- 29 Aralık 2020
- 4.633
- 5.238
- 108
Bende iki doğuma eşit uzaklıkta idim .doktor sezeryan olmalısın diyince ikiletmedim ama normal olsaydı da olurdum .bende duydum tüp bebek olduğu halde normal doğum yapanı ama her iki doktorda sezeryan dediKuzum daha doktorumla doğumu konuşmadık ama araştırmalarım sonucu tüp bebe direkt doğum şeklini etkileyen bir şey değil. Tüp bebek bebeleri iri olur diye bir kaide de yok benim bebe Şuan hafta aralığında ilerliyor ne önde ne geride.
Tabi bu illa normal doğuracağım demek değil ama şartlar uygun olursa denemek istiyorum. Ama eğer ki doktorum senin doktorun gibi riske atamayız ya da iri bebek normal zorlar ya da Allah korusun suyu azaldı pozisyonu uygun değil derse ikiletmeden sezaryen olurum.
İki doğum şekline de eşit uzaklıktayım şuan
Her doktorun görüşü farklı demekki anlamadım ki .benim takipli doktorumda tüp bebek doktorum da sezeryan olmalı dedi. Hatta tüp bebrk doktorum bu hafta bı hastasinin doğumunu konuştu bebek 4100 kg doğmuşcanım benimde tüp bebek ama dr larım bana illa sezaryen ol demedi
Bende tüp bebek doktorumu 12. Haftada bırakmıştım .dün ziyaretine gittim hemde bunlsri sordum tekrar . Hamilelik takibi olarak evt doğal gebelikle aynı takip ediliyor fark yok .doktorlar seseryan diyince uzatmadim . Tüp bebek bebeklerinin kilo olarak çoğunlukla ileri gittiğini bilmiyordum ama benim bebiş zaten hamilelik başından beri 1 hafta önden gidiyor . Tüp bebek doktorum bu hafta hastasının birinin 4100 kg bebisi olmuşYaa çok şaşırdımBenimde tüp bebek üstelik 3. Denemede bu aşamaya kadar geldim çok şükür. Tüp bebek doktorumla 3. Ayda vedalaşıp yollarımızı ayırdık hiç doğumu sormak o zamanlar mucize gibi geldiğinden aklıma gelmedi. Şuan ki takibinde olduğum doktorumda gittiğimde direkt “3 aydan sonra tüp bebekler de normal bebekle aynı şekilde ilerliyor normal gebelikten farkı yok” dedi. O yüzden de muhtemelen normale zorlayacak. Bende tedirginim açıkçası, her şeyin normal gidip kolaylıkla normal doğum olmasını elbette isterim ama korkum çok ya. Hem olası komplikasyonlardan hem psikolojik. Sezeryan daha planlı geliyor.
Tam anlattığın gibi bendeki de dün biraz fazla sürdü yarım saat kadar.ben bu bahsedilen ağrıların aynısını yaşıyorum belden başlayıp kasığa vuran adet sancısı, 10 dk sürüyor ama düzenli değil tabi, benim fragman bayağı bayağı işliyor ahh bir de yawrum dönseydi hala kafası yukarda hissediyorum , bir de benim kasılmalar level atladı galiba hani şu karın sertleşmesi tek bi yerde toplanması olayı var ya o gitti regl sancıları geldi, valla korkudan dışarı adım atamıyorum hep bi rahatsızım ya
Bugün yataktan çıkmayı düşünmüyorumBugün takipte ol kendini canım yorulduğun için de olabilir
aynen öyle sağlıkla doğsunlar başka bişey istemiyorumTam anlattığın gibi bendeki de dün biraz fazla sürdü yarım saat kadar.
Benimki dönmüştü en son gittiğimde ama şimdi yine kafasını yukarda hissediyorum sanki dün kafa kemikleriyle kaburgamı kırıyor gibiydi kocaman bir sertlik vardı orada. O kafa poposu olduğu düşünmüyorum.
Bende karın sertleşmesi 7/24 var son 3 haftadır
İinsallah döner seninki de, sağlıklı dünyaya gelsinler de ben artık doğum şeklini hiç düşünmüyorum.
Hamilelik haberini duyduğumdan beri o kadar çok şey atlattık ki su an sadece sağlıkla hayata gözlerini açsın istiyorum.
Ah ben kaçırdım galiba. Süper maşşallahhhKiz biz taburcu olduk carsamba gunu
Bugün yataktan çıkmayı düşünmüyorum
Bakayım benimki ne diyecek çarşamba kontrolde açayım konuyuBende iki doğuma eşit uzaklıkta idim .doktor sezeryan olmalısın diyince ikiletmedim ama normal olsaydı da olurdum .bende duydum tüp bebek olduğu halde normal doğum yapanı ama her iki doktorda sezeryan dedi
Ah canım bende senin gibiBana yuzunu gostermediler nefes alamadigi icin aninda yogun bakima gittieve eli bos donmek karnimdaki bagirsak hareketlerini cocuk gibi geliyordu sonra karnimin bos oldugunu hatirlayip durmadan agladim
Günaydın, nabzınızı elinizle el bileğinizden 1 Dk süreyle ölçebilirsiniz. Normalde 100’ün üstü fazla ama gebelikte 110’un üstü fazla (taşikardi) anlamına geliyor. Nefes darlığı, sık sık nefes alma da sanırım son haftalarda hepimizde oluyordur. Bebişler artık büyüdü. Diyaframımıza bası yapıyor. Yüksek yastıkla yatmak lazım. Şeker düşmesi riskini azaltmak için de ara ara kuruyemiş yiyinKızlar size bir şey soracağım. Son 2 gündür sabah uyanıncadan itibaren sanki şekerim düşmüş gibi elim ayağımda derman kalmıyor. Özellikle dün öğleden sonra avm ye gitmiştim arabayla gidip gelmeme rağmen kendimi eve zor attım aşırı halsizlik ve nefes darlığım oldu. Evde tansiyon cihazım da yok tansiyonum mu düştü çıktı mı anlamadım zira hiç tansiyon sorunu yaşayan biri değilim anlayamadım. Benim gibi olan var mı? Şu an bile sabah kahvaltımı yaptım direkt yatağıma tekrar uzandım hiçbir şeye dermanım yok. Kalbim sanki normalden hızlı atıyor nefes alışverişim de hızlandı gibi hissediyorum. Tansiyon mudur acaba?
Teşekkür ederim bu konularda çok bilgisizim nabzımı bile ölçememGünaydın, nabzınızı elinizle el bileğinizden 1 Dk süreyle ölçebilirsiniz. Normalde 100’ün üstü fazla ama gebelikte 110’un üstü fazla (taşikardi) anlamına geliyor. Nefes darlığı, sık sık nefes alma da sanırım son haftalarda hepimizde oluyordur. Bebişler artık büyüdü. Diyaframımıza bası yapıyor. Yüksek yastıkla yatmak lazım. Şeker düşmesi riskini azaltmak için de ara ara kuruyemiş yiyin
Günaydın bugün pazar bugün olmasınGünaydın kızlar bu bel ağrısı beni mahvetti kesintisiz 5 gündür çekiyorum bugünde adet olcakmış gibi belimin alt kısmı ağrıyor doğurmazsam iyidir baya şiddetli
Oo hayırlı olsun süreç başlıyor o zaman. Şimdi nasılsın geceden beri mesaj atmamışsın merak ettimKizlar sanırım benden Nişan geldi böyle sumuksu yapiskan jöle den bi tik koyu kıvamlı sanci vs yokay hadi inşallah geliyo sanırım bizimki yakinda
Amin insallah ama biz taburcu olduk cok sukur evdeyiz dur gosterimAh canım bende senin gibibana yüzünü gösterip hemen gittiler , ama elim istemsiz karnıma gidiyordu ama birden onun orda olmadığını hatırlıyordum , sonra kendi kendime çok şükür sağlığı yerinde diyip kendimi avutuyordum , Allah herkese zamanında doğum nasip etsin böylesi çok zor
Bişi diyimmi senin acilman var eminim buna aynisini ilk oglumda yasadim 2 cm aciklik fazla uzun suruyor ama bir anda agrilar siklasiyor. Agrilarinin arttigini hissedersen ve o agri oldugunda ıkinasın geliyosa bilki doguruyonGünaydın kızlar bu bel ağrısı beni mahvetti kesintisiz 5 gündür çekiyorum bugünde adet olcakmış gibi belimin alt kısmı ağrıyor doğurmazsam iyidir baya şiddetli
Amin insallah ama biz taburcu olduk cok sukur evdeyiz dur gosterim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?