Kıbrıs nacizhane tavsiyem sana borca sok eşini. Ben hep söylüyorum eşimin ailesi çok iyidir ama klasik doğu kafası büyük kardeş abi e bi de okumuş doktor yardım eder aileye oralarda hep öyle. Eşim de hiç önem vermez paraya acımaz eli çok açıktır. Okulu falan uzun sürdüğü için düğünümüzü bile eşim yaptı biz ödedik altına kadar her şeyi bu kendi isteği gururuydu ama onun dışında ihtiyaçları olmadığı halde birilerine oğlum bunu aldı bunu yaptı babasına yardım ediliyor desinler diye beklentileri var. Evlat parası tatlıdır hak da veriyorum ama kimse kusura bakmasın evi yuvası ayrı ayrıca ihtiyaçları da yok. Neyse ben hiç bu konuda eşimle tartışmadım konuşmam da para konuşmak beni rahatsız eder kendi çözümümü buldum. Sürekli borca sokuyorum eşimi yok yani öyle böyle gidiyor para. Tatil e gidiyoruz erken ödemeli alıyorum arsa alıyoruz gramla altın aldırıyorum onu ödüyor vs.Ama benim eltim de tabi benim durumda , onlar daha kötü hatta çünkü kaynım kendi ailesine bişey almaz ve biriktirmezde maaşının yarısını direk babasına verir , sorsan tabiki benim birinci ailem babamlar dereltimin zerre söz hakkı zaten yok , ama bu ikisinden alıp kendilerine ve öbür 4 kardeşe harcarlar bunlar üvey onlar öz evlat heralde
Of canım ya gerçekten kafaları bi başka çalışıyor , ben çok tartışıyorum çünkü benim eşim 4 kardeşini okuttu , babası gile ev aldı ( ev ama kardeşinin üstüne ) şuan 2 kardeşi çalışıyor ama gram para vermezler , biri kız , kızdan para alınmaz diyor , öbürü zaten maaşı az evlenecek para topluyor( sözde ) gitti altın aldı parasını eşimle abisi verdi , 2 kardeşi bitirdi ama yok çalışmıyorlar para ver iş yeri açalım diyorlar , bende biz para mi basıyoruz dedim , ama benim altınları sattı ve daha da almadı , alıcam diyor ama hep para yok nasıl alıcam diyor , çünkü kp ev aldılar parasını yarısını ödediler yarısı borç aldılar onların borçlarını ödüyor maalesef , ev bizim adımıza olsa yine yanmam , ev bizim adımıza bile değil , bu arada abiside 2 sene çalışmadı onların masrafında eşim veriyordu , yani eşimle evlendiğimizde bir kuruş ne birikmişti vardı ne parası düğünü beraber yaptık altını beraber aldık ( ben çalışıyordum param vardı ) düğünde toplanan altınlar ve paraları aldılar düğün gecesi büyük kavga ettik , offf canım çok var çok var anlat anlat bitmez , beraber sonra çalışıp ev araba aldık tabi kredi ödüyoruz , başka nasıl borca soka bilirim kiKıbrıs nacizhane tavsiyem sana borca sok eşini. Ben hep söylüyorum eşimin ailesi çok iyidir ama klasik doğu kafası büyük kardeş abi e bi de okumuş doktor yardım eder aileye oralarda hep öyle. Eşim de hiç önem vermez paraya acımaz eli çok açıktır. Okulu falan uzun sürdüğü için düğünümüzü bile eşim yaptı biz ödedik altına kadar her şeyi bu kendi isteği gururuydu ama onun dışında ihtiyaçları olmadığı halde birilerine oğlum bunu aldı bunu yaptı babasına yardım ediliyor desinler diye beklentileri var. Evlat parası tatlıdır hak da veriyorum ama kimse kusura bakmasın evi yuvası ayrı ayrıca ihtiyaçları da yok. Neyse ben hiç bu konuda eşimle tartışmadım konuşmam da para konuşmak beni rahatsız eder kendi çözümümü buldum. Sürekli borca sokuyorum eşimi yok yani öyle böyle gidiyor para. Tatil e gidiyoruz erken ödemeli alıyorum arsa alıyoruz gramla altın aldırıyorum onu ödüyor vs.
Bu yaz görümcem ve kaynımın düğünü var mesela kv düğün salonunu tuttuk şu kadar bu kadar diyor eşime duydum hoppp arabayı sahibinden e koydum. Dedim kredi desteği var 0 araba alcazsatcam arabayı gırtlağına kadar borca girsin e borcumuz var çok yardım etmek isteriz ama malum durum
Doktor şu oyuncağı öneriyor deValla öyle yapmam gerekte işte onlara ayırdığı parayı bana koklatmıyor
Aferin kız sana çözümü bulmuşsun. Sizin düğünde yardım etmezken diğer düğünde sizden yardım beklemeleri de komik. Neyse Kıbrısta senin gibi yapmalı bir şekildeKıbrıs nacizhane tavsiyem sana borca sok eşini. Ben hep söylüyorum eşimin ailesi çok iyidir ama klasik doğu kafası büyük kardeş abi e bi de okumuş doktor yardım eder aileye oralarda hep öyle. Eşim de hiç önem vermez paraya acımaz eli çok açıktır. Okulu falan uzun sürdüğü için düğünümüzü bile eşim yaptı biz ödedik altına kadar her şeyi bu kendi isteği gururuydu ama onun dışında ihtiyaçları olmadığı halde birilerine oğlum bunu aldı bunu yaptı babasına yardım ediliyor desinler diye beklentileri var. Evlat parası tatlıdır hak da veriyorum ama kimse kusura bakmasın evi yuvası ayrı ayrıca ihtiyaçları da yok. Neyse ben hiç bu konuda eşimle tartışmadım konuşmam da para konuşmak beni rahatsız eder kendi çözümümü buldum. Sürekli borca sokuyorum eşimi yok yani öyle böyle gidiyor para. Tatil e gidiyoruz erken ödemeli alıyorum arsa alıyoruz gramla altın aldırıyorum onu ödüyor vs.
Bu yaz görümcem ve kaynımın düğünü var mesela kv düğün salonunu tuttuk şu kadar bu kadar diyor eşime duydum hoppp arabayı sahibinden e koydum. Dedim kredi desteği var 0 araba alcazsatcam arabayı gırtlağına kadar borca girsin e borcumuz var çok yardım etmek isteriz ama malum durum
Bizim de evimiz arabamız arsamız var ama ben fazlasını istiyorum hep. Ben altın takmayı sevmem avam bulurum ama artık şu kolye güzel diyorum bu kelepçe güzel diyorum takıyorum bir iki göz boyamak için unutuyor zaten sonra eşim. Arabamız kötü değil suv modeli de yeni ama 0 ını aldırcam mesela. Arkadaşlarım var güne sokuyorum mesela toplu parayla dolar aldırıyorum falan olmayınca elinde veremiyor da.Of canım ya gerçekten kafaları bi başka çalışıyor , ben çok tartışıyorum çünkü benim eşim 4 kardeşini okuttu , babası gile ev aldı ( ev ama kardeşinin üstüne ) şuan 2 kardeşi çalışıyor ama gram para vermezler , biri kız , kızdan para alınmaz diyor , öbürü zaten maaşı az evlenecek para topluyor( sözde ) gitti altın aldı parasını eşimle abisi verdi , 2 kardeşi bitirdi ama yok çalışmıyorlar para ver iş yeri açalım diyorlar , bende biz para mi basıyoruz dedim , ama benim altınları sattı ve daha da almadı , alıcam diyor ama hep para yok nasıl alıcam diyor , çünkü kp ev aldılar parasını yarısını ödediler yarısı borç aldılar onların borçlarını ödüyor maalesef , ev bizim adımıza olsa yine yanmam , ev bizim adımıza bile değil , bu arada abiside 2 sene çalışmadı onların masrafında eşim veriyordu , yani eşimle evlendiğimizde bir kuruş ne birikmişti vardı ne parası düğünü beraber yaptık altını beraber aldık ( ben çalışıyordum param vardı ) düğünde toplanan altınlar ve paraları aldılar düğün gecesi büyük kavga ettik , offf canım çok var çok var anlat anlat bitmez , beraber sonra çalışıp ev araba aldık tabi kredi ödüyoruz , başka nasıl borca soka bilirim ki
Ahahahah az akıl ver şu kıza link filan atAaa bu şey değil mi ya ben
Kuzum bebek için altın al mesela her ay 1 küçük altın olur 2 küçük altın olur dolar olur ne olursa bir hedef koy her ay alalım filan de tatlı dille yanaş bebeğin geleceği olsun filan ne bileyim bul bir yol melike haklı.. bizde hep kıştan tatil alırız. Hatta 2 tane mümkünseOf canım ya gerçekten kafaları bi başka çalışıyor , ben çok tartışıyorum çünkü benim eşim 4 kardeşini okuttu , babası gile ev aldı ( ev ama kardeşinin üstüne ) şuan 2 kardeşi çalışıyor ama gram para vermezler , biri kız , kızdan para alınmaz diyor , öbürü zaten maaşı az evlenecek para topluyor( sözde ) gitti altın aldı parasını eşimle abisi verdi , 2 kardeşi bitirdi ama yok çalışmıyorlar para ver iş yeri açalım diyorlar , bende biz para mi basıyoruz dedim , ama benim altınları sattı ve daha da almadı , alıcam diyor ama hep para yok nasıl alıcam diyor , çünkü kp ev aldılar parasını yarısını ödediler yarısı borç aldılar onların borçlarını ödüyor maalesef , ev bizim adımıza olsa yine yanmam , ev bizim adımıza bile değil , bu arada abiside 2 sene çalışmadı onların masrafında eşim veriyordu , yani eşimle evlendiğimizde bir kuruş ne birikmişti vardı ne parası düğünü beraber yaptık altını beraber aldık ( ben çalışıyordum param vardı ) düğünde toplanan altınlar ve paraları aldılar düğün gecesi büyük kavga ettik , offf canım çok var çok var anlat anlat bitmez , beraber sonra çalışıp ev araba aldık tabi kredi ödüyoruz , başka nasıl borca soka bilirim ki
aynıyız ilk çocukta saat kaçta ne kadar uyur bilirdim.ikinci çocukta ne zaman mızıldanırsa o zaman uyutuyorumHalası vardı sadece canım oda hemen çıktı zaten odadan biz kimseyle görüşmüyoruz zaten
Büyüdükçe huylar giriyorlar
Hiç bakmadım saate ne zaman uykusu gelirse öyle yatıyorum müsaitlik durumuma bağlıablasıyla ilgilenmem gerekiyor o yüzden mik ne zaman çok huzursuz olursa onunla ilgileniyorum
zor valla Allah kolaylık versinBazen o kadar sinirleniyorum ki vallahi çıkıp gidesim geliyor bırakasım geliyor sürekli savaşmaktan yoruldum , oradaki evlerini de eşim aldı ama kız kardeşinin adına yaptılar eşim gidemediği için , şimdi kendi adına yap diyorum ama yok , benim kardeşim benim paramı mı yiyecek diyor , çıldırmak elde değil canım , bazen gerçekten çok sıkılıyorum , sanki boğuluyorumevlenince söz vermişti , evlendikten bi süre sonra sözünü tuttu ama yine aynı hatta daha beter oldu , eşim aile babası oldu resmen onu okut ona çeyiz al onu evlendir
Eşimde borsaya atıyor. Bana gelince para yok borsaya gelince varİşte almak istiyorum ama bana para yok diyor , yani almıyor , yada para vermiyor , annem de öyle diyor ama maalesef işe yaramıyor denedim , bana gelince para yok mu diyorum , üff abartma yine başlama şuan çekemem , tamam anladım , ben para vermiyorumbin tane laf
Helal sana beKıbrıs nacizhane tavsiyem sana borca sok eşini. Ben hep söylüyorum eşimin ailesi çok iyidir ama klasik doğu kafası büyük kardeş abi e bi de okumuş doktor yardım eder aileye oralarda hep öyle. Eşim de hiç önem vermez paraya acımaz eli çok açıktır. Okulu falan uzun sürdüğü için düğünümüzü bile eşim yaptı biz ödedik altına kadar her şeyi bu kendi isteği gururuydu ama onun dışında ihtiyaçları olmadığı halde birilerine oğlum bunu aldı bunu yaptı babasına yardım ediliyor desinler diye beklentileri var. Evlat parası tatlıdır hak da veriyorum ama kimse kusura bakmasın evi yuvası ayrı ayrıca ihtiyaçları da yok. Neyse ben hiç bu konuda eşimle tartışmadım konuşmam da para konuşmak beni rahatsız eder kendi çözümümü buldum. Sürekli borca sokuyorum eşimi yok yani öyle böyle gidiyor para. Tatil e gidiyoruz erken ödemeli alıyorum arsa alıyoruz gramla altın aldırıyorum onu ödüyor vs.
Kıbrıs eşin hepsine para yetirebiliyorsa aylık gelirinizi düşünemiyorumAma benim eltim de tabi benim durumda , onlar daha kötü hatta çünkü kaynım kendi ailesine bişey almaz ve biriktirmezde maaşının yarısını direk babasına verir , sorsan tabiki benim birinci ailem babamlar dereltimin zerre söz hakkı zaten yok , ama bu ikisinden alıp kendilerine ve öbür 4 kardeşe harcarlar bunlar üvey onlar öz evlat heralde
Kuzum bebek için altın al mesela her ay 1 küçük altın olur 2 küçük altın olur dolar olur ne olursa bir hedef koy her ay alalım filan de tatlı dille yanaş bebeğin geleceği olsun filan ne bileyim bul bir yol melike haklı.. bizde hep kıştan tatil alırız. Hatta 2 tane mümkünseşimdi yurtdışı seyahati aldık 2 tane martta gezeceğiz onlara para ayırıyoruz borçla kredi kartıyla ama olsun
Senin ki sana para veriyor canım , ben bunları söylüyorum tamam param yok gelecek ay diyor haftaya diyor yarın diyor , diyor da diyorBizim de evimiz arabamız arsamız var ama ben fazlasını istiyorum hep. Ben altın takmayı sevmem avam bulurum ama artık şu kolye güzel diyorum bu kelepçe güzel diyorum takıyorum bir iki göz boyamak için unutuyor zaten sonra eşim. Arabamız kötü değil suv modeli de yeni ama 0 ını aldırcam mesela. Arkadaşlarım var güne sokuyorum mesela toplu parayla dolar aldırıyorum falan olmayınca elinde veremiyor da.
Sizin baştan kötüymüş. Ben yemin ederim ne eve ne paraya önem veririm ama yazık günah değil mi ben eşimi göremiyorum okadar çok çalışıyor kendi beyaz eşya paramı ben ödemişim kardeşininkini neden ben ödeyim. Onlar olmasa bir şey sahibi olamazdık gerçi onlar yüzünden yaptım hep
Bana hep kredi kartı veriyor biriktiremiyorumaynıyız ilk çocukta saat kaçta ne kadar uyur bilirdim.ikinci çocukta ne zaman mızıldanırsa o zaman uyutuyorumama ablasıyla da çok ilgilenemiyorum vakit nasıl geçiyor anlamadan akşam oluyor
zor valla Allah kolaylık versin
Eşimde borsaya atıyor. Bana gelince para yok borsaya gelince varneyseki o da yatırım yarın bir gün bana döner diyorum gizliden kenara da para koymaya başladım biriktirip altın yapcam
Helal sana bevalla güzel taktikmiş böyle hemcinslerimle gurur duyuyorum örnek alıyorum
Ya bir ara güzel para kazandı , onlara hemen ev parası gönderdiKıbrıs eşin hepsine para yetirebiliyorsa aylık gelirinizi düşünemiyorum
Ay bu nedir bak çok şey duydum ama bu kadarı aşırı fazla aşırı
Ahh canım yaa çok çok geçmiş olsun, Rabbim acil şifalar versin sanada bebeğine deSlm kızlar
Kabus gibi bir hafta geçirdim babamızdan grip bulaştı sonrası kabusa döndü resmen
Bebeğimin iki gün boyunca 38 den aşağı düşmeyen ateşi
Nefesini kesen balgamı öksürük hırıltı kızımı eritti
Hastalığın 1. Günü doktor antibiyotik ateş düşürücü ve alerji damlası verdi eve yolladı
2. Gün kızım daha da kötüleşti akşam polikilinikten randevu aldım sabah 8:30 da doktor kontrol etti ve ciğerleri temiz fakat takip et ve dikkatli ol bir saat sonrası bile işler değişebilir bebeğin servise yatmalık olabilir evine git iyice takip et hırıltı öksürük te artış ve hızlı nefes alıp verme varsa derhal gel dedi
Eve döndüm bebeğim çok kötü memeyi kesinlikle ememiyor oturdum çaresizlikten ağlamaya başladım çünkü bebek iyi değil fakat iki ayrı doktor ise muayene edip beni eve yolluyor
Bebeğim ağladı ben ağladım
Sonra baktım göğüs kafesi hızlı hızlı inip kalkıyor bebeğim inliyo eşimi aradım hemen gel diye tekrar sabahki doktora gittik aradan sadece 4 saat geçmişti muayene etti ve dediki sabahki bebek ile şuan ki bebek arasında solunum açısında dünya fark var ve acil müdahale edilmezse iki saat sonra yoğun bakıma alınabillr
Kaynar sular başımdan aşağı döküldü resmen bebeğimi alıp servise nasıl koştuğumu o anda aklımda neler geçtiğini size anlatamam röntgen kan tahlili ve gün boyu verilen ilaçlı havadan sonra tedavinin evde devam edilmesine aksi takdirde bir farklılık gözlemlenirse yeniden hastaneye gitmemizi söylediler nebülizatör aldık ilaçları aldık antibiyotik falan bi dünya ilaçla yavrumu bir haftadır düzeltmeye çalışıyoruz şuan da durumu biraz daha iyi öksürük balgam hırıltı biraz devam ediyor dün kontrolde ciğerleri temiz çıktı fakat bu bebeklerin hastalığı çok hızlı ilerliyor dikkatli olup doktor kontrolünde olmakta fayda var üç ayrı doktorda takipte olmama rağmen az daha yoğun bakıma girecekti yavrum
İki gün önce de benim kulağıma şiddetli ağrı girdi sonrasında su gibi bir akıntı geldi şok oldum acile gittik iltihap olmuş dedi ilk kez başıma geliyor bu durum banada antibiyotik verdiler bende onu kullanıyorum bebeğime iki yönden antibiyotik yükleniyor malesef çok üzgünüm yaşadıklarım beni çok yıprattı dilerim hiç bir bebek hasta olmaz
Beni merak edip sorduğunuz için teşekkür ederim bende durumlar böyle Arkadaşlar
@hiskolikkdikloron kibrisss
NewMamaa
Nakitle fiziki altın alma zaten ben de nakit almıyorum hesap açıyorsun oradan altın hesabı üzerinden alıyorsun mesela 2 gram mı alacaksın kaç paraysa Onu alıyorsun en güzel para biriktirme yöntemi budur. Ben bekarken ilk işe girdiğimde Annem vermişti bu taktiği her ay altın kaç olursa olsun alıyordum sonra evlenince onların hepsi gitti bir daha da koyamadım ama sonra kendime Hedef koydum kızım doğduğunda her ay alacağım diye. bana değil ama bebek için o tabii. Biz de araba aldık Melike'nin dediği gibi arabayı değiştirdik maalesef henüz 3 aydır yapamadım altını ama eşim de biliyor bu durumu ocak ayı itibaren kredi kartları biraz rahatlayınca yapacağım hepsini direk. Ya da sigortaların çocuk fonları var öyle bir şey de yapabilirsiniz Her ay otomatik kesiyorlarSenin ki sana para veriyor canım , ben bunları söylüyorum tamam param yok gelecek ay diyor haftaya diyor yarın diyor , diyor da diyoraman haklısın biraz direnmem gerekiyor bu konuda , altın Kıbrıs’ta 22 ayar yok hep 14 olduğu için alamıyorum yoksa aynısı yapacaktım geçen bütün kuyumcuları aradım birinde vardı 22 , ama nakit para vermiyor ki bana hep kredi kartı onunlada altın vermiyorlar
Para biriktirme işini onu mecbur Bırak her ay çocuğa şu kadar altın veya Euro veya dolar alacağız diye.. Sen de sana verdiği kredi kartıyla çocuğa istediğin her şeyi al ya da kendine ödesin madem..Bana hep kredi kartı veriyor biriktiremiyorum
Yani kredi kartından altın ala bilirmiyim banka üzerinden ? Öyle olursa mutlaka ona söylemeden alırımNakitle fiziki altın alma zaten ben de nakit almıyorum hesap açıyorsun oradan altın hesabı üzerinden alıyorsun mesela 2 gram mı alacaksın kaç paraysa Onu alıyorsun en güzel para biriktirme yöntemi budur. Ben bekarken ilk işe girdiğimde Annem vermişti bu taktiği her ay altın kaç olursa olsun alıyordum sonra evlenince onların hepsi gitti bir daha da koyamadım ama sonra kendime Hedef koydum kızım doğduğunda her ay alacağım diye. bana değil ama bebek için o tabii. Biz de araba aldık Melike'nin dediği gibi arabayı değiştirdik maalesef henüz 3 aydır yapamadım altını ama eşim de biliyor bu durumu ocak ayı itibaren kredi kartları biraz rahatlayınca yapacağım hepsini direk. Ya da sigortaların çocuk fonları var öyle bir şey de yapabilirsiniz Her ay otomatik kesiyorlar
Yaa bu ne biçim aile afedersin sömürgenler yaaOf canım ya gerçekten kafaları bi başka çalışıyor , ben çok tartışıyorum çünkü benim eşim 4 kardeşini okuttu , babası gile ev aldı ( ev ama kardeşinin üstüne ) şuan 2 kardeşi çalışıyor ama gram para vermezler , biri kız , kızdan para alınmaz diyor , öbürü zaten maaşı az evlenecek para topluyor( sözde ) gitti altın aldı parasını eşimle abisi verdi , 2 kardeşi bitirdi ama yok çalışmıyorlar para ver iş yeri açalım diyorlar , bende biz para mi basıyoruz dedim , ama benim altınları sattı ve daha da almadı , alıcam diyor ama hep para yok nasıl alıcam diyor , çünkü kp ev aldılar parasını yarısını ödediler yarısı borç aldılar onların borçlarını ödüyor maalesef , ev bizim adımıza olsa yine yanmam , ev bizim adımıza bile değil , bu arada abiside 2 sene çalışmadı onların masrafında eşim veriyordu , yani eşimle evlendiğimizde bir kuruş ne birikmişti vardı ne parası düğünü beraber yaptık altını beraber aldık ( ben çalışıyordum param vardı ) düğünde toplanan altınlar ve paraları aldılar düğün gecesi büyük kavga ettik , offf canım çok var çok var anlat anlat bitmez , beraber sonra çalışıp ev araba aldık tabi kredi ödüyoruz , başka nasıl borca soka bilirim ki
Aa çok iyi taktik altın işi , biz direk eski kafa kuyumcuya gidip çeyrek yarım neyse onu alıyorduk , bizde hesaptan alalımNakitle fiziki altın alma zaten ben de nakit almıyorum hesap açıyorsun oradan altın hesabı üzerinden alıyorsun mesela 2 gram mı alacaksın kaç paraysa Onu alıyorsun en güzel para biriktirme yöntemi budur. Ben bekarken ilk işe girdiğimde Annem vermişti bu taktiği her ay altın kaç olursa olsun alıyordum sonra evlenince onların hepsi gitti bir daha da koyamadım ama sonra kendime Hedef koydum kızım doğduğunda her ay alacağım diye. bana değil ama bebek için o tabii. Biz de araba aldık Melike'nin dediği gibi arabayı değiştirdik maalesef henüz 3 aydır yapamadım altını ama eşim de biliyor bu durumu ocak ayı itibaren kredi kartları biraz rahatlayınca yapacağım hepsini direk. Ya da sigortaların çocuk fonları var öyle bir şey de yapabilirsiniz Her ay otomatik kesiyorlar
Bizimkide evde dolanırken başını sürekli çevirip etrafa bakıyor şaşkolozKızlar benim bebe Eskiden ana kucağıyla dışarı çıktığımız gibi uyurdu artık büyüdü galiba bir süre uyanık kalıp etrafı izliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?