2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
2 yaptı evet olabilir
Belden sıkıyor gibiydi zaten ama iç lastiğin öyle yapacağını ön göremedim
Bizim 3 noda kızarıklık oldu garip.. Belki lastikleri elimle çekip düzelttiğimden olabilir. içte kalsa boğumuna gelmez diyorum.bir şekilde bunu çözmem lazım pişik yapmayan bir prima bir bu varmış.prima ateş

Kizlar bebislerinizde verem aşısı iz yaptı mı ya da kabuklanma falan ( asinin tuttugu ordan belli olur diye duydum ) bizimki hiç ne iz yaptı ne kabuklanma hiç bisey yok 1 ay oldu aşı olali
İlla kabuk bağlaması gerekmiyor. Dün aşının kontrolüne çağırdılar bizi gittik. Bizdede hiç iz VS bişi yok.. Kontrolü edilirken söyledi hemşire derinin altında mercimek kadar beze gibi bişi oluşması gerekiyormuş.

Kizlar bebislerinizde verem aşısı iz yaptı mı ya da kabuklanma falan ( asinin tuttugu ordan belli olur diye duydum ) bizimki hiç ne iz yaptı ne kabuklanma hiç bisey yok 1 ay oldu aşı olali
Benimde aynı şekilde hiçbir iz yok ne yapmak lazım peki

Bende elektrik süpürgesini çalıştırınca çok korktu ağladı nasıl üzüldüm

Sıkmadan bakmaya çalışın belki sıkıntı olur ben hiç ellemedim çünkü sağlık ocağındaki hemşire baktı bizimkine.
Baktım hiçbir beze şişlik yok bide şey sorcam iğneyi tam derinin altına yaptı dimi normal iğneler gibi derine değilde deri içine dikkatimi çekmişti

Diyet listeni bizimlede paylaşırmısın kuzum
cok oyle yasaklarla dolu degil aslinda, malum emziriyoruz.
Beyaz ekmek yok, cavdar ya da tam tahilli
Et ve sut mamulleri hergun alinacak
Mutlaka yulaf, yumurta, yogurt tuketilecek

Hergun mutlaka ara ogun meyvelerim var
Sebze iki ogunde var, cok asiri yagli tuzlu ya da kizartma olmayacak
Et ister kizart ister izgara ama izgara tercih ediyoruz.
Haftanin 1 gunu kacamak kek pogaca borek tatli var
En az 2 lt su iciyorum, cay serbest, kahve yasaklamadi ama icmezsen daha iyi dedi. Kola vb mesrubat, paketli gida yok.

Bu minvalde hergun kendim ogunler hazirliyorum. Simdiden 2 kg gitti bile, dogum sonrasi toplam 10 kg vermis oldum.

Benim menulerim hem emziren anne hem de 2 yas annesi oldugum icin biraz kolay aslinda pratikce yapabilecegim seyler.

Sevgili kizceler

Bizim minik kizin inanilmaz salyalari akiyor, bizim durumumuzda olan var mi? Dis cikarmak icin asiri erken, bunu yasayip doktorla konusan oldu mu?
Canım benmki de öyle. Korkmuştum ama kardesim diş kliniğinde asistan doktoruna sormuş diş değil damak geliştiği için salya akıtması normal demiş

Benim Sağlık Ocağı dedi ki dört Dört buçuk aylık olunca kolunda bir şişlik bir apse gibi bir şey olabilir o aşıdan demektir başka bir şeye sanmayın dedi O yüzden acaba 4 ay veya 4,5 Aycı var mı belli olur tutup tutmadığı

Canım benmki de öyle. Korkmuştum ama kardesim diş kliniğinde asistan doktoruna sormuş diş değil damak geliştiği için salya akıtması normal demiş
Ay cok sevindim buna.

Buyukte 4 aylikken kirmizi bir leke olustu, sonra yaklasik 8 ay o leke oyle kaldi. Ben o leke yuzunden doktor degistirmistim.

4.ay muayenemizde doktor lekeyi gordu, cocuklarinizi yikamiyorsunuz, pissiniz onlar da boyle püstül dokuyor dedi (proftu kendisi), pustulu de aciklamadi. Ben hicbir sey diyemedim doktora,
oyle uzuldum ki, doktorun yanindan ciktim agladim. Babam benleydi, sordu, doktorun dediklerini anlattim. "Ne zamandan beri verem asisini bilmeyen doktorlar diploma alir oldu" dedi.

Ayni gun baska doktora muayene olduk, o da izi gorur gormez (uzman doktordu bu) hah iyi verem asisi tutmus dedi.

Bir daha da o profa muayene olmadik.

Son düzenleme:
Sevgili kizceler

Bizim minik kizin inanilmaz salyalari akiyor, bizim durumumuzda olan var mi? Dis cikarmak icin asiri erken, bunu yasayip doktorla konusan oldu mu?
Benimki de yaklaşık 2 haftadır böyle hdoktora sormadım.
benim bebeğim sürekli böyle korkuyor üstünü örtünce bile. Ama gittikçe azalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…