- 25 Mart 2017
- 7.178
- 12.648
- 248
Yok şu an hepsinde olması çok normalAnnemde üşüten çocukta tükürük oluyor diyor
İdil de meme aşığı bir bebek. Sabaha kadar emse uykuya dalmadığı sürece bırakmaz. Ki uykusunda bırakıp aniden ağzında meme olmadığını fark edip tekrar arayan bir bebekKuzey ne versen içiyor bacımSonra da kusuyor ayarsız oğlum
Sadece emiyor olsa bizde kesin yapışık gezerdikİdil de meme aşığı bir bebek. Sabaha kadar emse uykuya dalmadığı sürece bırakmaz. Ki uykusunda bırakıp aniden ağzında meme olmadığını fark edip tekrar arayan bir bebekgeçen gün ilk defa meme değişince ağzını açmadı. Alsana kızım diyorum hihi diye gülüyor
Ne versen içiyor diyince aklıma geldi
Ben seni unutur muyum
Off bende paylaşmak istiyorum nazar değer diye çekiniyorum ama yere göğe sığdıramıyorum liseli aşıklar gibi her yere Sarper Deniz yazıp fotosunu paylaşasım var
Valla bende nazardan korkuyordum benden sonra doğum yapan 2 arkadaşım var. 2 güne bi çocuk hikayelerinde dedim onlara değmiyor da bize mi değecekPaylaştım gitti Allah korusun nazarlardan kuzularımızı
Bende de eş durumu var o ayrıYerim ben onu valla bende aynı fikirdeyim uzun bir süre yapmam
Atak falan bilmiyorum da 3. Gündür falan mahvoldum ağlamaya başlayınca emmek istemiyor sakinlestiriyoruz emzikli biraz uyku moduna sokuyoruz sallayarak sonra emziriyorum. Yani benden modern anne falan olmuyor. Dün ağlarken görümcem şerbet verdi sakinleşti hemen ona bile bir şey diyemedim80.gun atak matak var mı? Bugün hiç uyumadık hala da 5 dk uyuyor ağlayarak kalkıyor..mama yemedi.. memede de uyudu koydum yerine hemen ağladi çığlık çığlığa..
Ahh ben de bitiyorum vallahiSadece emiyor olsa bizde kesin yapışık gezerdikO memede gülmeye de bitiyorum,hele ordan yan yan gözümüzün içine bakmaları Memeyi ilk tutarken saldırıyor iki eliyle sıkıştırıp kafayı gömüyor sonra normale dönüyor Oğlum senin senin almıcam merak etme diyorum
Canım bebeğin zor bir bebek mi? Mesela karnı doyduktan sonra oyun halısında veya ana kucağında duruyor mu?Günler o kadar hızlı geçiyor ki, nasıl yatma saati geliyor anlamıyorum. Yapmak istediğim hiçbir şeyi yapamıyorum. Hep böyle zor mu gidecek diye düşünürken, tükenmiş anne sendromu diye bir şeye denk geldım. Sanırım bende de bu ara olmaya başladı. Gün içinde yaptıklarımı da koştura koştura yapıyorum. Yaptığım işlerden değil de bu acele etme hali beni çok yoruyor sanırım. Yemeği aceleyle yap, aceleyle ye, tuvalete aceleyle git, alışverişe çok hızlı git gel. Eşim evden çalışıyor ve birçok işi birlikte hallediyoruz ama buna rağmen çok tükenmiş hissediyorum
Ya onun elbisesini sevsinler
Ben de daha yüzünü paylaşmadım eşim istemiyoreş vetosu kalksa paylaşmaya kıyabilir miyim bilmiyorum tabi. Şimdi yasak olunca cazip geliyor yüzünün görünmediği birkaç fotoğraf paylaştım ama
İşte evlat aşkı dediklerivalla benim de içimden gelen o yeminle
Benimki de yapıyor 1 aydır neredeyse. Annem bir yeri kaşınıyorsa ağzı köpürür der her bilmiyorum ne kadar doğru. Saçı falan dökülür sırtına veya kıyafet kaşındırır der.
Bilimsel olarak tükürük bezleri çalışmaya başladığı için olurmuş
İlk akla diş geliyor ama değil
Benim kv yanaklarını çok sıkıp seviyormuşux ondan salyası akıyor diyor güya eskiler tükürük bezi patlar öyle dermişAnnemde üşüten çocukta tükürük oluyor diyor
Ben yılbaşında story attım bi ama oğlanın yüzü kaşık kadar olunca pek belli olmadı ama birisi gaza getirse de paylaşsam keşke güya 40ından sonra her gün paylaşcam diye atıp tutuyordumBende de eş durumu var o ayrı
Gözükmeyen fotolar paylaştım ama yıne nadırsanırım açılışı abısının doğum gününde yapsbılırım
O yandan gülüş o masum bakışlar severken içim gidiyor resmenSadece emiyor olsa bizde kesin yapışık gezerdikO memede gülmeye de bitiyorum,hele ordan yan yan gözümüzün içine bakmaları Memeyi ilk tutarken saldırıyor iki eliyle sıkıştırıp kafayı gömüyor sonra normale dönüyor Oğlum senin senin almıcam merak etme diyorum
Ya ben oğlumu 2 aylıkken paylaşmıştım Mevlüt’te sonra hep paylaştım bu sefer nıye boyle oldu bılmıyorumBenim kv yanaklarını çok sıkıp seviyormuşux ondan salyası akıyor diyor güya eskiler tükürük bezi patlar öyle dermişbende anne çocuğuna diş salgısı normal başlaması diyorum o da zaten eskiden bilinçsiz büyütmüşüz şimdi her şeye bir bilimsel bilgi var diyor
Ben yılbaşında story attım bi ama oğlanın yüzü kaşık kadar olunca pek belli olmadı ama birisi gaza getirse de paylaşsam keşke güya 40ından sonra her gün paylaşcam diye atıp tutuyordum
Ah canim ya... ayni günlerdeyiz benzer şeyleri yaşıyoruz,Atak falan bilmiyorum da 3. Gündür falan mahvoldum ağlamaya başlayınca emmek istemiyor sakinlestiriyoruz emzikli biraz uyku moduna sokuyoruz sallayarak sonra emziriyorum. Yani benden modern anne falan olmuyor. Dün ağlarken görümcem şerbet verdi sakinleşti hemen ona bile bir şey diyemedim
Ya bebeğim hiç zor bir bebek degil. Sadece aciktiginda aglar. Bir de zor olsa ne kadar zorlanacaktım kim bilir. Benimki fazla rahatliga alismisliktan bence. Oyun halısına koyarım, kendi takılır dakikalarca, bazen ana kucağında oyuncaklarına bakar, onlara dokunmaya tekme atmaya calisir, kendi kendine oyalanabiliyor. Tabi sıkıldıgı zamanlar oluyor, onda ilgi istiyor ama sürekli ilgi beklemiyor. Sorun su ki, ben de esim de eğer kendi başına bir sure takılırsa ilgilenmiyoruz diyip sucluluk hissedip, hemen ilgi gösteriyoruz. Boylece butun gun sırayla birimiz bebekle ilgilenirken birimiz islere koşturuyor. Esimin isi bu aralar yogun da degil ama neden bu kadar yoruluyoruz anlamıyorum. Galiba ikimiz de fazla rahata alismisiz ve rahatımız bozuldu gibi hissediyoruz. Eskisinde olduğu gibi benzer seyleri surdurememekten kaynaklı moralimiz bozuluyor. Yani bebekle, hem biraz kendi işyerimle ilgili seyler yapmaya calisiyorum dogum izninde olmama ragmen, hem hobilerimi de sürdüreyim istiyorum, hem ev isleri, yemek yaparken, hadi önceki zamanlardaki gibi tatlısı da olsun vs. Ben kendim yaratıyorum sanırım bu kosturmacayi, sonra da yorulup isyan ediyorum.Bir de şunu eklemek istiyorum. Bir şeylere yetişmek zorunda değiliz. Daha çok küçük bebeklerimiz. Bulaşık bekleyebilir, yemek geç yenebilir, 1 gün sonra duş alınabilir. Hayatımız artık eskisi gibi değil. Her anına şahitlik etmek istediğimiz küçücük insanlar getirdik dünyaya. Onlar alışma sancıları yaşarken biraz fedakar davranmamız gerekebilir. Bunu kabul ettikten sonrası daha kolay gelecek inan bana. Hep böyle olmayacak. Onlarla yaşamaya alışacağız.
DüşmüyorKuzey ateşlendi,öksürüyorO kadar dikkat ettik nasıl oldu bilmiyorum. Parol düşürmedi 1 aya yaklaştı açılalı ondan mı bilmem. Ilık duş aldırdım şimdi tekrar ölçeceğim 37,9-38,5 arası gidip geliyordu en son.
Ah kuzum geçmiş olsun calpol yok mu ne kadar oldu vereliDüşmüyorDuşla düştü 1 saat sürmedi yine çıktı sabahı bekliyorum doktora götürücem. 39 oldu bi yine duş aldırdım 38,5 civarı kaldı
Maşallah canım gerçekten çok akıllı bebeğin uyumadı bilr nimet çok şükretYa bebeğim hiç zor bir bebek degil. Sadece aciktiginda aglar. Bir de zor olsa ne kadar zorlanacaktım kim bilir. Benimki fazla rahatliga alismisliktan bence. Oyun halısına koyarım, kendi takılır dakikalarca, bazen ana kucağında oyuncaklarına bakar, onlara dokunmaya tekme atmaya calisir, kendi kendine oyalanabiliyor. Tabi sıkıldıgı zamanlar oluyor, onda ilgi istiyor ama sürekli ilgi beklemiyor. Sorun su ki, ben de esim de eğer kendi başına bir sure takılırsa ilgilenmiyoruz diyip sucluluk hissedip, hemen ilgi gösteriyoruz. Boylece butun gun sırayla birimiz bebekle ilgilenirken birimiz islere koşturuyor. Esimin isi bu aralar yogun da degil ama neden bu kadar yoruluyoruz anlamıyorum. Galiba ikimiz de fazla rahata alismisiz ve rahatımız bozuldu gibi hissediyoruz. Eskisinde olduğu gibi benzer seyleri surdurememekten kaynaklı moralimiz bozuluyor. Yani bebekle, hem biraz kendi işyerimle ilgili seyler yapmaya calisiyorum dogum izninde olmama ragmen, hem hobilerimi de sürdüreyim istiyorum, hem ev isleri, yemek yaparken, hadi önceki zamanlardaki gibi tatlısı da olsun vs. Ben kendim yaratıyorum sanırım bu kosturmacayi, sonra da yorulup isyan ediyorum.
Kendini suçlama çocuk bu hasta olacak canım koruyamadık herseydenKuzey ateşlendi,öksürüyorO kadar dikkat ettik nasıl oldu bilmiyorum. Parol düşürmedi 1 aya yaklaştı açılalı ondan mı bilmem. Ilık duş aldırdım şimdi tekrar ölçeceğim 37,9-38,5 arası gidip geliyordu en son.
Verdim canım ama 15 inde 1 ay olacak açalı etkisi mi azaldı bilmem fayda etmedi. Şimdi bi daha verdim bakalım. 38,5 civarı kaldı ateş neyseki çıkmıyor buna şükür belki şimdi düşürür şurup bu sefer şırınga ile verdim çok dışarı da itemediKendini suçlama çocuk bu hasta olacak canım koruyamadık herseyden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?