2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Yaa yerim onuuu kocamam öp yerime annesi
Ya evet be hatırlarsanız ben yüz kere mastit oldum dil bağı yüzünden oluyorsun dedi ona da gittiğimiz diğer doktor çocuk iki aylık yani ben hala arada mastit oluyorum çünkü zaten öyle şüphelenip başka doktora götürdüm

Aminn canim insallah bakalim. Calpol verdim saatlerdir uyuyor

Kızlar bebişlerle bütün bir gününüz nasıl geçiyor uyanıkken hep onunla mı ilgileniyorsunuz aktivite vs

Bak teyzesi böyle gülücükler saçması bitiriyor işte
Evet mastitten çektin bi de sen ya hadi bakalım hem sen rahatlayacaksın hem Barbaroscum rahatlayacak

Devakus Hayırlı olsun canım Allah damatligini da göstersin
Benim oğlumu 15 aylıkken sünnet ettirmiştik hemde hipospadias vardı sünnet derisi yarımdı yani iki operasyon aynı anda yapıldı operasyondan çıktığında hiç ağlamamıştı sadece bikac saat beslenmesi yasakti bide sakinlesriicinin etkisi vardı bitek ona agladi oyalaması zor oldu sonrasında hiç sikinti yaşamadık hatta ben doktora ağrısı mı var ondan mı ağlıyor dedim hayır ağrısı olmaz dedi evde de ağrı kesici vereyim mi diye sordum gerek olacağını sanmıyorum demişti gerçekten hiç huysuzlugu olmadı bikac gün karton bardak kestik bezine koyduk kremleri sürerken sonra onuda bıraktık üstelik benim oğlum yuzustu uyuyordu sıkıntı olmadı korkanlar varsa ne kadar küçükken yapılırsa iyileşmesi o kadar kolay oluyor hiç gözünüzde buyutmeyin yanlış hatırlamıyorsam 2 -7 yas arası önerilmiyor zaten psikolojik açıdan

Neyseki anlamışsınız derdini Ben de şüphelenmiştim dilbağından çünkü tam ememiyor gibiydi ama baktım baya varsa da arkada çok minik. Zaten artık kendi çözdü halletti emme işini. Umarım Barbaros bey de çabuk atlatır operasyonu
Kızlar bebişlerle bütün bir gününüz nasıl geçiyor uyanıkken hep onunla mı ilgileniyorsunuz aktivite vs
Benimki sabah mutlu oluyor dönencesinin altına koyuyorum beşik de tam camın yanında bi gökyüzünü bi dönencesini izleyip annesine kahvaltı yapma vakti tanıyor, sonrasında konuşuyoruz biraz yatak üstünde yastıkla tummy time yapmayı sevdiğini keşfettim dönencelerine bakıyor ya da ben karşısına geçiyorum. Kucakta uyuyor şanslıysam beşiğine geçirdiğimde uyanmıyor yemek falan yapabiliyorum. Şimdi yatakta emzirip orda bırakmayı denicem Gün içinde de mutluysa oyun halısı da ya da beşikte yalnız bırakıp iş yaptığım oluyor, durmazsa ana kucağını mutfağa getiriyorum onunla konuşa konuşa yemek falan yapıyorum. Hiç durmazsa bütün gün kucakta duruyor ben tv izliyorum işler kalıyor

Bize doktor krem vermedi. Isedikce iylesicek dedi

Kızlar bu arada biz oğlumuzu sünnet ettirmeyeceğiz. Bu bir gelenek ve bilimsellikten uzak olduğunu düşünüyoruz. Zararları da çok fazla konuşuldu aslında. Şu linkte hem Türk hem de yabancı doktorların zararlarıyla ilgili görüşleri var: Sünnet Hissizleştirir – Sünnetli Erkek Yarım Erkektir

Bunlardan bazıları:
"Sünnet derisi Smegma üretir. Smegma temizdir, kirli değildir, faydalıdır ve gereklidir. Bu sıvının antibakteriyel ve antiviral özellikte oluşu penisi temiz ve sağlıklı tutar. Bütün memeliler smegma üretirler.”

"Sünnet derisi insanın cinsel anatomisinin önemli ve vazgeçilmez bir parçasıdır. Sünnetin sağlığa büyük zararları var. Kesilen sadece işe yaramaz bir deri parçası değil. O kesilen parça, içinde sinir uçlarının, kan damarlarının, salgı bezlerinin bulunduğu bir mekanizma. O işe yaramaz diye kesilen deri parçasının koruyucu görevi ve cinsel işlevi var."

Tabi ki herkesin kendi kararı ama belki okumak isteyenler olur diye paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Ay sana baktıkça kendimdeki okb'yi görüyorum. mesela biberonun ucu birinin eline değince de veremiyorum. Kv ve kp burda ya, bir kere bile onlara bırakıp eşimle çıkamadım bu gibi nedenlerden
Valla bende kimdeyse takip ediyorum. Görmediğim zamanları düşünmemeyi yeğliyorum ama onu da yaparsam hayatım zehir olur biliyorum. O yüzden gözüm görmeden oluyorsa yapacak birşey yok diyorum Mesela eşim ve annemin biberon yıkaması ile benim yıkama sürem arasında ciddi fark var Ama bırakıyorum onlara ve durmuyorum nasıl yapıyorlar diye yanlarında

Ben de o kadar başlarında durmuyorum yıkarken ama bir kere sterilize olunca gözüm biberonun üstünde oluyor

Bende alerjık anası olaraktan makatta çatlak oluşmadıysa alerjı ıhtımalı yuksek kan cunku nokta nokta da olabılıyor benım oğlumun nokta olarak da oldu daha barız kıl saç gıbı de kaka ıncelemektan artık mahfoldum şahsı onerım imminolojı gorsun cocuk doktorları bu konuda cok genıs genel geçer sekılde bahsedıyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…