2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Valla haklısın 1 ay çok uzun bir süre, çocuğumla yalnız oynamayı bende çok seviyorum Ah o el öpmek de ayrı dert bende ona engel olamıyorum anlatamıyorum. Babası , dedesi, teyzesi öpüyor. O el hep ağızda ya. Silip duruyorum bende artık napayım. 1 haftan kaldı galiba çoğu gitti azı kaldı

Çok uzun ya.. Çok aşırı bunaldım. Normalde çocuk olmasa bile insan bu kadar uzun süre misafirden bunalıyor, bir de şimdi zaten bebeğime kendim doyamamışken gün içinde sürekli paylaşmak zorunda kalmak filan zorluyor. Ben de elleri sürekli siliyorum. Ya o kadar çok takacak şey var ki, artık göz yumuyorum çoğuna. Mesela her gün kızını arıyor ve çocuğun yüzüne telefonu öyle yanaştırıyor ki, yani hem radyasyon olayı hem de çocuk sürekli yakından telefon takip ediyor. Hatta en başta sen de halanı gör diyip ekranı da gösteriyordu, neyse onu kibar bir şekilde anlattım artık çevirmiyor ekranı. Böyle böyle çok şey birikti ya. 1 haftada çok batmayacak şeyler süre uzadıkça can sıkıyor. 5 ocakta dönüyorlar, son 10 günüm. 1 ay 1 ay dedim, 1 aydan bile fazla oluyormuş. Nerdeyse 5 hafta

Benim evdeki canavar abi el yanak gıdık burun şap şup çocuğu silip duruyorum

İlk başta epey huysuzluk yapmıştı. Artık benimsedi o zaman. Kıskançlık oluyor mu yine hiç?
Aman çook şükür minik kıskançlıkları var tabi ama o kadar da normal 41x Hep sevıyor konuşuyor agulandıkca hoşuna gıdıyor onunda arada sıkıştırıp seviyor sen benim slime yanaklım mısın dıyordu bugun ten bağımlısı benımkı bıde linada yumusacık olunca tutamıyor kendını bız ne zaman sevmeye kalksak neyle ılgılenıyorsa pıtır pıtır cocugun basına gelıp o konuşmaya başlıyor kıskanıyor
Geçen resim çizdi ailemizi çizmiş Lina yok , dedim kardeşin nerde diye sordum ya anne bu bizim büyük ailemiz değil küçük ailemizi çizdim ben dedi , hangisini seviyorsun diye soruncada küçük ailemizi dedi
Pedagog bir arkadaşım var Ayşenur cok normal biz bile çocuktan oncekı halımızı özlüyoruz Özlem duyuyoruz oda o şekilde hissettiklerini anlatmaya çalışmış dedi sen sorduğunda en azından çizmicem onu silcem karalıcam o gelemez bu resme gibi cevaplar vermemiş eski yaşamını özlediğini dile getirmiş dedi falan filan annelik delilikkkk her zaman söylüyorum

Geçen gün kp kahve içerken yanındaki pudra şekerli lokumu kızımın ağzına sürmeye kalktı ben de tepki verdim aman ne kıymetli çocuğun var dedi. Ben de evet kıymetli doğurana kadar neler çektim hâlâ da çekiyorum dedim sustu dün de diyo ki pastanın çikolatasından süreyim az bari dedi yine hayır dedim çoxuğuma diyo ki yaz gelsin çilek kiraz yediririm o zaman bişe diyemez annen. Ben de çilek verilmiyo 1 yaşına kadar alerjik bi besin fln dedim. Biz hep yedirdik hani noldu diyo kv zaten ayrı bi olay emzirirken de alt değiştirriken de sürekli tepemde neyse ki iyi niyetli iyi insanlar beni de gerçekten seviyolar da o yüzden çok takılmıyorum bi de ilk torun yere göğe sığdıramıyolar kapıda puseti elimizden alıyolar bizim yüzümüze bakmak yok kendi annemle daha da cebelleşiyorum kızım emziği bıraktı ki hastanede doğduğu gibi annem eğzına tepmişti. Geçen gün farklı farklı philips emzikşer almış tek tek tepiyo çpcuğun ağzına hangini tutcak diye kızım da öğürüyo anne zorlama almıyo dedim yok yok tutcak diyo sütüm var doktor mama vermiceksin kilo alımı iyi dedi ne zaman çocuk ağlasa bakıyorum mama yapmış aç aç ondan ağlıyo diyo.kızım da yemiyo mamayı zorla yedirmeye çalışıp kusturur mesele Bizi anne sütü+ arı mamayla büyütmüş onu yedirmeye çalıştı yine kızdım en son mamayı çöpe attım, geldi başladı aç bu çocuk naralarına baktı mama da yok bişe yapamadı.

Benimkine “ben daha kıyamadım öyle öpmeye” dedim, “valla ben kıydım” dedi…
Yuh gerçekten bunların ki sevgi felan değil başka bir şey resmen Allah sana sabır versin canım.
Benim kv ilk doğum yaptığım gün hastanede bile eşime yenidoğan bebek öpülmez oğlum aman ensesinden kokla sadece dedi eşim daha 1 haftadır öpmeye başladım Kendi de hala öpmez koklar
Bazı insanlar kv kp olarak değil genel anlamda kötü oluyorlar
Teşekkür ederiz inşallah hep böyle olur Haklısın canım torun çok farklı oluyor diyorlar Başın sağolsun canım Annenin torun sevgisini görmeden vefat etmesi seni üzüyor ama onu en az annen kadar seven babaannesi dedesi var hiç babaanne dede sevgisi de görmeyebilirdi

Kızlar günaydın bugün 2.ay asilarimiz var 3 unu aynı anda yapicax.. inşallah ateş vb olmaz ama kaç dereceye kadar çıkarsa ne kadar calpol veriyorsunuz?

Kızlar günaydın bugün 2.ay asilarimiz var 3 unu aynı anda yapicax.. inşallah ateş vb olmaz ama kaç dereceye kadar çıkarsa ne kadar calpol veriyorsunuz?
Bize 37.8 üstüne çıkarsa verin dediler kuzum. En fazla 37.1 oldu, vermedik biz de.

Canım sen çok şanslıymışsın gerçekten demek ki sen de çok iyisin ki karşılıklı sevgi saygı olmuş aranızda ne mutlu size kıymetini bil valla. Eşimin yakın arkadaşı evleniyor, çocuğun annesiyle de aramız çok iyi. Dün akşam konuştuk annesiyle, nasıl mutlu. Şunu alıcam ama beğenir mi, şöyle bişey düşündüm ama hoşuna gider mi sence kızımın diyip duruyor. O kadar imrendim ki. Benim kv biz evlenirken bana hiç istemediğim ve hiç gerekli olmayan şeyleri eşimin kısıtlı parasıyla zorla alıp sonra da kullanmıyoruz diye aylarca gönül koymuştu. Evimizin tüm eşyalarını kendi gücümüzle aldığımız halde her şeyimize bir kulp bulup alay etmişti. O dönem hiç bunlara takılmadım, sonuçta sevdiğim adamla evleniyorum, beni de ezdirmiyor, bunlara takılırsam sadece kendimi üzerim diye düşünüyordum. Güle oynaya evlenmiştim. Ama şimdi çocuğum oldu ve aynı şeyleri sil baştan yaşıyorum bu kez çok ağırıma gidiyor.

Çok şükür canımZaten iyi insan olsun bir şey beklemiyorsun ki, annelik yapmasa da olur.Hayır ellerine ne geçiyor böyle yaptıkça oğullarını mutlu görmek istemiyorlar mı nedir yani bu gelin düşmanlığı.Sonuçta annenin yeri ayrı eşin yeri ayrı eşlerimiz de bu ayrımı çok güzel yapıyor neden hala bu huzur bozma çabası.Kaostan mı besleniyorlar bilmiyorum ki
Benim eşimin babası küçük yaşta vefat etmiş eşim büyük çocuk yani öyle durumları da çok iyi değil aynı sizin gibi düğünümüz eşyamız takılarımız hepsini birlikte yaptık ben hiç gocunmadım bundan biliyorum kv elinde olsa en iyisini yapmak ister
Ama insan elinde olunca evladından esirger mi onun borcu dara düşmesi sen rahatken seni mutlu eder mi yani aklım almıyor gerçekten
Yani böyle bir durumda mümkün olduğunca uzak durup görüşmemek en iyisi en azından moralin yerinde olur

Yani işte torunu oldu onun da, en azından bir torun sevgisi tatmak onun da hakkıdır diyordum (eltim çocuğunu göstermiyordu kayınvalideme). Lohusalığımı zehir etti, gelip kavga etti eşimle kaç kez. Sebepler de o kadar sudan ki, cuma bizde kalmak istemiş pazartesiye çağırmışız, onun aldığı hırkayı giydirmemişiz, ben emzirirken üstümü örtüyomuşum kendimi sakınıyormuşum, annem doğuma gelirken ikramlıklar hazırlamış ona haber etmemiş bilse o da hazırlarmış falan (söylemek mi lazım yani kendi de akıl edebilirdi ayrıca söylesek bu kez onlara mı düştü bana hatırlatmak derdi)… Benim bebeğim daha on günlükken kavga nedir bildi yani sayesinde, evimde sesler yükseldi. Ki ben de ailem de mülayim karakterde insanlarız, annem 36 yıldır babannemle aynı evde yaşıyor, anne kız gibiler babannem hepimizi çekti çevirdi anneme bebek gibi baktı hala da öyledir hep birbirlerine dua ederler hayattaki şansım derler. Ben bizim evimizde bir kez bile ses yükseldiğini duymadım, bağıran insanlardan korkarım, normal konuşma sesi yüksek insanlardan bile rahatsız olurum enerjim düşer. Eşim iyice tatsızlık çıkmaması için arada kalsa da susardı hep, artık o da doldu. Aileme anlatmazdım hiç tatsızlıklarını, sorduklarında iyi anlaşıyoruz bir sorunumuz yok çok şükür derdim, artık onu da demek gelmiyor içimden… Çok doluyum daha çok şey var da ben konuşmaya ar ediniyorum o yapmaya edinmiyor işte.

.
Kizlar gunaydin
Bugun kontrolumuz varsi bingildagi neredeyse kapanmis takip edecegiz bas buyumesini dedi doktor. Korktum biraz acikcasi

D vitaminini düzenli veriyor musun ?
Bıngıldağın erken ya da geç kapanması D vitaminiyle ilişkili oluyor genelde. Dikkat etmeni öneririm.

Çok sıkıntılı bir durum.
Çevremde kayınvalide sorunu yaşayan birçok kişinin eşiyle de sorunlar olmaya başladı zamanla. Sanırım bir süre sonra iyice insanın gözüne batıyor. Allah iyi insanlarla denk getirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…