2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Gülüm sen bunu kumarbaza sor büyük kızına yaptırmamış rotayı perişan oldu kaç gün bence yaptır ben yaptırdım
3.ay bitmeden (90 gunu) ilk doz vurulacak sekilde ayarlanıyor.

Benim buyuk kizim ekim ayinda 5 gece hastanede yatti ama oncesi ve sonrasında toplam 15-16 gun kadar hastalik yuzunden perisan oldu.

Doktorumuzun dedigi aşısı olsaydi hastanede yatmaz, sureci evde tamamlardi. Yani her turlu hastalaniyor ama agir gecirmiyormus.

Buyuk kizimi hastalandiginin ilk gunu acile goturdum yatirmadilar, o gun 12 kez kustu
2.gunu acile goturdum, 10 kez kustu, 5 kez asiri civik kaka yapti, serum verip yolladilar.
3.gunu acile goturdum, kusmadi, 5 kez asiri civik kaka yapti, agzina su dahil 1 lokma yemek koymamışti ve yaklasik 20 saat kesintisiz uyudu (asiri dehidrasyon ve sodyum kaybi sebebiyle uyanamamis), serum verdiler, uyanmadigi icin yatis verdiler.

5 gece yatti. 5 gecenin ilk 3 gunu 6 saat arayla tam kan, kan gazlari vs bir suru kan alindi.

6.gun tam 1 öğünü bitirince, yarim bardak su ve yarim bardak tuzlu ayran ictigi icin eve gönderdiler. Ozetle yemege gectigi gun taburcu edildi.

Sonra 10 gun kadar nesesiz, sakin, sadece yemek yemek icin uyanan, ara sira ofke nobeti geciren bir cocuga donustu.

Daha once hastane ve doktor fobisi olmayan bebegim, simdi siringa gorse kendini paraliyor. Cunku aclik ve susuzluktan el bilekleri ve dirsek onlerinden kan alinamadi, ayak bileklerini denediler o da olmadi, ozetle cok aci cekti.

Ha bu arada rotavirus, ilk hastanin temas ettigi herkesi hasta ediyor sonra iyilesiyorsun, 10 gun geciyor bir kez daha tum temaslilar hastalaniyor ve biz yetiskinleri de yorgan dosek yatirdi isin kotusu. Dolayisiyla minigim de viruslendi ama onu sutum korumuş, doktor oyle soyledi, cok ishal oldu ama hic istahsizlasmadi.

Simdi benim minik kiz asili degil, doktor geregi olmadigini yeteri kadar virus yuklendigini soyledi.

Rota hakkindaki bilgilendirmelerim bu kadar, dilerim asla ama asla 6 yas oncesinde tanismassiniz.

Allahım okurken bile dayanamadım çok zor bir dönem geçirdiniz gerçekten bir daha yaşamayın inşallah böyle bir şey

Çok geçmiş olsun umarım birdaha karşılaşmazsınız bu hastalıkla

Canım benım bilerek sana yönlendirdim acı bir tecrüben olduğu için sırf bızım grubumuza değil dilerim rota ile ilgili soru işareti olan herkes bu kıymetli yazını okur. Tekrar geçmiş olsun diyelim sana da Allahım beterinden korusun

Nerden temin ediliyor eczane mi yani eczaneden alıp sağlık ocağında mı vurmak lazım
Eczanelerden alabilirsiniz sağlık ocağı yapıyor. Özel doktora götürüyorsanız bazen anlaşmalı olduğu yerler oluyor onların sorabilirsiniz çocuk doktorunun hemşiresi de yapıyor. Yoksa sağlık ocağı zaten ağızdan damlatılıyor.

Cnm ben hiç öyle bir temizlik yapmadım bir sorun olunca mı yapılıyor yoksa normal de yapılması mı gerekiyor

Iyi yaptin, kafalarda soru isareti olmasin diye uzun uzun yazdim ben de. Allah kimseyi evladiyla sinamasin, hepimizin evlatlarini korusun, sakinsin, saklasin.

1 ay içinde iyileşmesi bekleniyor 4 günüm kaldı ordan krem gelene kadar iyileşmeyi umuyorum umarım gerek kalmaz ama yine de not ettim iyi zaten bolca tatlı yiyodum bahanem oldu
Ben yanlışlıkla pazartesi başlıyorum nasıl yanlışlıkla derseniz, kuaföre gideyim dedim yanında kadınlara özel pilates salonu varmış eve 5 dk, eşim de ben bakarım dedi, ona kayıt yaptırınxa hamilelikte çalıştığım diyetisyeni de aradım. Zaten demiştim toparlayınca gelirim diye. Kumarbaz da yazmış, bence yararlı oluyor en azından hamilelikte almam gereken protein kalsiyum vs hesaplanıyordu, daha kaliteli besleniyor ve aç sa kalmıyordum benzeri bir şey bekliyorum bu süreçte de. Ayda 1 kg versem yeter en azından veriyor olurum hatta almasam bile yine eh işte yeter. Hamileyken diyetisyene gidip surekli kilo alıyor olmak cok garip bir deneyimdi.
NewMamaa listeyi guncellerken benim bilgileri de gunceller misin 21.09.2023 41+0 Maya
Oh şükür 42. Haftada doğuran tek ben değilmişim
Goon'u aktif kullanmaya başladım ben de. Henüz taşma, sızma, pişik yok ama o kırmızı lastiklwr bende de var. Arası cok geniş olduğundan bacağının ust kısmına denk geliyor, henuz evcarın dediği gibi değil şükür ama kırmızı duruyor insan üzülüyor. Henğz lastik izi yapmayan bir bez bulamadım. Sıkmamaya da calısıyorum ama.
Hamileykenki listeme cok benziyor bu dönem için beklentim bu yönde.
Her konuda olduğu gibi osman hocanın bu konuda da videosu var. 2 farklı aşı var bunun için biri 2 biri 3 doz, zamanları buna göre değişiyor diye biliyorum. Gerekliliğini kumarbaz anlatmış ki ben de melike gibi onu etiketleyecektim
İnstagramda annebebekdoktoru hesabında burun temizleme postu altında hangi aydan sonra 5 ml olduğu yazıyordu, her şeyi hatırlıyorum ama ayı hatırlamıyorum
Kızlar size ihtiyacım var. Hamile yakınınız var mı? Yüksek lisans için 138 gebe kadına ihtiyacım var. Eğer yakınınız varsa, size özelden formu göndersem doldurabilir mii
Bana gönderebilirsin 3 tane var hepsi de baska trimesterda.

Yaa vaay be! Baban öyle dedikten sonra içeri girip bu arada o bilmediğiniz iz verem aşısı deseydin. Aay uyuz oldum. Hadi bilmiyon o konuşma tarzı nedir. Hadsiz.

Valla kuzu hemşire beni öyle uyardı. Hqtta bir şey oldu sanıp doktora gider anneler hiç korkma aşıdan olabiliyor o dedi. Bakmaya unuttum benim kıza ya biz daha yeni olduk iz filan yoktur ama 1 hafta oldu daha.3. Ay kontorlğnde doktorlara sorarız. Ama 5 e 6 ya kadar yolubvar

Bence ben gibi kuzum. Büyük insanlarda da ben çıkarken böyle kırmızı çıkıp siyaha dönüyor genelde

Yaa vaay be! Baban öyle dedikten sonra içeri girip bu arada o bilmediğiniz iz verem aşısı deseydin. Aay uyuz oldum. Hadi bilmiyon o konuşma tarzı nedir. Hadsiz.
Ya cok travmatik bir andi benim icin. Kahrolmustum acikcasi. Gittigimiz hastane Tr'nin en iyi 2.tip fakultesinin hastanesi ve ozel klinik, yani hem para verip hem asagilanmak cok asiri rahatsiz etmisti. Sonra ayni hastanede baska bir prof takibine girdik, kendisini cok seviyoruz mesela

Geri donmeme sebebimde su, ilk 4 ayini inanilmaz garip hastaliklarin suphesiyle gecirdikten sonra ben artik hipnotize vaziyette geziyordum. Iceri girip hakkimi savunacak gucum dahi yoktu. Beni hepiniz iyi anlarsiniz, ilk cocuk en zorudur anne icin.

Bizim oğlan da aynı şekilde hep kucakta duruyor diğer zamanda ya meme de ya mamada,uykuya geçerken bile ağlıyor hiç oyalanmıyor inş düzelir yoksa işimiz zor

Anladım canım insan o an ne yapacağını bilemez zatem ben de her şeye ağlıyorum hala 2. Çocuğu filan bilmem ama 1 zor

Kızlar ya burun neden tıkanır? Nemsiz değil oda. Annemlerdeyiz 3 gecedir ve bebeğin burnu gece tıkanıyor.. oda ısısı 23.5 oluyor en soğuk. Kalorifer yanıyor. Nem 65 filandı ben burnu tıkanıyor diye kalorifere suluk koydum 70 oldu nem.. hepsi ideal aralıkta neden tıkanıyor burun ne yapacağım anlamadım. Kitabi bilgilere göre her şey ideal aralıkta. Üşüyor mu sizce kafasına da şapka takıyom burda.

%40-%60 arası ideal nem oranı diyebiliyorum canım su koyunca artmış tabi, benimki 22 dereceye düşüyor gece bende annemdeyim uyku tulumu içine sadece body ile yatırıyorum gün içinde daha sık açmaya çalış burnunu bence sıcaklık iyi çünkü üşümez bana kalırsa

Günaydın kızlar,
Size bir sorum var.

Bebeğim mama+ anne sütü ile besleniyor gece uyumadan hem mama hem anne sütü veriyorum.
Sanırım bu hafta atak haftasındayız birkaç gündür uykuları çok düzensiz. Dün 18.00 dan sonra saat 01.30a kadar uyumadı. Şimdi de o saatten beri uyanmıyor. Birazdan uyandıracağım ama sizce bu kadar uykuda uyandırmam gerekir mi?

2 hafta 6 günlük su an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…