Pera da öyle. Sinyali verdiği an anlamam lazım. Yoksa ağlama krizleri meme reddetme biberon almama bildiğin sinirleniyor çocuk.Kuzum bence bu iş tamamen bebeğin yapısı ile ilgili. Kimisi uyku seviyor kimisi sevmiyor. Ben hiç bi çaba göstermedim Kuzey kendine düzen oturttu. Sadece uykusunun geldiğini bilip uyuması için destek olmam gerekiyor. O saatten öncesinde ya da sonrasında uyutmaya çalışırsam ağlıyor.
Aynısı yaPera da öyle. Sinyali verdiği an anlamam lazım. Yoksa ağlama krizleri meme reddetme biberon almama bildiğin sinirleniyor çocuk.
Sanırım çocuk öncesi aktif olanlar daha çok zorlanıyor. Evde oturmaya alışkın değilim.Yakınımda var anneme falan gidiyorum o anlık mutluyum ama evime dönünce yine başa dönüyoruz ben hamilelikte ve öncesinde eşimle inanılmaz aktif bir hayatımız vardı şimdi kapana sıkışmış gibi hissediyorum eski bakımlı hallerimi çok özlüyorum ama saçımı toplamaya düzeltmeye halimin kalmadığı zamanlar oluyor kızımı çok seviyorum eşimde inanılmaz destek oluyor ama bilemiyorum içimde çözemiyorum bazı şeyleri
Küçük sıpalar. Bizim hala maks 2 saat uyku penceremiz.Aynısı yaMemeyi de asla almıyor deli gibi ağlıyor. O zaman önce bi şekilde sakinleştiriyorum sonra uyku pozisyonuna geçiyoruz
Klasik flamingo yazısı gibi canım hepimiz renklerimize kavuşacağızYakınımda var anneme falan gidiyorum o anlık mutluyum ama evime dönünce yine başa dönüyoruz ben hamilelikte ve öncesinde eşimle inanılmaz aktif bir hayatımız vardı şimdi kapana sıkışmış gibi hissediyorum eski bakımlı hallerimi çok özlüyorum ama saçımı toplamaya düzeltmeye halimin kalmadığı zamanlar oluyor kızımı çok seviyorum eşimde inanılmaz destek oluyor ama bilemiyorum içimde çözemiyorum bazı şeyleri
Aynı canım. Bazen çok mu uyuyor diyorum ama böyle keyifli.Küçük sıpalar. Bizim hala maks 2 saat uyku penceremiz.
Tamamen çocuğun mizacı. Bunun için çaba göstermedim hiç. Valla gösterdiğim tek çaba o sinyali yakalamakAynı canım. Bazen çok mu uyuyor diyorum ama böyle keyifli.
Bizim ki de emmiyor günde 1 e düştü sağlık olsun napalim canım nasipte ötesi yok bosver . Büyüyorlar ya tabi 4.5 aylık olduk teyzesiBende çok özledim canım bebeğimi emziremedim çok stres yaptım buralara girecek halim bile yoktu ama şükür iyiyiz siz nasılsınız büyüdü mü minik
Aa çok geçmiş olsun canım parol ne yapacak ona ciddenKızlaaar ben 20 lik dişimi aldırdım bu sabah 5 dikişim var hamile olduğumu öğrendiğim ay çıkmaya başlamıştı kaldı tabiki bu zamana kadar bekledim , Nur topu gibi 5 dikişim var yanağıma kadar alttan iki dişimin altlarına kadar dikişim varve elimde bir parolum var parol ne etsin buna
Neyse doktor 4 saat bekle dedi
8.50 de iğne yaptı 10.45 gibi iki göğsüde sağdım attım sütü nolur nolmaz diye bide biri şişmişti biraz. 12-12.30 gibi emzirsem bişey olmaz herhalde artık gelince dolaptan süt verdim meme emmek ıcın agladı baya bi zor içirdim
Allah korusun inşallah bir şey çıkmaz12 şubatta bera testi var bakalım gidebilirsek kuzum sıvı aldırmak istemiyorum bu testi yaptırın dediler iatanbulda bir doktor Rabbimin izniyle Buda iyi çıkarsa Allah’ıma emanet büyücek inşallah kuzum
Ben de uykuyu çok severim, bizimki de o uyku aralıklarını kaçırdığımızda çığlık atıp deli deli yumruğunu boğazına sokmaya çalışıyor, memeyi alıp bağırıyor bırakıyor tekrar alıyor bağırıyorTamamen çocuğun mizacı. Bunun için çaba göstermedim hiç. Valla gösterdiğim tek çaba o sinyali yakalamakaksine uyumazsa keyifsiz oluyor ki
Ben uykuyu çok severim belki genetik aktarım vardır. Çocukken de çok uyurmuşum.
Yaa çok geçmiş olsunKızlaaar ben 20 lik dişimi aldırdım bu sabah 5 dikişim var hamile olduğumu öğrendiğim ay çıkmaya başlamıştı kaldı tabiki bu zamana kadar bekledim , Nur topu gibi 5 dikişim var yanağıma kadar alttan iki dişimin altlarına kadar dikişim varve elimde bir parolum var parol ne etsin buna
8.50 de iğne yaptı 10.45 gibi iki göğsüde sağdım attım sütü nolur nolmaz diye bide biri şişmişti biraz. 12-12.30 gibi emzirsem bişey olmaz herhalde artık gelince dolaptan süt verdim meme emmek ıcın agladı baya bi zor içirdim
Kesinlikle aynılarBen de uykuyu çok severim, bizimki de o uyku aralıklarını kaçırdığımızda çığlık atıp deli deli yumruğunu boğazına sokmaya çalışıyor, memeyi alıp bağırıyor bırakıyor tekrar alıyor bağırıyorçok sinirleniyor korkuyorum sbsbsh
Gömülü, Kuzum ben Linaya hamile olduğumu öğrendiğim ay başladı antbıyotık kullandım bıtınce cekılecektı kii hamile olduğumu öğrenince çektirmedim hamile iken de çektirmedim dedim az büyüsün öyle gideyim bir senedir türlü türlü ağrısını sızısını çekiyorum orayla yemek asla yıyemıyordum falan o yüzden biraz fazla ilerlemiş büyümüşAa çok geçmiş olsun canım parol ne yapacak ona ciddengömülü müydü ben de üçünü aldırdım ama on sene oldu yüzüm ne biçim şişmişti hatırlıyorum. Ama üçünü aynı gün aldırmıştım. Bi süre pipetle beslenmiştim tam çıkacak zamanı bulmuş o da Buz koy en azından o da hafifletir ağrıyı
Bunu iki çocukla 2 katını yaşayan benKızlar size saçma gelebilir ama birşey sormak istiyorum sizde bebeklerinize bakarken içiniz bazen bunalıyor mu sürekli aynı döngüde olmaktan benim bazen geceden kalbim sıkışıyor anlamıyorum neden böyle oluyor bunalımda mıhım acaba gün içinde sürekli ilgilenemiyorum ilgilenemeyincede vicdan azabı çekiyorum ama çok yoruluyorum var mıdır benim gibi olan
Aynı fikirdeyimSanırım çocuk öncesi aktif olanlar daha çok zorlanıyor. Evde oturmaya alışkın değilim.
Gezmeyi eğlenmeyi alkol almayı deliksiz uyumayı çok özledim.
Kızımın sevgisinin önünde hiç bir şey olamaz ama işte adapte olmaya zorlanıyorum.
Benim de eşim çok destekçi. Sorumluluklarımız ortak ev içinde.
Sorunum bence şu. Sadece anne kimliğim var yaklaşık 3.5 aydır ama ben diğer kimliklerimi özlüyorum.
Daha daha nasılsın dendiğinde cevap verebilmek istiyorum
Oyyy kuzum yaaaKızlaaar ben 20 lik dişimi aldırdım bu sabah 5 dikişim var hamile olduğumu öğrendiğim ay çıkmaya başlamıştı kaldı tabiki bu zamana kadar bekledim , Nur topu gibi 5 dikişim var yanağıma kadar alttan iki dişimin altlarına kadar dikişim varve elimde bir parolum var parol ne etsin buna
Bir şey olmaz canım çok geçmiş olsun arveles kullan kızlara fikir olsin diye yazayım dedim yineKızlaaar ben 20 lik dişimi aldırdım bu sabah 5 dikişim var hamile olduğumu öğrendiğim ay çıkmaya başlamıştı kaldı tabiki bu zamana kadar bekledim , Nur topu gibi 5 dikişim var yanağıma kadar alttan iki dişimin altlarına kadar dikişim varve elimde bir parolum var parol ne etsin buna
Benimki de memede uyuyodu birkaç gündür memede uyumayı bıraktı emzikle uyutabiliyodum. Hiç yoktan iyidir dedim şimdi emziği de almıyor. Sabah 8de uyandı ve bu saate kadar 15 dk anca uyudu. Park yatağın sallama aparatını açtım sallıyorum bana gülüyor. Ağzına emzik veriyorum gülüyor diliyle atıyor. Deli gibi uykusu var gözleri minicik oldu kaşıyıp duruyor ama uyumuyor1 haftaya yakındır memede uyutuyorum gerçektrn yarım saat sonra çığlık kıyamet ağlıyo memeyi almadan susmuyo. Bu döngüden çıkamadıksallıyorum sürekli sallanmak istiyo
Ama işte anne Bearhug ile sadece Bearhug arasında bir köprü kurulana dek ikisi arasında debelenmeye devam edeceğim el mecburAynı fikirdeyim
Dün bir arkadaşım whatsap durumuna bir ayda okuduğu kitapları eklemiş bir sürü kitap 6 yaşında bir kızı var
Kitap okuyabilmek benim için şu içmek gibi çocukluğumdan beri alışkanlığım yapamıyorum ama iki satır okuyamıyorum öyle özledim ki deli gibi özledim kahvemi elime alıp uzun uzuuuunnn kitap okumayı notlar almayı okuma listeleri çıkarmayı
Arkadaşlarımla kahve için buluşup okuduğumuz izlediğimiz şeyleri konuşmayı
Uzun uzun süslenip tiyatroya baleye operaya gitmeyi çıkınca eşimle oturup bir yerlerde tatlı yemeyi temsil hakkında konuşmayı
İstediğim zaman yatıp istediğim zaman kalkmayı
Kafamıza esince küçük bir çanta hazırlayıp kafamızın estiği yere gitmeyi baş başa tatilleri
Ve istisnasız her gün bunlardan birini hatırlayıp gözlerimden bir damla yaş süzülüyor
Bu beni kötü bir anne mi yapar? Bilmiyorum belki öyledirama elimde değil işte özlüyorum eski beni
Çocuk gerçekten dışarıdan bakılınca anlaşılacak bir şey değil ancak anne olunca anlıyorsun zorluğunu
Babarossuz bir hayat da düşünemem elbette artık bazen bir gülümsemesi siliyor her şeyi dışarı çıksam yarım saat geçmeden kokusu burnumda tütüyor
Ama işte anne Bearhug ile sadece Bearhug arasında bir köprü kurulana dek ikisi arasında debelenmeye devam edeceğim el mecbur
Çocuk insanın hayatını kökünden değiştiren insanı bedenen zihnen köklü bir değişime zorlayan yegane şeylerden biri
Hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz diyorum böyle konuşulunca ben garip tuhaf ya da kötü değilim çok normal böylesine büyük bir değişime adapte olamamak olmaya çalışırken bocalamak
Onlar dünyaya biz anneliğe alışmaya çalışıyoruz bir gün yine eski biz olacağız
Bir gün yine kendimize vakit ayıracağız
Bir gün kucağımıza almayı çok istesek de onlar gelmeyecekler artık
Bir gün uyumuyorlar diye şikayet ettiğimiz günleri bile özleyeceğiz belki bu bayram gelirler diye umut ederken
Bir gün belki mesafeler olacak aramızda okumaya gidecek yurtdışına ya da oralarda yuva kurup evlenecek
Hayat ne getirecek bilmiyoruz ama zaman her şeyi olduğu gibi bugünleri de değiştirip dönüştürecek
Biz de anne olarak büyüyeceğiz onlarla beraber
Zorlansak da vakit varken sarılalım çok sarılalım hem de hem kendimize hem onlara
Oyyy kuzum yaaa
Geçmiş olsun balım atlatırsın çabucak inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?