2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ay keşke emzik alsa her gün deniyorum yüzünü buruşturup atıyor ağzından Tadını biliyor resmen.
Kızlar ya bu indirimlerde mama sandalyesi mi alıp koysam diye baktım amazonda şunu gördüm yenidoğandan itibaren kullanılıyormuş.
https://amzn.eu/d/4baAhwV Nasıl acaba? Başka önerisi olan var mı?

Senle aynı gün doğurmuşuz. Sezaryen doğum yaptım. Zorunluydu ama tercihim de olabilirdi ki korkuyordum zaten.
Üstelik sütüm da yetersiz yani ne yaparsam yapayım olmadı. Ben de isterim foşur foşur aksın ama yok yani. Mama takviyesi ile gidiyoruz. Ama bence biz muhteşem anneleriz. Ben sadece anne sütü ile besliyorum egosuna girmiyoruz en azından bebeğimizin sağlığını düşünüyoruz. Çünkü en önemlisi bu. Daha önemli hiç bir şey yokmuş şu hayatta.
Ayrıca mama içtiği için gece bir beslemesini eşim yapıyor inan bana iyi geliyor kesintisiz uyumuş oluyorum o sırada. Lütfen kendine bu hakkı tanı. Sen iyi oldukça Barbaros da iyi olacak mutlu olacak

Evine sokmasan bidaha yeridir burdan kudurdum resmen şöyle insanlara üzülüyorum bu kadar cahil kalabildikleri için

Etlimde benzer joının var bana verecek alıcam ben yatıyor arkası yemek yaparken fln durursa artık koyucam

Tövbe yarabbim yine birileri yetkili servis gibi konuşmuş. Barbaros için en iyisini sen bilirsin onun annedi sensin böyle çok konuşacaklar daha. Bizi gören herkes bu çocuğu kucağına alıştırıyorsun alıştırma çok zorluk çekersin diyor ama Aslan başka türlü durmuyor cefasını ben çekicem diyip susturuyorum bir iki taktım ama baktım olmuyor. Kendi sağlığın için duyma

Kizlar benim bir gogsumden cok bir gogsumden daha az sut geliyor. Su cok gelen gogsumde arada bir sızlama Oluyor ama goguslerimde sertlikte yokken neden olur acaba ?

Kuzen falan dinleme görüşme bile bu süreçte bir daha. Canım Kuzey 31.haftada doğdu biliyorsun. Suyum bitmiş ve farketmemişim ben. Kendimi suçlasaydım toparlayamazdım bir kere bu yüzden ağladım eşim belki o gün olması gerekiyordu farketsen belki diğer hastanede doğum olacaktı ama herkes bu hastanenin yoğun bakımına çok iyi diyor dedi. Yani sezeryan oldun ama normal doğum olsaydı bi komplikasyon olmayacağının garantisi var mıydı? Ben şimdi 31.haftada doğurdum içimde tutamadım su bitti çocuğa enfeksiyon kaptırdım üstüne sütüm yetmiyor diye hergün ağlayım o zaman kuzeninin mantığıyla. Şu an kendi hayatın kalmadı herşeyini ona adadın. Gecen gündüzün karıştı. Ne yaparsan onun iyiliği için yapmaya çalışıyorsun. Bu mu anneliği becerememek? Mama vermemek için de savaşma lütfen. 1 saat kadar aktif emdiği halde hala ağlıyorsa ufak bi mama desteği yap. Kendine bu kadar yüklenme. Barbaros'u senden başkası daha çok düşünemez.

Kuzenin gercekten sacmalamis. Bizde mama tskviyesiyle devam ediyoruz yetmiyor cunku. Kendi bu durumda olsa ne yapardi acaba ? Sanmiyorum ki aglatsin. Bence kulaklarini tika kuzum bunlara. He diyip gec

Kesinlikle herkes çok biliyor tüh kaka mama Ben kimseye aldırış etmiyorum. Mama içeriklerine bakıyorum, besin değerlerini karşılaştırıyorum farklı farklı birkaç mama denedim. Bırakmayı düşünmüyorum anne sütünü verebildiğim kadar veriyorum veremediğim noktada onun ihtiyacını en iyi karşılayacak olanı bulmaya çalışıyorum.
Dediğin gibi emzirmek daha kolay memeni çıkarıp bebeğin ağzına sokuyorsun sütün varsa doğru emzirme de biliyorsan tadından yenmez. Ama mamada? Bir kere mama hep hazır değil. Sütü, biberonu, mamanın kendisi bunları hep temin etmek gerekiyor. Ellerim benim de yıkamaktan ağaç kabuğuna döndü artık kanıyor bile. Sonra onları sterilize ediyorum Allah'tan makine almışım diyorum. Emzikler zaten bir atmalık bık diye çıkarıveriyor.
Bilmiyorum keşke herkesin sürecinin farklı ve biricik olduğunu anlasalar
Ya çok acımasız bir yorum. Mama zehir, kimyasal falan değil. Hamileyken multivitamin aldığımızda kimse kimyasal olarak görmüyordu? Mamanın da bunun çeşitli süt (keçi,inek) bazlı toz hali olduğunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
Sezaryen de doğum olur belki zorunlu belki isteğe bağlı, mama da verilir anne sütü de ... Yeter ki hepimiz sağlıklı olalım.
Doymuyor ağlıyor diyorsun. Barbarosun bu huzursuzluğu yaşaması daha mı iyi? Ve sen yetersiz bir anne değilsin sadece zor bir süreçten geçiyorsun, belki bebeğin daha zor, belki sen daha hassassın ama bunlar geçecek. Öyle böyle derken doğdular kırkları bile çıktı ben de bazen ağlarken buluyorum kendimi ama dönüp baktığımda zaman geçiyor yarın öbür gün emekleyecekler, oyunlar oynayacağız biraz daha sabretmemiz gerekiyor
Bebeklerimiz sağlıklı olsun, gelişimleri güzel seyretsin, huzurlu, mutlu bebekler olsunlar. Anne sütü vermek için zaten hepimiz çabalıyoruz yetmediği yerde mama ile destek kesinlikle e tüü kaka değil. Kimse keyfinden vermiyor dediğin gibi. Herkesin süreci bebeği kendine özgü. Kimisinin sütü yok, kimisinin az ne yapalım?
Burun tıkanıklığı çok kötü ya biz sık sık temizliyoruz. Uyumasını, emmesini her şeyi etkiliyor

Kızlar biberon temizliğinizi nasıl yapıyorsunuz deterjan kullanıyor musunuz
Biberon temizleyici ile yıkıyorum sonra makinede sterilize ediyorum ama acilse etmeden verdiğim de oluyor.
Kizlar benim bir gogsumden cok bir gogsumden daha az sut geliyor. Su cok gelen gogsumde arada bir sızlama Oluyor ama goguslerimde sertlikte yokken neden olur acaba ?
Benim de öyle ucu sızlıyor göğsümde sertlik yokken

Teşekkür ederim kuzum bu ülkede sezaryen doğum yapıp bebeğine mama veren bir anne olarak bilim silahıyla tutunmaya çalışıyorum
Kaderimiz bu bizim
Ayyyy ayyy çok fena 8. Hafta valla. Atak bize zor. Onlar için hava hoş sanki. Benim memeler tırnakları geçiyor valla bi sıkıyor bazen. Ucunu sündürüyor çekiştiriyor. Valla mahvoldu da bugün çok şükür sakinleşti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…