2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kesinlikle öyle. Mamayı temin etmek, hazırlamak emzirmekten daha zor hem maddi hem de manevi olarak. Emzirme çok daha kolay çıkarıp memeni veriyorsun
Dün mahallemizde arıza vardı ve 2 kere elektrikler kesildi. İkisi de akşam vaktiydi ve kızımın beslenme zamanına geldi. Biberon ve su ısıtıcı iptaldi. Şansımıza ikisinde de sıcak su kalmış ısıtıcıda. Bu bile hesapta olmayan bir problem çıkarabiliyor bir anda.

Teşekkür ederim kuzum bu ülkede sezaryen doğum yapıp bebeğine mama veren bir anne olarak bilim silahıyla tutunmaya çalışıyorum

O dönem mama verdim diye vicdan azabı çekmiştim. Şimdi mecburum vermeye veriyorum.

Kız Allah iyiliğini versin cahilin böyle bilgi dolu sitede işi ne tiktok a falan yazmak lazım bunu

Bana da lazım bu ya biz mesela 36+6da doğduk bana her hafta atak haftası gibi geliyor Ama bebek takip uygulamalarındaki haftayı takip ediyor olabilir bebek+ ya falan girdin mi bebeği

Ya işte kesin öyle bir şey var
Happy kids var bende bi ama onda da atak matak ypk hangi uygulamalar var başka

Umarım uyumuştur

Birkaç gündür sancıları vardı zaten bu atağın. Meme uçlarım asla iyileşmiyor dünkü krizinde mahvetti beni. Nolur az acısın diye dualarla emziriyorum dünden beri
Bu atak ona mı zor bana mı zor belli değil
Neyse başına gelecekler şu an öğrendim senden sağol kuşum
Ya benimki de mememle oynamaya başladı ağzından çıkarıp alıyor falan önceden ağzından zor çıkarırdım şimdi öyle ağzını falan açıyor.
Tam olarak aynı süreçteyiz bakalım sonraki güncelleme ne olacak
Acayip meme istiyor ve aç olduğu için değil ağzında meme olsun istediği için. Emzik veriyorum mecbur öyle iştahlı emiyor ki emziği üzülüyorum aç mı acaba diye.. alıp emziriyorum tekrar
Ya bizimkiler keyiften yapmıyor bence. Ne yapacaklarını bilmedikleri için şaşkın davranıyolar şu ara henüz yüzümüze pek gülmüyo zaten. O zamana gelsek hemen

Atağın sonunda ışık var öyle böyle sabır

Koca gece 11le 6 arası sadece parça parça toplam 2 saat uyudu. 6dan beri uyanık hâlâ uyumuyp karnı tok altı temiz gaz yok uykusuzluktan artık beynim kaynamaya başladı hissediyorum......
Ya kahvaltıda önümde çay duruyor yanında biberon kalmış aldım biberonu baya ağzıma götürdüm emzik deyince anladım aaaaa diyorum bide sanki başkası veriyor biberonu uykusuzluk çok kötü çoookk
Ya gerçekten eskiler iyi hoş güzel öğütlerle deneyimlerle dolu ama bir çokta ön yargı ve yanlış bilgi ile anneleri yıpratıyorlar. Ki benim ailem düşünceli ve çok özenlidir bu konuda eşimin ailesine karşıda ben genel olarak mesafeliymdir ama bu mama ve emzirme konusunda herkes doktor hekes beslenme uzmanı kesildi öcü mama kötü mama sütün gelir gelmek zorunda emzirmen lazım emmek zorunda en komiği de şu benim sütüm gelse bebeğe yetse ben gidip mamaya bir ton para biberona bir ton para dezenfekte kutusuna bir ton para verip bide ellerim çatlayana kadar sürekli emzik biberon sağma makinesi yıkar mıyım? Sadece bebeğe değil ki annelere de mama başka bir iş yaratıyor doğru biberonla doğru şekilde içemezse genzine kaçıyor öksür öksür burnundan geliyor mesela çocuğun . Niye uğraşıyım ki tüm bunlarla açarım mememi her dk emiziririm dimi azıcık mantık işte yok herşeyi biliyorlar uzak olmanın tek güzel tarafı bu galiba çene çekmiyoruz

Ama sikinti su memede uyudu umarim aliskanlik yapmaz
Alışmaz bence öyle hemen. Huzursuzken istiyorlar bazen memede uyumak için özellikle ağlıyor mesela. Dün ben uyumuştum mama yemiş uyumamış ağlıyordu uyandım 2 dk emdi emmedi uyudu.

Teşekkür ederim kuzum bu ülkede sezaryen doğum yapıp bebeğine mama veren bir anne olarak bilim silahıyla tutunmaya çalışıyorum
Şu yorumuna ağlıyorum dakikalardır
Öğlen kuzenim buradaydı
Barbaros gittikçe mamaya daha çok yükleniyor vermemek için savaşsam altı saat memede tutsam da yok doymuyor ağlıyor ancak mama içince susuyor
Ve bugün kuzenim bana zaten sezaryanla doğurdun bir de mama verip duruyor musun? Git emzirme danışmanlığı al bir şey yap çocuğa zehir yedirip durma hasta olacak senin yüzünden dedi
Zaten depresyonda olan anneliği beceremediğini düşünen yetersiz hisseden lohusa bir kadını sadece kelimeleri kullanarak öldür deseler ancak bu kadarını yapabilirdi sanırım

Alışmaz bence öyle hemen. Huzursuzken istiyorlar bazen memede uyumak için özellikle ağlıyor mesela. Dün ben uyumuştum mama yemiş uyumamış ağlıyordu uyandım 2 dk emdi emmedi uyudu.
Valla aksama misafirim gelecek diye uyusun istedim sanirim benim sutle doymadigindan uyumuyordu sonra uyudu butun isimi hallettim bende

Gece lohusalığım tavan yaptı çocuk memede uyuyor kolumu kıpırdatmamla beraber basıyor çığlığı. Burnu da tıkalı temizletmiyor iyice hava yutuyor emerken bu yüzden daha çok ağlıyor, en son dayanamadım bende uyuyan eşime bağırdım sabah kalkınca mama da alacaksın meme de gece emzirmeyeceğim artık diye triplere girdim uykusuzluktan. Kimse keyfinden vermiyor herhalde. Bende aman mama vermesem mi acaba sadece süt yeter diyordum, mama da verilir zehir mi bu? Yeterki çocuğum ağlamasın onun stresi yetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…