Kıyamam kanayacak kadar pişik olduysa canı da acıyodur...Bu kadar pisiğe ince yapılı pişik kremi fayda etmiyor canım istersen eczaneden sudocrem yada hametan benzeri bi krem al..sudocrem çok temiz içerikli değil ama böyle pisiklerde ben çok faydasını gördüm oğlumda hep elimin altındaydı kızıma da aldımSagol canım biz hastayız bizden mi bulaştı acaba çok dikkat edemedim. Pişik gibi aşı zamanı fitil vermiştim ondan sonra iyilesmedi doğru düzgün elimde pişik kremi harici kremde yok.
Ben aslında karakter olarak çok rahat bir insanımdır yani tanısanız nasıl ilk anneliği bu kadar rahat olamaz felan dersiniz o derece.O yüzden aslında çok sakinimdir yani bebek bu büyüyecek bu tarz şeyler olacak hep bu gözle yaklaştım ama son bir haftadır yoruldum o yorgunluğun üstüne elde hiç bir şey yok hala aynı huzursuzluk olunca yetersiz hissettimYo hayır asla öyle düşünme. Annelik bir süreç biz ilk kez anne oluyoruz. Öğreneceğiz. Bazı şeyleri yanlış yapacağız ama sonunda doğrusunu bulacağız. Dünyaya bir bebek getirdik. Bir de anne. Nasıl büyüme sancıları oluyorsa bebeğin, annenin de oluyor. Böyle zamanlarda eşlerin desteği çok kıymetli. Bazen onların da yapacağı bir şey olmuyor bebek sadece anneyi istiyor. Bunaltıcı belki evet ama çok iyi biliyoruz ki geçecek hatırlamayacağız bile.
Kızımı uyutmak için o kadar uğraştık. En son demek ki uykusu yok deyip oyun halısına koydum. Bir bölüm friends açtım kendime. Orda kendi kendine debelenirken uyudu.yapmadığım şey kalmamıştı uyuması için demek ki sonunda yoruldu.
Belki de bazen bizim biraz sakin olmamız gerekiyor. Bizim stresimiz de bebeklerimizi çok etkiliyor.
Hoş şu an böyle söylemesi kolay insan bunalınca ay biraz sakin kalayım diyemiyor :)
Oğlum çabuk parlıyor anında ağlamaya başlıyor gülüyor ağlıyor sanırsın birden bir şey olduBu ara bizde de akşamları ağlama seansları var hatta gündüz uykudan uyanınca da oldu aynısı öyle olunca çocuğu yıkıyorum bi kendine gelsin diyeBenim çocuk da uykusu gelince hep meme arıyor eşimde de durmuyor Eskiden o kundaklar ninni açar uyuturdu ilk zamanlar. Şimdi hep benim kucağımda, gece beşiğine koyunca ses etmiyor (çok dikkatli koyduğum sürece) ama gündüz asla geçmiyor. Öyle susmayan ağlamalar olduğunda bizim de ortamdan resetlenmemiz gerekiyor ya bi odadan çıkıp geri gelmek bile fark ediyor. Ayrıca istifa edemiyoruz öyle ya da böyle başarıcaz bu işi
Gündüz iyi yine mızırdanma var ama akşam bir haller oluyor anlamıyorumBugün nasılsınız canım
Bir şekilde ayak uyduruyoruz inşallah bu süreç bizi psikolojik olarak çok yıpratmazYalnız olmak zor gerçekten bende yalnız kaldığımda mahvoluyorum. Ama büyüdükçe rahatlayacağız canım merak etme. Mesela 2-3 hafta önce hiç kendi halinde oynamıyordu şimdi arada bir oyuncakları ile oynuyor elini atmaya başladı baya. Biraz daha zamanımız var büyüdükçe zor diyorlar ama bence daha kolay. Biraz önce oyuncakları ile oynarken uyudu mesela hiç beklemediğim birşey ağlamak istiyorum
Kuzum ya hepimiz aynıyız,her anne aynı. Becerememekle hiç ilgisi yok büyümeleri böyle oluyor demekki gelişimlerine ayak uydurmaya çalışıyorlar belki bilemiyoruz. Geçecek hepsi keyifli günlerimiz başlayacak
Bu günleri elbet özleyeceğiz ama mutlu olduğum anlar olarak hatırlamak istiyorumBende öyle durumlarda büyüyecek bu anları özleyeceksin diyorum kendime
Naptınız götürdün mü
O belli olmuyor ya benim 30.günde kanamam bitti 45.günde ilk reglimi oldum şimdi 2.regli bekliyorumKızlar ben regl oldum böyle hayal etmemiştim bir süre daha korur diyordum beni emzirmekçikolata kisti öyküm olduğu için regl ağrılarından uzak kalmak iyi geliyordu
Kuzum bir arkadaşım pişik için Margarin sürüyordu oda sıcaklığına gelince her altını temizlemede sür istersenSagol canım biz hastayız bizden mi bulaştı acaba çok dikkat edemedim. Pişik gibi aşı zamanı fitil vermiştim ondan sonra iyilesmedi doğru düzgün elimde pişik kremi harici kremde yok.
Yaa senin daha da erkenmiş neyse ben yine şükredeyimBu günleri elbet özleyeceğiz ama mutlu olduğum anlar olarak hatırlamak istiyorum
O belli olmuyor ya benim 30.günde kanamam bitti 45.günde ilk reglimi oldum şimdi 2.regli bekliyorum
Kuzum bir arkadaşım pişik için Margarin sürüyordu oda sıcaklığına gelince her altını temizlemede sür istersen
Hamazinco kullandım ben pişik için antibiyotik kullanınca olmuştuSagol canım biz hastayız bizden mi bulaştı acaba çok dikkat edemedim. Pişik gibi aşı zamanı fitil vermiştim ondan sonra iyilesmedi doğru düzgün elimde pişik kremi harici kremde yok.
Aynen burda olmak çok güzelYani evet bana da tecrübe oldu ortam değişikliği. Deneye deneye öğreniyoruz işte
Canım naptın götürdün mü?
Oy maşallah Kuzey’eya aslında bu işin kolayı yok her dönemin kendine göre zorlukları var. Çok eminim bir süre sonra bu sıkıntılı günleri unutacağız. Ama dönemin içindeyken ruh halimiz tam da bu böyle zamanlarda buraya yazmak yalnız olmadığını bilmek insana güç veriyor.
iyi ki varsınız
Sizin atak da bitmişti sanırım dimi? Geçer muhtemelen bir süre sonra.Gündüz iyi yine mızırdanma var ama akşam bir haller oluyor anlamıyorum
Bir şekilde ayak uyduruyoruz inşallah bu süreç bizi psikolojik olarak çok yıpratmaz
Sağlam bir psikolojim olmadan ona faydalı olabilir miyim düşünüyorum
Ben bi yerde 2 saat diye okumuştum. Mola verirsiniz emzirirsin vs ayarlarsın ona göre canım.Kızlar, biz ziyaret için 5 saatlik bir yola çıkacağız.. oto koltuğunda maksimum kaç saat kalabilir bebekler? Daha önce bu kadar ufak bebekle yolculuk yapan oldu mu?
Hamilelikte olduğu gibi 2 saate bir 15 20 dk o zmn uygun olur.. hiç yola çıkan oldu mu ??Ben bi yerde 2 saat diye okumuştum. Mola verirsiniz emzirirsin vs ayarlarsın ona göre canım.
Evet düşün şimdi bile şişkinlik oldu regl olmadım diyeYaa senin daha da erkenmiş neyse ben yine şükredeyim
Senin okb oğlunla ilgili canım, benim psikolojim eski çocuksuz hayatımı özlemekle bozulacakAynen burda olmak çok güzelBen zor zamanlarımı burada geçirdim aileme demediklerimi sizlere söyledim Şu dertlerini anlatacakları dönemler gelse hepimiz de biraz psikolojik rahatlama olacak o zaman beden yorgunluğu artacak
Sizin atak da bitmişti sanırım dimi? Geçer muhtemelen bir süre sonra.
Kız bana dr OKB dedi ya daha nolsunAzcık arızalı bi anası olacak anne yeter yaaa diye isyan ettiği olacak belki Ama ona hiç kimse de benden faydalı olamaz hiç öyle kaygım yok
Kızımla çıkmadım ama oğlumla 4 saatlik yola gitmiştim bebekle 4 saat olmuyor o yol zatenHamilelikte olduğu gibi 2 saate bir 15 20 dk o zmn uygun olur.. hiç yola çıkan oldu mu ??
Teşekkür ederim canım çok ufak olunca zor oluyordur elbette yolculuk.. ergonomik olarak bebeğimi zora sokmamak için 2 saatte bir iyi olacak demekKızımla çıkmadım ama oğlumla 4 saatlik yola gitmiştim bebekle 4 saat olmuyor o yol zatenana kucağında en fazla iki saat durabilir diye biliyorum ama zaten yolda beslemek altını almak için vs duruyorsun yada sıkılıyor bebek illaki mola veriliyor
Ben pat diye birden olmuşum anlamadım da olduğumuEvet düşün şimdi bile şişkinlik oldu regl olmadım diye
Senin okb oğlunla ilgili canım, benim psikolojim eski çocuksuz hayatımı özlemekle bozulacak
Ben hemen oldum 45. Gun fln ucuncu reglm beklıyorumBen pat diye birden olmuşum anlamadım da olduğumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?