Ne güzel söyledın. Bizim de annemle ilişkimiz benzerdi. O yüzden çocuğuma karşı ya mesafeli olursam korkusu var. O yüzden şimdiden mümkün olduğunca sevgimi çok çok göstermeye çalışıyorum. İnşallah çocuklarımızla güzel bağlarımız olur gerçektenÇoğumuzun bebekliği böyledir.gerçekten üzücü kucağa alışmasın diyerek bırakılmışız ev işleri öncelik olmuş.ağlar ağlar susar denilmiş.annem anneannem hala böyle anlatıyor. bu yüzden belki de böyle sevgiye açımdır çocuklarım olduktan sonra sevgiye doyduğumu hissettim
Annem büyüdüğümde bile sarılmazdı o güvenli bağlanmayı kuramadık hala yabancıymış gibi davranır bana.inşallah çocuklarımızla güzel bağlarımız olur
Ayı gibi kısmında çok güldüm yaben kızımı kimselere vermem deseydin gülerek benim kv de bunlar büyüyünce bizi beğenmez diyor diye diye gerçekleştircek
2 çocuğu bırakıp gidemem sanırım ama gitmeyi çok istiyorumgupsenin filmlerini severim
Valla lohusa olmasan da çekilmez ki bu laflar. Ne kadar üzücü ya. Eşin hiç uyarmıyor mı annesini?Üçüncü ay itibaryle ben de öyle bir karar aldım artık yavaş yavaş kendime yarım saat de olsa vakit ayıracağıma söz verdm yeni yılda
Benimki maalesef daha önce de hamileyken beni sürekli bebeğimi kaybedeceğimle ilgili korkutur, nerde söylenecek berbat bir laf varsa bulur söylerdi. Yıldızımız hiç barışmadı. Huzur kaçırmak için yaptığını biliyorum ona rağmen kendimi tutamıyorum işte lohusa hassaslığı mıdır nedir, kafama takıyorum
Aslında eşime güveniyorum başından beri de çok hakim bebek bakımına. Ben neysem odur, tabii anneliğin doğası gereği ben daha büyük bir rol üstlendim hepimiz gibi ama o da hiç geri durmadı bana düşmez demedi. Akşamları banyosunu birlikte yaptırır yatağa geçip hikaye kitabını birlikte okur uyuturuz. Gece ağladığında bazen çok yorgunsam ben uyurken kalkıp mememe koyar bebişi, bekler emene kadar sonra yatağına geçirir ben uyuya uyuya emziririm. Arada parka çıkarır ben duş alayım veya kitap okuyayım biraz diye. Ev işlerini tüm lohusalık boyunca akşam işten gelip yaptı, sabah kahvaltımı hazır eder bebekle zor oluyor diye öyle çıkar işe gider. Artık nerdeyse üç aylık olduk, benim de ufaktan yarım saatlik bir saatlik uzaklaşmalar yapmam lazım ki alışayım. İnsan birden bire üç saatliğine bırakamıyor ama işte diğer yandan akıl sağlığımı da korumam lazım
Şu öpme olayına çok sinir oluyorum 10 gün sonra kvlerime gidiyoruz ne ypcam bilmiyorum şap şup gidiyorlar benim ailedem öyle ama onları sert bir şekilde uyarıyorum kendi ailem olduğu için kvlere yapamamda böyle kırılırlar diye bide biz zatürre atlattık daha da korkuyorumHaketmiş az söylemişsin. Kırılıp bozulmaya da yer aramasınlar. Kendileri yapıp sonra bir de bozulmuyorlar mı sinir oluyorum. Benimkini allahtan eşim eve pek sokmuyor da huyunu bildiğinden. Ne zaman görüşsek el kadar bebeğimi ayı gibi sallıyor. Yanaklarını şap şup öpüyor. Ben kızımın mahremiyetine çok önem veriyorum. Narin bir çiçek sever gibi seviyorum onu. Herkesin evlat sevme şekli farklı demek ki ne diyeyim. Bir de kızımı severken “yazın ben seni alıp yazlığa yatıya götürücem. Koynumda yatırıcam annene vermiycem” diyo. El kadar bebeye bunu diyen yarın öbür gün anlayacak kadar büyüdüğünde neler diyecek acaba?
Benimkine “ben daha kıyamadım öyle öpmeye” dedim, “valla ben kıydım” dedi…Şu öpme olayına çok sinir oluyorum 10 gün sonra kvlerime gidiyoruz ne ypcam bilmiyorum şap şup gidiyorlar benim ailedem öyle ama onları sert bir şekilde uyarıyorum kendi ailem olduğu için kvlere yapamamda böyle kırılırlar diye bide biz zatürre atlattık daha da korkuyorum
Eşim uyarıyor da dinleyen kim? Yalnız bulup sıkıştırıyor bu kez. Yüz göz olmayayım diye senelerdir tutuyordum kendimi ama sonunda patladım bir gün. Şimdi eve giremiyor, torununu görüntülü aramalarla seviyor (sevdiğinden emin değilim)Valla lohusa olmasan da çekilmez ki bu laflar. Ne kadar üzücü ya. Eşin hiç uyarmıyor mı annesini?
Ne güzel bir ilişkiniz varmış, çok şanslısın. Bizde de öyle dargınlıklar, laf sokmalar vs hiç olmadı bu kadar senede. Kendisi saygılııdır aslında. Hatta her zaman der seni kızımdan ayırmam diye ama ikimiz de biliriz bence bunun abartı olduğunuBence kayınvalide olarak değil de kişinin karakteri nasılsa o şekilde davranmak lazım.Kayınvalidem depremden beri bizimle yaşıyor bir kere bana karışmadı hamileliğim sayesinde çok güzel geçti evde doğru düzgün iş yaptırmadı bana.Şimdi bebeğime bakarken de öyle genelde ev işlerini o yapıyor ya da ortaklaşa yapıyoruz bebeğime bakarken çoğu bakımını ben yapıyorum bir kere niye böyle yapıyorsun demedi ha önerdiği kızın şöyle yapsak dediği şeyler illaki oldu beb aklıma yatanı yaptım yatmayanı yapmadım neden yapmıyorsun demedi.
Bu gece mesela oğlum uyumadı gece en son 4 gibiydi istersen ben alıp uyuyayım kızım sende dinlen uyu biraz diye aldı ben sayesinde 9a kadar uyumuşumSağolsun bana annemi aratmıyor hatta annemden çok yardımcı oluyor desem yeridir
Bir keresinde eşim sordu torun evlattan daha çok seviliyormuş öyle mi anne diye o da benim yavrum sizsiniz o da sizin yavrunuz, ne oluyor ben severken sorumluluğunu almıyorum seviyorum büyütürken size yardımcı olmaya çalışıyorum onun anne babası siz olunca insan içi rahat daha güzel seviyor demiştiyani sevmekten kastım fiziksel anlamda değil manevi anlamda
Yani her kayınvalide aynı olmuyor insanın karakteri ile alakalı sanırım
Ay yuh ya.. Tanımadan hınçlandım senin kv'neBenimkine “ben daha kıyamadım öyle öpmeye” dedim, “valla ben kıydım” dedi…
Araciniz varsa gece gidin geç saatte sakin olir çok geçmiş olsunKızlar ya dünden beri kızım öksürmeye başladı. Ateşi yok keyfi yerinde emmesi gayet iyi ama yatınca yada geceleri öksürüyor ne yapayım bilemedim hastanelerde çok kalabalık diyorlar korkuyorum götürmek istemiyorum randevu bulamadım yarına randevusuz gidince ya almıyorlar yada çok bekletiyorlar hastane ortamında beklemek istemiyorum bulunduğum yerde özel hastane de yok
Bunlar fragman canım ya. Anlatsam roman olur. Keşke öyle çocuğun uykusu beslenmesi ile ilgili laf soksa da bitse. Maalesef kayın aile konusunda çok şanssızım. Eşim çok iyi olmasa asla katlanamazdım boşanırdım. İnsan çocuğunun babannesini dedesini de iyi seçmeli.Ay yuh ya.. Tanımadan hınçlandım senin kv'ne
Eee sen ne dedin ondan sonra ?Benimkine “ben daha kıyamadım öyle öpmeye” dedim, “valla ben kıydım” dedi…
Ya yok ya ben emanet büyümüşüm valla 4 aylıkken inek sütüne başlatmış babanem beni en basıtınden , soba olan tek oda varmıs ve herkes o oda da oturup kapalı kapı sıgara içermiş bende köşede yatıyorum falan el kadar bebe , 6 aylıkken nöbet geçirmeye başlamışım baya dilim geri fln kaçıyormuş ciğerle alakalı problem yaşamışım nefesım kesılıyormus bunu öğrenmeleri cok uzun zaman sonra olmus süt yüzünden sıgara yüzünden aklıma gelen en örnek ben yanlışlamaya büyümüşüm kardesım de sma mamalar hazır bezler evde sıgara yasaklamalarValla o kadar kasmıyorum ama bazen herşey kontrolden çıkacak korkusu oluyor gereksiz yere. Sanki bir gün geç yatsa ne olur ki ama işte insan ya sonraki günler de öyle olursa diye kendi kafasından kurup kendi kendini panikletiyor. Bir yerde bizim de rahat olmamız lazım, tabi belli sınırlar içinde. Büyüklerin dedikleri doğru aslında, öyle de böyle de büyüyorlar ama bazı kuralları biraz da kendi akıl sağlığımız için koyuyoruz bence. Yoksa gecesi gündüzüne karışmış bir bebekle hele bir de işe başladıysan çok zor.
Her dönem değişiyor ya dimi ne acı oysa ki oste o zamanın şartlarıYa yok ya ben emanet büyümüşüm valla 4 aylıkken inek sütüne başlatmış babanem beni en basıtınden , soba olan tek oda varmıs ve herkes o oda da oturup kapalı kapı sıgara içermiş bende köşede yatıyorum falan el kadar bebe , 6 aylıkken nöbet geçirmeye başlamışım baya dilim geri fln kaçıyormuş ciğerle alakalı problem yaşamışım nefesım kesılıyormus bunu öğrenmeleri cok uzun zaman sonra olmus süt yüzünden sıgara yüzünden aklıma gelen en örnek ben yanlışlamaya büyümüşüm kardesım de sma mamalar hazır bezler evde sıgara yasaklamalar
Ne diyeyim ki yani buna ne denir? Diyeceğim herhangi bir şey fayda eder mi? Kıymasaydın daha iyi olurdu dedim. Torunumuzu da sevmeyecek miyiz canım dedi geçti.[.
Eee sen ne dedin ondan sonra ?
Şaka gibi. Allah sabır versinNe diyeyim ki yani buna ne denir? Diyeceğim herhangi bir şey fayda eder mi? Kıymasaydın daha iyi olurdu dedim. Torunumuzu da sevmeyecek miyiz canım dedi geçti.
Ah canım be… Okurken gözümün önüne geldi üzüldüm. Eskiler belki kötü niyetli değillerdi ama çok konuda cahillerdi.Ya yok ya ben emanet büyümüşüm valla 4 aylıkken inek sütüne başlatmış babanem beni en basıtınden , soba olan tek oda varmıs ve herkes o oda da oturup kapalı kapı sıgara içermiş bende köşede yatıyorum falan el kadar bebe , 6 aylıkken nöbet geçirmeye başlamışım baya dilim geri fln kaçıyormuş ciğerle alakalı problem yaşamışım nefesım kesılıyormus bunu öğrenmeleri cok uzun zaman sonra olmus süt yüzünden sıgara yüzünden aklıma gelen en örnek ben yanlışlamaya büyümüşüm kardesım de sma mamalar hazır bezler evde sıgara yasaklamalar
Amin canım. Derdi veren sabrını da veriyor kurban olduğumŞaka gibi. Allah sabır versin
Benimkinin kızı yok o yüzden gelinlerine kızlarım diyor hep. Farklı şehirlerdeyiz. Hamileliğim boyunca eşime kv kp ikisi de kızıma iyi bak diyip durdular. Hamileyken geldiler yerimden kaldırtmadı beni. Bebişten sonra da hemen gelmeyin dedik doktor çok kişiyle görüşmeyin dedi diye. Siz ne zaman derseniz dediler 2 ay sonra çağırdık, hep ben gel babannesi dedim verdim kucağına. Sadece müdahalesi kızım sende artık biraz rahatla bu kadar takılma diye oldu, haklı da zaten o konudaNe güzel bir ilişkiniz varmış, çok şanslısın. Bizde de öyle dargınlıklar, laf sokmalar vs hiç olmadı bu kadar senede. Kendisi saygılııdır aslında. Hatta her zaman der seni kızımdan ayırmam diye ama ikimiz de biliriz bence bunun abartı olduğununasıl gelin kız kadar sevilebilir ki ama torun olunca bir kendini kaybetti, meğer torun sevgisi herşeyin önüne geçebiliyormuş. Ay bir ağlamaya görsün resmen iki ayağımı bir pabuca sokuyor. Bu gibi şeyler veya onu çok abartılı yüksek sesle sevmesi vs bazı şeyler elimde olmadan beni irite ediyor ama bunlar biraz da benim annemin bu torun sevgisini yaşayamadan gitmiş olmasıyla bağlantılı. yoksa kadının bu konularda bir suçu yok. Tabi uyutmak konusundaki eleştirim baki
Çok teşekkür ederim yarına randevu açıldı aldım hemenAraciniz varsa gece gidin geç saatte sakin olir çok geçmiş olsun
Ne kadar güzel. Sen de çok şanslıymışsın. Bizimkiler kasıtlı olarak değil de toruna karşı aşırı sevgi ve sahiplenmeden dolayı öyle davranıyorlar. Tabi hemen çocuk büyütmedeki kendi alışkanlıklarını devreye sokuyorlar. Neyse dünkü konuşmadan sonra şimdi sormadan birşey yapmıyorlar. Bir tek şu öpme olayı bu sefer el öpme şeklinde geri geldiBenimkinin kızı yok o yüzden gelinlerine kızlarım diyor hep. Farklı şehirlerdeyiz. Hamileliğim boyunca eşime kv kp ikisi de kızıma iyi bak diyip durdular. Hamileyken geldiler yerimden kaldırtmadı beni. Bebişten sonra da hemen gelmeyin dedik doktor çok kişiyle görüşmeyin dedi diye. Siz ne zaman derseniz dediler 2 ay sonra çağırdık, hep ben gel babannesi dedim verdim kucağına. Sadece müdahalesi kızım sende artık biraz rahatla bu kadar takılma diye oldu, haklı da zaten o konudaBende Satilucky gibi şanslı olanlardanım galiba bu konuda. Bence hem eş hem ailesi piyango gibi, şans oyunu Seninkilerin yaptığı özellikle kasıtlı yapılan birşey değil anladığım kadarıyla biraz eski kafalılıktan.
Kaynanadan inciler diye bir roman yazsan iyi tutarBunlar fragman canım ya. Anlatsam roman olur. Keşke öyle çocuğun uykusu beslenmesi ile ilgili laf soksa da bitse. Maalesef kayın aile konusunda çok şanssızım. Eşim çok iyi olmasa asla katlanamazdım boşanırdım. İnsan çocuğunun babannesini dedesini de iyi seçmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?