2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ay hadi çok geçmiş olsun sıze de. İnşallah çok ateş yapmaz. Bize aşı öncesi bile verin dediler, bence iyi yapmışsın. Ateş bir anda bastırınca panik oluyor sonra insan
Aşı oldum dra yazdırdım eve geldim verdim 8 saat oldu şimdi sıcaklamaya basladı biraz verdim yine kuzum benım

Ben sarmıyorum aslında çok nadir terlediğini gördüm ama kaka olayını çözemedim. Bazen biz üşüyoruz yine de Melike'yi incecik giydiriyorum
En iyisini yapıyorsun canım kakası üşüttüğü için değildir o zaman.

Aynen valla bazen açınca üflüyorum nasıl hoşuna gidiyor nasıl gülüyorBen kundak yapmıyorsam Penye battaniye ile örtüyorum penye yelek de nadiren uyanınca giydiriyorum

Bizim de öyle çalışıyor bazen oda havalansın diye camı açınca bu sefer derece düşüyor yükseltmek için de kombi çok çalışıyor ev sıcak oluyor aklında bulunsun.

Eşim küçükken zatürre olmuş, en ufak soğuk alsın hemen hasta olur o yükseltmiş olabilir. 25 yapıyordum ben en fazla. Eşim kesin 28 falan yapmıştır. 1 derece bile o kadar fark ediyor ki ev hamam gibi oluyor
Kız 28 derece ne bu sefer kuru havadan hasta edersin minnoşu
Ben dün gece açtım camı hava da burda şu an 6 derece falandı eşim bir şey demedi desin bakalım bir şey yapabilir mi çok biliyorsa kendi baksın madem
Bir de ben şey yapıyorum gündüz 23 derece gece 22 derece tutmaya çalışıyorum nem de yüzde 50-55 arası sabit gibi aynı seyrediyor

Yani şöyle mi canım 15 dk bir göğüs 15 dk diğer göğüsü emzirip sonra 90 cc veriyorsun? Kaç saatte bir peki? Keşke aralarda da emmese o zaman tam bir emme düzeni olurdu minnoşun
Süt yoksa emmiyor valla 15 dakika Ne kadar emerse ikisini de veriyorum. 3 saatte bir 90 cc. Arada emmese kesin daha az veririz ama kendisi ara öğün yapmaktan hoşlanıyor diyette galiba

Bizim çocuk odasının altı da çocuk odası o yüzden çok yakıyorlar bazen, bazende buz gibi oluyor komşuyla konuşayım bari ya suçluyu bulamadım bi türlü ben çok sarıyorum, eşim dereceyle oynuyor, komşu ayarsız davranıyor. Olan kızcağzıma oluyor.. 10 gün sonra randevumuz var doktora sorayım gerçekten içi rahat etsin ellemesin ayarı

Şuan çıt çıt body üzerine orta kalınlıkta patikli tulumu var. Sabah içine patikli ince alt giydirmiştim terleyince çıkardım. Üzerine welsoft battaniye örtüyorum. Üzerine kalın giydirince örtüyü inceltmek iyi olacak herhalde.

Dün uyku öncesi burnunu temizlerken minicik burundan o kadar şey nasıl çıktı hayret ettim. Bir de yıkama önermiyor doktorumuz. 0,2 ml falan izotonik sıkıyorum bir dk falan bekleyip çekiyorum. Yıkama yapsak nasıl olur bilemedim..

Yıkama işinde her doktor başka söylüyor ya. Bizimkine 2 aydan sonra yapmaya başladık yıkamayı ara ara. Baya da rahatlatıyor aslında. Garibim ne olduğunu da anlamıyor kalıyor bi öyle

atatalya canım emzirmeden sonra ne kadar anne sütü ya da mama veriyorsun? Silikon uca yeniden döndük, anlayamıyorum ... meme+mama veren güzeller cc niz ne kadar

Yani şöyle mi canım 15 dk bir göğüs 15 dk diğer göğüsü emzirip sonra 90 cc veriyorsun? Kaç saatte bir peki? Keşke aralarda da emmese o zaman tam bir emme düzeni olurdu minnoşun

Bende atatalya gibi emzirme sonrası fix 60 cc veriyorum.Günde 6-7 kez mama alıyor.Aynı bizde saati belli değil canı istedikçe emiyorEmmenin saati olmaz canım olmamalı biliyorsun ne kadar çok emerse meme o kadar çok uyarılır süt üretimi o oranda artmaya başlıyor Saatli ilerlersen bebek emer ama beyin demek ürettiğim süt yetiyor diye algılayıp fazla üretmez diye düşünüyorum
Yani yanlış düşünüyor da olabilirim

Tavsiyem evin üçünde oku kat hıc gıydırme , ki 28 derece dıyorsun tulumun düğmeli ise aralarında boşluk oluyor ya ondan gıydırmıssındır belkı dıye dusundum ınce bı muslın at bacaklarına olur bıter benım duz degısmez corap ıkı kat yanı patıklı alt ıcıne corap gıbı harıcınde sıfır kol Kısa kol body takım tulum evim cok sıcak değil benim eskı bi ev sağdan soldan serinlik de gelebiliyor bazı yerlerde ama genel olarak 23-24 derece de tutmaya çalışıyorum evi bende oyle üşümüyorum cunku derece çok bakmıyorum kendim üşüyorsam ona da oyle davranıyorum aslında evde penye yada örgü yelek gıyıyoruz kucakta ıken bısey almıyoruz üstüne ama yatırıyorsam üstüne penye battanıye serıyorum

Yıkama işinde her doktor başka söylüyor ya. Bizimkine 2 aydan sonra yapmaya başladık yıkamayı ara ara. Baya da rahatlatıyor aslında. Garibim ne olduğunu da anlamıyor kalıyor bi öyle
Cok cok sık yapmak olmaz ama ben grıp oldugunda yaptım doktor bana dolup oyle kalmasındansa genızden akmasındansa yıka daha az zararı olur dedı acık tutmak daha onemlı dedı kı oyle boyle degıl saat bası baya fıkır fıkır doluyordu gunde 5-6 kez kesın yapıyordum yıkıyordum yanı suan 4-5 gunde bir gerekırse

Camı da açıyorum üstten havalansın diye, birden düşmeyince hemen çalışmaz diye düşündüm ama olabilir çok çalıştığından da sıcak oluyordur. Alttakiler kendileri işe çocuklar okula gittiği için çıkarken kapatıyorlar büyük ihtimalle. Sabah buz gibi oluyor bazen, halbuki kombi yüksek ayarda şimdiden çok yakıyor eşim çocuk üşümesin diye. Ayara dokunmadığımız halde gece de yanıyor oda 40 mevlidinde sohbet arasında söyleyeyim bari sabah soğuk gece sıcak oluyor diyeyim onlardan olduğunu vurgulamadan.
Nem yüksek oluyor en azından onu ayarlayabiliyorum

Eşim yaptırmaz diye düşünüyorum, 0.2 ml izotonik yaptığımda bile ah yavrum vah yavrum demesinden gınalar geldi sık yapma o suyun bir damlası bile kaçsa hemen hasta olur, ciğerine iner bilmem ne bir sürü senaryo yazıyor. İyi de ben aspire etmesem yine inebilir ciğere, hem o zaman daha yüksek bir ihtimalle inebilir. Kayınvalidemi pek görmüyorum ama eşim sağolsun kayınvalide boşluğunu dolduruyor
Bu yine iyi hali, 2 kat penye tulum giydiriyordum daha 1 hafta önce evet üşümesin o deliklerden diye düşündüm, bir sürü müslin var ama onların ısıtmasına pek güvenemiyorum anca altına falan serme işine yarıyor. Bir de müslin deneyelim bakalım. 23 derece yapalım desem eşim o dakka hapşırmaya başlar, çaktırmadan düşüreyim bari
Sabah bir de penye yeleği vardı onu unutmuşum. Kustu çıkardım başka yelek giydirmemiştim. Şu kusmalar da baydı artık hafif reflüsü de var.

Aynen canım bizde öyle toplasan 10 olmamıştır

Süt yoksa emmiyor valla 15 dakika Ne kadar emerse ikisini de veriyorum. 3 saatte bir 90 cc. Arada emmese kesin daha az veririz ama kendisi ara öğün yapmaktan hoşlanıyor diyette galiba
Kuzey beni de diyete sok ... Hmm anladım kuzum teşekkür ederim
Ben de senin gibi düşünüyorum canım saati mama hazırlığı konusunda tetikte olayım diye sordum bizimki uyuyor memede ... Cidden yeniden doğmuş gibiyiz bu konuda

Nasıl mutlu olmuşsundur şimdi
Kuzum Ece'nin yediği miktar ve kilosunu baz alınca bence sende Kuzey Ata gibi 90 ml hazırla duruma göre azaltırsın
Bu arada bende yarın ebebekten keçi sütlü mamalardan birini alacağım sence golden goat mı baby goat mi?
Bir de şu an kullandığımız mama ile dönüşümlü kullansam yani keçi sütlü sabah akşam diğeri aralarda gibi sorun olmaz değil mi?

Canım Hipp de var keçi sütlü sen Hipp veriyordun zaten bi bak istersen

atatalya canım emzirmeden sonra ne kadar anne sütü ya da mama veriyorsun? Silikon uca yeniden döndük, anlayamıyorum ... meme+mama veren güzeller cc niz ne kadar
Ben her emzirmeden sonra vermiyorum, bazı emzirmelerden sonra, 2 memeyi de emdikten yarım saat sonra mesela, 90 cc yapıyorum. Günde 4 en fazla 5 kez veriyorum. Mochi aldim, inşallah ise yarar da sütüm de artar biraz.

Ben hastaneden çıkarken Dr a özellikle sordum, 22-24 arasi olsun, en fazla 25 dedi. Kıyafet de kolsuz ya da kısa kollu body, çorap ve üzerine ayakli tulum ya da ayaklı alt üst takım giydiriyorum. Ev 24 derece.

Kızlar sizin çocuklarınızı her gün yıkıyor musunuz? Ben her gün yıkıyorum. Evde hep 25.5 derecede.
Çocuk hiç terlemiyor. 22 derecede tutanları tebrik ederim ben 22 derecede peluş sabahlıkla dururum valla acayip sıcak insanıyımdır

Hergun yıkayamıyorum hasta ederim cocugu dıye evımız serin olabiliyor bızım cunkulum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…