- 17 Ağustos 2021
- 1.895
- En iyi cevaplar
- 1
- 2.979
- 83
- 27
Kesinlikle öyle. Mamayı temin etmek, hazırlamak emzirmekten daha zor hem maddi hem de manevi olarak. Emzirme çok daha kolay çıkarıp memeni veriyorsunValla bu insanlar annelerin sütünü azaltır stresten. Akıllarınca iyiliğine söylüyorlar, sinir bozmaktan başka birşey değil. Ya sütü olan anne gerizekalı mı gitsin mama versin ekstra uğraş ekstra para versin
Teşekkür ederim kuzum bu ülkede sezaryen doğum yapıp bebeğine mama veren bir anne olarak bilim silahıyla tutunmaya çalışıyorumCanım 0-6 ay arası damaklı olanlardan. Gece ışıklılardan değil klasik olanlardan.
Bence net bir günü yok. Benim kızım 5. Hafta atağına 4+4 de, 8. Hafta atağına 7+3 de girdi. Yani benim hissettiğim bu şekilde.
Hay ağzına sağlık canım ya bravoumarım bi çok gerizekalı okur da şu yazını azcık bilinçlenir.
Ne zamana kadar kullanabildim canım ertuşta bizimkide biraz tombiş ilerliyor şuanBenım tontıs oğlanla ben ıkı saat gezıyordum yürüyerek onunla ağrı yapmıyordu benım kullandıgım kanguruda
O dönem mama verdim diye vicdan azabı çekmiştim. Şimdi mecburum vermeye veriyorum.O doktor sütü olmayan annelere ne diyor kimyasal verme aç kalsın mı diyor. Ya da 2 gün sonra sütün bitse mama verince böyle aklına kimyasal diye sokup başı göğe mi erdi. Mamaların içinde bir sürü vitamin var probiyotik var. Tamam anne sütü gibi olamaz ama bi zararı da yok .
Bıberon temızleyıcısı ıle temızlıyorumKızlar biberon temizliğinizi nasıl yapıyorsunuz deterjan kullanıyor musunuz
Bende ne sözler var ah buraya yazamıyorum maalesefO ne güzel sözmüş
Biberon temizleyicisi ile yıkıyorum. Önceden kaynamış suda tutuyordum birkaç dk şimdi sterilizasyon makinesi varKızlar biberon temizliğinizi nasıl yapıyorsunuz deterjan kullanıyor musunuz
Kız Allah iyiliğini versin cahilin böyle bilgi dolu sitede işi ne tiktok a falan yazmak lazım bunuCanım 0-6 ay arası damaklı olanlardan. Gece ışıklılardan değil klasik olanlardan.
Bence net bir günü yok. Benim kızım 5. Hafta atağına 4+4 de, 8. Hafta atağına 7+3 de girdi. Yani benim hissettiğim bu şekilde.
Hay ağzına sağlık canım ya bravoumarım bi çok gerizekalı okur da şu yazını azcık bilinçlenir.
Happy kids var bende bi ama onda da atak matak ypkBana da lazım bu ya biz mesela 36+6da doğduk bana her hafta atak haftası gibi geliyorAma bebek takip uygulamalarındaki haftayı takip ediyor olabilir bebek+ ya falan girdin mi bebeği
Ya işte kesin öyle bir şey var
Umarım uyumuşturBende zor bela uyuttum valla kucağımda bile sakinleşmedi katıla katıla ağladı gözlerinden yaş geldi resmen yavrumuneşim sürekli bir derdi mi var diye soruyor, kakayı günde bir kez yapıyor gece yapmıştı gazı da yok karnı da tok bizimkinin uykusuzluk siniri diyorum. En son yoruldu ağlamaktan uyudu
Biraz uyur inşallah
Birkaç gündür sancıları vardı zaten bu atağın. Meme uçlarım asla iyileşmiyor dünkü krizinde mahvetti beni. Nolur az acısın diye dualarla emziriyorum dünden beriHımmm çok mantıklı canım.
Canım bence sen de 8. Hafta atağına giriyorsun. Böyle böyle başladı benim ki de memede çok kalmak istedi hep kucak istedi sonra delirdiemziği de bu ara verdik işte iyice karıştı ortalık
Tam olarak aynı süreçteyiz bakalım sonraki güncelleme ne olacakYa benimki de mememle oynamaya başladı ağzından çıkarıp alıyor falan önceden ağzından zor çıkarırdım şimdi öyle ağzını falan açıyor.
Ya bizimkiler keyiften yapmıyor bence. Ne yapacaklarını bilmedikleri için şaşkın davranıyolar şu araMemeyle oynamayı Kuzey de yapıyor. Keyfi de istiyorlar ve keyfi istediklerinin farkındalar benceGeçen gece ağlıyor meme istiyor alıyorum 2 emiyor bırakıyor bana sırıtıyor üçkağıtçı Dalga mı geçiyorsun sen benle diyorum. Bir de bırakıp tekrar almaya çalışınca süt mü yok diye bakıyorum ucunda damla oluyor öyle vermeye çalışınca yalıyor Çok fenalar çook
Harika haftalar atak uygulaması ama 200 tlHappy kids var bende bi ama onda da atak matak ypkhangi uygulamalar var başka
Atağın sonunda ışık var öyle böyle sabırUmarım uyumuştur
Birkaç gündür sancıları vardı zaten bu atağın. Meme uçlarım asla iyileşmiyor dünkü krizinde mahvetti beni. Nolur az acısın diye dualarla emziriyorum dünden beri
Bu atak ona mı zor bana mı zor belli değil
Neyse başına gelecekler şu an öğrendim senden sağol kuşum
Tam olarak aynı süreçteyiz bakalım sonraki güncelleme ne olacak
Acayip meme istiyor ve aç olduğu için değil ağzında meme olsun istediği için. Emzik veriyorum mecbur öyle iştahlı emiyor ki emziği üzülüyorum aç mı acaba diye.. alıp emziriyorum tekrar
Ya bizimkiler keyiften yapmıyor bence. Ne yapacaklarını bilmedikleri için şaşkın davranıyolar şu arahenüz yüzümüze pek gülmüyo zaten. O zamana gelsek hemen
Ya kahvaltıda önümde çay duruyor yanında biberon kalmış aldım biberonu baya ağzıma götürdüm emzik deyince anladım aaaaa diyorum bide sanki başkası veriyor biberonuKoca gece 11le 6 arası sadece parça parça toplam 2 saat uyudu. 6dan beri uyanık hâlâ uyumuyp karnı tok altı temiz gaz yokuykusuzluktan artık beynim kaynamaya başladı hissediyorum......
Ya gerçekten eskiler iyi hoş güzel öğütlerle deneyimlerle dolu ama bir çokta ön yargı ve yanlış bilgi ile anneleri yıpratıyorlar. Ki benim ailem düşünceli ve çok özenlidir bu konuda eşimin ailesine karşıda ben genel olarak mesafeliymdir ama bu mama ve emzirme konusunda herkes doktor hekes beslenme uzmanı kesildi öcü mama kötü mama sütün gelir gelmek zorunda emzirmen lazım emmek zorunda en komiği de şu benim sütüm gelse bebeğe yetse ben gidip mamaya bir ton para biberona bir ton para dezenfekte kutusuna bir ton para verip bide ellerim çatlayana kadar sürekli emzik biberon sağma makinesi yıkar mıyım? Sadece bebeğe değil ki annelere de mama başka bir iş yaratıyor doğru biberonla doğru şekilde içemezse genzine kaçıyor öksür öksür burnundan geliyor mesela çocuğun . Niye uğraşıyım ki tüm bunlarla açarım mememi her dk emiziririm dimi azıcık mantık işte yok herşeyi biliyorlar uzak olmanın tek güzel tarafı bu galiba çene çekmiyoruzKimyasal mı? Yok nükleer madde deseydin
Ülkemiz anne sütünün değerli olduğunu öğrendi ama onu da eksik öğrendi niyesini nedenini bilen yok.
Anne sütü probiyotik ve kök hücre içermesi bakımından değerlidir. Anne sütündeki yağ, vitamin ve minerallerin daha da fazlasını mamalar bebeğe verebilir ama hiçbir mama kök hücre veremez. Anne sütündeki kök hücreler kan dolaşımı ile onun vücudundaki sistemlere dağılır ve bir nevi bebek hücreleri eğitir, yapılandırır. Anne sütü bebekleri kanserden bile korur diyorlar ya bunun nedeni kök hücrelerin bağışıklık sistemine katılmasından kaynaklanır.
Olaya bebeğim mama ile doydu, süt ile doydu kilo aldı almadı ile bakmak çok büyük bir hata. Benim kızım silikonla emiyordu onu da emmez oldu sağımla süt veriyorum. Kendi ay ve kilosuna göre alması gereken anne sütünün günlük olarak 3 te 1 ini karşılar en fazla. Doymaz, gelişmez yani. Ama her gün ben ona o kök hücre ve probiyotik naklini yapmış oluyorum. Bir damlasının bile değerli oluşu da bu yüzden.
Sütünün geldiği yere kadar ver emzir doymadığı noktada da istediği kadar mama ile takviye et.
Anne sütünden sonraki bağışıklık ve büyümede en etkili şey uyku. Neden onu aç aç ağlatalım ki?
Gerginbiri35 ne söylemişler okudum inanılmaz sinir oldum. Mama vermek emzirmeden yüksünmek demek değildir
Alışmaz bence öyle hemen. Huzursuzken istiyorlar bazen memede uyumak için özellikle ağlıyor mesela. Dün ben uyumuştum mama yemiş uyumamış ağlıyordu uyandım 2 dk emdi emmedi uyudu.Ama sikinti su memede uyudu umarim aliskanlik yapmaz
Uygulamayı ticarete dök bari senHarika haftalar atak uygulaması ama 200 tlben ertugrul da satın almıstım 15-20 lıraya özelden at eve gıdınce tabletten bakarım tablona
Şu yorumuna ağlıyorum dakikalardırTeşekkür ederim kuzum bu ülkede sezaryen doğum yapıp bebeğine mama veren bir anne olarak bilim silahıyla tutunmaya çalışıyorum
Valla aksama misafirim gelecek diye uyusun istedim sanirim benim sutle doymadigindan uyumuyordu sonra uyudu butun isimi hallettim bendeAlışmaz bence öyle hemen. Huzursuzken istiyorlar bazen memede uyumak için özellikle ağlıyor mesela. Dün ben uyumuştum mama yemiş uyumamış ağlıyordu uyandım 2 dk emdi emmedi uyudu.
Gece lohusalığım tavan yaptı çocuk memede uyuyor kolumu kıpırdatmamla beraber basıyor çığlığı. Burnu da tıkalı temizletmiyor iyice hava yutuyor emerken bu yüzden daha çok ağlıyor, en son dayanamadım bende uyuyan eşime bağırdım sabah kalkınca mama da alacaksın meme de gece emzirmeyeceğim artık diye triplere girdim uykusuzluktan. Kimse keyfinden vermiyor herhalde. Bende aman mama vermesem mi acaba sadece süt yeter diyordum, mama da verilir zehir mi bu? Yeterki çocuğum ağlamasın onun stresi yetiyor.Kimyasal mı? Yok nükleer madde deseydin
Ülkemiz anne sütünün değerli olduğunu öğrendi ama onu da eksik öğrendi niyesini nedenini bilen yok.
Anne sütü probiyotik ve kök hücre içermesi bakımından değerlidir. Anne sütündeki yağ, vitamin ve minerallerin daha da fazlasını mamalar bebeğe verebilir ama hiçbir mama kök hücre veremez. Anne sütündeki kök hücreler kan dolaşımı ile onun vücudundaki sistemlere dağılır ve bir nevi bebek hücreleri eğitir, yapılandırır. Anne sütü bebekleri kanserden bile korur diyorlar ya bunun nedeni kök hücrelerin bağışıklık sistemine katılmasından kaynaklanır.
Olaya bebeğim mama ile doydu, süt ile doydu kilo aldı almadı ile bakmak çok büyük bir hata. Benim kızım silikonla emiyordu onu da emmez oldu sağımla süt veriyorum. Kendi ay ve kilosuna göre alması gereken anne sütünün günlük olarak 3 te 1 ini karşılar en fazla. Doymaz, gelişmez yani. Ama her gün ben ona o kök hücre ve probiyotik naklini yapmış oluyorum. Bir damlasının bile değerli oluşu da bu yüzden.
Sütünün geldiği yere kadar ver emzir doymadığı noktada da istediği kadar mama ile takviye et.
Anne sütünden sonraki bağışıklık ve büyümede en etkili şey uyku. Neden onu aç aç ağlatalım ki?
Gerginbiri35 ne söylemişler okudum inanılmaz sinir oldum. Mama vermek emzirmeden yüksünmek demek değildir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?