2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Yarın bir görün kontrol amaçlı için rahat etsin. Bir durum varsa önceden önlemini almış olursun. Hiç belli olmuyor çünkü

Biz dün arabada motorla çarpıştık bize bir şey olmadı ama motora oldu. Herkes iyi ama o kadar korktum ki acike girtik dün gece neyseki miniğim iyi korkularda etkileyebiliyor mu bilmiyorum ama dün çok korktum
Şükürler olsun birsey olmamış. Pazar günüde bizim arabanin önüne 10 yaşlarında bir çocuk ana caddede fırladı çocuga kesin çarpıcaz dedim ama eşimin dikkatiyle birsey olmadı. Çocuğu sağlıklı görünce dünyalar benim oldu.

Ben gynoferol-decavit-d vitamini-balık yağı-magosit kullanıyorum

Ben ilk 3 ay folik asit kullandım, şimdi decavit verdi dr onu içiyorum

Hamilelik vitamini + demir vitamini

Kızlar bende folik asit kullanımını bitirdikten sonra (gebeliğin 3 ayı bitince), sağlık ocağından D3 vitamini verildi.
Kadın doğum uzmanına gittiğimde ise Decavit ve Demir ilacı vermiş.
Decavit içinde D3 vitamini olmadığı için, kullanmaya devam edebileceğim söylendi. Ancak D3 vitamininin oranını bazen az alıyorum , damla şeklinde.

Bir de kemik ağrısı için magnezyum verilmişti ama onu nadiren kullanıyorum. Decavit içinde de magnezyum desteği olduğu için.

Kizlar hamilelik belirtileriniz ne durumda. Randevu gunu yaklastikca basladim yine senaryolar kurmaya bende goguslerim resmen kafam kadar oldu. Onun disinda cok bir belirtim kalmadi ama

Arkadaşlar şuan kimler , hangi vitamin- mineralleri vs kullanıyor ?
Neler verildi doktor tarafından ?
Bana doktorum tahlil yapmadan regenesis önerdi baktım içeriğine balık yağı artı diğer vitaminler var.benim evde de kendi balık yağım olduğu için decavit aldım bugün.şimdi efa one balık yağı+decavit kullanıcam bugünden itibaren.

Demir değerlerim iyi gibiydi o yüzden mi vermedi bilmiyorum. Birde decavitte demir de var sanıyorum ama bilemedim başlamadı henüz.
AA evet varmış. Bende bugün kullanmaya başladım. Az önce bakıyordum :)
Genel olarak demir eksikliği ülkemizde yaygın olduğu için ayriyetten öneriliyor herhalde.
Bugün bir doktorun videosunu izliyordum, gebelikte kullanılması önerilen vitamin ve mineralleri bazı kadınlar hiç kullanmıyor- kullanmak istemiyormuş. Çok iyi beslenildiği düşünülüyorsa mecbur değil ancak özellikle demir ve d vitamini son aylarda yetersiz kalabiliyor demişti.
Sende belki son aylara doğru yeniden gözden geçirirsin

Kizlar hamilelik belirtileriniz ne durumda. Randevu gunu yaklastikca basladim yine senaryolar kurmaya bende goguslerim resmen kafam kadar oldu. Onun disinda cok bir belirtim kalmadi ama
Korkuyorum iyiyim demeye maşallah dediğim 3 gün yaşıyor ama bugün bulantım yok gibi onun dışında iki haftadır burnun şiş nefes alamıyorum resmen bir de bel ağrım var erken dedi doktorum ama baya ağrıyor karnım da şişti epeyce belli oldu

Karnim benimde belli oldu ama 1 ay oldu gormedik minnosu hemencik.gelsin istiyorum

Demir neden kullanmıyorsun ?
Demir aslında eksıklık yoksa 20. Haftalardan ıtıbaren tekrar kan alınıp bakılır ona gore karar verılır, oğlumda ben hiç kullanmadım dr gerek gormedı sadece duzenlı decavıt içtim doğuma uc hfta kalada bıraktırdı kan değerlerim yuksek cıkmıstı hep iyide yiyordum ama

Bu saatten sonra barız belırtıler kaybolur vucut alısıyor benımde goguslerım cok buyudu bundan sonra kas agrıları eklem agrıları bel ağrısı mıde yanması gıbı durumlar daha cok olur bırde bır ıkı haftaya ufaktan bebısleri net hıssetmelerde baslar bence

Yaaa insallah kuzum haftaya carsamba olsun istiyorum hemen minnosu bi gorseydik

Yaaa insallah kuzum haftaya carsamba olsun istiyorum hemen minnosu bi gorseydik
Ay benımde aklım hep orda persembe benımde ya kıyafetler bakıp duruyorum alıcam alamıyorum kız dedı dr ya değişirse diye biyandan isim bakıyorum kendımı kaptırmayayım dıyorum kapılıyorum
Rabbim sağlık versin bebişlerimize Bunlarda ayrı bı heyecan işte biz annişlerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…