Kesinlikle herkes çok biliyor tüh kaka mama
Ben kimseye aldırış etmiyorum. Mama içeriklerine bakıyorum, besin değerlerini karşılaştırıyorum farklı farklı birkaç mama denedim. Bırakmayı düşünmüyorum anne sütünü verebildiğim kadar veriyorum veremediğim noktada onun ihtiyacını en iyi karşılayacak olanı bulmaya çalışıyorum.
Dediğin gibi emzirmek daha kolay memeni çıkarıp bebeğin ağzına sokuyorsun
sütün varsa doğru emzirme de biliyorsan tadından yenmez. Ama mamada? Bir kere mama hep hazır değil. Sütü, biberonu, mamanın kendisi bunları hep temin etmek gerekiyor. Ellerim benim de yıkamaktan ağaç kabuğuna döndü artık kanıyor bile. Sonra onları sterilize ediyorum Allah'tan makine almışım diyorum. Emzikler zaten bir atmalık
bık diye çıkarıveriyor.
Bilmiyorum keşke herkesin sürecinin farklı ve biricik olduğunu anlasalar
Ya çok acımasız bir yorum. Mama zehir, kimyasal falan değil. Hamileyken multivitamin aldığımızda kimse kimyasal olarak görmüyordu? Mamanın da bunun çeşitli süt (keçi,inek) bazlı toz hali olduğunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
Sezaryen de doğum olur belki zorunlu belki isteğe bağlı, mama da verilir anne sütü de ... Yeter ki hepimiz sağlıklı olalım.
Doymuyor ağlıyor diyorsun. Barbarosun bu huzursuzluğu yaşaması daha mı iyi? Ve sen yetersiz bir anne değilsin sadece zor bir süreçten geçiyorsun, belki bebeğin daha zor, belki sen daha hassassın ama bunlar geçecek. Öyle böyle derken doğdular kırkları bile çıktı ben de bazen ağlarken buluyorum kendimi ama dönüp baktığımda zaman geçiyor yarın öbür gün emekleyecekler, oyunlar oynayacağız biraz daha sabretmemiz gerekiyor
Bebeklerimiz sağlıklı olsun, gelişimleri güzel seyretsin, huzurlu, mutlu bebekler olsunlar. Anne sütü vermek için zaten hepimiz çabalıyoruz yetmediği yerde mama ile destek kesinlikle e tüü kaka değil. Kimse keyfinden vermiyor dediğin gibi. Herkesin süreci bebeği kendine özgü. Kimisinin sütü yok, kimisinin az ne yapalım?
Burun tıkanıklığı çok kötü ya biz sık sık temizliyoruz. Uyumasını, emmesini her şeyi etkiliyor