- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Yapma kuşum hem babaya bu açıdan sorumluluk yüklemek guzel bısey yarın öbür gün ben gıdıcem dersin sonra oo aa banane yapmasın fkdjsjdjGeçen meksika açmazı diye bir film geldi sinemaya, benim çok sevdiğim bir radyocunun filmiydi. Eşim ısrar etti eve 500 metre uzaklıkta avm’de sinema var git izle ben iki saat idare ederim sütünü sağıp bırakırsın diye ama gidemedim. Henüz hazır değilim galiba aklım kalır bıraksam. Bazen akşamüstü alıyor eşim çıkıyorlar yarım saat bebek arabasıyla yürüyüş yapıyorlar onda bile üç kere arıyorum.
Bu nesil hep biz emzirir koyardık uyurdunuz diyor çünkü. Alıştıkları bizim düzen değil, bildikleri o kadar. Dediğin gibi tek yapmaları gereken biraz saygı göstermek.Ayy o da anne olmuş, birisi ona yavrunu alıcam gidicem dese nasıl hissederdi acaba ya da kendi kv'sinden öyle mi görmüş acaba? Böyle sözler ya da davranışlar bilhassa üzmeye yönelik gibi geliyor bana.
Demek ki bu nesil hep aynı ya. Yedir uyut şeklinde çocuk büyütmüşler. Biz de mükemmel yetiştiriyoruz diyemem, hiç iddialı değilim bu konuda ama yine de okuyorum, araştırıyorum, en doğrusunu bulmaya ve onu da uygulamaya kendimce gayret ediyorum. Sadece bu gayretime biraz saygı istiyorum o kadar.
Bizim süreç sancılı başladığı için öpme konusunda herkes dikkat ediyor. Ellerini yıkamadan kimse dokunmuyor. Benim gözümde en büyük mikrop yuvası cep telefonları. Pandemide eve gelince hep kolonya ile silerdim. Şimdi eve giren telefonunu siliyorKırma konusu dıyınce aklıma hep babam gelır Ertuğrul 4 4 buçuk aylık civarı sofrada yemek yerken yemegın suyuna ekmek banıp vermek istedi ben çok büyük bi tepki verdim babam bir parladı cok biliyorsunuzda siz nasıl büyüdünüz de sizi kim büyüttüde al çocuğunu da dedi attı kucağıma Ertuğrul’u çıktı gıttı o zaman çok üzülmüştümşuan asla ve asla boyle bıseye takılmam o mınıcık dılıne degdırecegı seyden hiçte bişey olmazdı ama ben asırı kuralcı hersey kıtabına uygun gıdecek dıye dıye kendımı yediğim bir dönemdi 1 yaşından sonra saldım çoğu şeyi ama bana o bir senenın zararı cok daha fazla döndü uyum sağlamadığı için oğlum şuan o yüzden çok relaxım cok cok buyuk bısey olmadıgı sürece keskın katı seyler kolay kolay bişey demem derim ama tepkı gibi değil yani daha yumuşağım bazen bazı bazı mesela öpme konusuna daha gecen yaşadık görümceye gıttık cocuklar bır ıkı optu baktım abartıyorlar çok hassas yanakları bak babası optu sıvılce cıkmıs yanağında gordunmu falan dedım hanı bır ıkı öperler bısey demem bırının yegenı bırının torunu vs vs ha ben öpmem uc aylık bebegı yegenım olsa bile neyse enıste bır optu ıkı optu ellerını bılmem ne kıpkırmızı oldu cocugun yanakları enişte kızardı cocugun yanakları yeter yahu dedım gülerek sonra cıkınca esımı uyardım herkesın kanı kaynıyor olabılır sevmek ıstıyor olabılırler bır ıkı bısey demıyorum ama kımse de abartmasın el kadar bebe bırdaha sen bısey söylemezsen ben papaz olurum dedım mesajı aldı aman herkesı kontrol edemeyız ve herseyı her zaman boyle gececek bu cocuk meseleleri kendımıze cok dert edınmeyelım herşeyi kendimizi üzmeyelim iki gunluk anlık seyler ıcın falan tavsıyemdım öğütümdür naçizane
Ben de hiiç hazır olmadığımı düşünüyordum. Bugun bebeğimi uyuttum babasına bırakıp şirketin yeni yıl etkinliğine gittim. Yaklaşık 4.5 saat yoktum. Oradayken benim burda ne işim car bebeğime gitmeliyim hissi yokladı ara sıra. Kameradan sürekli izledim. ( xiaomi kullanıyoruz uygulamadan görüyorum) bir yandan da kendimi çok iyi hissettim. Günler sonra şık giyindim makyaj saç topluklu ayakkabı derken iyi geldi yani. Gerçekten tam bir delilik annelik. Eve geldim sanki yıllardır görmedim gibi bir özlem bıraksan ağlardım yavrum diyeGeçen meksika açmazı diye bir film geldi sinemaya, benim çok sevdiğim bir radyocunun filmiydi. Eşim ısrar etti eve 500 metre uzaklıkta avm’de sinema var git izle ben iki saat idare ederim sütünü sağıp bırakırsın diye ama gidemedim. Henüz hazır değilim galiba aklım kalır bıraksam. Bazen akşamüstü alıyor eşim çıkıyorlar yarım saat bebek arabasıyla yürüyüş yapıyorlar onda bile üç kere arıyorum.
Kesinlikle babalar sorumluluk almalı. Ben bakıyorum oynaşıyorlar babası al altını değiştir diyorumYapma kuşum hem babaya bu açıdan sorumluluk yüklemek guzel bısey yarın öbür gün ben gıdıcem dersin sonra oo aa banane yapmasın fkdjsjdjerkeklerın hevesı hemen kırılıyor, bugun bıraz rahatsızlandım eve gelince eşim çocuklarla ilgilendi Linanın üstünü degıstırıcek uykusunda vardı cok ağladı e tabi eli bizimki kadar hızlı da degıl kalkıp müdahale etmedim yada cok ağlattın cocugu demedim mesela sonra ben yapamıyorum zaten e getırıyolar genelde ha bu dediğim anlattığında alakası yok ama dıyım genel olarak yınede ben dolapta sut stoğum olsa linoşu kitleyip gidicem hepte süt sağıp koyma durumu olmuyor cok emdıgı ıcın sık gecen oyle uyudu dedım ben cıkıyorum bes dk mesafede bı arkadas var sütte yok dedim idare et hemen arama beni bunaldım emzırdım uyuttum çıktım 2 saat kadar oturdum o ara tabı uyanmış tekrar uyutmuş falan aklımda kalmıyor hiç bunun ikinci çocuk olmasının büyük avantajı var tabi oğlumun9 ay hiç bırakmadım bıberonda almıyordu max markete gıdıp gelıyordum hızlı hızlı, yanı kendine az da olsa alan aç babişkoya da güven bir kez yaparsan sonrakıler ıcın cok daha rahat hıssedeceksin. Ben birde hemen gelince bi sonrakı için zemin hazırlıyorum ay siz baba kız vakıt mi geçirdiniz annesiz eğlendiniz mi oy cok severmiş babasıyla takılmayı benım kızım nasılda mutlu falan gibi cümleler
Herseyi çekin demiyorum ki uyku meselesi için de bu kadar ileri gitmem yani düşünüyorum eşim yapsa benim aileme çok üzülürüm net yani benim bakış acima göre abartılı bir tepki daha ileri boyutta sıkıntınız varsa bilemem
Böyle basit şeyler için kırmamak lazım, haklısınız ama benim durumum ve gerekçem sadece uyku değil. Bu aralar uyku saatinde uykuluyken çok güzel emiyor ama tam uyanıkken memede huysuzlanma alışkanlığı geliştirdi. O yüzden hem gün içi uykularını hem de gece uykusuna geçişte memede yapıyorum ki, çok güzel uzun uzun emiyor. Yoksa 5-10 dakikada kesmek durumunda kalıyorum. Bu mesele için de benim 1 ay istedikleri zaman uyutmalarına göz yummam demek doğru düzgün emzirememem demek. Biliyorsunuz süt olayı birkaç gün bile ihmale gelmiyor. O yüzden bu konuda katı olmam gerekiyor maalesef. Ve kırmadan önce defalarca kibar bir şekilde uyardım. O kadar fazla ki, üç haftadır burdalar, düşünün günde iki üç defa. O yüzden de biraz bu son damla gibi oldu. Ya sütten vazgeçecektim ya da kıracaktım. Yani sorun sadece uyku düzeni değil.Kırma konusu dıyınce aklıma hep babam gelır Ertuğrul 4 4 buçuk aylık civarı sofrada yemek yerken yemegın suyuna ekmek banıp vermek istedi ben çok büyük bi tepki verdim babam bir parladı cok biliyorsunuzda siz nasıl büyüdünüz de sizi kim büyüttüde al çocuğunu da dedi attı kucağıma Ertuğrul’u çıktı gıttı o zaman çok üzülmüştümşuan asla ve asla boyle bıseye takılmam o mınıcık dılıne degdırecegı seyden hiçte bişey olmazdı ama ben asırı kuralcı hersey kıtabına uygun gıdecek dıye dıye kendımı yediğim bir dönemdi 1 yaşından sonra saldım çoğu şeyi ama bana o bir senenın zararı cok daha fazla döndü uyum sağlamadığı için oğlum şuan o yüzden çok relaxım cok cok buyuk bısey olmadıgı sürece keskın katı seyler kolay kolay bişey demem derim ama tepkı gibi değil yani daha yumuşağım bazen bazı bazı mesela öpme konusuna daha gecen yaşadık görümceye gıttık cocuklar bır ıkı optu baktım abartıyorlar çok hassas yanakları bak babası optu sıvılce cıkmıs yanağında gordunmu falan dedım hanı bır ıkı öperler bısey demem bırının yegenı bırının torunu vs vs ha ben öpmem uc aylık bebegı yegenım olsa bile neyse enıste bır optu ıkı optu ellerını bılmem ne kıpkırmızı oldu cocugun yanakları enişte kızardı cocugun yanakları yeter yahu dedım gülerek sonra cıkınca esımı uyardım herkesın kanı kaynıyor olabılır sevmek ıstıyor olabılırler bır ıkı bısey demıyorum ama kımse de abartmasın el kadar bebe bırdaha sen bısey söylemezsen ben papaz olurum dedım mesajı aldı aman herkesı kontrol edemeyız ve herseyı her zaman boyle gececek bu cocuk meseleleri kendımıze cok dert edınmeyelım herşeyi kendimizi üzmeyelim iki gunluk anlık seyler ıcın falan tavsıyemdım öğütümdür naçizane
Birazcik sert yap anneeiYok su ver demedi hiç dr. Anne sütü de alıyor günde 300-400 ml falan alıyordur bence en az anne sütü.
Biraz yaptım da sanırım ben kibar yapıyorumPek etkili olmadı.
2 günde bir olsa şükredicem bende. San simplex sorayım bi doktoruna. Salı günü halama gitmiştim orda yapmıştı bugün de gezdik gel seni halama götüreyim de kaka yapalım dedim gittik orda yaptı yineHalam diyor bizim evi tuvalet sanıyor galiba
Çoğu kişi buna hala dıkkat ediyor yada bir kez öpüyor ben katı da değilim ama cocugu lolıpop gibi evire çevire anasının dini yaniBizim süreç sancılı başladığı için öpme konusunda herkes dikkat ediyor. Ellerini yıkamadan kimse dokunmuyor. Benim gözümde en büyük mikrop yuvası cep telefonları. Pandemide eve gelince hep kolonya ile silerdim. Şimdi eve giren telefonunu siliyorBebek öpülmez ya şunu bi öğrenemedi insanlarımız
Yo ben sana sahsen hak verıyorum genel konuştum ben sadece diğer arkadaşlarımız içinde yoksa senı direk etiketlerdimBöyle basit şeyler için kırmamak lazım, haklısınız ama benim durumum ve gerekçem sadece uyku değil. Bu aralar uyku saatinde uykuluyken çok güzel emiyor ama tam uyanıkken memede huysuzlanma alışkanlığı geliştirdi. O yüzden hem gün içi uykularını hem de gece uykusuna geçişte memede yapıyorum ki, çok güzel uzun uzun emiyor. Yoksa 5-10 dakikada kesmek durumunda kalıyorum. Bu mesele için de benim 1 ay istedikleri zaman uyutmalarına göz yummam demek doğru düzgün emzirememem demek. Biliyorsunuz süt olayı birkaç gün bile ihmale gelmiyor. O yüzden bu konuda katı olmam gerekiyor maalesef. Ve kırmadan önce defalarca kibar bir şekilde uyardım. O kadar fazla ki, üç haftadır burdalar, düşünün günde iki üç defa. O yüzden de biraz bu son damla gibi oldu. Ya sütten vazgeçecektim ya da kıracaktım. Yani sorun sadece uyku düzeni değil.
Ya ben farkındayım. Eşime diyorum bilinçli deliyim benÇoğu kişi buna hala dıkkat ediyor yada bir kez öpüyor ben katı da değilim ama cocugu lolıpop gibi evire çevire anasının dini yanikız bu kadar dikkat etme yarın öbürgün bı cocuklar kaykayları yalıcak salıncakların tutma yerınde diş kemirmeye kalkacak bianda mikropla tanışma süreci de sıkıntı okb var evet bılıyorum ama ben gerçekleri şimdiden söyleyeyim el yıkama konusu en cok abıden dikkat edıyoruz oda okuldan geldıgınde hemen yıkıyor ona alıstı şükür
Evde emzik yere düşüyor oğlum alıyor hüff yapıyor göya butun tükürükleriyle yıkıyor emzıği cok komık artık yok yok üfleme sen ötekini getir diyorumçok düşünmeeee
Dikkat ettiğin şeyler bende de var acaba bende de okb var mı diye düşünmedim değilYa ben farkındayım. Eşime diyorum bilinçli deliyim benBenim dikkat ettiğim şeyleri saysam kafayı yemiş bu kız dersin Sonra mikropla tanışınca sıkıntı olacak diye de korkuyorum tabi o da ayrı. Ertuş'un yöntem çok iyiymiş Ben annem avuçlayıp tutuyor bazen eline değiyor diye kızıyorum Hem abarttığımın farkındayım ve bu yüzden mikroba alışmıyor diye tedirginim hem de abartmaya devam ediyorum Başlıcam terapiye ya hepimizin sağlığı için en iyisi galiba Yani ne kadar dikkat etsen de olacak olan oluyor ona da inanırım, hamileliğim mesela hiç bi sıkıntı yoktu bende dikkat ediyordum ama çıktı geldi sıpam ☺
Çoğu kişi buna hala dıkkat ediyor yada bir kez öpüyor ben katı da değilim ama cocugu lolıpop gibi evire çevire anasının dini yanikız bu kadar dikkat etme yarın öbürgün bı cocuklar kaykayları yalıcak salıncakların tutma yerınde diş kemirmeye kalkacak bianda mikropla tanışma süreci de sıkıntı okb var evet bılıyorum ama ben gerçekleri şimdiden söyleyeyim el yıkama konusu en cok abıden dikkat edıyoruz oda okuldan geldıgınde hemen yıkıyor ona alıstı şükür
Evde emzik yere düşüyor oğlum alıyor hüff yapıyor göya butun tükürükleriyle yıkıyor emzıği cok komık artık yok yok üfleme sen ötekini getir diyorumçok düşünmeeee
Bende ilk anneliğim ama aşırı kasmıyorunYa ben farkındayım. Eşime diyorum bilinçli deliyim benBenim dikkat ettiğim şeyleri saysam kafayı yemiş bu kız dersin Sonra mikropla tanışınca sıkıntı olacak diye de korkuyorum tabi o da ayrı. Ertuş'un yöntem çok iyiymiş Ben annem avuçlayıp tutuyor bazen eline değiyor diye kızıyorum Hem abarttığımın farkındayım ve bu yüzden mikroba alışmıyor diye tedirginim hem de abartmaya devam ediyorum Başlıcam terapiye ya hepimizin sağlığı için en iyisi galiba Yani ne kadar dikkat etsen de olacak olan oluyor ona da inanırım, hamileliğim mesela hiç bi sıkıntı yoktu bende dikkat ediyordum ama çıktı geldi sıpam ☺
Çoğumuzun bebekliği böyledir.gerçekten üzücü kucağa alışmasın diyerek bırakılmışız ev işleri öncelik olmuş.ağlar ağlar susar denilmiş.annem anneannem hala böyle anlatıyor. bu yüzden belki de böyle sevgiye açımdır çocuklarım olduktan sonra sevgiye doyduğumu hissettimYa gece uykusuna geçmeden önce uzun uyumaması gerekiyor. Zaten 7'de uyku rutinimize başlıyoruz. Baktım akşam 5:30'da uyutmuş. O da 1 saat uyanmadı, uykusu vardı, ona birşey demiyorum ama gece uykusundan önce o 1 saati uyumaması gerekiyordu. Bunu defalarca söyledim. Neyse sonuçta biz çektik bütün gece. Gayet güzel gece uykusu olan çocuk normalde sabaha kadar iki defa kalkarken şimdi 4 defa kalktı. Sonuçta uykusuz kalan ben oldum.
Gerçekten bir noktadan sonra insanın sabrı taşıyor. Halden anlamıyorlar. Bu sabah ikisiyle de konuştum. Neyse konuştuk anlaştık, biraz alttan aldım. Gönüllerini aldım ama ilk tepkisi kp'nin ne oldu biliyor musun, biz de iki çocuk büyüttük oldu. Öyle de her çocuğun karakteri farklı dedim, birinin uyku düzeni karakteri diğerini tutmuyor ki. mesela bizimli uyuklayarak emmeyi seviyor, cin gibiyse memede kavga ediyor sabrı çok olmuyor. Dün gece uykusunu alıp yatağa gidince haliyle emmedi ve emziremeden mama vermek zorunda kaldım, hiç yapmadığım birşey. Neyse bunları anlattım, umarım bu sefer anladılar. Güya iyilik yaptıklarını düşünüyorlar torunlarına da ama dün gece onların yüzünden anne sütü alamadan yattı.
Hepsi aynı sanki ya, uyutmaktan zevk alıyorlar resmen. Bugun eşime dedım ki senin bebekliğine üzüldüm dedim, ye uyu ye uyu. Başka bildikleri yok. O da hak verdi
Ayı gibi kısmında çok güldüm yaHaketmiş az söylemişsin. Kırılıp bozulmaya da yer aramasınlar. Kendileri yapıp sonra bir de bozulmuyorlar mı sinir oluyorum. Benimkini allahtan eşim eve pek sokmuyor da huyunu bildiğinden. Ne zaman görüşsek el kadar bebeğimi ayı gibi sallıyor. Yanaklarını şap şup öpüyor. Ben kızımın mahremiyetine çok önem veriyorum. Narin bir çiçek sever gibi seviyorum onu. Herkesin evlat sevme şekli farklı demek ki ne diyeyim. Bir de kızımı severken “yazın ben seni alıp yazlığa yatıya götürücem. Koynumda yatırıcam annene vermiycem” diyo. El kadar bebeye bunu diyen yarın öbür gün anlayacak kadar büyüdüğünde neler diyecek acaba?
2 çocuğu bırakıp gidemem sanırım ama gitmeyi çok istiyorumOcak ayında sinemalara " Lohusa" diye bir film gelecekmiş. Bir anne ve babanın doğumdan itibaren 40 gününü anlatıyormuş. Komedi filmi herhalde..hahaha tam bizlere göre
Bence kayınvalide olarak değil de kişinin karakteri nasılsa o şekilde davranmak lazım.Kayınvalidem depremden beri bizimle yaşıyor bir kere bana karışmadı hamileliğim sayesinde çok güzel geçti evde doğru düzgün iş yaptırmadı bana.Şimdi bebeğime bakarken de öyle genelde ev işlerini o yapıyor ya da ortaklaşa yapıyoruz bebeğime bakarken çoğu bakımını ben yapıyorum bir kere niye böyle yapıyorsun demedi ha önerdiği kızın şöyle yapsak dediği şeyler illaki oldu beb aklıma yatanı yaptım yatmayanı yapmadım neden yapmıyorsun demedi.Bence kvyi karıştırmamak en iyisi.ilk çocukta hemen müdahale ettim hiçbir şeyime laf etmeden sessizce yardım etti.2 de mecbur kaldığım için kendi haline bıraktım.surat asarak evimin işini gördü.eşime gün içinde aç karnımı zor doyuruyorum diye konuşuyordum ordan kv demesin mi "şu.. kadın 3çocukla nasıl da her işini hallediyor"bir daha bana yardım etme dedim ağzının payını verdim.
Bence kv lere çok taviz vermek iyi değil sonra gelip laf çakıyorlar.ya da keyfiyetlerine göre bebek büyütüyorlar
Kv mükemmel bir karaktermişBence kayınvalide olarak değil de kişinin karakteri nasılsa o şekilde davranmak lazım.Kayınvalidem depremden beri bizimle yaşıyor bir kere bana karışmadı hamileliğim sayesinde çok güzel geçti evde doğru düzgün iş yaptırmadı bana.Şimdi bebeğime bakarken de öyle genelde ev işlerini o yapıyor ya da ortaklaşa yapıyoruz bebeğime bakarken çoğu bakımını ben yapıyorum bir kere niye böyle yapıyorsun demedi ha önerdiği kızın şöyle yapsak dediği şeyler illaki oldu beb aklıma yatanı yaptım yatmayanı yapmadım neden yapmıyorsun demedi.
Bu gece mesela oğlum uyumadı gece en son 4 gibiydi istersen ben alıp uyuyayım kızım sende dinlen uyu biraz diye aldı ben sayesinde 9a kadar uyumuşumSağolsun bana annemi aratmıyor hatta annemden çok yardımcı oluyor desem yeridir
Bir keresinde eşim sordu torun evlattan daha çok seviliyormuş öyle mi anne diye o da benim yavrum sizsiniz o da sizin yavrunuz, ne oluyor ben severken sorumluluğunu almıyorum seviyorum büyütürken size yardımcı olmaya çalışıyorum onun anne babası siz olunca insan içi rahat daha güzel seviyor demiştiyani sevmekten kastım fiziksel anlamda değil manevi anlamda
Yani her kayınvalide aynı olmuyor insanın karakteri ile alakalı sanırım
Gerçekten öyle aşırı düşünceli ince biriKv mükemmel bir karaktermişeminim sen de çok iyisindir zaten böyle olunca anne kız gibi oluyor insan
Seninki fazla istisnaymış maşallah de :) kv ya da her kim olursa olsun yardım ettiklerinde söz söyleme karışma hakkını kendilerinde buluyorlar.seninki ya fazla modern bir kv ya da daha karışcak zamanı gelmemiştirBence kayınvalide olarak değil de kişinin karakteri nasılsa o şekilde davranmak lazım.Kayınvalidem depremden beri bizimle yaşıyor bir kere bana karışmadı hamileliğim sayesinde çok güzel geçti evde doğru düzgün iş yaptırmadı bana.Şimdi bebeğime bakarken de öyle genelde ev işlerini o yapıyor ya da ortaklaşa yapıyoruz bebeğime bakarken çoğu bakımını ben yapıyorum bir kere niye böyle yapıyorsun demedi ha önerdiği kızın şöyle yapsak dediği şeyler illaki oldu beb aklıma yatanı yaptım yatmayanı yapmadım neden yapmıyorsun demedi.
Bu gece mesela oğlum uyumadı gece en son 4 gibiydi istersen ben alıp uyuyayım kızım sende dinlen uyu biraz diye aldı ben sayesinde 9a kadar uyumuşumSağolsun bana annemi aratmıyor hatta annemden çok yardımcı oluyor desem yeridir
Bir keresinde eşim sordu torun evlattan daha çok seviliyormuş öyle mi anne diye o da benim yavrum sizsiniz o da sizin yavrunuz, ne oluyor ben severken sorumluluğunu almıyorum seviyorum büyütürken size yardımcı olmaya çalışıyorum onun anne babası siz olunca insan içi rahat daha güzel seviyor demiştiyani sevmekten kastım fiziksel anlamda değil manevi anlamda
Yani her kayınvalide aynı olmuyor insanın karakteri ile alakalı sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?