Ben iki doktora da ikisi de önde yada geride demedi hiç. Burada okuyorum 3 gün önde çıktı yada tam tersi diye.Kızlar selam, kimlerin bebişlerini kilosu önden gidiyor? Ben bebek kilo almasın diye resmen kendimi aç bırakıyorum ve her gün halsizim ne yapacağımı bilmiyorum artık. Hala zayıfım ama bebek önden gittiği için diyet yapıyorum:/
Ya önde ya da geride çıkması mühim değil de abartı olunca dikkat etmek gerekiyor. Benimki iki hafta önde olduğu için doktorum artık diyet yapmamı istedi. Fazla dedi. Size de söylemesi lazım aslında. En son kaç haftalıkken gittiniz ve kilosu kaçtı? Eğer kilosunu söylediyse siz de önde ya da geride olduğunu anlayabilirsiniz.Ben iki doktora da ikisi de önde yada geride demedi hiç. Burada okuyorum 3 gün önde çıktı yada tam tersi diye.
Önde çıkmasını duymak istiyordum galiba. Ama bu durumda iyi mi kötü mü bilmiyorum
Doktor mu diyet öneriyor bebek önde çıkınca
Ya da haftasıyla uyumludur o yüzden belirtmeye gerek duymamıştırYa önde ya da geride çıkması mühim değil de abartı olunca dikkat etmek gerekiyor. Benimki iki hafta önde olduğu için doktorum artık diyet yapmamı istedi. Fazla dedi. Size de söylemesi lazım aslında. En son kaç haftalıkken gittiniz ve kilosu kaçtı? Eğer kilosunu söylediyse siz de önde ya da geride olduğunu anlayabilirsiniz.
Ecrin :)Bebeğimin cinsiyeti kız bu arada
Yarında öyle yoğurtlama yapim güzel fikir. Ya inanır mısın tatlıcı önünden geçemiyorum canım salçalı makarna çekiyor yiyemiyorum yazın dondurma hayalim vardı çeşitli meyveler herşey hayal oldu napimm elden bişey gelmiyorAlternatif olarak yemek istediğin sebzeleri sıvı yağ ile harmanlayıp fırına sür canım üzerine de bılca yoğurt hem nefsini körlersin hem de kızartma yememiş olursunben de bugün cafeye gittim pastalar, kuplar beni al diye bağırdı resmen koşarak uzaklaştım o bölgeden
Canım doğurunca yersin hayallerini sabrediceğiz eltim de şeker vardı kız tatlısını yapıp doğuma gitti gelince direk saldırdı çok üzülmüştüm o zaman ama Allah sabrını veriyor dedi emzirirken her şeyi yiyor şimdi hemen gitti şeker falan kalmadı doğumdan sonraYarında öyle yoğurtlama yapim güzel fikir. Ya inanır mısın tatlıcı önünden geçemiyorum canım salçalı makarna çekiyor yiyemiyorum yazın dondurma hayalim vardı çeşitli meyveler herşey hayal oldu napimm elden bişey gelmiyor
Çok haklısın canımYarında öyle yoğurtlama yapim güzel fikir. Ya inanır mısın tatlıcı önünden geçemiyorum canım salçalı makarna çekiyor yiyemiyorum yazın dondurma hayalim vardı çeşitli meyveler herşey hayal oldu napimm elden bişey gelmiyor
benimde önden gidiyordu en son ama dr bana hiçbir şey yasaklamadı bende pek dikkat etmiyorum açıkçasıKızlar selam, kimlerin bebişlerini kilosu önden gidiyor? Ben bebek kilo almasın diye resmen kendimi aç bırakıyorum ve her gün halsizim ne yapacağımı bilmiyorum artık. Hala zayıfım ama bebek önden gittiği için diyet yapıyorum:/
İnşallah benimde düzelir kuzum inşallahCanım doğurunca yersin hayallerini sabrediceğiz eltim de şeker vardı kız tatlısını yapıp doğuma gitti gelince direk saldırdı çok üzülmüştüm o zaman ama Allah sabrını veriyor dedi emzirirken her şeyi yiyor şimdi hemen gitti şeker falan kalmadı doğumdan sonra
Kızlar ultrason kağıdı ile ilgili bildiklerimi paylaşmak istedim. Çoğumuzda soru işaretleri var belki işinize yarar.
Boy kg önden gitme nedir filan bunları anlatmak için örnek atıyorum.
En üstte son adet tarihi yazıyor. Yanında 24 w 0 d diyor.
(22 hafta 0 günlükmüş son adete göre)
Ama en aşağıda
BPD (baş çapı) 24 hafta 2 gün (yani 2 gün önde)
AC (karın çapı) 24 hafta 2 gün (2 gün önde)
FL (femur uzun.) 24 hafta 5 gün (5 gün önde)
Efw gramı 705 grammış..
GA'da bunlara bakarak bebeğin ortalama kaç günlük olduğu 24 hafta 2 gün çıkıyor yani bunlara bakarak bebek 2 gün önden gidiyor diyor.
Bebeğin boyu için de FL ile 7yi çarpıyoruz. 31.2 cm çıkıyor. :)
Ama bu doktorun işaretlemesiyle alakalı mesela resimde femuru ölmüyor bir tık sağa yada sola işaretledr mm değişiyor. O nedenle doktordan doktora makineden makineye de değişiyor. Bu yüzden 1 hafta ve altı farkları doktorlar normal görüyor söylemiyor bile. Günüyle uyumlu diyor geçiyor.. ama biz anneler önden gidiyor demesi hoşumuza gidiyor
Çarşamba endokrinoloji ve kadın doğum muayenem var bi gideyim bakim ne diyceklerÇok haklısın canımAma yeterki bebişler iyi olsun inşallah doğumdan sonra biz de yiyeceğiz Bu arada dondurma için mado da light dondurma var keçi sütlü belki yoğurt ya da süt öğünü yerine doktorun izin verir bir sor istersen
Neden öyle bişey yapıyorsun ki ? Dr mu söyledi ? Önden gitse ne olurKızlar selam, kimlerin bebişlerini kilosu önden gidiyor? Ben bebek kilo almasın diye resmen kendimi aç bırakıyorum ve her gün halsizim ne yapacağımı bilmiyorum artık. Hala zayıfım ama bebek önden gittiği için diyet yapıyorum:/
Ay canım yapma şimdiden böyle , tabikide kendimizede elbise alıcaz kendimiz de güzel olucaz , bunu hiç bir zaman unutma eğer sen kendine değer vermezsen kimse değer vermez , çocuğun bile , fedakarlığın da haddi var , güle güle kullanBugün kendime iki tane elbise aldım. Eski kıyafetlerim benim için çok mazide kaldı tabi. Şimdi de böyle bir suçluluk duygusu. Ay daha çocuğun o kadar eksiği varken kendimi düşündüm diye. Bu analık fena
Ben 24+5 de gittim , boyu 31 kilosu 770 gr dıYa da haftasıyla uyumludur o yüzden belirtmeye gerek duymamıştır
Doktor söyledi. İki hafta önden gitmesi iri bebek durumuna neden olabiliyor. Bu yüzden bu durumu yaşamadan önlem almak gerekiyor.Neden öyle bişey yapıyorsun ki ? Dr mu söyledi ? Önden gitse ne olur
Ay çok mantıklı, sen üzülme onlar dert etsinBen az alıp çocuk hepsini kirletince çabuk yıkayın kurutun , bana çok aldın diyordun hadi hemen yetiştirin diyip onları strese mi soksam diye çakallık geçiyor içimdenonlar şimdi beni sokuyor yetmesin de ben de onları strese sokayım.. ne de olsa lohusayım hormonlardan bağırdım derim
Peki en son gittiğinde boy ve kg ne kardardı kaç haftalıktınDoktor söyledi. İki hafta önden gitmesi iri bebek durumuna neden olabiliyor. Bu yüzden bu durumu yaşamadan önlem almak gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?