Kuzum bizim oğlan da keyfine göre bi içiyor bi içmiyor bakalım kilo alımı nasıl olacakKızlarSatilucky atatalya malaguenaa abis66
Sizle mama olayını konuştuk ama bence bizim çocukların resmen tercihleri var.
Dün 60 cc bile içmeyen çocuğum bugün 120 cc bile içti hem de meme üstüne
Benim kızın ne mamayla ne biberonla derdi varmış canı istememiş sadece
Doktor seçimim mükemmel ya, veremden sonra rota yaptıracaktım üç hafta olmuştu doktora diyorum ki iki canlı aşı arasında zaman olmalıymış, hiç düşünmeden rota canlı aşı değil dediAslında iki canlı aşı arasında 4 hafta oluyor menenjit canlı değil rota canlı bilemedim bor doktora danışmak lazım tabi
Ya bizim de bu ara çok dengesiz içiyor. Geceleri uyandığında emzirme üstüne bile 130 içtiği oluyor. Gün içinde emzirmediğim zaman bazen 70-80 bile yetiyor. Bizimki son bir ayda 1 kilonun üstünde aldı ama günlük toplamda aldığı artıyor aydan aya.KızlarSatilucky atatalya malaguenaa abis66
Kuzum yanlışım varsa düzeltin ama ikisi de cilt altı canlı aşılar için geçerli bu. Rota ve verem için bu kural geçerli değil diye biliyorumDoktor seçimim mükemmel ya, veremden sonra rota yaptıracaktım üç hafta olmuştu doktora diyorum ki iki canlı aşı arasında zaman olmalıymış, hiç düşünmeden rota canlı aşı değil dedi15 gün oldu veremle rotanın bir şey olur mu acaba.
Rotavirüs aşıları nazal ya da parenteral aşılarla eş zamanlı yapılabilir. Amerikan Bağışıklama Danışma Komitesi (ACIP) OPV ile belirli bir zaman aralığı gerekme- diğini belirtmektedir. Avrupa Pediatrik Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Kurumu (ESPGHAN) ve Avrupa Pediatrik Enfeksiyon Derneği (ESPID) OPV ile aynı anda uygulanmamasını önermektedirler (1).Kuzum yanlışım varsa düzeltin ama ikisi de cilt altı canlı aşılar için geçerli bu. Rota ve verem için bu kural geçerli değil diye biliyorum
İyi bari yani hergün aynı mı yicez anne ya demişKızlarSatilucky atatalya malaguenaa abis66
Ay iyi bari yoksa adama iyice bilenecektimRotavirüs aşıları nazal ya da parenteral aşılarla eş zamanlı yapılabilir. Amerikan Bağışıklama Danışma Komitesi (ACIP) OPV ile belirli bir zaman aralığı gerekme- diğini belirtmektedir. Avrupa Pediatrik Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Kurumu (ESPGHAN) ve Avrupa Pediatrik Enfeksiyon Derneği (ESPID) OPV ile aynı anda uygulanmamasını önermektedirler (1).
İngiltere Halk Sağlığı Kurumu iki canlı aşıyı aynı anda veya en az dört hafta ile yapılmasını önermiştir. Şubat 2014’te yaptıkları yeni önerilerde BCG ile rotavirüs aşıla- rının birbirinden önce veya sonra herhangi bir zamanda yapılabileceğini duyurmuşlardır (3).
Avustralya Bağışıklama Araştırma ve İzleme Ulusal Merkezi (NCIRS) ve Kanada Halk Sağlığı Ajansı; BCG aşısı ile rotavirüs aşılarının birlikte, önce veya sonra her- hangi bir zamanda yapılabildiğini açıklamışlardır (4, 5).
Sonuç olarak, farklı iki yoldan uygulanan BCG ve rotavi- rüs canlı aşıları herhangi bir öncelik olmadan zaman aralığı gözetmeksizin yapılabilir. Bunun üzerine vurgu yapılarak belirtilmesi, aşı fırsatlarının kaçırılmaması için değerlidir.
Hiç bir şey olmaz canım ben oral polio için düşündüm ama arastiridigum zaman verem ile rota yapilabilir çıktı 4 hafta beklemeden boşuna gerilmeDoktor seçimim mükemmel ya, veremden sonra rota yaptıracaktım üç hafta olmuştu doktora diyorum ki iki canlı aşı arasında zaman olmalıymış, hiç düşünmeden rota canlı aşı değil dedi15 gün oldu veremle rotanın bir şey olur mu acaba.
Hahaha ah canım bu bebeleri anlayabilsek keşke.. canları ne isterse o.. sipalar yaaKızlarSatilucky atatalya malaguenaa abis66
Yok ya benim doğumdan beri geçmeyen feci bir bel ağrım vardı zaten. Mr falan da çektirdim bişey çıkmadı. Her gün iki kere dışarı çıkıyorum ya, melisa 8 kilo oldu. İki merdiven iniyorum bir elimde puset içinde bebiş bir elimde bebek arabası. Geçen bileğim çıt etti biraz da şişti ne oldu anlamadım. Ev işleri eğil kalk derken ikisi de kötüledi. İyicene eğilip kalkamaz oldum. Sabahları falan normal yürümem bi yarım saat alıyo hep iki büklümüm. Yalnızlık çok fena ya.Ay canım geçmiş olsun. Zaten sıpalar beli mahvediyor bi de sakatken fenadır. Naptın düştün mü?
Oouuuyyy çok geçmiş olsun bilirim. Karanfil yaptın mı güzel uyuşturuyo. Bikaç güne hafifler inşallah. Kanırttığı yerden çene de çok ağrı yapıyor zorGömülü 20 lik diş çekimi 5 dikiş ile
Hahahah ay harika çok sevindim böyle geceler gold valla. Gündüzüne bir de yardıma koşacak biri varsa tadından yenmez. Benim kız aventi uyku arasında güzel tuttu öyle iki üç kere direkten döndük uyanacak gibi oldu ama devam etti. Ama anksiyetem çok bu ara gözüme uyku girmiyo girse de kötü rüyalar sıçrayarak uyanmalar falan. Yarım yamalak uyudum toplasan 4 saat falandır tabii öper başıma koyarım orası ayrıİlginç bir şekilde gece iyi geçti ya. Her 2.5-3 saatte bir acıktı ama 10'da uyandık. Aylar oldu bu kadar uyumayalı. Söylemesi ayıp 8 saat 40 dak uyumuşum toplamo kadar enerjiktim ki sabah, eşim bütün enerjini sabah harcama, gün uzun dedi bence önceki günden bizimki de yorgun düşmüş, aşı filan derken, güzel uyudu. Bu gece acısını çıkarır sizin nasıl geçti geceniz?
Senin ağzın neler söylüyorHerşey daha yeni başlıyor
İnşallah canım benim yaaaaCanım benim ya dur bir iyilesin de sonra bakarsın üzülme annesi o gayet sağlıklı
İkisinde burnu akıyor tekim eşim yoğun çalışıyor bilmiyorum nasılımSenin ağzın neler söylüyor
İnşallah canım benim yaaaasiz nasılsınız yolundadır inşallah
Aynen biz canım, uykusu gözünden yerlere akıyor ama çığlık kıyamet ağlama.. kucakta sallaya sallaya yürüyüp şarkı söylüyorum uyusun diye... biz hep kucakta uyumaya alıştık nasıl yatağında kendi uyuyacak çok merak ediyorumSizdede uyku gelince çıldırma ağlama krizleri aşırı direniş var mı kızlar. Bir haftadır uyutucam diye bel fıtığı oldum resmen. Uykusu geliyor uyutmaya başladığım gibi ağlamaya başlıyor kendini kaldırıyorum susuyor tekrar uyutmaya başlıyorum yine çığlıklar. Bırakayım uyumasin diyorum bu defa çok huzursuz oluyor uyutmak dahada zorlaşıyor.
Bizim de bu aralar aynı. Özellikle yatay konuma geçmeyi sevmiyor. Ya oturacak ya dikelecek. Hatta imkanı olsa dikey konumda uyuyacak. Bir de uykusu gelmeden 10-15 dak önceyi yakalamak gerekiyor. Yoksa uykusu gelince uyutmaya başlayınca geç kalınıyor.. Bizim mesela 1.5 saatte bir uyuyor. O yüzden 1 saat 15-20 dak geçe uyutmaya başlıyorum, nispeten uyutması daha kolay oluyor.Sizdede uyku gelince çıldırma ağlama krizleri aşırı direniş var mı kızlar. Bir haftadır uyutucam diye bel fıtığı oldum resmen. Uykusu geliyor uyutmaya başladığım gibi ağlamaya başlıyor kendini kaldırıyorum susuyor tekrar uyutmaya başlıyorum yine çığlıklar. Bırakayım uyumasin diyorum bu defa çok huzursuz oluyor uyutmak dahada zorlaşıyor.
Ayy tüh. Belki yatmadan bir ılık duş iyi gelebilir, bir de kafeinsiz sıcak bir çay. Belki kısa birkaç yoga esneme hareketi ile nefes egzersizi. Anksiyete kötü. Bebeklerle anksitetesiz hayat da zor yaHahahah ay harika çok sevindim böyle geceler gold valla. Gündüzüne bir de yardıma koşacak biri varsa tadından yenmez. Benim kız aventi uyku arasında güzel tuttu öyle iki üç kere direkten döndük uyanacak gibi oldu ama devam etti. Ama anksiyetem çok bu ara gözüme uyku girmiyo girse de kötü rüyalar sıçrayarak uyanmalar falan. Yarım yamalak uyudum toplasan 4 saat falandır tabii öper başıma koyarım orası ayrı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?