Peki ben neden yapamadım ya indirdim uygulamayı ama bir türlü bulamadımOyu maşallah maşallah onabüyüdüklerinde böyle olacaklarmı gerçekten ya
Bak buda oğlanın
Anaa düzenleme şeysi yok ya bundaa silecektim
Nurse damladan daha cok memnun kalırsın kuzumBiogaia süresi geçti de açıldıktan sonra 1 ay ya. Nurse alsam sadece diyorum yalnız başına da olur herhalde
Sende böyle bi hatunsannn of ofAnaa düzenleme şeysi yok ya bundaa silecektimAllahtan kendi çektiğimi buraya atmadım akraba eş dost bana benzetmez umarım
Evet kuzum diger memeyi almiyordu yeni yeni aliyor insallaj artar ondada sutAy hadi bakalım sabırsızlıkla bekliyoruz
Canım benim anneliği beceremediğini lütfen düşünme. Asla mükemmel olmak zorunda değiliz. Anne olmadan önce insanız. Her istediğimizin üstesinden gelemeyebiliriz. Lütfen zaman ver kendine.
Ayrıca olmaz olsun öyle kuzen. Ne kadar düşüncesiz bi insanmış. Sen bu konuda hassas olmasan bile sana böyle şeyler söylememeli. Kimseye söylememeli haddi değil çünkü.
bizimki de bir alıyor bir atıyor ama emme delisi olduğu anlarda hırsla alıp emiyor
Kuzum ana kucağın varsa böyle bir model almana gerek yok bence
Hangi göğüs daha çok uyarılırsa ordan daha çok gelirmiş çok geleni daha mı çok veriyosun kuzu?
Bence de bize zor.. memelerin dili olsa da konuşsasu topluyor benimki devamlı..
İdil dün gece 3:40a kadar uyumadı kucakta gezmeler, beyaz gürültüler, bitmeyen emmeler. En son memede bayıldı resmen. Ben de bayılmışım
Hemen altta sağda bölüm bölüm yapay zeka yazıyorPeki ben neden yapamadım ya indirdim uygulamayı ama bir türlü bulamadım
Aynen kuzum. Benim tek meme emiyordu digerini almiyordu yeni yeni aliyor insallah artar ondada sutGeceleri sağma işi gerçekten zor. Zaten bol bol emiyor bi de bırakınca sağayım diyince hiç uyku kalmıyor bize
Film artisti gibi bu ne yakışıklılıktır ya RabbiOyu maşallah maşallah onabüyüdüklerinde böyle olacaklarmı gerçekten ya
Bak buda oğlanın
Ay Okadar doğru ki o da bıktı bizde bıktık kaka ve gaz kabusundanAy senin yavruyu yerim o ne artist duruşeşime gösterdim ah ne zaman bitecek bu gazlar duruşu yapmış çocuk dedi
10 dk sanırım max oyuzden genelde pp leyip kaldırıyoruz aklında olsunAnaa düzenleme şeysi yok ya bundaa silecektimAllahtan kendi çektiğimi buraya atmadım akraba eş dost bana benzetmez umarım
Ay ben saklıcam bakalım ne olacak benzıcekmıFilm artisti gibi bu ne yakışıklılıktır ya Rabbi
Benim kızçemin fotoğrafları aynı annemin küçüklüğü biraz da bana benziyor. Tabi illaki benzeyecekler ama birebir olmaz herhalde
İnanılmaz sakınıyor. Genel olarak da korumacı bir yapısı vardır zaten. Ama bazen aşırıya kaçıyor. Mesela çocuk benimde çocuğum burnunu kanatana kadar uğraşmam herhaldeYa biz de başta yaparken çok korktuk şimdi de çok lazımsa yapıyoruz ama öyle de deneyebiliriz. Eşine çok güldümAma ne güzel gözünden sakınıyor demek ki
Ayy korktum şuan, az diye önemsemiyordum. Elimde aspiratörle gezerim artık. Sağlıkçı olmak da işe yaramıyor maalesef terzi kendi söküğünü dikemiyor. İnsan bildiğini unutuyorAma çok riskli doktor dedıkten sonra yapmamak olmaz ki ikinizde sağlıkçısınız benimki nezle oldu doktor sakın burnu tıkalı kalmasın ciğerlere inip dolup bronşiolit başlayacağına , şuanda da gunluk tıkanması oluyor sumuk bırıkıyor falan ben yıkıyorum yine dırek
Kıyamam az kaldı az, zaman çabuk geçiyorAy Okadar doğru ki o da bıktı bizde bıktık kaka ve gaz kabusundan
Benim akrabalar hafiyeden halliceler ama bence de bunu da bulamazlar herhalde. Yani o kadar manyağı yoktur umarım10 dk sanırım max oyuzden genelde pp leyip kaldırıyoruz aklında olsunaman milyon sayfadan bu postu bulup gorup senı tanıcak çıkmaz merak etme
Emzirme sonrası 60 ml gayet iyi kendini hiç üzme benceKızlar ben emzirme sonrası 15-10-5 şeklinde sağım yaptım az önce anca 60 ml geldi
Ama 1 saattir sağıyorum nerdeyse o değil biziö oğlanda uyandı tam o ara boş emiyor şimdiEmzirme sonrası 60 ml gayet iyi kendini hiç üzme bence
Oh maşallah, neyse vazgeçtim zamanı gelince bakıp alırımYok taş gibi 2 çocuk büyüttü üçüncü benimki olacak , ben ıkea kullandım oğlumda anası ağladı masanın tabı temizliği falan daha rahat orası ayrı
Kız maşallah çok iyi 60 emzirme sonrası bence.Kızlar ben emzirme sonrası 15-10-5 şeklinde sağım yaptım az önce anca 60 ml geldi
Ay benimkinde de var o sanki çocuk benim çocuğum değil, sürekli beni düzeltmeler izlemeler falanİnanılmaz sakınıyor. Genel olarak da korumacı bir yapısı vardır zaten. Ama bazen aşırıya kaçıyor. Mesela çocuk benimde çocuğum burnunu kanatana kadar uğraşmam herhaldeikide bir dur aman dikkat et, çok tuttun vakumu kan toplanacak diyor. Vakumu elime tuttum hissetmiyorum bile bak suya sıvılara özel bu diyorum, makinelere güven olmaz diyor
Gece kendisine bağırdığım için biraz korkmuş kocacımAy benimkinde de var o sanki çocuk benim çocuğum değil, sürekli beni düzeltmeler izlemeler falan
Senle aynı gün doğurmuşuz. Sezaryen doğum yaptım. Zorunluydu ama tercihim de olabilirdi ki korkuyordum zaten.
Üstelik sütüm da yetersiz yani ne yaparsam yapayım olmadı. Ben de isterim foşur foşur aksın ama yok yani. Mama takviyesi ile gidiyoruz. Ama bence biz muhteşem anneleriz. Ben sadece anne sütü ile besliyorum egosuna girmiyoruz en azından bebeğimizin sağlığını düşünüyoruz. Çünkü en önemlisi bu. Daha önemli hiç bir şey yokmuş şu hayatta.
Ayrıca mama içtiği için gece bir beslemesini eşim yapıyor inan bana iyi geliyor kesintisiz uyumuş oluyorum o sırada. Lütfen kendine bu hakkı tanı. Sen iyi oldukça Barbaros da iyi olacak mutlu olacak
Evine sokmasan bidaha yeridir burdan kudurdum resmen şöyle insanlara üzülüyorum bu kadar cahil kalabildikleri için
Tövbe yarabbim yine birileri yetkili servis gibi konuşmuş. Barbaros için en iyisini sen bilirsin onun annedi sensin böyle çok konuşacaklar daha. Bizi gören herkes bu çocuğu kucağına alıştırıyorsun alıştırma çok zorluk çekersin diyor ama Aslan başka türlü durmuyor cefasını ben çekicem diyip susturuyorum bir iki taktım ama baktım olmuyor. Kendi sağlığın için duyma
Kuzen falan dinleme görüşme bile bu süreçte bir daha. Canım Kuzey 31.haftada doğdu biliyorsun. Suyum bitmiş ve farketmemişim ben. Kendimi suçlasaydım toparlayamazdım bir kere bu yüzden ağladım eşim belki o gün olması gerekiyordu farketsen belki diğer hastanede doğum olacaktı ama herkes bu hastanenin yoğun bakımına çok iyi diyor dedi. Yani sezeryan oldun ama normal doğum olsaydı bi komplikasyon olmayacağının garantisi var mıydı? Ben şimdi 31.haftada doğurdum içimde tutamadım su bitti çocuğa enfeksiyon kaptırdım üstüne sütüm yetmiyor diye hergün ağlayım o zaman kuzeninin mantığıyla. Şu an kendi hayatın kalmadı herşeyini ona adadın. Gecen gündüzün karıştı. Ne yaparsan onun iyiliği için yapmaya çalışıyorsun. Bu mu anneliği becerememek? Mama vermemek için de savaşma lütfen. 1 saat kadar aktif emdiği halde hala ağlıyorsa ufak bi mama desteği yap. Kendine bu kadar yüklenme. Barbaros'u senden başkası daha çok düşünemez.
Kuzenin gercekten sacmalamis. Bizde mama tskviyesiyle devam ediyoruz yetmiyor cunku. Kendi bu durumda olsa ne yapardi acaba ? Sanmiyorum ki aglatsin. Bence kulaklarini tika kuzum bunlara. He diyip gec
Kesinlikle herkes çok biliyor tüh kaka mamaBen kimseye aldırış etmiyorum. Mama içeriklerine bakıyorum, besin değerlerini karşılaştırıyorum farklı farklı birkaç mama denedim. Bırakmayı düşünmüyorum anne sütünü verebildiğim kadar veriyorum veremediğim noktada onun ihtiyacını en iyi karşılayacak olanı bulmaya çalışıyorum.
Dediğin gibi emzirmek daha kolay memeni çıkarıp bebeğin ağzına sokuyorsunsütün varsa doğru emzirme de biliyorsan tadından yenmez. Ama mamada? Bir kere mama hep hazır değil. Sütü, biberonu, mamanın kendisi bunları hep temin etmek gerekiyor. Ellerim benim de yıkamaktan ağaç kabuğuna döndü artık kanıyor bile. Sonra onları sterilize ediyorum Allah'tan makine almışım diyorum. Emzikler zaten bir atmalık bık diye çıkarıveriyor.
Bilmiyorum keşke herkesin sürecinin farklı ve biricik olduğunu anlasalar
Ya çok acımasız bir yorum. Mama zehir, kimyasal falan değil. Hamileyken multivitamin aldığımızda kimse kimyasal olarak görmüyordu? Mamanın da bunun çeşitli süt (keçi,inek) bazlı toz hali olduğunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
Sezaryen de doğum olur belki zorunlu belki isteğe bağlı, mama da verilir anne sütü de ... Yeter ki hepimiz sağlıklı olalım.
Doymuyor ağlıyor diyorsun. Barbarosun bu huzursuzluğu yaşaması daha mı iyi? Ve sen yetersiz bir anne değilsin sadece zor bir süreçten geçiyorsun, belki bebeğin daha zor, belki sen daha hassassın ama bunlar geçecek. Öyle böyle derken doğdular kırkları bile çıktı ben de bazen ağlarken buluyorum kendimi ama dönüp baktığımda zaman geçiyor yarın öbür gün emekleyecekler, oyunlar oynayacağız biraz daha sabretmemiz gerekiyor
Bebeklerimiz sağlıklı olsun, gelişimleri güzel seyretsin, huzurlu, mutlu bebekler olsunlar. Anne sütü vermek için zaten hepimiz çabalıyoruz yetmediği yerde mama ile destek kesinlikle e tüü kaka değil. Kimse keyfinden vermiyor dediğin gibi. Herkesin süreci bebeği kendine özgü. Kimisinin sütü yok, kimisinin az ne yapalım?
Burun tıkanıklığı çok kötü ya biz sık sık temizliyoruz. Uyumasını, emmesini her şeyi etkiliyor
Şu nerde neyi ne zaman konuşacağını bilmeyen ya da konuşmaması gereken konuda boş boş konuşup can sıkmaktan geri kalmayan insanların zehir laflarından gına geldi vallaçok bilmiş cahil
Pardon da millet göğüslerim bozulmasın diye emzirmiyor kimse de onlara bişey demiyor. İnsanlar en çok kıskandıklarına acımasız yorumlar yapıyor hiç üzülme. Kuzeninle aranızdaki ilişkiyi bilmiyorum belki de çok iyisinizdir ama yapılan çok ayıp. Sırf kötü sözlerden etkilenmemek için kimseyle görüşmüyorum desem yeridir. Biraz mesafeli oluverin, en azından şu emzirme döneminin en önemli olduğu ilk aylar.
Kaç gündür tek öğün beslenebiliyorum neredeyse haliyle sütümün içeriği de etkileniyor. Vitamin mineral katkılı mamalar şu günlerde benim sütten kat kat daha iyidir. Sakın kendini suçlayıp üzme. Sen dünyadaki en mükemmel annesin, çünkü bebeğinin senden başka annesi yok onun için mükemmel olan sensin ve bebeğin için en mükemmelini yapmaya çalışıyorsun.
Çok teşekkür ederim desteğiniz için kızlarYa canım benim ya sakin ol lütfen bukadar ağır konuşulmadan bile ben çevreden gelen yorumlara inanılmaz üzüldüm. Seni düşünemiyorum bile boşver lütfen sende takılma bunlara bir süre sonra düşündükçe emzirmekten soğuyor insan zaten olmuyor doymuyor diye kötü hissetmeye başlıyorsun inan bana gerek yok. Onlar söylesin bizler duymayalım bence bu dönemin tek çözümü bu bak ben emzirdim 1 saati geçti ellerimle göğsümü sıkıp ara ara kontrol ettim süt gördükçe emzirdim uykuya bir türlü dalmadı dalmadı eşim mama verelim dedi iyi dedim şuan tok içmiycek ki 60cc mama yaptı 5 cc falan içti o da nerdeyse zorla yanidoyunca içmeyecekler istemeyecekler ihtiyacımız kalmayacak ama ihtiyaç duydukları sürece az veya çok devam etmek gerekiyor. Ayrıca sezeryan olmak kolaysa kendi olsun o çok bilmiş benim ödüm kopuyordu yemin ederim tebrik ederim sezeryan olan herkesi riskleri normal doğumdan daha fazla anne için ayrıca iyileşme süresi de daha uzun ve yıpratıcı olabiliyor insanlar ne gıcık ya
Bugün bizde bir iyi bir kötüydü ama genel olarak % 45 kötü %55 iyiydi denebilir.Biziö atak tam 1 hafta oldu inşallah bitmiştir
D vitamini aldık hem sprey uç hem damlalık vardı kutuda. Ondan çıkan damlalıkla damlatıyorum birde ben. Bir kaç damla damlatıp bekleyin sonra burun ucundakini çekin derin temizliğe gerek yok dedi doktor. Enjektörle basınçlı verecek olsam eşim çocuğu kaçırır herhalde benden
Ben geçen gün evde kimse yokken lavaboda direk yıkama yaptım aspiratör ile çekmedim bile bildiğin hastanede nasıl yapıyorsak öyle yaptımAma çok riskli doktor dedıkten sonra yapmamak olmaz ki ikinizde sağlıkçısınız benimki nezle oldu doktor sakın burnu tıkalı kalmasın ciğerlere inip dolup bronşiolit başlayacağına , şuanda da gunluk tıkanması oluyor sumuk bırıkıyor falan ben yıkıyorum yine dırek
Ayy benim kız kardeşim (15) de öyle çocuğumu trolleyip duruyor müdür sarp diye lakap takmış snapchatten filtre yapıp duruyor sıpamaAy hemen de farkedildiiiiteyzesi ergen (15) kızçeme çok baktığı için bana yan odadan böyle fotoğraflar atıyor
Bizimki bana geçen lohusalık iyi gidiyor sanki ben sürekli ağlayıp bağırıp çağıracaksın diye bekliyordum gayet sakin ve normalsin çok şaşırtıcı diyor.Gece kendisine bağırdığım için biraz korkmuş kocacım. Bebiş ağlayınca hemen o da uyanıyor sakin ol annesi canı acıyor o yüzden ağlıyor ama yakında geçecek sakın kızma üzme bebeğimizi demeye başladı el kadar bebeye kızacak halim yok ya
Yaa gerçekten öyle miOh maşallah, neyse vazgeçtim zamanı gelince bakıp alırım
Kız maşallah çok iyi 60 emzirme sonrası bence.
Ay benimkinde de var o sanki çocuk benim çocuğum değil, sürekli beni düzeltmeler izlemeler falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?