2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar iyi geceler,
Bugün kadın doğum drumu değiştirdim yeni bir doktora gittim. Şimdiye kadar görmediğim kadar güzel bir ilgi alaka gördüm. Kan testlerimi incelemek için e nabıza girdi ve 3 defa hepatit b tahlili yapıldığını gördü. Fakat aşım yokmuş. 3 doz aşı önerisinde bulundu. Sağlık ocağına gittim biz hiç gebelikte hepatit b aşısı yapmadık dedi. Kafam karıştı. Sonra 2 li test döneminde gittiğim perinatologa yazdım durumu. Onunda yorumu aşının gebelikte bir sakıncası yok ama ben gebelik sonrası öneriyorum dedi. Ben ise kala kaldım şimdi öylece. Bu konuda bir deneyimi
Olan varmı acaba?

Minnos anneler iyi aksamlar nasilsiniz
Selam canım çok şükür diyelim ama son 3-4 gündür karın ve kasık ağrım var yorgunluğa bağlı sanırım ama dinlenme ile geçmedi bugün çalıştığım devlet hastanesinde gideceğim kadın doğumunun ameliyat günüymüş poliklinik yoktu yarın gideceğim bakalım inşallah bir şey çıkmaz miniğim iyidir Yarına randevu aldım bakalım inşallah büyüme ağrısıdır sorun çıkmaz

Şöyle bu durumu yaşamadım ama bağışıklıklığın düşükse evet yaptırmak lazım ama hepatit b kan ve kan ürünleri ile bulaşıyor.Ama sende hepatit b pozitif çıkarsa plasenta ile bebeğe de geçiyor.
Sağlık personeli isen kesin yaptır derim çünkü bizlerde iş kazası hastalardan bulaş olabiliyor ama yoksa bir kaç doktora daha danışabilisin enfeksiyon uzmanına da sor bi istersen.

Çalışmıyorum evdeyim. Bana dr bu hastalığın siroz ve karaciğer kanserine sebep olduğunu söyledi. Bu da beni korkuttu işin açıkcası. Şunu anlamaya çalışıyorum; hadi ben bu aşıyı olmadım ve hepatit kaptım bunun tedavisi yok mu acaba? Yada büyük risk mi
Almış olurum acaba.
Çocuk doğar doğmaz zaten aşılanıyor dedi ayrıca. Hatta senin dediğin gibi biz sağlık çalışanı olduğumuz için bağışıklığımız düştüğünde aşıyı yenileriz dedi. Yani
Şimdi 3 doz aşı korumayacak mı yine?
Off kafam allak bullak oldu.

Bilmiyorum ama ben rahim filmi çektirmiştim orda c kollu son model falandı o yüzden güvenmiştim detaylı ultrason için
Ay hıc bılmıyorum okuduklarımdan cıkardıgım buydu hapyymomsun forum kısmında net ve guncel bılgı bulmak cok kolay ordan takıp ediyorum bende

Biz de gebelere hiç yapmadık bilmiyorum

Hamilelikte yaptirdigim tek asi tetanoz oldu

O aylarda sırt üstü yatsan kalkamıyorsun zaten ondan yatmıyorsun ahaha
öyle görünüyor bende de gidişat
Gerçekten 3 ayda yatmak zorlaşıyorsa bende çok merak ediyorum gelecek ayları
Doktor muayenesinde bile zor kalktım sedyeden normalmi benim belim de sorun mu var acaba dedim hatta doktora oda normal sen ilerleyen zamanlar de gör dedi canım doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…