2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kuzey elini atıyor gibi arada. Bilmiyorum tesadüf mü ama
Kuzum siz 4 aylıksınız 3 aydan sonra baslayabılır ama soyle ıste ben yapıyorum yukarda tutuyorum mesela bir eli yönelen varsa o elinde tutturmaya çalışıyorum gibi bişey böyle direk a oyuncak uzanayım tutayım yok cok da dıkkat etmedım oyun halısında oynarken bakayım bi ara

Sorma kız uyuşuyor bazen de bıraktıktan sonra bir süre kullanamıyorum
Benımde suan sol oyle alısana kadar oyle olacak ıkı gundur boyle mahfoldum benımkide gün içinde mesela 2 gibi uyumak istiyor dıyelım boyle aksam bes 6 ya kadar ama ıste kalkıyor emıyor ayakta sallanıyor kucakta uyuyor o devam ettırsın dıye uykusunu herseyı yapıyoruz yanı sonra kalkıyor 8 gibi bidaha uyku bı saat uyuyor 12 dogru uyku ve gece uykusu ıcın savaş baslıyor kacta uyursa .Bugun dısarda bebek gormesıne gıttım o döngüyü sağlayamadım uyandı huysuzlandı tekrar uyutmaya zorlandım falan şimdi ıkı saat olmustu uyuyordu emzırdım ettım yatırayım dedım çığlıkla kalktı ama uykulu kucağımda uyuyor daldı yıne gece uykusu olsa uyurdu koyduğumda cunku bırtek o zaman yatıyor besıkte

Kimi yerlerde 3 aylıkken olur diyorlar ama bana da erken gibi geliyor, ilgisi dikkati güzel ama henüz ulaşmaya çalışmıyor

Kuzey abi oldu artık aramızda bayaa var bizim 3 ay dolmasına 1 hafta kaldı
Bi haftada bile cok sey degısıyor 3 ayını bıraz gecsın baslar ufaktan ,benımkı bu ara anne yanının fılelı kısmını keşfetti ozellıkle oraya tırnaklarını parmaklarını sürtüyor

Kimi yerlerde 3 aylıkken olur diyorlar ama bana da erken gibi geliyor, ilgisi dikkati güzel ama henüz ulaşmaya çalışmıyor

Kuzey abi oldu artık aramızda bayaa var bizim 3 ay dolmasına 1 hafta kaldı
Prematüre olunca ben 1 ay geri farzediyorum Normalde 2 ay geri aslında.
Tutmaya çalışmıyor daha ama uzanma başladı gibi.

Bi haftada bile cok sey degısıyor 3 ayını bıraz gecsın baslar ufaktan ,benımkı bu ara anne yanının fılelı kısmını keşfetti ozellıkle oraya tırnaklarını parmaklarını sürtüyor
Kuzey bugün yaptı onu kardeşimde o arada diğer yandan elini sürtünce çekmiş hemen

Ya Kuzey çok uyuyor bu ara. Uykusu gelince de yaygara koparıyor. Uykuya geçişlerimiz hep ağlama ile. Günde toplasan 4-5 saat anca uyanıktır. 4.ayı ortaladık artık daha fazla uyanık olması gerekmiyor mu?
Bugün bizimki de öyle çok uyudu ki. Kv'ye uyutuyor diye kızıyordum, kim kucağına alsa direk bayıldı bütün gün çocuk ara ara oluyor bence böyle, sonra da tam tersi gün boyu uyanık olduğu günler oluyor.

Kızlar bebişi nesnelere uzanmaya başlayan var mı? Benimki oyuncaklarını izliyor gülüyor eline verirsem tutuyor kısa bi süre ama uzanmak istiyor gibi görünmüyor henüz erken mi?
Henüz uzanmıyor bizimki de. Sanırım 3. aydan sonra başlayacaklar. Yalnız ana kucağına koyduğumda tepeden sallanan oyuncaklara ayağıyla tekme atıp ses çıkarmaya çalışıyor. Tabi isabetli değil, biraz rastgele gibi.

Hahah dokusu değişik gelmiştir belki o yüzden ilgisini çekiyordur kuzucuğun Benim şapşik de kendi kıyafetlerini mesela bluzunun eteğini tutup çekiyor ağzına sokuyor bir de emzirirken benim tişörtümü sütyenimi falan tutuyor, tuttuğu şeylere de dikkatle bakıyor bilinçli tutuyor gibi ama belki de refleks veya tesadüftür bilemiyorum
Prematüre olunca ben 1 ay geri farzediyorum Normalde 2 ay geri aslında.
Tutmaya çalışmıyor daha ama uzanma başladı gibi.
Prematüre de olsa abi abidir gelişimi güzel gidiyor sonuçta

Henüz uzanmıyor bizimki de. Sanırım 3. aydan sonra başlayacaklar. Yalnız ana kucağına koyduğumda tepeden sallanan oyuncaklara ayağıyla tekme atıp ses çıkarmaya çalışıyor.
Yaa kuzucuk tepeden sallanan her şeye benimki de aşırı heyecanlanıyor Benimkinin ana kucağının önünde eliyle uzanabileceği bir çubuk üzerinde oyuncaklar var onları tutuyor itiyor eliyle ama tesadüf gibi geliyor bana

Ya işte o akşam 8 gibi olan uyku gece uykusunu bozuyor. Aynen bizimde gece uykusuna geçince uyanmıyor koyunca diğerlerinde toto değmeye görsün yatağa

Kuzey elini atıyor gibi arada. Bilmiyorum tesadüf mü ama
Benimki sürekli el ayak hareket halinde dönencesini tekmeliyor falan muhtemelen yanlışlıkla bacaklarını kendine kendine çekiyor. Ayrıca o saçlar ne öylee
Bir de eli ilgisini çeken şeylere doğru gidiyor ama tutabileceğinin farkında değil galiba yumruk şeklinde eli uzanıyor

Deniz normalde kakasını her gün 1 kez yapardı bu ara 2 günde 1 yapıyor mamayı baya azalttı bir kaç gündür içmiyor pek ondan mı acaba diye düşünüyorum.
Biz neredeyse her gün 1 saat bazen 1.5 saat kadar yürüyoruz ama kafaya etkisi var mı bilmiyorum

Deniz de öyle oyun halısında ayaklarını rastgele vurup ses çıkarıyor bilinçli yapmıyor ama o heyecanla vurması felan çok güzelBir de oyun halısındaki oyuncakları tutmaya başladı tabi bu da bilinçli değil ama daha 2.5 aylık bile olmadık zamanla hepsini yapacak bunlara şahit olduğumuz için şükürler olsun

Kuzum çok normal zaten karakter olarak pimpirikli birisin annelikte de rahat bir insan bile pimpirik oluyor.Kaldı ki hastane süreci sizi yordu yıprattı onun da çok etkisi olmuştur kendini çok yıpratma senin elinde olan bir şey değil ki sonuçta

Kızlar bende bugün şifayı kapmışım resmen grip oldum hafta başında eşim gripti çocuğu korumak için yatakta felan yatmadı hiç bize yanaşmadı ama bulaştı heralde şimdi de ben gribimBoğaz ağrısı, burun akıntısı tıkanıklık, kas eklem başağrısı var Anam babam usulü ilikli kemik sulu çorba içiyorum, sarımsak bal zencefil yedim biraz iyi geldi gündüz ama şimdi yine aynıyım çocuğa mecbur ben bakıyorum babaannesinde uzun süre durmuyor.Hep maske ile yaklaşıyorum ama haliyle odada maskeyi çıkarıyorum.Bugün oğlumda da tek tek öksürük hafif hırıltı ve sık hapşurma vardı.Burnunu yıkıyorum sık sık bakalım takipteyim inşallah onda ilerlemez bizdeki basit bir grip onlarda hemen bronşit bronşiolite kadar gidebiliyor

El ayak keyifliyken hiç durmuyor dediğin gibi kıpır kıpır, şu an tutma için erken canım zaten uzanmaya başlamış seninki Saçlara babası akşamları şekil veriyor Artist oğlum

Anne sütü alan bebekler daha uzun süre de yapmayabiliyor ya onun etkisi olabilir. Rahatsız etmesin yeterki. O huzursuzluk kötü oluyor. Bakalım bugün de çıkacağız bi aksilik olmazsa yürürüz 1 saat yine

Bunun sütyeni var bende o kadar rahat ki pamuk gibi. Doğumdan beri kullanıyorum içine göğüs pedi ile. Hem fiyatı çok uygun hem de kalitesi güzel beş tane aldım ben de çok beğenince. Atletinden de alayım
Geçmiş olsun canım. Ben de geçen hafta aynı senin gibi oldum, evde maskeyle gezdim hep. Bebiş birkaç öksürdü ama sonra hemen geçti çok şükür, hastalanmadı. Bu ara çok salyalandığı için bazen kendi salyası boğazına kaçıp da öksürebiliyor ayırt edemedim çok da. Bol limonlu tavuk suyu çorba, ıhlamur ve karabiberli pekmezle kendime geldim üç günde. Pekmeze biraz karabiber koyup kaşıkla ocağın üstünde biraz ısıtıp bir yudumda içiver boğazına çok iyi gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…