2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Valla kk da bir tek bu topikte geziyorum okuyorum yazıyorum buna zor yetiniyorum diğerlerini hayatta okuyamam😁
Ama bana da ekimde çok doğuran olmayacak gibi geliyor 🙈
Ben hepimizin yerine okuyorum aşkım😂
Öyle garip bir merak bendeki. Devamlı bir sonraki ayın konusuna bakıyodum önceden doğuranlar çıkıyor mu diye 😂 şimdi o konu Ekim anneleri konusu olacak 🥹

Benimde içimde o his var kasım 26 gibi normal doğum dedi doktorum ben Ekim sonu bu defteri kapatırım hissiyle sürekli eksik gedik hazırlık peşindeyim kasım ortasına bile kalacak gibi gelmiyor hiç😅 tabi yine hayırlısı inşallah durabildileri kadar durup büyüyüp gelişsinler
Belki de içine doğuyor kuzum bilemezsin 😅
Dünyaya geldiklerinde küveze vs ihtiyaç duymadan ne zaman geliyolarsa gelsinler 😂🙏🏼

Kızlar hadı sıze altın bır bılgı daha vereyım doktorlarınıza sorarsınız , 7 günlükten itibaren kullanılan bıtkısel bı gaz onleyıcı Nurse harveys colex şurup, bıtkısel tamamen kımyon yağı papatya yağı vs karışımı bısey
Damla veren de olacaktır mutlaka ama ben bunu daha guvenılır ve etkılı buluyorum saygılar 😂
Bunu bir kez daha söylemiştin yaklaşık 3-4 ay önce taa o zamandan listeme ekledim 🤭

Maşallah , ne güzel fiyatlar.
Okadar parayı özele verecegine devlette yap, o parayi kendine çocuğuna harca diyen taraftarlarla,
Bu özel bişey, gerekirse kredi çek özelde yap, bı kere vereceksin, devlette uğraşmaya degermi diyen taraftarlar arasında kalmış durumdayim 😇
Ama kronik rahatsızlığımdan dolayı psikoloji, olası bir durum,hijyen açısından özele gideceğim.
Yenidoğan yoğun bakımı , kuvezi, gece anestezi uzmanları var ve doğum ne zaman olursa gece ,gündüz, haftasonu doktor geleceğini söyledi.
Bazı ozellerde nöbetçi doktorlar doğuma giriyor çünkü.
Valla benim bir arkadaşım şehir hastanesinde normal doğum yaptı sıkıntılı bir gebelik olmasına rağmen (gebelik diyabeti ve tansiyonu vardı) ona rağmen 39 haftaya kadar beklettiler kızının kilosu 3800 gr civarı oldu doğumda aşırı zorlandı doğumda o2siz kalmıştı nöroloji için yoğun bakımda yattı daha yenidoğanken kaç kez mr felan çektiler beyinde etkilenen bölge var mı bakmak için.
Çok şükür bir şey çıkmadı şimdi çok iyi 8 aylık olacak ama 20 gün yoğun bakımda kaldı bebek çok zor atlattılar süreci.Düşünsene miadında doğmuş bebek ama doktorların dayatması yüzünden bebeğinde oksijensizliğe bağlı beyin hasarı olabilir 🙁
Allah korusun kimseye yaşatmasın🙏🏻
O yüzden bana şey dedi, bende hep şehir hastanesinde iyi doğum hikayeleri duydum güvendim gittim ama başımıza ne geldi o yüzden kötü ihtimalleri de düşün bebeğini düşün git borca gir kredi çek doğumunu özelde yap dedi.
Yani planlı bir sezeryan olsaydı bende hiç düşünmez devlet,şehir veya üniversite hastanesinde yapardım ama gidişat normal doğum olduğu için onu riske atamam.
Bilinenin aksine normal doğum daha çok komplikasyonlu gibi geliyor bana🙁

Sizi dinliyorum gözlerim kapalı kızlar hayaller hayatlar diye mesaj atacağım bir ay sonra🤣 Bize adamlar şimdiden sezeryan yok- epidural yok- 1 geceden fazla yatış yok- acil servise kafana göre zönk diye girmek yok durduk yere deli deli panikleyip ambulans çağırmak yok diye yok yok bilgisi verdikleri mailler attılar. Kazayla bunlardan birini ısrarla istiyorum dersende böbrek sattıracak bir para istiyorlar 🤪 Ben o nedenle yemek menüsü soramadım Allah büyük ahahah🙃
Ahahahwh bazen bende amannnn çok mu abartıyoruz sanki ne olacak doğum fizyolojik bir olay bebek de doğunca bir şekilde büyüyecek zaten diyorum ama sonra bir yerden dank ⚡️ geliyor sonra yok yapamam diyorum 😁

Ben hepimizin yerine okuyorum aşkım😂
Öyle garip bir merak bendeki. Devamlı bir sonraki ayın konusuna bakıyodum önceden doğuranlar çıkıyor mu diye 😂 şimdi o konu Ekim anneleri konusu olacak 🥹
Ayyy çok heyecanlı ayın 15ünden sonra her gün biri yazar artık doğuma gidiyorum doğurdum sancı başladı suyum geldi diye 🥲🤭

Allah
Valla benim bir arkadaşım şehir hastanesinde normal doğum yaptı sıkıntılı bir gebelik olmasına rağmen (gebelik diyabeti ve tansiyonu vardı) ona rağmen 39 haftaya kadar beklettiler kızının kilosu 3800 gr civarı oldu doğumda aşırı zorlandı doğumda o2siz kalmıştı nöroloji için yoğun bakımda yattı daha yenidoğanken kaç kez mr felan çektiler beyinde etkilenen bölge var mı bakmak için.
Çok şükür bir şey çıkmadı şimdi çok iyi 8 aylık olacak ama 20 gün yoğun bakımda kaldı bebek çok zor atlattılar süreci.Düşünsene miadında doğmuş bebek ama doktorların dayatması yüzünden bebeğinde oksijensizliğe bağlı beyin hasarı olabilir 🙁
O yüzden bana şey dedi, bende hep şehir hastanesinde iyi doğum hikayeleri duydum güvendim gittim ama başımıza ne geldi o yüzden kötü ihtimalleri de düşün bebeğini düşün git borca gir kredi çek doğumunu özelde yap dedi.
Yani planlı bir sezeryan olsaydı bende hiç düşünmez devlet,şehir veya üniversite hastanesinde yapardım ama gidişat normal doğum olduğu için onu riske atamam.
Allah Şifa versin, umarım hicbiseycigi kalmaz.
İzmir de Şehir hastanesi açılamadı bi turlu, Eylül 26 sı gibi açılacak sanırım.
Akşam az bişey yağmur atistirdi, ilk yağmaya başladığı an balkondan elimi uzatıp dua ettim hepimiz için.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın, hepimiz için kolay bir doğum olsun, sağlıklı bir sejilde bebisleri kucağımıza alalım diye.
Yağmur ilk yagmaya başladığı zaman edilen dualar kabul olunurmus.
Ben de normal doğum düşündüğüm için özele karar verdim.Hayirlisi bakalım, Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Valla minişlerin ne yapacağı hiç belli olmaz bizim kendimizi bir şekilde hazırlamamız gerekiyor. Hoş doğuma ne kadar hazır olabilirsek😂
Yarın gidince doktor ne diyecek bakalımm. Genelde sancı çıkmadığı ya da rahim ağzı uzunluğu, suyu azalmadığı sürece erken doğum riski var diyemiyolar.

Canım gözün aydın çok sevindim 🥹 tez zamanda kavuşun inşallah yaa her gördüğümde sana da @atatalya ya da dua ediyorum 🤲 iyi haberlerinizi duymak çok mutlu ediyor 🥰

Hamileliğin son dönemlerinde bulantı geri geliyo diyolar ya doğru galiba ya ☹️

Benim hamileliğin başında bulantım oluyodu ama kusma olmamıştı hiç. Son zamanlarda da aynı bulantı olmaya başladı. ☹️ şu an bile bulanıyor mesela..
Benim de sabahları aynı bulantı oluyor kahvaltı yapana kadar, neden acaba saçlanıyor mu bebişler 😍

@atatalya teyit etsin ama 🌸

Buyur gülümmmm
Evet kizlar buydu paylastigi bende Philips inkini alicam diye ekran goruntusu almisim hatta
Allah dogumda hayirli ebeler ve doktor nasip etsin🤲

Benim de sabahları aynı bulantı oluyor kahvaltı yapana kadar, neden acaba saçlanıyor mu bebişler 😍
Eğer öyleyse benim oğlan sırma saçlı olması lazım😂😂 sabahları bulantı geçmek bilmiyor gün içinde de sürekli mide eşkimesi yanması gibi bişey yaşıyorum hatta şu an bile var öyle diyim 😑

Genelde mide ekşimesi olduğunda saçlanıyor derlet ama bilmiyorum ki kuşum 🥰
Artık çok büyüdükleri için baskı yapıyor olabilirler. O yüzden olabilir sanki

Allah

Allah Şifa versin, umarım hicbiseycigi kalmaz.
İzmir de Şehir hastanesi açılamadı bi turlu, Eylül 26 sı gibi açılacak sanırım.
Akşam az bişey yağmur atistirdi, ilk yağmaya başladığı an balkondan elimi uzatıp dua ettim hepimiz için.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın, hepimiz için kolay bir doğum olsun, sağlıklı bir sejilde bebisleri kucağımıza alalım diye.
Yağmur ilk yagmaya başladığı zaman edilen dualar kabul olunurmus.
Ben de normal doğum düşündüğüm için özele karar verdim.Hayirlisi bakalım, Allah yardımcımız olsun hepimizin.
Amin inşallah 🙏🏻
Ağustos bı bitemedi ,uzun sürdü derken Eylülü çabuk tuketecek gibiyiz 😊
Evet çok heyecanlı değil mi🥰🫣

🙏🏻

Kızlar moralim çok bozuk 2cm açılmam ve düzenli sancım çıktı hap verdiler iğne vurdular serum taktılar şimdi çıkardılar ama 4 gün sonra tekrar görmek istiyor doktorum çaydanlık bile kaldırma sürekli yat dedi 37 yi görelim en azından dedi
Cnm benim 2. Hamileligimde gittigim bi doktorum 2 cmle haftalarca dolasan hastalarim oldu demisti.
Sen doktorun dedigi gibi yatmaya bak
3 haftami kaldi 37ye?

Back
X