- 13 Ekim 2022
- 443
- 346
- 33
- 35
Spinal yapıldı ama genel anestezi gibi mi oldu sakinleştirici verince doğum anına şahit olamadınız mı yaniAynı korkular bende de vardı. Yani neyi seçsem hepsinden korkuyordum. Şöyle söyleyeyim, benim doğumum spinaldi ve doğum anında panik yaptığım an bana sakinleştirici vererek uyuttularuyuşturma sonrası kendimi iyi hissetmediğimi söyledim doktoruma o an. Nabız yükseldi tansiyon düştü ve sakinleştirici yapıldı. Sorunsuz geçti bundan kaçışımız yok o bebek bir şekilde çıkacak lütfen kendinizi doktorlara bırakın öncesinden sakinleştirici isteyebilirsiniz
Nazenin sağlıkla bebeğine kavuşursun umarımSelam kızlar 37+4 ten yazıyorumbugün 18 Eylüle (39+0) sezaryen günü aldık, ikinci bebeğim Allah’ın izniyle. İlk kızımı da sezaryenle doğum yapmıştım, endişesi olanları okudukça yazayım dedim. Hiç korkulacak bir durum yok ortada max bi hafta sürüyor toparlanmamız, ağrı acı elbette olacak ama bebişinizi gördükçe hepsini unutacaksınız herkese hayırlı güzel doğumlar olsun, bebişlerimizi sağlıkla büyütelim
Canım kırık değildir kaburgan kırık olursa nefes alamazsın , ama çatlsmış ola bilir de nasıl kırdılar ya ameliyattaKızlar röntgen çekmek emzirme döneminde sakıncalı mı
Ameliyat esnasında kaburgamı kırdılar bence 8 gündür ağrı çekiyorum doktora söyledim yok kırık değil diyo zaten sesini de duydum işlem esnasında napıcam bilmiyorum çocuğu bile zor kaldırıyorum uzanmak yatmak kalkmak ölüm
Ahaha canım ya , neyse üzme kendiniSabah doğuracam ve bu saatte misafir geliyor yolda. Hemde gece 12ye doğru gelecek eşim alcak mecbur otogardan.. az önce haber verdi. Sözde yanımızda olmaya geliyor.biz de erken yatalım zaten uyuyamayacaz filan diyorduk. Hatta ben tembihledim tv karşısında uyuyakalırsam uyandırmayın sakın filan diye. eşin kötü yanı benim tarafımdan, söylenemiyorum da
Canım benim ya , vallahi bak korkacak bişey yok , herkesin doğum hikayesi farklı , sen kendi kendini sakinleştir , millet güzellik için bıçak altına yatıyorNazenin sağlıkla bebeğine kavuşursun umarımSezeryan sürecini rica etsem biraz anlatabilir misin şeffaf bir şekilde?
Tam bebeği çıkarırken bastırırken kıt diye ses duydum 8 gündür ağrı çekiyorum yarın röntgen çekilcemCanım kırık değildir kaburgan kırık olursa nefes alamazsın , ama çatlsmış ola bilir de nasıl kırdılar ya ameliyatta
Hadi sağlıkla kavuşun minik kızınızla hayırlı Güzel haberlerinizi bekliyoruz inşallah haber edin ben bile heyecanlanıyorken sizi düşünemiyorum
Ayy çoook heyecanlı, bugün 2 büyük kavuşma daha var
KibrisssCanım benim ya , vallahi bak korkacak bişey yok , herkesin doğum hikayesi farklı , sen kendi kendini sakinleştir , millet güzellik için bıçak altına yatıyorsen bebeğin için gidiyorsun o yüzden bence hiç düşünme bile , yani sen hiç birşey his etmiceksin zaten , bi ağlama sesi duyacaksın sonra zaten göz yaşların pıt pıt sonra bebeği gösterecekler , sonra bitti odaya geçeceksin , bebişin gelecek dünyanın en güzel en özel duygusu
Ben 3 kere farklı ameliyatlar için genel anestezi aldım canım, doğumda genel anestezi nasıl olur bilmiyorum ama kendi ameliyatlarımda kötü birşey yoktu hemen toparlamıştım.KibrisssUmarım beklediğim gibi korkunç değildir ya çok çok kolay geçer o an panik yapıp ameliyat masasından kalkacağımı falan düşünüyorum ya çok korkunç nefesim sıkışıyor düşündükçe de kötü oluyorum elimde değil.Sanırım bir destek almam gerekecek
Ddlklc,ya ben doğum sonrası çekeceğim acı ağrı hiçbir şey düşünmüyorum inanın sadece doğum anında genel istemiyorum asla ondan daha feci korkuyorum öyle böyle değil komple uyumak çok korkunç geliyor.Epidural ya da spinal istiyorum ama o an ilaç verildikten sonra tansiyonuma falan bir şey olur ya da panik atak geçirip kalkmak isterim ameliyathane masasından diye düşünüp uyuyamaz oldum.Sorun sadece o an buz gibi bir ameliyathane ortamı ve belden aşağım uyuşmuş halde düşününce bile nefesim kesiliyorBen 3 kere farklı ameliyatlar için genel anestezi aldım canım, doğumda genel anestezi nasıl olur bilmiyorum ama kendi ameliyatlarımda kötü birşey yoktu hemen toparlamıştım.
Ben şöyle düşünüyorum (benimde ilk doğum tecrübem olacak) , ne kadar acı çekilirse çekilsin evladına kavuşacaksın, illaki acısız ağrısız bir operasyon yoktur. Elin kesilse elin bile acır ama sonu mükafatlı olan tek operasyon bence doğum. O yüzden korkma ve kavuşmaya odaklan. Burada doğum yapan herkes bebeğin yüzünü görünce sesini duyunca kokusunu alınca herşeyin geçtiğini unutulduğunu söyledi. Bende tüm kalbimle onlara inanıyorum sende inan ve korkma herşey çok güzel olacak
Zaten bildiğim kadarıyla artık doğumlarda epidural yada spinal anestezi uygulanıyor canım (genel anestezi çok tercih edilmiyor). Bunlardan birini tercih etmen daha iyi bebeğini ilk görmen tentene temas açısından vs. Ameliyat sırasında zaten tansiyonun düşerse müdahale ederler, bu kadar korkuyorsan ve bir sorun olacağını düşünüyorsan doktorunla sakinleştirici alma durumunu konuşabilirsin. Sakinleştirici seni tamamen uyutmaz sadece sakinleşmeni gevşemeni sağlar ama bebeği etkiler mi sakinleştirici bilmiyorum, doktora danışmanda fayda varDdlklc,ya ben doğum sonrası çekeceğim acı ağrı hiçbir şey düşünmüyorum inanın sadece doğum anında genel istemiyorum asla ondan daha feci korkuyorum öyle böyle değil komple uyumak çok korkunç geliyor.Epidural ya da spinal istiyorum ama o an ilaç verildikten sonra tansiyonuma falan bir şey olur ya da panik atak geçirip kalkmak isterim ameliyathane masasından diye düşünüp uyuyamaz oldum.Sorun sadece o an buz gibi bir ameliyathane ortamı ve belden aşağım uyuşmuş halde düşününce bile nefesim kesiliyorAcaba kötü olursam sakinleştirici yaparlarsa belimden aşağısı uyuştuktan sonra uyumama mı sebep olur bebeğimin doğduğunu da göremem mi böyle olursa?Yoksa paniğim mi geçer sadece rahatlar mıyım?
Dualarım sizinle KızlarYatışım yapıldı kızlar bekliyoruz dualarınızı da bekliyorum. Ben de herkese dua edeceğim
Sağlıkla kavuşun miniğinize
Merhaba. Bu kaçıncı haftalar için geçerli acaba? 23+4 teyiz biz. Bazı günler çok hareketli bazı günler normal hareketli oluyor ama 2 gündür çoook az hareket etti. Yani iki günde toplasam 10-15 kez hissetmişimdir. Endişe ediyorum ama. Salı günü randevum var doktorda. Şimdi yine denemek için su içiyorum. Tatlı bseyler yiyorumGün içinde hareketlerini azda olsa hissediyorsan sorun yokmuş dr öyle demişti benim bebişin hareketleri azalıp ağırlaşınca sormuştum
Diyorlar ya 10 hareket sayın diye, güçsüz ve kısa hareketleride sayılıyormuş
Takip et sen devamlı hareketlerini
Arkadaşlar da söylemiş, mutlaka bir destek almanız gerekiyor. Bu ağır duygular kendi başımıza üstesinden gelemeyebileceğimiz şeyler. Oksijen maskesini önce kendimize sonra çocuklarımıza takmalıyız, unutmayın. Hem hormonlar, hem baştan başlamak hem tüm bu sorumluluk haklı olarak ağır gelmiş olabilir. Bu durumu yaşayan tek siz değilsinizdir, bu düşünceler de ayıp değil. Destek almak da ayıp değil öyle düşünün. Geciktirmeyin lütfen.Kızlar doğum yapalı 3 hafta olacak nerdeyse. ben Çok ciddi bir lohusalık sendromu yaşıyorum. İkinci çocuğum bu. Sürekli anksiyete panik atak ve kaygı yaşıyorum. Yemeden içmeden kesildim ne yesem kusuyorum. İkinci çocuğa hrp hazır olduğumu sanıyordum ama değilmişim. Sil baştan aynı zorlukları yaşamak sanki içinden asla çıkamayacağım zorluğu asla azalmayacak bir durummuş gibi hissediyorum. Kendimi öldüresim geliyor bazen. Ailem eşim gözümün için bakıyorlar bir dediğimi iki etmiyorlar ama gelin görünki ne yaparsam yapayım çıkamıyorum bu buhrandan. Kendime çok kızıyorum ne yapıcam nasıl atlatıcam bilmiyorum
Teknik olarak benziyorlar, etki süreleri ve tekrarlanma sıklıkları farklı bildiğim kadarıyla. Yanlış bilmiyorsam epidural daha geç etki ediyor ve tekrarlanmıyor, spinal hemen etki ediyor ve ağrı oldukça tekrar verilebiliyor. Vajinal doğumda epidural, sezeryanda ise spinal veya epidural ve spinal birlikte yani kombine anestezi uygulanıyor. Yanlış anlatmış olabilirim belki, youtube'da videolar var farklarını anlatan, bir de pradan dinleyin isterseniz.Phobe,zaman ayırıp destek verdiğin için çok teşekkür ederim yaBen genel anesteziden daha çok korkuyorum zaten.Epidural anestezi ve spinal anestezinin farkı ne acaba ikisi de aynı şey mi?Bir de ameliyat korkum için sakinleştirici yapsalar daha mı hafif atlatırım acaba süreci?
Bu son haftalar için söylenen bir şey, yeri daraldığı için. Ama sizinki çok küçük bence o dönemde bazen çok hissedip bazen az hissetmek normal. Yine de aklınıza takılan bir şey varsa, kontrole gidin.Merhaba. Bu kaçıncı haftalar için geçerli acaba? 23+4 teyiz biz. Bazı günler çok hareketli bazı günler normal hareketli oluyor ama 2 gündür çoook az hareket etti. Yani iki günde toplasam 10-15 kez hissetmişimdir. Endişe ediyorum ama. Salı günü randevum var doktorda. Şimdi yine denemek için su içiyorum. Tatlı bseyler yiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?