2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bu arada kaç yıllık evlisin :)

Maşallah maşallah diyimBenim kv aşırı modern demiyim ama yeni görüşlere çok açıktır sürekli ben fikirli değildir bir de dediğim gibi çocuğa sizin çocuğunuz benim hakkım geçmez gözüyle bakıyor yani çok seviyor evet ama çocukla ilgili şeylerde kararlarımıza karışmıyor karşı çıkmıyor
Bir de genç yaşta eşini kaybetmiş iki oğlunu tek başına büyütmüş şimdi oğlu mutlu olsun istiyor o yüzden de bir şey demiyor oğlu arada kalsın istemiyor olabilir
Bu arada kaç yıllık evlisin :)
2.5 yıllık evliyim ama kv tanıyacak çok zamanım oldu ağustosta evlendik eylülde tayinim çıktı onun yanına gidip kaldım 3.5 ay ve eşim yoktu ikimiz yalnız kaldık

bizde de yok,hatta saat takibini de bıraktım ,ben ne kadar hadi uyutayayım seni enerjisiyle yaklaşırsam onu hissediyor direniyor bence,son zamanlarda tamamen akışa bıraktım bi baktım uyumuş ,gece de emzirip severken yine bi bakıyorum daha erken saatte derin uykuya dalıyor,4.aydan önce beyinlerinde rutin oluştuma için gerekli olan yapı gelişmiyor diye bildiğim için kasmıyorum açıkçası,yoksa her şeyi kontrol etmeye çalışmak beni manyak ediyor,anneliğimden keyif almak isityorum,ev işlerini de bi saldım,kızım uyurken ben de keyif yapmaya ya da uyumaya karar verdim arkadaşlar,olmayıversin ev çok temiz falan ,böyle hayat geçmez.

Kesinlikle katılıyorum.Zaten şu an düzen olması çok zor akışa bıraktım anneliğimin tadını çıkarmaya çalışıyorumBen bebeğimi destekli büyütüyorum ama yanımda kimse olmasaydı da ev işlerini takmazdı

Kızlar ya dünden beri kızım öksürmeye başladı. Ateşi yok keyfi yerinde emmesi gayet iyi ama yatınca yada geceleri öksürüyor ne yapayım bilemedim hastanelerde çok kalabalık diyorlar korkuyorum götürmek istemiyorum randevu bulamadım yarına randevusuz gidince ya almıyorlar yada çok bekletiyorlar hastane ortamında beklemek istemiyorum bulunduğum yerde özel hastane de yok

Hırıltı varmı elını göğsüne koyunca hemen götür derim cok cabuk ilerliyor

Bebekten bebeğe değişir.
Benim bebeğim kendisi uyku rutini oluşturdu. Gece saatinde uyuyor, sabah saatinde kalkıyor ve tekrar uyuduğunda tekrar saatinde kalkıyor. Ondan sonra geceye kadar uyku penceresi aynı ilerliyor. ( Yani ne kadar uyanık kalıp , ne kadar sonra uyuyacağı..)
Ben hiç çaba göstermedim ama bebeğim 2.ay başı itibariyle kendisi düzen oluşturdu.

Belki inanmazsınız ama kakayı bile saatinde yapıyor çoğu zaman ahahah

Ev işlerini eşimle birlikte yapıyoruz. Bende kasmıyorum

Hastaneyi arayın sorun. İlgili bölümün tıbbi sekreteri , doktora girip sorar. Doktor kabul ederiz derse öyle götürürsün yarın.
Olmazsa yarından sonraya randevu alırsın, öyle götürürsün.
Bence küçük bebeklerde öksürük önemli.

Yaa iyi dediniz yarın bi sorayım, çok canımı sıktı bu durum o kadar da dikkat ediyorum bi sebep bulamıyorum

Oy sen benden fenasın Benimde aklım kalıyor ama psikiyatri OKB dedi ve arada kendine zaman ayırıyor musun diye özellikle sordu. Çıkmak da fayda var, hamama gidip kesemi de yaptırdım gayet iyi geliyor
Üçüncü ay itibaryle ben de öyle bir karar aldım artık yavaş yavaş kendime yarım saat de olsa vakit ayıracağıma söz verdm yeni yılda
Ayy o da anne olmuş, birisi ona yavrunu alıcam gidicem dese nasıl hissederdi acaba ya da kendi kv'sinden öyle mi görmüş acaba? Böyle sözler ya da davranışlar bilhassa üzmeye yönelik gibi geliyor bana.
Benimki maalesef daha önce de hamileyken beni sürekli bebeğimi kaybedeceğimle ilgili korkutur, nerde söylenecek berbat bir laf varsa bulur söylerdi. Yıldızımız hiç barışmadı. Huzur kaçırmak için yaptığını biliyorum ona rağmen kendimi tutamıyorum işte lohusa hassaslığı mıdır nedir, kafama takıyorum
Aslında eşime güveniyorum başından beri de çok hakim bebek bakımına. Ben neysem odur, tabii anneliğin doğası gereği ben daha büyük bir rol üstlendim hepimiz gibi ama o da hiç geri durmadı bana düşmez demedi. Akşamları banyosunu birlikte yaptırır yatağa geçip hikaye kitabını birlikte okur uyuturuz. Gece ağladığında bazen çok yorgunsam ben uyurken kalkıp mememe koyar bebişi, bekler emene kadar sonra yatağına geçirir ben uyuya uyuya emziririm. Arada parka çıkarır ben duş alayım veya kitap okuyayım biraz diye. Ev işlerini tüm lohusalık boyunca akşam işten gelip yaptı, sabah kahvaltımı hazır eder bebekle zor oluyor diye öyle çıkar işe gider. Artık nerdeyse üç aylık olduk, benim de ufaktan yarım saatlik bir saatlik uzaklaşmalar yapmam lazım ki alışayım. İnsan birden bire üç saatliğine bırakamıyor ama işte diğer yandan akıl sağlığımı da korumam lazım

Benim erken doğum olmasa öyle manyak titiz birşey değildim. Yani benden beklenmedik birşeydi bu Biraz da doktorumuz ve yoğun bakım hemşireleri korkuttu açıkçası. Doktorumuz prematüre annesi. Ben bi kere ne kadar gevşeyebilirim diye sorduğumda ben rahat davran derim gider korona yaparsın sen dedin dersin dedi Sorumluluk almak istemedi beni manyak etti Mikroba alışsın diye bende hep derdim öncesinde de planlar uymadı.

Nasılsınız? İyileşti mi kuzucuk canım?

Aman maşallah de çok anlatma Allah bozmasın

Sende yavaş yavaş alışıp normal davranacaksın canım kolay şeyler yaşamadınız sonuçta

Yok bana göre senin kv baya modern çok şanslısın valla maşallah darısı bize dicem de 4yıldır aynı bu saatten sonra da değişmez bari beni şöyle modern her fikre açık insanlarla karşılaştırsın Rabbim.dar görüşlü insanlardan gerçekten sıkıldım
Aman kendi bilir ya. Canının canı, kendinden soğutmak istiyorsa benim yapabileceğim vir şey yok.
Bence de

İnşallah canım Allah çok bilmiş cahille sınamasın en zoru onlarla uğraşmak oluyor

Valla o kadar kasmıyorum ama bazen herşey kontrolden çıkacak korkusu oluyor gereksiz yere. Sanki bir gün geç yatsa ne olur ki ama işte insan ya sonraki günler de öyle olursa diye kendi kafasından kurup kendi kendini panikletiyor. Bir yerde bizim de rahat olmamız lazım, tabi belli sınırlar içinde. Büyüklerin dedikleri doğru aslında, öyle de böyle de büyüyorlar ama bazı kuralları biraz da kendi akıl sağlığımız için koyuyoruz bence. Yoksa gecesi gündüzüne karışmış bir bebekle hele bir de işe başladıysan çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…