2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ne güzel söyledın. Bizim de annemle ilişkimiz benzerdi. O yüzden çocuğuma karşı ya mesafeli olursam korkusu var. O yüzden şimdiden mümkün olduğunca sevgimi çok çok göstermeye çalışıyorum. İnşallah çocuklarımızla güzel bağlarımız olur gerçekten

Valla lohusa olmasan da çekilmez ki bu laflar. Ne kadar üzücü ya. Eşin hiç uyarmıyor mı annesini?

Şu öpme olayına çok sinir oluyorum 10 gün sonra kvlerime gidiyoruz ne ypcam bilmiyorum şap şup gidiyorlar benim ailedem öyle ama onları sert bir şekilde uyarıyorum kendi ailem olduğu için kvlere yapamamda böyle kırılırlar diye bide biz zatürre atlattık daha da korkuyorum

Benimkine “ben daha kıyamadım öyle öpmeye” dedim, “valla ben kıydım” dedi…

Valla lohusa olmasan da çekilmez ki bu laflar. Ne kadar üzücü ya. Eşin hiç uyarmıyor mı annesini?
Eşim uyarıyor da dinleyen kim? Yalnız bulup sıkıştırıyor bu kez. Yüz göz olmayayım diye senelerdir tutuyordum kendimi ama sonunda patladım bir gün. Şimdi eve giremiyor, torununu görüntülü aramalarla seviyor (sevdiğinden emin değilim)

Ne güzel bir ilişkiniz varmış, çok şanslısın. Bizde de öyle dargınlıklar, laf sokmalar vs hiç olmadı bu kadar senede. Kendisi saygılııdır aslında. Hatta her zaman der seni kızımdan ayırmam diye ama ikimiz de biliriz bence bunun abartı olduğunu nasıl gelin kız kadar sevilebilir ki ama torun olunca bir kendini kaybetti, meğer torun sevgisi herşeyin önüne geçebiliyormuş. Ay bir ağlamaya görsün resmen iki ayağımı bir pabuca sokuyor. Bu gibi şeyler veya onu çok abartılı yüksek sesle sevmesi vs bazı şeyler elimde olmadan beni irite ediyor ama bunlar biraz da benim annemin bu torun sevgisini yaşayamadan gitmiş olmasıyla bağlantılı. yoksa kadının bu konularda bir suçu yok. Tabi uyutmak konusundaki eleştirim baki

Araciniz varsa gece gidin geç saatte sakin olir çok geçmiş olsun

Ay yuh ya.. Tanımadan hınçlandım senin kv'ne
Bunlar fragman canım ya. Anlatsam roman olur. Keşke öyle çocuğun uykusu beslenmesi ile ilgili laf soksa da bitse. Maalesef kayın aile konusunda çok şanssızım. Eşim çok iyi olmasa asla katlanamazdım boşanırdım. İnsan çocuğunun babannesini dedesini de iyi seçmeli.

Ya yok ya ben emanet büyümüşüm valla 4 aylıkken inek sütüne başlatmış babanem beni en basıtınden , soba olan tek oda varmıs ve herkes o oda da oturup kapalı kapı sıgara içermiş bende köşede yatıyorum falan el kadar bebe , 6 aylıkken nöbet geçirmeye başlamışım baya dilim geri fln kaçıyormuş ciğerle alakalı problem yaşamışım nefesım kesılıyormus bunu öğrenmeleri cok uzun zaman sonra olmus süt yüzünden sıgara yüzünden aklıma gelen en örnek ben yanlışlamaya büyümüşüm kardesım de sma mamalar hazır bezler evde sıgara yasaklamalar

Her dönem değişiyor ya dimi ne acı oysa ki oste o zamanın şartları

Ah canım be… Okurken gözümün önüne geldi üzüldüm. Eskiler belki kötü niyetli değillerdi ama çok konuda cahillerdi.
Bence bilmeyene değil, bilmediğini kabul de etmeyene kızmak lazım. Hala 30 yıl öncenin gerçekliğinde yaşayıp şimdikileri de o şekilde yaşatmaya çalışmanın anlamı yok. Ben anneme bazı şeyleri çocuğa anlatır gibi anlatıyorum. Mesela kızım elini ağzına soktuğunda elini ordan çekip emzik vermeye çalışıyordu. Kızım emzik tutmuyor ben de çok zorlamadım açıkçası. Israrla tutturmaya çalışıyor ona göre çocuk herhangi bir şey emmek istediği için elini ağzına sokuyor. Ona çocuğun ince motor gelişimini bu şekilde sağladığını, ek gıdaya da böyle hazırlandığını güzelce anlattım mesela. Aklına yattı şimdi ellemiyor. Aklına yatmayanı da sorguluyor sorular soruyor. Hiç olmadı senin çocuğun diyip saygı duyuyor ellemiyor. Ben de ona anlayış gösteriyorum mesela geçinip gidiyoruz. Böyle olduğu sürece çok büyük bir sorun yok. Ama tutup bana “biz sana emzik verdik de kötü mü ettik” derse o zaman sıkıntı yaşarız.

Benimkinin kızı yok o yüzden gelinlerine kızlarım diyor hep. Farklı şehirlerdeyiz. Hamileliğim boyunca eşime kv kp ikisi de kızıma iyi bak diyip durdular. Hamileyken geldiler yerimden kaldırtmadı beni. Bebişten sonra da hemen gelmeyin dedik doktor çok kişiyle görüşmeyin dedi diye. Siz ne zaman derseniz dediler 2 ay sonra çağırdık, hep ben gel babannesi dedim verdim kucağına. Sadece müdahalesi kızım sende artık biraz rahatla bu kadar takılma diye oldu, haklı da zaten o konuda Bende Satilucky gibi şanslı olanlardanım galiba bu konuda. Bence hem eş hem ailesi piyango gibi, şans oyunu Seninkilerin yaptığı özellikle kasıtlı yapılan birşey değil anladığım kadarıyla biraz eski kafalılıktan.

Ne kadar güzel. Sen de çok şanslıymışsın. Bizimkiler kasıtlı olarak değil de toruna karşı aşırı sevgi ve sahiplenmeden dolayı öyle davranıyorlar. Tabi hemen çocuk büyütmedeki kendi alışkanlıklarını devreye sokuyorlar. Neyse dünkü konuşmadan sonra şimdi sormadan birşey yapmıyorlar. Bir tek şu öpme olayı bu sefer el öpme şeklinde geri geldi o da elini ağzına götürüyor. Ama artık gidinceye kadar sesimi çıkarmıycam. Çok yoruldum, kendi evimde çocuğumla baş başa kalmayı özledim.. altını bile çocuğumla konuşa konuşa değiştiremiyorum. Kv üstüne eğiliyor, bağıra bağıra yüksek sesle seviyor, elini öpüyor. Bir damla yalnız kalmak yok. Sadece gün içinde emzirmek için yatakodasına geldiğimde kafamı dinliyorum. Onda bile bir süre sesi kafamın içinde yankılanıyor

Kaynanadan inciler diye bir roman yazsan iyi tutar bence kv'yi sen böyle değerlendir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…