2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar
Aman dikkat edelim bebelerimiz için
Teyzem misafirlige gelmek icin kirk takla atiyor ben reddettim reddettim, annem onlara gitti. Saka gibi degil mi? Dun anneme telefonda teyzeme yanasma diyorum, ordan bana bagiriyor "hastalikli miyiz?" Diye, evet dedim, seni surunduren bebelerimi oldurebilir. Dinlediler mi, hayir.
Buyuk kizim 18 gunluktu, kaynanam elinden sigil gibi bisey aldirmisti, yani 1-2 dikislik bir isi vardi. Tam 3 ay sonra bize gelmişti, nasil becerdiyse o 1-2 dikis enfeksiyon kapmis, bize söylemek yok.

18 gunluk cocuk varken fink fink sokaklarda gezip, evde elini yikamadan cocugumu kucagina aliyor, ağzını burnunu opuyormus. Ben bunu farkettim, ellerini yika diye uyardim ama cok tatli dille.

Simdi mesele sadece sokak mikrobu degil elinde enfeksiyonlu yara varmis. Ne sekil delirdigimi tahmin edersiniz, ama kv'ye yansitmadim. Ama ne hikmetse ben suclu oldum, bizden giderken yine enfeksiyonlu eliyle bebegi zorla cekmek suretiyle kucagimdan alip opup koklamisti. "Bizde cocuk buyuttuk, ama boyle davranmadik" demisti.

Surat ifadesini hic unutmam.

Hayir bu arada kendisine enfeksiyon icin pansuman yapmayi teklif ettim, cani yaniyor diye kabul etmedi, elleirni yika dedim, doktor su degdirme dedi diyor. Yahu tamam da sen gelmissin 400 yasina, senin 2 dikis icin canin yanmayacak diye 18 gunluk bebemi hasta olsun?

Yani bu dusuncesizligi atlatamiyorum inanin, hic yuzune vurmadim ama kendisi benim gozumde benden olan torunlarini sevmeyen babanne olarak kodlandi.

Tamam canım sağol içim. Rahatladı

Dediğin gibi zaman koydum olmadı yani dedim uyandı 1 buçuk saat oldu , bazen uyuyor ama çoğu zaman uyumuyor ve uykuya direnip ağlıyor , zaten uykusun gelince o kadar belli oluyor ki , bazen ağlıyor artık kucağımda yüzü dönük gezdiriyorum öyle bakıyorum uyuya kaldı ama ne kadar öyle yapa bilirim yoruluyorum gerçekten

Aynen canım yatakta hiç bişey. Bırakmıyorum , inşallah gece yarısı yüz üstü dönmez gerçi uykum çok hafiftir elini hareket ettirse uyanıyorum

Çok sağol canım. Ben hep yapmayalım dedim hastalık mevsimi diye ille istedi. Normalde bugün yapacaktık ama kaynanam hasta oldu üstüne kızıma bulaştırdı mevlüt iptal oldu
Ah yavrum ya iyiki yapmadınız ama kaynanan yapacağını yapmış

İşte o aşamaya gelmeden önce yakalayıp uyutmak lazım ağlama kısmına geldiyse geç kalmışız demektir. Sen 45 dakkada bir takip et bakalım belirtiler başlatacaktır

Evde hiç sıkmıyorum, dışarı çıktığımdaysa sadece kiyafetime sıkıyorum tenime teması olmuyor

Bi kere sıkma gafletinde bulundum çok pişman oldum bi daha da sıkmadım
Geçen kv'ye gittik ya çocuğu kucağıma aldım saçından öpçem nasıl parfüm kokmuş saçları. Kv sıkmış kendine bebeği de kucağına alınca hep yavruma sinmiş kokusu. Dedim ki kendi kendime hala sıkmamaya devam

Size ne ilaç verdi kuzum dr bize oksuruk için fitospan verdi infulenza icin enfluvir verdi bol bol da emziriyorum iyi geldi çok şükür size de çok geçmiş olsun bi daha da bu illet uğramasın ınsallah
Bize antibiyotik alerji ilacı ateş düşürücü ve ventolin +flexin hava verdi

İşte o aşamaya gelmeden önce yakalayıp uyutmak lazım ağlama kısmına geldiyse geç kalmışız demektir. Sen 45 dakkada bir takip et bakalım belirtiler başlatacaktır
Onları takip ediyorum esnediği zaman diyorum aha uykusu geldi ama o zaman yatırınca iki kati ağlıyor bu sefer hiç uyumuyor , yada belli oluyor hafiften artık yorgun gibi oluyor aha tam zamanı diyorum ama yok sütü bile uzanarak içmiyor artık oturarak içiyor sırtı yere geldi mi çığlık atıyor , ama annem diyor bende böyleymişim çok ağlarmışım hatta benim ağlamalarımı herkes şimdiye kadar söyler , ama niye bana çekmiş bu huyu

Eklentiler

• becea503-0ac9-4c16-ac0d-a2426b0ad295.webp
    33,2 KB · Görüntüleme: 72
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…