2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ben iki doktora da ikisi de önde yada geride demedi hiç. Burada okuyorum 3 gün önde çıktı yada tam tersi diye.
Önde çıkmasını duymak istiyordum galiba. Ama bu durumda iyi mi kötü mü bilmiyorum
Doktor mu diyet öneriyor bebek önde çıkınca

Ya önde ya da geride çıkması mühim değil de abartı olunca dikkat etmek gerekiyor. Benimki iki hafta önde olduğu için doktorum artık diyet yapmamı istedi. Fazla dedi. Size de söylemesi lazım aslında. En son kaç haftalıkken gittiniz ve kilosu kaçtı? Eğer kilosunu söylediyse siz de önde ya da geride olduğunu anlayabilirsiniz.

Ya da haftasıyla uyumludur o yüzden belirtmeye gerek duymamıştır

Yarında öyle yoğurtlama yapim güzel fikir. Ya inanır mısın tatlıcı önünden geçemiyorum canım salçalı makarna çekiyor yiyemiyorum yazın dondurma hayalim vardı çeşitli meyveler herşey hayal oldu napimm elden bişey gelmiyor

Canım doğurunca yersin hayallerini sabrediceğiz eltim de şeker vardı kız tatlısını yapıp doğuma gitti gelince direk saldırdı çok üzülmüştüm o zaman ama Allah sabrını veriyor dedi emzirirken her şeyi yiyor şimdi hemen gitti şeker falan kalmadı doğumdan sonra

Çok haklısın canım Ama yeterki bebişler iyi olsun inşallah doğumdan sonra biz de yiyeceğiz Bu arada dondurma için mado da light dondurma var keçi sütlü belki yoğurt ya da süt öğünü yerine doktorun izin verir bir sor istersen

benimde önden gidiyordu en son ama dr bana hiçbir şey yasaklamadı bende pek dikkat etmiyorum açıkçası

İnşallah benimde düzelir kuzum inşallah

Kızlar ultrason kağıdı ile ilgili bildiklerimi paylaşmak istedim. Çoğumuzda soru işaretleri var belki işinize yarar.

Boy kg önden gitme nedir filan bunları anlatmak için örnek atıyorum.

En üstte son adet tarihi yazıyor. Yanında 24 w 0 d diyor.
(22 hafta 0 günlükmüş son adete göre)

Ama en aşağıda
BPD (baş çapı) 24 hafta 2 gün (yani 2 gün önde)
AC (karın çapı) 24 hafta 2 gün (2 gün önde)
FL (femur uzun.) 24 hafta 5 gün (5 gün önde)
Efw gramı 705 grammış..
GA'da bunlara bakarak bebeğin ortalama kaç günlük olduğu 24 hafta 2 gün çıkıyor yani bunlara bakarak bebek 2 gün önden gidiyor diyor.

Bebeğin boyu için de FL ile 7yi çarpıyoruz. 31.2 cm çıkıyor. :)

Ama bu doktorun işaretlemesiyle alakalı mesela resimde femuru ölmüyor bir tık sağa yada sola işaretledr mm değişiyor. O nedenle doktordan doktora makineden makineye de değişiyor. Bu yüzden 1 hafta ve altı farkları doktorlar normal görüyor söylemiyor bile. Günüyle uyumlu diyor geçiyor.. ama biz anneler önden gidiyor demesi hoşumuza gidiyor

Eklentiler

• 20230609_080727.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 50

bambamcat kuzum bak senin kağıdında vqr mı bunlat

Çarşamba endokrinoloji ve kadın doğum muayenem var bi gideyim bakim ne diycekler

Neden öyle bişey yapıyorsun ki ? Dr mu söyledi ? Önden gitse ne olur

Ay canım yapma şimdiden böyle , tabikide kendimizede elbise alıcaz kendimiz de güzel olucaz , bunu hiç bir zaman unutma eğer sen kendine değer vermezsen kimse değer vermez , çocuğun bile , fedakarlığın da haddi var , güle güle kullan

Ay çok mantıklı, sen üzülme onlar dert etsin hah yetmediii nolacak şimdi hadi az alcılar, alın yıkayın kurutun ütüleyin getirin dersin

Günaydın kızlar,
Islak mendil sleepy bio natural hiç kullandınız mı? Ben sensitive i kendim kullanıp beğenmiştim. Bio naturalin yorumlarıda baya güzelmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…