- 6 Temmuz 2022
- 2.072
- 5.037
- 108
- 30
Ah kuzum ya çok geçmiş olsunKızlaaar ben 20 lik dişimi aldırdım bu sabah 5 dikişim var hamile olduğumu öğrendiğim ay çıkmaya başlamıştı kaldı tabiki bu zamana kadar bekledim , Nur topu gibi 5 dikişim var yanağıma kadar alttan iki dişimin altlarına kadar dikişim varve elimde bir parolum var parol ne etsin buna
Neyse doktor 4 saat bekle dedi
8.50 de iğne yaptı 10.45 gibi iki göğsüde sağdım attım sütü nolur nolmaz diye bide biri şişmişti biraz. 12-12.30 gibi emzirsem bişey olmaz herhalde artık gelince dolaptan süt verdim meme emmek ıcın agladı baya bi zor içirdim
E noldu gözlerimden iki damla süzüldü şimdi..Aynı fikirdeyim
Dün bir arkadaşım whatsap durumuna bir ayda okuduğu kitapları eklemiş bir sürü kitap 6 yaşında bir kızı var
Kitap okuyabilmek benim için şu içmek gibi çocukluğumdan beri alışkanlığım yapamıyorum ama iki satır okuyamıyorum öyle özledim ki deli gibi özledim kahvemi elime alıp uzun uzuuuunnn kitap okumayı notlar almayı okuma listeleri çıkarmayı
Arkadaşlarımla kahve için buluşup okuduğumuz izlediğimiz şeyleri konuşmayı
Uzun uzun süslenip tiyatroya baleye operaya gitmeyi çıkınca eşimle oturup bir yerlerde tatlı yemeyi temsil hakkında konuşmayı
İstediğim zaman yatıp istediğim zaman kalkmayı
Kafamıza esince küçük bir çanta hazırlayıp kafamızın estiği yere gitmeyi baş başa tatilleri
Ve istisnasız her gün bunlardan birini hatırlayıp gözlerimden bir damla yaş süzülüyor
Bu beni kötü bir anne mi yapar? Bilmiyorum belki öyledirama elimde değil işte özlüyorum eski beni
Çocuk gerçekten dışarıdan bakılınca anlaşılacak bir şey değil ancak anne olunca anlıyorsun zorluğunu
Babarossuz bir hayat da düşünemem elbette artık bazen bir gülümsemesi siliyor her şeyi dışarı çıksam yarım saat geçmeden kokusu burnumda tütüyor
Ama işte anne Bearhug ile sadece Bearhug arasında bir köprü kurulana dek ikisi arasında debelenmeye devam edeceğim el mecbur
Çocuk insanın hayatını kökünden değiştiren insanı bedenen zihnen köklü bir değişime zorlayan yegane şeylerden biri
Hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz diyorum böyle konuşulunca ben garip tuhaf ya da kötü değilim çok normal böylesine büyük bir değişime adapte olamamak olmaya çalışırken bocalamak
Onlar dünyaya biz anneliğe alışmaya çalışıyoruz bir gün yine eski biz olacağız
Bir gün yine kendimize vakit ayıracağız
Bir gün kucağımıza almayı çok istesek de onlar gelmeyecekler artık
Bir gün uyumuyorlar diye şikayet ettiğimiz günleri bile özleyeceğiz belki bu bayram gelirler diye umut ederken
Bir gün belki mesafeler olacak aramızda okumaya gidecek yurtdışına ya da oralarda yuva kurup evlenecek
Hayat ne getirecek bilmiyoruz ama zaman her şeyi olduğu gibi bugünleri de değiştirip dönüştürecek
Biz de anne olarak büyüyeceğiz onlarla beraber
Zorlansak da vakit varken sarılalım çok sarılalım hem de hem kendimize hem onlara
Oyyy kuzum yaaa
Geçmiş olsun balım atlatırsın çabucak inşallah
Çok güzel özetlemişsin farkında olmak ayrı güzelAynı fikirdeyim
Dün bir arkadaşım whatsap durumuna bir ayda okuduğu kitapları eklemiş bir sürü kitap 6 yaşında bir kızı var
Kitap okuyabilmek benim için şu içmek gibi çocukluğumdan beri alışkanlığım yapamıyorum ama iki satır okuyamıyorum öyle özledim ki deli gibi özledim kahvemi elime alıp uzun uzuuuunnn kitap okumayı notlar almayı okuma listeleri çıkarmayı
Arkadaşlarımla kahve için buluşup okuduğumuz izlediğimiz şeyleri konuşmayı
Uzun uzun süslenip tiyatroya baleye operaya gitmeyi çıkınca eşimle oturup bir yerlerde tatlı yemeyi temsil hakkında konuşmayı
İstediğim zaman yatıp istediğim zaman kalkmayı
Kafamıza esince küçük bir çanta hazırlayıp kafamızın estiği yere gitmeyi baş başa tatilleri
Ve istisnasız her gün bunlardan birini hatırlayıp gözlerimden bir damla yaş süzülüyor
Bu beni kötü bir anne mi yapar? Bilmiyorum belki öyledirama elimde değil işte özlüyorum eski beni
Çocuk gerçekten dışarıdan bakılınca anlaşılacak bir şey değil ancak anne olunca anlıyorsun zorluğunu
Babarossuz bir hayat da düşünemem elbette artık bazen bir gülümsemesi siliyor her şeyi dışarı çıksam yarım saat geçmeden kokusu burnumda tütüyor
Ama işte anne Bearhug ile sadece Bearhug arasında bir köprü kurulana dek ikisi arasında debelenmeye devam edeceğim el mecbur
Çocuk insanın hayatını kökünden değiştiren insanı bedenen zihnen köklü bir değişime zorlayan yegane şeylerden biri
Hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz diyorum böyle konuşulunca ben garip tuhaf ya da kötü değilim çok normal böylesine büyük bir değişime adapte olamamak olmaya çalışırken bocalamak
Onlar dünyaya biz anneliğe alışmaya çalışıyoruz bir gün yine eski biz olacağız
Bir gün yine kendimize vakit ayıracağız
Bir gün kucağımıza almayı çok istesek de onlar gelmeyecekler artık
Bir gün uyumuyorlar diye şikayet ettiğimiz günleri bile özleyeceğiz belki bu bayram gelirler diye umut ederken
Bir gün belki mesafeler olacak aramızda okumaya gidecek yurtdışına ya da oralarda yuva kurup evlenecek
Hayat ne getirecek bilmiyoruz ama zaman her şeyi olduğu gibi bugünleri de değiştirip dönüştürecek
Biz de anne olarak büyüyeceğiz onlarla beraber
Zorlansak da vakit varken sarılalım çok sarılalım hem de hem kendimize hem onlara
Oyyy kuzum yaaa
Geçmiş olsun balım atlatırsın çabucak inşallah
Ben de uykuyu çok severim, bizimki de o uyku aralıklarını kaçırdığımızda çığlık atıp deli deli yumruğunu boğazına sokmaya çalışıyor, memeyi alıp bağırıyor bırakıyor tekrar alıyor bağırıyorçok sinirleniyor korkuyorum sbsbsh
Haha bizimkiler aynı yaKesinlikle aynılaryumruğunu ağzına sığdıramayınca yine bağırıyor
Parmağı boğaza kadar sokup öğürmek bizde de varHaha bizimkiler aynı yaO ağza ne sığmasa bağırıyor ki. Yalnız bazen parmağı boğazına kadar sokup midesini bulandırıyor çatlak Öğürüyor öksürüyor ondan sonra.
Hepimizin ortak dileği mutlu özgüvenli hasar almamış bir çocuk yetiştirmek nasip olsun inşallahAma işte anne Bearhug ile sadece Bearhug arasında bir köprü kurulana dek ikisi arasında debelenmeye devam edeceğim el mecbur
Tam da bu cümle özetliyor aslında anne olmayı.
Ne olursa olsun onlar için muhteşem anneleriz. Tek çabam sevildiğinden her zaman emin, travmasız , mutlu bir çocuk olması.
Bu kaygıları yaşayan sadece biz değiliz tabii ki ama geçecek. Biliyorum sonra bugünleri özleyeceğiz.
Kocaman sarılıyorum sana arkadaşım. En kısa zamanda tiyatroya gidebilmek dileğiyle
İnsan bazı şeylerin değerini kaybedince anlıyor değil miE noldu gözlerimden iki damla süzüldü şimdi..
Hemen hepimizi o kadar iyi özetledin ki. Kızımı aşşırı çok seviyorum hepimiz öyleyiz ama çok dile getirmesem de eski günleri özlemekten alıkoyamıyorum kendimi. Gerçekten dilediğin saatte uyuyup uyanabilmek, sinemaya tiyatroya arkanı düşünmeden gidebilmek çok büyük nimetmiş. Hatta migren tuttuğunda ilacını alıp karanlıkta uyuyabilmek ne büyük nimetmiş.bunlar bi yana anne olmak çoook çok büyük bir nimet. Aralarında gidip geliyoruz işte. Nispeten daha iyiyiz şimdi ilk zamanlar çok daha zordu kesinlikle.
Dediğin gibi onlarla beraber büyüyeceğiz
Hem de nasıl bak ağrıyan kemiklerime kadar farkındayım hahaÇok güzel özetlemişsin farkında olmak ayrı güzel
Parmağı boğaza kadar sokup öğürmek bizde de varbaş parmağı yetmiyor işaret parmağını sokuyor bir de Allahım
Aynen canım ikisini birlikte sonuna kadar sokuyor
Ayy geçmiş olsun canım,baya da dikiş varmışKızlaaar ben 20 lik dişimi aldırdım bu sabah 5 dikişim var hamile olduğumu öğrendiğim ay çıkmaya başlamıştı kaldı tabiki bu zamana kadar bekledim , Nur topu gibi 5 dikişim var yanağıma kadar alttan iki dişimin altlarına kadar dikişim varve elimde bir parolum var parol ne etsin buna
Neyse doktor 4 saat bekle dedi
8.50 de iğne yaptı 10.45 gibi iki göğsüde sağdım attım sütü nolur nolmaz diye bide biri şişmişti biraz. 12-12.30 gibi emzirsem bişey olmaz herhalde artık gelince dolaptan süt verdim meme emmek ıcın agladı baya bi zor içirdim
Ikea basıt olabıldıgınce oglumda kullandım suan lınos ta arkası yatıp kullanılan buyuk modelden var 3 aydan berı kullanıyorum o yuzden joıe mimzyKızlar mama sandalyesi alan oldu mu?
Ne aldınız ya da almayı düşünüyorsunuz?
Ikea dakini alacaktım ben çok yer kaplamasın diye kocaman sandalyeler sorun olur mutfakta falan ama öyle sandalyeler varmış ki baya özellikli Ikeadaki çok mu dümdüz olur kullanışlı olur mu diyorum
Bir de uzun süre kullanılıyor sanırım mama sandalyesi iyi bir şey mi almak lazım?
Bizde de prego tako var ayakları plastik değil demir o yüzden bana daha güvenli geldi kullanıcı yorumları da çok iyiydi bi bakın istersenizKızlar mama sandalyesi alan oldu mu?
Ne aldınız ya da almayı düşünüyorsunuz?
Ikea dakini alacaktım ben çok yer kaplamasın diye kocaman sandalyeler sorun olur mutfakta falan ama öyle sandalyeler varmış ki baya özellikli Ikeadaki çok mu dümdüz olur kullanışlı olur mu diyorum
Bir de uzun süre kullanılıyor sanırım mama sandalyesi iyi bir şey mi almak lazım?
Çok normal. Bence bu çoğumuzda oluyor. Ben de bazen çok bunalıyorum. Günde 4-5 kez sürekli ayakta uyutmaya çalışmak, her biri bazen yarım saat sürmesi, sonra tekrar mama ver, altını değiştir, biraz aktivite yaptır, tekrar uyku saatinin gelmesi, tekrar yarım saat cebelleş, yatağa koy, uyansın tekrar salla, tekrar koy, uyansın, mama ver, altını değiştir, biraz aktivite yap, tekrar uyku saati.. Ve bunu her gün yap. Çok zor.. Bazen ben çocuk kararımı bile sorguluyorum. Eskinin rahatlığını gerçekten çok özlüyorum.Kızlar size saçma gelebilir ama birşey sormak istiyorum sizde bebeklerinize bakarken içiniz bazen bunalıyor mu sürekli aynı döngüde olmaktan benim bazen geceden kalbim sıkışıyor anlamıyorum neden böyle oluyor bunalımda mıhım acaba gün içinde sürekli ilgilenemiyorum ilgilenemeyincede vicdan azabı çekiyorum ama çok yoruluyorum var mıdır benim gibi olan
Biz hep aynıyız ama bu ara iyice zıvanadan çıktı nolcak bilmem yaaBenimki de memede uyuyodu birkaç gündür memede uyumayı bıraktı emzikle uyutabiliyodum. Hiç yoktan iyidir dedim şimdi emziği de almıyor. Sabah 8de uyandı ve bu saate kadar 15 dk anca uyudu. Park yatağın sallama aparatını açtım sallıyorum bana gülüyor. Ağzına emzik veriyorum gülüyor diliyle atıyor. Deli gibi uykusu var gözleri minicik oldu kaşıyıp duruyor ama uyumuyorel kol durmuyo o uykuya rağmen bu enerji nasıl olabilir aklım almıyo
Bagı gravıtykızlar kabin boy bebek arabasına ihtiyacım var şuan elimde travel var tek başıma kullanımı çok zor geldi. Çok yer kaplamayan, pratik ve çok maliyetli olmayan kullanıp memnun kaldığınız öneriniz var mı
1+ geçin kuzum artıkSatilucky kuzu aventin hangi numaralı başlığını kullanıyorsun şu an? Ya acaba akış mı yavaş geliyor ki. Çocuğum bildiğin içmiyor mama ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?