2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ben kafa bulandırma olayını sevmiyorum doktoruma güveniyorum yaptır dediyse yaptırıyorum. Ablamın çocuklarla eniştemin dayısının çocukları yaşıttı. Ablam yaptırdı hiçbi sıkıntı yaşamadılar dayının çocuklar hastanede yattı rotavirüsten, tabiri caizse ölümden döndüler. Sonrada keşke yaptırsaydım demektense yaptırmayı tercih ediyorum bilemiyorum aşılara güvenmek istiyorum belki de

Benım oglumda ıkı şakak da komple dokulmustu suan uzamıs halı ombre cm falan kızda da yenı basladı emzırme bıtene kadar gecmıyorda bende sahsen askım nasılsın ıyımısın duru nasıl

Selam canım hoşgeldin biz iyiyiz sen nasılsın? Benim saç dökülmesi 1 aydır çok fena. Dökülecek saç kafada durmaz dediler Pek bi çaresi yokmuş dökülüp yeniden çıkmasını bekleyeceğiz galiba

Doktorlar aşıları yaptır demekle sorumlular o yüzden doktorlara güvenemiyorum. Eşimle çok zıtız bu konuda ben en ufak bir risk istemiyorum ama eşim devamlı aşı araştırıp yaptırmak istemiyor. Ve yaptığı araştırmalarla aşılardan benide korkutuyor. Umarım orta bir yolu buluruz

Bende ozellıkle suan ulkemızde yabancı ülkelerden bır cok kişi göçtüğü için vıruslerın sekılı bıle degısıyor , sağlık ocağında kı doktor bana ozellıkle ozellerıde yaptır dedı kı genelde socagında konuşmazlar bıle uzunca konuştuk aşılar hakkında , dediki ulkemızde senelerdır su cıcegı cok hafıf bı sekılde atlatılıyor mesela dedı bellı bıle olmuyordu ama surıyelıler geldıkten sonra ben son ıkı senedır su cıcegı vakalarının geldıgı noktayı anlatsam sana dedı , onların ordan getırdıgı vırus bıle bızım burdakı uygulanan asılarmızın etkınlıgınden farklı yanı bız a tipş ıcın ası oluyoruz ama onlar b tipi vırus getırıyo gibi gibi o yüzden aşılar cok onemlı dedı menenjıt ıcın ozellıkle Antalya mersın o taraflar da yaşayan ınsanlarda görülme olasılığı cok oralardakı ınsanların ıkı tıp menenjıt de yaptırması daha uygun olur dedı vs vs dinlediğim kadarıyla aktardım
Ben zaten ilaç aşı tedavı yontemı vs araştırırım bılırım ama doktor demıssede vardır bı bıldıgı der dınlerım
Mesela oğluma calpol turuncu yazmıslar 6-7 yaş ustu kullanılır dıyor ama doktor uygun gördü kılodan ve verdı bende aldık kullandım
Gelıpte sorgulamam versemmı vermesemmı düşünmem yanı senelerce okumus etmıs tabiki her doktorun mızacı dusuncesı farklı bazısı antb sever verır hemen bazısı alternatıf dener orda da sana uygun ıletısımde olabılcegın bırını bulman gerekır gibi gibi

Hamileyken çok sevdiğim çok güvendiğim doktorum bebeğin kalbinde parlaklik var amniyosentez gerekiyor çocuğun engelli olabilme ihtimali var dedi. O anki korkumu endişemi size anlatamam. Hemen ben yapıyorum ameliyathaneyi hazırlayalım çok kolay bir işlem keseden su alacagiz dedi. Ben hemen o an kabul ettim korkudan ama eşim önce düşünelim dedi. Araştırdık başka bir profesöre gittik ve çok sık görünen bir olay olduğunu amniyosentezin ne kadar riskli bir işlem olduğunu öğrenmiş olduk. Tabi ben yine dayanamadım DNA nipt testi yaptırdım hiç bir sıkıntı çıkmadı. Hemen doktor değiştirdik tabi. Malesef ki zaten çok az olan inancımı çok büyük oranda kaybettim doktorlara. Sırf para için reklam için çok fazla yanlış yönlendiriyorlar. Aşı için konuşmuyorum tabi aşı tarihin en büyük icadı ona lafım yok. Ama çok ahlaksizliklar dönüyor tıpta ne yazikki

Evet doktorumuzda menenjit için 2 tip olanın da yapılması taraftarıyım dedi bi tip a virüsü avrupa kaynaklı diğer tip b virüsü asya kaynakları oluyomuş.

Aa calpolu bilmiyodum bak eşim hap içemez resmen boğuluyo anbiyotiği kavga kötek bitirdik bu hastalıkta. Doktora gitmediği 2 gün cayır cayır yandı ateşten parol veriyorum yutamıyo zateb hali canı yok zorlayamadım evde aşıdan kalma kızımın calpol vardı dayadım yemek kaşığıyla adama 5dkya 40daki ateşi düşürdü bi de ateşken diyo bunun portakallısı yok mu o daha iyiydi 100 kiloluk adama mor calpol vermem

Hoş geldin kuzu iyidir sen nasılsın? Benim yeni dökülmeye başladı. Yves rosherin saç dökülmesine karşı olan şampuanını kullanıyorum beni kurtarır mı bilmem
Kızlar benım kızım an ıtıbarı ile mememı ısırmaya başladı
Hadi bakalımm serüven başlasın

Benım oglumda ıkı şakak da komple dokulmustu suan uzamıs halı ombre cm falan kızda da yenı basladı emzırme bıtene kadar gecmıyorda bende sahsen askım nasılsın ıyımısın duru nasıl

Çok şükür biz iyiyiz. Duru Hanımın alerjisine uygun gidiyoruz hala sıkı diyetteyim artık sıkıldım. Derdimiz alerji ve diyet onun dışında çok şükür her şey yolunda
Saçları o zaman kendi haline bırakıyorum dökülsün bakalım

Ya kızlar benim geçmeyen bi boğaz ağrım var bu beni çok tedirgin ediyor. Gerçekten hastalıktan ağrıyı farketmeyeceğim diye. Arada bi azalıp geçip tekrar başlıyor muhtemelen geniz akıntısı var sünizit olabilir tahriş ediyor. Dün akşamdan beri ağrı biraz fazla gibi. Annem diyorki senin sütünden antikoru geçiyordur ona merak etme. Biraz mantıklı ama ne bileyim o kadar da korumaz herhalde diyorum korur mu ki ya. Valla bi içim rahat edemiyor

Kızlar günaydın bende şu görseldeki kangurudan var kızım da 6,5 kilo şu an 3 ay 3 günlük. Sizce uygun mu daha önce kullanan var mı?

Canım çok geçmiş olsun. Hiv falan değilseniz emzirmeye devam edin diyor doktorlar, antikoru bebişe geçiyor daha bile sık emzirmek lazım ama maske kullanın emzirirken diyorlar.

Canım bende de vardı dökülme çok fazla değildi ama. Urban care’in kafein biotinli şampuanına geçtim iyi geldi. Şu silikon tarağımsı şey var ya onunla masaj yaparak şampuanlıyorum saçımı. Bebek saç çıkarttı hatta kafamda bir sürü. Kokusunu hiç sevmedim o yüzden morfose’un süt kokulu köpük kremini aldım bir de onu kullanıyorum ıslak saçıma. Saç tipim ince telli normal yani yağlı ya da kuru değil saçım. 3 güne bir falan yağlanır. Boyu da omzumun aşağısında bayaa. Ürünlerin görselini atıyorum eke.

Eklentiler

• IMG_9237.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_9236.webp
    19 KB · Görüntüleme: 28
Canım çok geçmiş olsun. Hiv falan değilseniz emzirmeye devam edin diyor doktorlar, antikoru bebişe geçiyor daha bile sık emzirmek lazım ama maske kullanın emzirirken diyorlar.
Sağol canım. Emziriyorum aynen illaki geçiyordur antikor. Hasta mıyım onu da bilmiyorum ki artık kbb gitmekten bıktım gidiyorum enfeksiyon görünmüyor diyor yolluyor. Oldu bitti yüzüne nefes almam Kuzey'in de dün bi nazal aspiratör yaptıydım şimdi o içime dert oldu ya enfeksiyon varsa diye. Sonra arttı ağrım. Gerçi onda içime çekiyorum ,nefes vermiyorum da direkt burnuna çocuumun ne bileyim amaan kafayı yicem bi gün herşeyi kafama takmaktan.

Aynısını ben de yaşıyorum. İlerlemiyor da her sabah eyvah çok hastayım diye uyandırıp gün içinde azalıyor. Sebebini gece hafif terleyip emzirirken soğumak olarak görüyorum. Sırtımı hafif örtüyorum( her zaman düğmeli olmuyor üstümde) sen de ona dikkat et canım

Ben düğmeli pijama aldım bikaç tane hep onları giyiyorum gece üşünüyor yoksa ya karnım ağrıdı bikaç kez ondan sonra stok yaptım Bir de emzirme atleti aldım gece rahat emziriyorum. Benim mide de sıkıntılı reflü de olabilir o da yakıyor olabilir boğazımı. Gitsem endoskopi diyecek dr anestezi falan lazım emziriyorum ya bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…