- 21 Temmuz 2020
- 5.332
- 9.275
- 198
Bu arada kaç yıllık evlisin :)Gerçekten öyle aşırı düşünceli ince biri
Ama çok şükür iyiyiz dün bana kızım iyiki varsın iyiki bizim ailemize katıldın senin gibi bir kızım oldu dedi, bende aynı senin söylediğin gibi sen bana iyi olduğun için iyiyim karşılıklı böyle şeyler birimiz kötü olsak anlaşmazdık zaten dedim.
Bu arada Luckyi sahiplenince başta çok dedi sorumluluğu çok ne yapacaksınız diye şimdi evde bizden çok o ilgilenip seviyor yürüyüşlerini felan yaptırıyor.
Memlekete gidince hiç bu kadar özleyeceğimi düşünmemiştim diyor.
Maşallah maşallah diyimSeninki fazla istisnaymış maşallah de :) kv ya da her kim olursa olsun yardım ettiklerinde söz söyleme karışma hakkını kendilerinde buluyorlar.seninki ya fazla modern bir kv ya da daha karışcak zamanı gelmemiştirkendi ailem eşimin ailesi hep eski kafalı.başka fikirlere ya da olumsuz cevaba asla gelemiyorlar.mesela kv me ya da anneme uzun uzun bebeğe neden böyle davrandığımı açıklasam boş boş suratıma bakıyor cevap vermiyor ya da tamam diyerek geçiştiriyor.annem hatta dalga geçiyor gülüyor :) çevremin arkadaş çevrelerimin akrabaların kvleri gördüklerim hep tek tip.o yüzden istisnalar kaideyi bozmaz diyorum
2.5 yıllık evliyim ama kv tanıyacak çok zamanım oldu ağustosta evlendik eylülde tayinim çıktı onun yanına gidip kaldım 3.5 ay ve eşim yoktu ikimiz yalnız kaldıkBu arada kaç yıllık evlisin :)
bizde de yok,hatta saat takibini de bıraktım ,ben ne kadar hadi uyutayayım seni enerjisiyle yaklaşırsam onu hissediyor direniyor bence,son zamanlarda tamamen akışa bıraktım bi baktım uyumuş ,gece de emzirip severken yine bi bakıyorum daha erken saatte derin uykuya dalıyor,4.aydan önce beyinlerinde rutin oluştuma için gerekli olan yapı gelişmiyor diye bildiğim için kasmıyorum açıkçası,yoksa her şeyi kontrol etmeye çalışmak beni manyak ediyor,anneliğimden keyif almak isityorum,ev işlerini de bi saldım,kızım uyurken ben de keyif yapmaya ya da uyumaya karar verdim arkadaşlar,olmayıversin ev çok temiz falan ,böyle hayat geçmez.Bizde düzen diye bir şey yok vallane zaman uykusu gelirse o zaman uyuyor sadece uyku penceresi dedikleri şey var ya bizde 1.5 saat o saati geçirmemeye çalışıyorum yoksa aşırı huysuz oluyor ve uyumuyor o yüzden tek dikkat ettiğim o yoksa patron Deniz ne zaman isterse uyuyup uyanıyor Yani uyurken de düzen olsun diye hiç uyandırmadım çocuğu
Düzene girmesini şu an beklemiyorum ama 4.ay bitsin 5 aylık gibi bir şeyler yapman lazım
Kesinlikle katılıyorum.Zaten şu an düzen olması çok zor akışa bıraktım anneliğimin tadını çıkarmaya çalışıyorumbizde de yok,hatta saat takibini de bıraktım ,ben ne kadar hadi uyutayayım seni enerjisiyle yaklaşırsam onu hissediyor direniyor bence,son zamanlarda tamamen akışa bıraktım bi baktım uyumuş ,gece de emzirip severken yine bi bakıyorum daha erken saatte derin uykuya dalıyor,4.aydan önce beyinlerinde rutin oluştuma için gerekli olan yapı gelişmiyor diye bildiğim için kasmıyorum açıkçası,yoksa her şeyi kontrol etmeye çalışmak beni manyak ediyor,anneliğimden keyif almak isityorum,ev işlerini de bi saldım,kızım uyurken ben de keyif yapmaya ya da uyumaya karar verdim arkadaşlar,olmayıversin ev çok temiz falan ,böyle hayat geçmez.
Hırıltı varmı elını göğsüne koyunca hemen götür derim cok cabuk ilerliyorKızlar ya dünden beri kızım öksürmeye başladı. Ateşi yok keyfi yerinde emmesi gayet iyi ama yatınca yada geceleri öksürüyor ne yapayım bilemedim hastanelerde çok kalabalık diyorlar korkuyorum götürmek istemiyorum randevu bulamadım yarına randevusuz gidince ya almıyorlar yada çok bekletiyorlar hastane ortamında beklemek istemiyorum bulunduğum yerde özel hastane de yok
Hayır bir hırıltı yok amaHırıltı varmı elını göğsüne koyunca hemen götür derim cok cabuk ilerliyor
bizde de yok,hatta saat takibini de bıraktım ,ben ne kadar hadi uyutayayım seni enerjisiyle yaklaşırsam onu hissediyor direniyor bence,son zamanlarda tamamen akışa bıraktım bi baktım uyumuş ,gece de emzirip severken yine bi bakıyorum daha erken saatte derin uykuya dalıyor,4.aydan önce beyinlerinde rutin oluştuma için gerekli olan yapı gelişmiyor diye bildiğim için kasmıyorum açıkçası,yoksa her şeyi kontrol etmeye çalışmak beni manyak ediyor,anneliğimden keyif almak isityorum,ev işlerini de bi saldım,kızım uyurken ben de keyif yapmaya ya da uyumaya karar verdim arkadaşlar,olmayıversin ev çok temiz falan ,böyle hayat geçmez.
Kızlar ya dünden beri kızım öksürmeye başladı. Ateşi yok keyfi yerinde emmesi gayet iyi ama yatınca yada geceleri öksürüyor ne yapayım bilemedim hastanelerde çok kalabalık diyorlar korkuyorum götürmek istemiyorum randevu bulamadım yarına randevusuz gidince ya almıyorlar yada çok bekletiyorlar hastane ortamında beklemek istemiyorum bulunduğum yerde özel hastane de yok
Aman kendi bilir ya. Canının canı, kendinden soğutmak istiyorsa benim yapabileceğim vir şey yok.Ayı gibi kısmında çok güldüm yaben kızımı kimselere vermem deseydin gülerek benim kv de bunlar büyüyünce bizi beğenmez diyor diye diye gerçekleştircek
Yaa iyi dediniz yarın bi sorayım, çok canımı sıktı bu durum o kadar da dikkat ediyorum bi sebep bulamıyorumHastaneyi arayın sorun. İlgili bölümün tıbbi sekreteri , doktora girip sorar. Doktor kabul ederiz derse öyle götürürsün yarın.
Olmazsa yarından sonraya randevu alırsın, öyle götürürsün.
Bence küçük bebeklerde öksürük önemli.
Üçüncü ay itibaryle ben de öyle bir karar aldım artık yavaş yavaş kendime yarım saat de olsa vakit ayıracağıma söz verdm yeni yıldaOy sen benden fenasınBenimde aklım kalıyor ama psikiyatri OKB dedi ve arada kendine zaman ayırıyor musun diye özellikle sordu. Çıkmak da fayda var, hamama gidip kesemi de yaptırdım gayet iyi geliyor
Benimki maalesef daha önce de hamileyken beni sürekli bebeğimi kaybedeceğimle ilgili korkutur, nerde söylenecek berbat bir laf varsa bulur söylerdi. Yıldızımız hiç barışmadı. Huzur kaçırmak için yaptığını biliyorum ona rağmen kendimi tutamıyorum işte lohusa hassaslığı mıdır nedir, kafama takıyorumAyy o da anne olmuş, birisi ona yavrunu alıcam gidicem dese nasıl hissederdi acaba ya da kendi kv'sinden öyle mi görmüş acaba? Böyle sözler ya da davranışlar bilhassa üzmeye yönelik gibi geliyor bana.
Aslında eşime güveniyorum başından beri de çok hakim bebek bakımına. Ben neysem odur, tabii anneliğin doğası gereği ben daha büyük bir rol üstlendim hepimiz gibi ama o da hiç geri durmadı bana düşmez demedi. Akşamları banyosunu birlikte yaptırır yatağa geçip hikaye kitabını birlikte okur uyuturuz. Gece ağladığında bazen çok yorgunsam ben uyurken kalkıp mememe koyar bebişi, bekler emene kadar sonra yatağına geçirir ben uyuya uyuya emziririm. Arada parka çıkarır ben duş alayım veya kitap okuyayım biraz diye. Ev işlerini tüm lohusalık boyunca akşam işten gelip yaptı, sabah kahvaltımı hazır eder bebekle zor oluyor diye öyle çıkar işe gider. Artık nerdeyse üç aylık olduk, benim de ufaktan yarım saatlik bir saatlik uzaklaşmalar yapmam lazım ki alışayım. İnsan birden bire üç saatliğine bırakamıyor ama işte diğer yandan akıl sağlığımı da korumam lazımYapma kuşum hem babaya bu açıdan sorumluluk yüklemek guzel bısey yarın öbür gün ben gıdıcem dersin sonra oo aa banane yapmasın fkdjsjdjerkeklerın hevesı hemen kırılıyor, bugun bıraz rahatsızlandım eve gelince eşim çocuklarla ilgilendi Linanın üstünü degıstırıcek uykusunda vardı cok ağladı e tabi eli bizimki kadar hızlı da degıl kalkıp müdahale etmedim yada cok ağlattın cocugu demedim mesela sonra ben yapamıyorum zaten e getırıyolar genelde ha bu dediğim anlattığında alakası yok ama dıyım genel olarak yınede ben dolapta sut stoğum olsa linoşu kitleyip gidicem hepte süt sağıp koyma durumu olmuyor cok emdıgı ıcın sık gecen oyle uyudu dedım ben cıkıyorum bes dk mesafede bı arkadas var sütte yok dedim idare et hemen arama beni bunaldım emzırdım uyuttum çıktım 2 saat kadar oturdum o ara tabı uyanmış tekrar uyutmuş falan aklımda kalmıyor hiç bunun ikinci çocuk olmasının büyük avantajı var tabi oğlumun9 ay hiç bırakmadım bıberonda almıyordu max markete gıdıp gelıyordum hızlı hızlı, yanı kendine az da olsa alan aç babişkoya da güven bir kez yaparsan sonrakıler ıcın cok daha rahat hıssedeceksin. Ben birde hemen gelince bi sonrakı için zemin hazırlıyorum ay siz baba kız vakıt mi geçirdiniz annesiz eğlendiniz mi oy cok severmiş babasıyla takılmayı benım kızım nasılda mutlu falan gibi cümleler
Bende ilk anneliğim ama aşırı kasmıyorun
Deniz dün Luckyinin patisine dokundu Lucky onun elini yaladı sonra o el direk ağza gittiZaten bu ara Lucky yalap şap yalamaya başladı, Deniz korkup ağlamasa saatlerce yalar
Şimdiden alışsın mikroba alerjik olmaması açısından evcil hayvan ile büyümesi iyiymiş
Nasılsınız? İyileşti mi kuzucuk canım?Babası hastaydı ondan bana geçti benden de yavrumaben de sanıyorum ki AA bak ben hasta oldum şükür bebeğim olmadı vs diye uyumadı tüm gün ertesi gün de hiç uyanmadı inledi uyurken suphelendik biz pipisi ağrıyor belki karnı sandık ama meğerse hastaymış yavrum
Aman maşallah de çok anlatma Allah bozmasınBence kayınvalide olarak değil de kişinin karakteri nasılsa o şekilde davranmak lazım.Kayınvalidem depremden beri bizimle yaşıyor bir kere bana karışmadı hamileliğim sayesinde çok güzel geçti evde doğru düzgün iş yaptırmadı bana.Şimdi bebeğime bakarken de öyle genelde ev işlerini o yapıyor ya da ortaklaşa yapıyoruz bebeğime bakarken çoğu bakımını ben yapıyorum bir kere niye böyle yapıyorsun demedi ha önerdiği kızın şöyle yapsak dediği şeyler illaki oldu beb aklıma yatanı yaptım yatmayanı yapmadım neden yapmıyorsun demedi.
Bu gece mesela oğlum uyumadı gece en son 4 gibiydi istersen ben alıp uyuyayım kızım sende dinlen uyu biraz diye aldı ben sayesinde 9a kadar uyumuşumSağolsun bana annemi aratmıyor hatta annemden çok yardımcı oluyor desem yeridir
Bir keresinde eşim sordu torun evlattan daha çok seviliyormuş öyle mi anne diye o da benim yavrum sizsiniz o da sizin yavrunuz, ne oluyor ben severken sorumluluğunu almıyorum seviyorum büyütürken size yardımcı olmaya çalışıyorum onun anne babası siz olunca insan içi rahat daha güzel seviyor demiştiyani sevmekten kastım fiziksel anlamda değil manevi anlamda
Yani her kayınvalide aynı olmuyor insanın karakteri ile alakalı sanırım
Sende yavaş yavaş alışıp normal davranacaksın canım kolay şeyler yaşamadınız sonuçtaBenim erken doğum olmasa öyle manyak titiz birşey değildim. Yani benden beklenmedik birşeydi buBiraz da doktorumuz ve yoğun bakım hemşireleri korkuttu açıkçası. Doktorumuz prematüre annesi. Ben bi kere ne kadar gevşeyebilirim diye sorduğumda ben rahat davran derim gider korona yaparsın sen dedin dersin dedi Sorumluluk almak istemedi beni manyak etti Mikroba alışsın diye bende hep derdim öncesinde de planlar uymadı.
Yok bana göre senin kv baya modern çok şanslısın valla maşallahMaşallah maşallah diyimBenim kv aşırı modern demiyim ama yeni görüşlere çok açıktır sürekli ben fikirli değildir bir de dediğim gibi çocuğa sizin çocuğunuz benim hakkım geçmez gözüyle bakıyor yani çok seviyor evet ama çocukla ilgili şeylerde kararlarımıza karışmıyor karşı çıkmıyor
Bir de genç yaşta eşini kaybetmiş iki oğlunu tek başına büyütmüş şimdi oğlu mutlu olsun istiyor o yüzden de bir şey demiyor oğlu arada kalsın istemiyor olabilir
2.5 yıllık evliyim ama kv tanıyacak çok zamanım oldu ağustosta evlendik eylülde tayinim çıktı onun yanına gidip kaldım 3.5 ay ve eşim yoktu ikimiz yalnız kaldık
Bence deAman kendi bilir ya. Canının canı, kendinden soğutmak istiyorsa benim yapabileceğim vir şey yok.
İnşallah canım Allah çok bilmiş cahille sınamasın en zoru onlarla uğraşmak oluyorYok bana göre senin kv baya modern çok şanslısın valla maşallahdarısı bize dicem de 4yıldır aynı bu saatten sonra da değişmez bari beni şöyle modern her fikre açık insanlarla karşılaştırsın Rabbim.dar görüşlü insanlardan gerçekten sıkıldım
Bence de
Valla o kadar kasmıyorum ama bazen herşey kontrolden çıkacak korkusu oluyor gereksiz yere. Sanki bir gün geç yatsa ne olur ki ama işte insan ya sonraki günler de öyle olursa diye kendi kafasından kurup kendi kendini panikletiyor. Bir yerde bizim de rahat olmamız lazım, tabi belli sınırlar içinde. Büyüklerin dedikleri doğru aslında, öyle de böyle de büyüyorlar ama bazı kuralları biraz da kendi akıl sağlığımız için koyuyoruz bence. Yoksa gecesi gündüzüne karışmış bir bebekle hele bir de işe başladıysan çok zor.Yo ben sana sahsen hak verıyorum genel konuştum ben sadece diğer arkadaşlarımız içinde yoksa senı direk etiketlerdimüç hafta iyi bile dayanmışsın nazık olmuşsun ben genel olarak hep öyleydim misafirlikte bile Huzur vermezdim hersey saatlı ve zamanında olmalıydı sekteye uğramamalıydı benım ıcın falan zor oluyor cunku her koşulu herzaman veremıyorsun cocuga , şimdi bi hafta annemlere gıdıyorum ya İnan herşey birbirine giriyor Arap saçı gibi oğlum gece 3 te falan yatıyor Lina bi bakıyorum kucakta bi bakıyorum birinin koynunda uyumuş falan
Eskiden ben o kalabalık koşullarda bıle aman uyusun aman 8 de uykusuna başlasın bla bla bı hafta kendımı kasardım yanı artık yapmıyorum eve dönünce bı sekılde eski düzene dönüyoruz ama bir ay sabretmek için uzun bi süre emme ile bağlantısı varsa zaten cok dusunme sonrasında konuşmuşsunuz halletmişsiniz önemli olan bu,büyükler her zaman boyledır hemen olay ona doner bizde büyüttük al bak büyüdünüz esım hatta sey der boyle zamanlarda aa bu kızın su hatası o yuzden falan gıbı dalga gecer güleriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?