Ah canım Allah'tan annenlerin yanındasın evde daha zor olurdu. Girecek düzene inşallah biraz daha sabır.Kucağımda yarı oturur uyuya kalmışız burnunda sümük ve nefes alamaması uzerıne sıcradım bır numara kalktı sersem sersem suratıma bakıyor şuan ne diyimki henuz sadece bi saat uyudum saat 6.34
Ya bence en zor dönemlerini şimdi yaşıyoruz. Büyüdükçe daha zor diyorlar da arkasında koşturması zordur belki ama biraz derdini anlatacak oyuncaklar ile oyalanacak döneme geldiğinde daha rahat oluruz. O zamanlar bir diş çıkarma zamanı zorlayacak bizleri.Ben şimdiden o aşamada olabilirim.Herkes bebeğini kendi büyütmek ister bende istiyorum ama doğum iznim bitince biraz rapor alıp bebeğim ek gıdaya başlayınca işe dönmeyi düşünüyorum.Zira ücretsiz izin felan alıp evde kalsam bu psikoloji ile çocuğa çok bir şey katabileceğimi sanmıyorum
Hem süt üretiyor hem mutluluk veriyorOlmasa halimiz nice
En sevmediğim yeni uyumuşken kaka yapması tüm sistem başa sarıyor
Bu günlerde geçecek be papatyamAncak geçerken bizlerden neler alacak kim bilir
Sen yazmadın mı daha dün emzirmek nasıl kolaylık diye. Yani öyle bir kolaylık varken sen mama vermeyi neden isteyesin zaten mama kesinlikle rahatlık değil emzirme zor geliyor sanıyor millet. Boşver herkesi baktın telefonda mevzu buralara gelecek bebelı ağlıyor de kapat gitsin. Sen bebeğin için kalktın oralara gittin çoğumuzun cesaret edemeyeceği birşey yabancı bir ülkede tek başına doğum yapmak ve senin için ne kadar zor. Büyük bir fedakarlık yaptın hiiç sıkma canınıÇok haklısın sadece bu alışma süreci zaten duygusal açıdan herkes için yorucu birde bu tarz yorumlarla sürekli akıl verilmesi insanı üzüyor gerçektenyoksa kesinlikle aynı fikirdeyim herkesin kendi anneliği kendi bebeği bende ne aç kalması nede zayıf düşmesi riskini alamam bu benim kendi fikrim keşke herşey herkesin istediği ve hayal ettiği gibi olsa tabi ki ama elimizde ki şartlara uyum sağlamaya çalışıyoruz diye düşünüyorum
Bende mamaya öcü olarak bakmıyorum. İsterdim sadece emzirmeyi , mamayı dışarda hazırlamak zor, maddi olarak zor. Ama yetmiyorsa yapacak birşey yok. Uykuya da ihtiyaçları var büyümek için. Hiç anne sütü almasa üzülürdüm onun faydası başka ama çok şükür az da olsa alıyor onlar şifa olsun.Başkalarının düşüncelerini önemseme. O çocuğun annesi sensin, mama vermen gerektiğini hissediyorsan, vermelisin.
Bende anne sütüne ek mama takviyesi yapıyorum. Pekçok kişi mamayı azaltmak için uğraşırken, ben ne zaman arttırmalıyım diye düşünüyorum. Çünkü bebek büyüdükçe yeme ihtiyacı artıyor.
Aç olan bebek uykuya zor dalar, derin uyuyamaz, memeye yapışır kalır saatlerce - bir yerden sonra yorgunluktan uyur. Uyanıkken açlıktan ağlar vs.
Bilmiyorum, ben ille de anne sütü diye diretenlerden değilim. Bebeğin ihtiyacını karşılayacak kadar anne sütü varsa, elbette sadece anne sütü verilmeli. Fakat anne sütü yetersiz ise, mamayı kesmek, azaltmaya çalışmak falan bana biraz bencilce gibi geliyor. (Yanlış anlaşılmasın kimse tarafından) Zehir değil sonuçta.
Çocuk saatlerce açlıktan ağlayacaksa, düzgünce uyuyamayacaksa, vicdanen nasıl rahat edeceksin ki ? Günah bir kere..
Ben bu konularda kimseyi takmıyorum.
Hem emziriyorum (emzirmekten keyif de alıyorum) , hem mama veriyorum. İçim de gayet rahat.
Ya çok sağol canım teşekkür ederim azıcık içimi döktüm herkesin ayrı ayrı fedakarlığı var çok farkındayım burada isimleri tek tek hatırlamıyorum kusura bakmayın ama ilk bebeği sezaryen olup ikinci bebeği normal olsun isteyen ve baya araştıran bir anne vardı mesela okuduğumda çok etkilenmiştim. Anestezi alıcam bebeğime etkisi olur mu diye araştıranlar vardı hastalık taşıyan misafirlerle mücadele edip bebeğini korumaya çalışanlar vardı iş yerinde hamilelik boyu çalışıp bebeğine fazladan izin bırakmak için uğraşanlar vardı yani herkesin derdi aynı işte çocuklarımızı düşünüyoruzSen yazmadın mı daha dün emzirmek nasıl kolaylık diye. Yani öyle bir kolaylık varken sen mama vermeyi neden isteyesin zaten mama kesinlikle rahatlık değil emzirme zor geliyor sanıyor millet. Boşver herkesi baktın telefonda mevzu buralara gelecek bebelı ağlıyor de kapat gitsin. Sen bebeğin için kalktın oralara gittin çoğumuzun cesaret edemeyeceği birşey yabancı bir ülkede tek başına doğum yapmak ve senin için ne kadar zor. Büyük bir fedakarlık yaptın hiiç sıkma canını
Ya benimki de üç gün yapmadı geçen gece sesini duydum hemen açtım açar açmaz bir de beze yaptı neyse çok şiddetli değildi yavaş yavaş çıktı aslında üç günden sonra bi şov bekliyordumSırttan nasıl kaka taşabilir diyordum, 3 günlük birikimin ardından bugün deneyimlemiş oldumbizimki 3 günde bir büyük tuvaletini yapıyor ya. Son üç seferdir hep böyle oldu. Hipp yerine cow & gate aldık, bakalım bir farklılık olacak mı
Ya uzaktan konuşması kolay, gelsinler yardım etsinler, sen güzelce bir uyu stresin azalsın madem anne sütü diyorlar. Neden böyle anlayışsız davranıyorlar sen hem lohusasın hem uzakta tek başınasın. Çocuğun doyması her şeyden önemli allah korusun gerçekten sarılıktan, bir enfeksiyondan falan yatmak zorunda kalsanız ne olacak. Ben annem burda olduğu halde tuvalete falan zor gidiyorum. Sen çok iyi kalkıyorsun işin içinden bence. Bilmiyorum eskiler nasıl yapıyormuş ben sütüm var diyorum ama bazen yine doymuyor çocuk mama takviyesi yapıyorum.Kızlar gerçekten şuan Okadar üzgünüm ki anlatamam ya kimseninde beni anladığı yok. Kardeşim arıyor Rus arkadaşı mamasız 2 yaşına kadar emzirmiş ben niye mama veriyormuşum. Annem arıyor o çocuk memeyi red ederse sütün kesilirse görürsün gününü şakaya gelmez niye mama veriyorsun eşimin ailesi süt mü yok emmiyormu sıkılmadan versin memeyi mamaya bel bağlamayın ya ben 2 üniversite bitirdim cahil miyim? Okuma yazması olan herkes sağlık ocağında yazan ‘’6 aya kadar sadece anne sütü’’ yazısını okur gene derki süt vermem lazım. sanki ben burda ay memem sarktı ay canım acıdı nazıyla süt vermiyorum. Çok sinirimi bozdular resmen boşaldı bütün sinirlerim doğumun ilk gününden beri yatmıyorum herşeyle tek başımıza mücadele ediyoruz tek derken anne baba olmaması da değil çocuk doktorumuz bile kadın doğum doktorum bile yok burda gittiğimiz doktorun her bir görüşmesi 200-350 dolar arasında ve hiç birşey yapmıyorlar parasını geçtim gidiyoruz azarlıyorlar sigortan yok 250dolar verip sadece gözündeki çapağı göstermeye mi geldin vitamin istersen başka o gayet normal bu gayet normaaalll dedi ve doktor başka hiç birşeye bakmadan bizi eve gönderdi ertesi gün biz çocuğun pipisinin kızarıp şiştiğini gördük meğer bazı erkek çocuklarında oluyormuş. Ama bizim bunu soracak doktorumuz hemşiremiz yok ilaç yazsın pomat versin, göbek bağı düştü gösterecek kimsemiz yok gözü çapaklandı soracak götürecek kimse yok k vitamini d vitamini alsın mı? Soracak kimsemiz yok birşey olsa acil bir durum olana kadar bu çocuğun kendi doktoru diye birşey bile yok bu durumda şimdi ben nasıl risk alabilirim buradaki doktor mama ver diyor kaynanam anam ebem nenem mama verme dedi diyip bu çocuğun sarılık olması riskini nasıl alabilirim? Zaten erken doğum düşük kiloda kalıp bir aksilik yaşarsa nasıl çözüm bulabilirim burada? Hadi küveze yatacak deseler ekonomik olarak mental olarak nasıl başedicem anlamadım ya cidden delirecem yani ben istemiyorum sanki sadece meme alsın anne sütü alsın salağım ben bencilim kendi çocuğumun kötülüğünü isterim hakkaten insanlar ne düşüncesiz ya ben emzirme danışmanlarını dinliyorum makaleler okuyorum öğün sıklığını arttırın diyor bol bol uyuyun diyor. Öyle bir şansım yokki iki güne bir duş alabiliyorum - rezene çayını yapıyorum soğuduktan sonra ancak fırsat oluyor içe biliyorum- günde parça parça maksimum 4 saat uyuyorum- günde iki öğüne zor zamanım var bir öğünde bazen hazır yemek yapıyoruz bazen dışardan alıyoruz 3 öğün oluyor. Dışarıda ve evde bir sürü işimiz var bir gün fotoğraf çekimi bir gün pasaport başvurusu noteri bir gün klinik randevusu bir gün pasaportun teslim alınması iş yerimin sgk ya vereceği evrakların teslim alınması iki kişi gidiyoruz her gittiğimiz yerde bebek yanımızda dönüşte kıyafetler battaniyeler yıkanması gerekiyor tekrar anne çantasının hazırlanması gerekiyor evin temizliği çamaşırı yemeği kendi temizliğim bebeğin temizliği var hepsi için sadece eşim ve beniz biz nereye bebek oraya elimden geldiğince bebeğe de kendime de özenle bakıyorum yani bazen 1 saat memede tutuyorum çocuğu daha ne yapabiliyorum bilmiyorum ki
Ya dayanamam geçen ilk eve geldiğimiz gün kocaman gelen çorapların tam olduğunu farkettimAh canım Allah'tan annenlerin yanındasın evde daha zor olurdu. Girecek düzene inşallah biraz daha sabır.
Senden kıskandım uygulamayı indirdim Remini ile oğlumu büyüttüm bittim
Demirden kuzum normalebru_can_ebru canım kakada azaz yeşil olması normal mi? Bi de çok azcık siyahlık vardı demirden olabilir sanırım
İnanıyorum ya girecek düzene burda cokta anlayamıyorum evde bakacaz artıkAh canım Allah'tan annenlerin yanındasın evde daha zor olurdu. Girecek düzene inşallah biraz daha sabır.
Ben de 5-6 aydan fazla izni uzatmayı düşünmüyorum. Hem maddi olarak, hem de kendi akıl sağlığım için. Çok yoğun 7/24 mesai yaptığımız bir dönemden geçiyoruz. Ve kendi işlerimiz bunun yanında ne kadar kolaymış. İnsan ister istemez kendi temposunu arıyor. Bazen çocuk yaparak hata mı ettim diye bile düşünüyorum. İnsanın eski hayatına, kendisine dair hiçbir şey kalmıyor.. Belki zamanla döneriz ama yine de hiçbir şeyin aynı olmayacağı fikri zorluyor.Ben şimdiden o aşamada olabilirim.Herkes bebeğini kendi büyütmek ister bende istiyorum ama doğum iznim bitince biraz rapor alıp bebeğim ek gıdaya başlayınca işe dönmeyi düşünüyorum.Zira ücretsiz izin felan alıp evde kalsam bu psikoloji ile çocuğa çok bir şey katabileceğimi sanmıyorum
Evet mamadan olabilir. Biz gerçi mama da değiştirmedik son zamanlarda. Şimdi hipp'i bırakıp cow & gate'e geçtik, bakalım değişiklik olacak mıYa benimki de üç gün yapmadı geçen gece sesini duydum hemen açtım açar açmaz bir de beze yaptı neyse çok şiddetli değildi yavaş yavaş çıktı aslında üç günden sonra bi şov bekliyordumAnnem de mama ver bakalım belki yapar kakasını demişti o gün çocuk aç gibi olunca verdim gerçekten yaptı sndn mamayla alakalı olabilir mi ya
Yine sezeryan oldum orası ayrıYa çok sağol canım teşekkür ederim azıcık içimi döktüm herkesin ayrı ayrı fedakarlığı var çok farkındayım burada isimleri tek tek hatırlamıyorum kusura bakmayın ama ilk bebeği sezaryen olup ikinci bebeği normal olsun isteyen ve baya araştıran bir anne vardı mesela okuduğumda çok etkilenmiştim. Anestezi alıcam bebeğime etkisi olur mu diye araştıranlar vardı hastalık taşıyan misafirlerle mücadele edip bebeğini korumaya çalışanlar vardı iş yerinde hamilelik boyu çalışıp bebeğine fazladan izin bırakmak için uğraşanlar vardı yani herkesin derdi aynı işte çocuklarımızı düşünüyoruzben üst üste gelince doldum galiba en çokta kendi annemle kardeşim eleştiriyor ona üzülüyorum sanırım
Şu an hiç bir şeyi hiç kimseyi düşünme.Herkes uzaktan konuşup ahkam kesmeyi çok iyi biliyor.Ama kimse unutmasın o bebeğin annesi sensin, senden daha fazla onu düşünüp onun iyiliğini isteyen olamaz babası bile senden daha fazla onu düşünemez o yüzden kimseyi muhatab alma.Canını da böyle şeyler için sıkmaKızlar gerçekten şuan Okadar üzgünüm ki anlatamam ya kimseninde beni anladığı yok. Kardeşim arıyor Rus arkadaşı mamasız 2 yaşına kadar emzirmiş ben niye mama veriyormuşum. Annem arıyor o çocuk memeyi red ederse sütün kesilirse görürsün gününü şakaya gelmez niye mama veriyorsun eşimin ailesi süt mü yok emmiyormu sıkılmadan versin memeyi mamaya bel bağlamayın ya ben 2 üniversite bitirdim cahil miyim? Okuma yazması olan herkes sağlık ocağında yazan ‘’6 aya kadar sadece anne sütü’’ yazısını okur gene derki süt vermem lazım. sanki ben burda ay memem sarktı ay canım acıdı nazıyla süt vermiyorum. Çok sinirimi bozdular resmen boşaldı bütün sinirlerim doğumun ilk gününden beri yatmıyorum herşeyle tek başımıza mücadele ediyoruz tek derken anne baba olmaması da değil çocuk doktorumuz bile kadın doğum doktorum bile yok burda gittiğimiz doktorun her bir görüşmesi 200-350 dolar arasında ve hiç birşey yapmıyorlar parasını geçtim gidiyoruz azarlıyorlar sigortan yok 250dolar verip sadece gözündeki çapağı göstermeye mi geldin vitamin istersen başka o gayet normal bu gayet normaaalll dedi ve doktor başka hiç birşeye bakmadan bizi eve gönderdi ertesi gün biz çocuğun pipisinin kızarıp şiştiğini gördük meğer bazı erkek çocuklarında oluyormuş. Ama bizim bunu soracak doktorumuz hemşiremiz yok ilaç yazsın pomat versin, göbek bağı düştü gösterecek kimsemiz yok gözü çapaklandı soracak götürecek kimse yok k vitamini d vitamini alsın mı? Soracak kimsemiz yok birşey olsa acil bir durum olana kadar bu çocuğun kendi doktoru diye birşey bile yok bu durumda şimdi ben nasıl risk alabilirim buradaki doktor mama ver diyor kaynanam anam ebem nenem mama verme dedi diyip bu çocuğun sarılık olması riskini nasıl alabilirim? Zaten erken doğum düşük kiloda kalıp bir aksilik yaşarsa nasıl çözüm bulabilirim burada? Hadi küveze yatacak deseler ekonomik olarak mental olarak nasıl başedicem anlamadım ya cidden delirecem yani ben istemiyorum sanki sadece meme alsın anne sütü alsın salağım ben bencilim kendi çocuğumun kötülüğünü isterim hakkaten insanlar ne düşüncesiz ya ben emzirme danışmanlarını dinliyorum makaleler okuyorum öğün sıklığını arttırın diyor bol bol uyuyun diyor. Öyle bir şansım yokki iki güne bir duş alabiliyorum - rezene çayını yapıyorum soğuduktan sonra ancak fırsat oluyor içe biliyorum- günde parça parça maksimum 4 saat uyuyorum- günde iki öğüne zor zamanım var bir öğünde bazen hazır yemek yapıyoruz bazen dışardan alıyoruz 3 öğün oluyor. Dışarıda ve evde bir sürü işimiz var bir gün fotoğraf çekimi bir gün pasaport başvurusu noteri bir gün klinik randevusu bir gün pasaportun teslim alınması iş yerimin sgk ya vereceği evrakların teslim alınması iki kişi gidiyoruz her gittiğimiz yerde bebek yanımızda dönüşte kıyafetler battaniyeler yıkanması gerekiyor tekrar anne çantasının hazırlanması gerekiyor evin temizliği çamaşırı yemeği kendi temizliğim bebeğin temizliği var hepsi için sadece eşim ve beniz biz nereye bebek oraya elimden geldiğince bebeğe de kendime de özenle bakıyorum yani bazen 1 saat memede tutuyorum çocuğu daha ne yapabiliyorum bilmiyorum ki
Kaç gündür çıkmıyor,Benim bebeğim kabız oldu. Doğduğundan bu yana hip combiotic kullandık. İlk başta sorun yoktu az veriyordum, kilo alımı az olunca arttırdık, kabız oldu. 2. Kutu bitmeden aptamil prosyneo aldık. Yine aynı. O kutu bitti. Bugün de bebela
Çook haklısın, insanın sinirlerini bozuyorlar ama bu mama ile bitmeyecek, hep başka başka durumlarda yorum yapıp zorlayacaklar. O yüzden baştan papatyanın dediği gibi ya takmayacaksın ya da susturacaksın.Kızlar gerçekten şuan Okadar üzgünüm ki anlatamam ya kimseninde beni anladığı yok. Kardeşim arıyor Rus arkadaşı mamasız 2 yaşına kadar emzirmiş ben niye mama veriyormuşum. Annem arıyor o çocuk memeyi red ederse sütün kesilirse görürsün gününü şakaya gelmez niye mama veriyorsun eşimin ailesi süt mü yok emmiyormu sıkılmadan versin memeyi mamaya bel bağlamayın ya ben 2 üniversite bitirdim cahil miyim? Okuma yazması olan herkes sağlık ocağında yazan ‘’6 aya kadar sadece anne sütü’’ yazısını okur gene derki süt vermem lazım. sanki ben burda ay memem sarktı ay canım acıdı nazıyla süt vermiyorum. Çok sinirimi bozdular resmen boşaldı bütün sinirlerim doğumun ilk gününden beri yatmıyorum herşeyle tek başımıza mücadele ediyoruz tek derken anne baba olmaması da değil çocuk doktorumuz bile kadın doğum doktorum bile yok burda gittiğimiz doktorun her bir görüşmesi 200-350 dolar arasında ve hiç birşey yapmıyorlar parasını geçtim gidiyoruz azarlıyorlar sigortan yok 250dolar verip sadece gözündeki çapağı göstermeye mi geldin vitamin istersen başka o gayet normal bu gayet normaaalll dedi ve doktor başka hiç birşeye bakmadan bizi eve gönderdi ertesi gün biz çocuğun pipisinin kızarıp şiştiğini gördük meğer bazı erkek çocuklarında oluyormuş. Ama bizim bunu soracak doktorumuz hemşiremiz yok ilaç yazsın pomat versin, göbek bağı düştü gösterecek kimsemiz yok gözü çapaklandı soracak götürecek kimse yok k vitamini d vitamini alsın mı? Soracak kimsemiz yok birşey olsa acil bir durum olana kadar bu çocuğun kendi doktoru diye birşey bile yok bu durumda şimdi ben nasıl risk alabilirim buradaki doktor mama ver diyor kaynanam anam ebem nenem mama verme dedi diyip bu çocuğun sarılık olması riskini nasıl alabilirim? Zaten erken doğum düşük kiloda kalıp bir aksilik yaşarsa nasıl çözüm bulabilirim burada? Hadi küveze yatacak deseler ekonomik olarak mental olarak nasıl başedicem anlamadım ya cidden delirecem yani ben istemiyorum sanki sadece meme alsın anne sütü alsın salağım ben bencilim kendi çocuğumun kötülüğünü isterim hakkaten insanlar ne düşüncesiz ya ben emzirme danışmanlarını dinliyorum makaleler okuyorum öğün sıklığını arttırın diyor bol bol uyuyun diyor. Öyle bir şansım yokki iki güne bir duş alabiliyorum - rezene çayını yapıyorum soğuduktan sonra ancak fırsat oluyor içe biliyorum- günde parça parça maksimum 4 saat uyuyorum- günde iki öğüne zor zamanım var bir öğünde bazen hazır yemek yapıyoruz bazen dışardan alıyoruz 3 öğün oluyor. Dışarıda ve evde bir sürü işimiz var bir gün fotoğraf çekimi bir gün pasaport başvurusu noteri bir gün klinik randevusu bir gün pasaportun teslim alınması iş yerimin sgk ya vereceği evrakların teslim alınması iki kişi gidiyoruz her gittiğimiz yerde bebek yanımızda dönüşte kıyafetler battaniyeler yıkanması gerekiyor tekrar anne çantasının hazırlanması gerekiyor evin temizliği çamaşırı yemeği kendi temizliğim bebeğin temizliği var hepsi için sadece eşim ve beniz biz nereye bebek oraya elimden geldiğince bebeğe de kendime de özenle bakıyorum yani bazen 1 saat memede tutuyorum çocuğu daha ne yapabiliyorum bilmiyorum ki
Ah canım Allah'tan annenlerin yanındasın evde daha zor olurdu. Girecek düzene inşallah biraz daha sabır.
Fotolara bayıldım hemen indirim deneyeceğimYa bence en zor dönemlerini şimdi yaşıyoruz. Büyüdükçe daha zor diyorlar da arkasında koşturması zordur belki ama biraz derdini anlatacak oyuncaklar ile oyalanacak döneme geldiğinde daha rahat oluruz. O zamanlar bir diş çıkarma zamanı zorlayacak bizleri.
Bizde eşimin taraf mamaya öcü olarak bakar , bizim tarafta mamacıdırÇook haklısın, insanın sinirlerini bozuyorlar ama bu mama ile bitmeyecek, hep başka başka durumlarda yorum yapıp zorlayacaklar. O yüzden baştan papatyanın dediği gibi ya takmayacaksın ya da susturacaksın.
Bir de eskiden sadece anne sütü ile beslenme daha yaygınmış ama bu bir tercih değil. Yediklerimizden mi genetik olarak mı bilmiyorum, mama takviyesi yapmayan nadir kadın var. Bu grupta bile bir elin parmaklarını geçmez. Anne sütü yetersizse ve hala sadece anne sütüyle beslemekte ısrarcı olunursa, bu sefer bebek için daha büyük zarar. Gelişimi mama ile beslenen diğer bebeklere göre geri kalır ve fayda yerine daha büyük zarar vermiş olursun.
Bizim de iki taraf da mamacı heralde kv kendi çocuklarını da mama ile büyütmüş annem desen çocuk aç kalacak diye ödü kopuyor.Ben küçükken emiyormuşum ama sürekli ağlıyormuşum 5 aylıkken annem işe gitmiş babaannem pirinç unu yapmış ben bir uyumuşum demişler çocuk açmış meğer diye o günden sonra hem emzirmiş hem mama vermiş bana o yüzden şimdi korkuyor aç kalırsa diyeBizde eşimin taraf mamaya öcü olarak bakar , bizim tarafta mamacıdır
Lina da yoğun bakımdan cıkarken doktor alın dedıgı ıcın esıme dedım telefonda doktor mama takvıyesı önerdi mama al bitane diye arkadan kaynanam soylenıyor duydum hayırdır dedım cocugun sağlığından daha mı onemlı gerekırse full mama alır yeterkı ıyı olsun bir haftadır ben cekıyorum kuvezde mınnacık bakmaya çalışıyorum siz değil dedim yok yok bişey demiyoruz tabı gerekıyorsa verırız tabı diyor eşim, geliyor mesela kv hemen soruyor mama verıyormusun evet dedım verıyorum aldıgı kadar toparlayana kadar verıcem hıı tamam dıyor sanane yanı sanane
Bende Ertuğrul’dakı gibi emzirebilmek cok ıstedim başlarda olmayacak sanki gibi diye ikisinede aynı ımkanı sunamayacağım dıye bı uzuldum ama bos yanı bak büyüdü az toparladı cok şükür hala daha dolabımda sıvı mama sağılmış süt bulunduruyorum yerı gelıyor bazen bende yetmıyor gıbı hıssedıyorum çocuğuda o durumlarda yormak ağlatmak istemiyorum yazık verıyorum hemen
Dimi amaBizim de iki taraf da mamacı heralde kv kendi çocuklarını da mama ile büyütmüş annem desen çocuk aç kalacak diye ödü kopuyor.Ben küçükken emiyormuşum ama sürekli ağlıyormuşum 5 aylıkken annem işe gitmiş babaannem pirinç unu yapmış ben bir uyumuşum demişler çocuk açmış meğer diye o günden sonra hem emzirmiş hem mama vermiş bana o yüzden şimdi korkuyor aç kalırsa diyemamaya dedikleri bir şey yok ama sadecee süt alsaydı da sevinirler bir şey demezlerdi
Ağda acıtabılır henuz jıletle al kuzum ben lazerlıyım yok suan asagıda iç kısımda var sadeceKızlar, ayıptır sorması sezeryan dikiş üzerinde ki tüyleri nasıl aldınız? Agdaya cesaret edemedim... venus gillete ise jel acaba sorun yaratır mı diye almadım? Normal tras bıçağı mi kullansam? Kusura bakmayın biraz kötü bir muhabbet oldu
Ay evet yaaa nasıl hızlı geçti zaman o günlerden bu günlere bebekler şuanYine sezeryan oldum orası ayrı
Balım cocuk büyütürken en zor şeylerden biri net ve net dış çevreden gelen yorumlar oğlumda çok yaşadım cok afalladım mama vermedım dıye benı topa dızdıler sonra cok emıyor dıye söylendiler emzık tutturamadım dıye tonla sey sen becerememıssınler cocuk tosun gıbıydı zayıflatmışsın ne hale gelmıs cocuk bla bla bla ilkinde hele gerçekten zaten bilmediğin bir şey birde basında ınsanlar boyle konustumu tüm sinir sistemin çöküyor bu x kişileri hep olacak hep burnunu sokacak ya susturacaksın yada takmayacaksın
Bak ben Lina nın cok pısıgı oldu en başta egzamaya kadar dondu ilk başlarda ıkı haftalık fln eltım görmüştü altını alırken kaynanamla lafı gecerken demiş pişik olmuş boyle boyle dıye baktım benı arıyo sesı hesap sorar gıbı dırek konuya dalıyor sen ıste cocuk mahvolmuş nıye bana soylemıyorsun sankı söylesem napacak diye bana kızıyor o cocugu nıye oyle tutuyorsun doktora götürmüyorsun fln fılan , dur dur dedım pardonda sen benım çocuğumu benden daha mı cok düşünüyorsun ben onun annesıyım senden daha cok dusunuyorum tabıkıde ilacını verıyorum ıyı gelmezse degıstırıcez sen cok dusunme dedım
Cocugun pısıgını önemsemiyormuşum bılerek öyle bırakıyormuşum gıbı hesap soruyor bana kusura bakmasın ama soramaz benım annelıgımıde sorgulayamaz yanı bu kendı annemde olsa tepkım boyle olur , bizimkilerde mama delisi mesela bir aylık kontrolden çıkmışız cocuk kılo almıs sıkıntı yok annem bana gelmıs dıyorkı sen yınede gece yatmadan bi mama ver cocuga dıyorneden dıyorum daha ıyı olur gelıstırır tok tutar dıyor dıyorum anne neden neden soylenıyorum sonra burun kıvırıp hı sen bılırsın
Rahat bırakın annelerı yahuuuuuu , içinden geldiği gibi davran benım annem hem mama verdı hemde ıkı yaşına kadar emzırdı kardesımı
Benı 9 ay erkek kardesımı 6 ay emzırmıs
Kız kardeşim ıkı sene emmiş ve hemen doğduğu gıbı mamada baslamıs yanı kendını cok germe kasma bu cocuga bakan sensın
Gerçekten öyle uzaktan konuşması kolay başka diyecek birşey yok hakkatenYa benimki de üç gün yapmadı geçen gece sesini duydum hemen açtım açar açmaz bir de beze yaptı neyse çok şiddetli değildi yavaş yavaş çıktı aslında üç günden sonra bi şov bekliyordumAnnem de mama ver bakalım belki yapar kakasını demişti o gün çocuk aç gibi olunca verdim gerçekten yaptı sndn mamayla alakalı olabilir mi ya
Ya uzaktan konuşması kolay, gelsinler yardım etsinler, sen güzelce bir uyu stresin azalsın madem anne sütü diyorlar. Neden böyle anlayışsız davranıyorlar sen hem lohusasın hem uzakta tek başınasın. Çocuğun doyması her şeyden önemli allah korusun gerçekten sarılıktan, bir enfeksiyondan falan yatmak zorunda kalsanız ne olacak. Ben annem burda olduğu halde tuvalete falan zor gidiyorum. Sen çok iyi kalkıyorsun işin içinden bence. Bilmiyorum eskiler nasıl yapıyormuş ben sütüm var diyorum ama bazen yine doymuyor çocuk mama takviyesi yapıyorum.
Ya dayanamam geçen ilk eve geldiğimiz gün kocaman gelen çorapların tam olduğunu farkettimArtık kaldırınca bacaklarını da kendine çekmiyor Yenidoğan dönemini bitirdik bi üzüldüm
Kızlar bu solgar brewer's yeast kullananlara sorum var, aşırı iştahım var karbonhidrata düştük, bir de çocuk dün bütün gün uyudu hatta gece zorla kaldırdım emzireyim diye korktum valla uyanmadı da. Dün önerildiği gibi altı tablet aldım ama azaltmayı düşünüyorum. Süte de çok faydasını gördüm ama bir günde hemen etki eder mi bilemedim. Ben hep sütümün olduğunu ve çocuğun ememediğini düşünüyordum dil bağından falan şüphelendim ve memeye gelince emmek yerine uyuyor genelde. İki gündür çok güzel de emdi sıkınca memede süt de göremeyince panik olup kullandımevde duruyordu. Böyle şeyler yaşayanlar var mı Bizimki atak haftası yorgunluğunu da atıyor olabilir bilemedim.
Ah keşke bizimkilerde bu farkı biraz anlasa bu bilince biraz ulaşsa neyse papatya nın dediği gibi benimde yavaştan karışmayın deme modum yaklaştı zatenBizim de iki taraf da mamacı heralde kv kendi çocuklarını da mama ile büyütmüş annem desen çocuk aç kalacak diye ödü kopuyor.Ben küçükken emiyormuşum ama sürekli ağlıyormuşum 5 aylıkken annem işe gitmiş babaannem pirinç unu yapmış ben bir uyumuşum demişler çocuk açmış meğer diye o günden sonra hem emzirmiş hem mama vermiş bana o yüzden şimdi korkuyor aç kalırsa diyemamaya dedikleri bir şey yok ama sadecee süt alsaydı da sevinirler bir şey demezlerdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?