kolum bacağım heryerım kıtlenıyormus ıkı yaşına kadar bu atakları yaşamışım annem ölüp ölüp dirilirdim seni öyle gördükçe derdi
Kardeşimde bilinçlenmişler tabı ona hep mama almıslar süt yasak demiş o zaman ki doktor direk

Kızlar, ayıptır sorması sezeryan dikiş üzerinde ki tüyleri nasıl aldınız? Agdaya cesaret edemedim... venus gillete ise jel acaba sorun yaratır mı diye almadım? Normal tras bıçağı mi kullansam? Kusura bakmayın biraz kötü bir muhabbet oldu

Ağda acıtabılır henuz jıletle al kuzum ben lazerlıyım yok suan asagıda iç kısımda var sadece

Ay evet yaaa nasıl hızlı geçti zaman o günlerden bu günlere bebekler şuan
bazı ufak tefek konuşmalara bende hazırlamıştım kendimi ama böyle sürekli herkesten gelince dün eşime aynı şeyi söyledim herkes dedim şuan azarlanmak istiyor bence sınırlarını hatırlasınlar diye en sonunda öyle olucaz.
Gerçekten öyle uzaktan konuşması kolay başka diyecek birşey yok hakkaten
Ah keşke bizimkilerde bu farkı biraz anlasa bu bilince biraz ulaşsa neyse papatya nın dediği gibi benimde yavaştan karışmayın deme modum yaklaştı zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…