rahim zaten gebelikte max kalınlığa ulaşmıyor muBen iki sene önce polip ameliyatı olmuştum. Doktorum rahimdeki ameliyatların rahmi incelttiğini normal doğumda sıkıntı olacağını söyledi.
Bende zaten sezaryen doğum istiyordum daha çok. Benim doğum şeklim belli gibi
aslında dediğiniz gibi bana da çok mantıklı gelmedi. neticede sezaryen olanlar bile sonraki doğumlarında normal doğum yapabiliyor. Kendim de normal doğumdan korktuğum için kurcalamadımrahim zaten gebelikte max kalınlığa ulaşmıyor muüstelik 2 yıl önce yapılan bir işlem, bende polip ameliyatı oldum ama sayısı azdı T rahim olduğu için genişletme oldu hiç böyle şeyler söylenmedi bana, bi dahaki muayenmde sorayım bi doktoruma
Canım evet bende alıp ne olur ne olmaz diye kenarda tutmaya karatir verdim emme düzeni olursa anneyi emer doyarsa vermeyi bir denerim. Almazsa kendi bilir :) dediğin gibi ilk zamanlar vermem.. genelde herkes avent almış ama bibs'te anne memesine çok yakın diyorlar karar veremedimKuzum bildiğim kadariyla doğduğu ilk 15 gun zaten iki emse doyuyor midesi küçük eğer emzik ilk günler verirsen yorulup seni emmemezlik yapiyormus meme reddi riski olduğundan ben emmeye iyice alıştıktan sonra vericem emzik rahatlık olduğunu yenidogan hemşiresi kiz kardeşim söyledi" sadece ilk zamanlar verme sonrasinda ver kurtul abla"dedi Bilgin olsun ben avent in yeni doğan için olanını aldim 2 li olanindan
Sen karar değiştirirsen ben yine güncellerim kuzu ne olacak. Ama bence İlay çok güzelNewMamaa canım 29. Haftada artık ismimize karar verdik
"İLAY" olacak, listeye ekleyebilirsin
Eğer karar değiştirirsem o da benim ayıbım olsun
Biz avent aldik ama markasina bebek karar veriyor kabul etmezse diğerlerini denerizCanım evet bende alıp ne olur ne olmaz diye kenarda tutmaya karatir verdim emme düzeni olursa anneyi emer doyarsa vermeyi bir denerim. Almazsa kendi bilir :) dediğin gibi ilk zamanlar vermem.. genelde herkes avent almış ama bibs'te anne memesine çok yakın diyorlar karar veremedim
Ben de normal doğum istiyorum ancak tek korkum yırtılma ve dikiş.. yani bundan kaçışım olduğunu düşünmüyorum eğer normal doğurursam kesin yaşarım bunu. O yüzden sezaryene doğru kayıyorum gibi bir tık. Yakın bir arkadaşım geçtiğimiz ay sezaryen doğum yaptı ilk gün dışında ağrım sızım olmadı dedi. İkinci gün de ayaklanmıştı. Kafamda deli sorular...
Benim arkadaşlarımda öyle canım , sezeryen yaptılar ve ikinci gün iyilerdi ama değişiyor ya bazı dr’lar kötü dikiş atıyorlar acıyor , bilemiyorum ki bende normal doğumun dikişinden korkuyorumBen de normal doğum istiyorum ancak tek korkum yırtılma ve dikiş.. yani bundan kaçışım olduğunu düşünmüyorum eğer normal doğurursam kesin yaşarım bunu. O yüzden sezaryene doğru kayıyorum gibi bir tık. Yakın bir arkadaşım geçtiğimiz ay sezaryen doğum yaptı ilk gün dışında ağrım sızım olmadı dedi. İkinci gün de ayaklanmıştı. Kafamda deli sorular...
Yani normal doğum rahme zarar mı veriyormuşBen iki sene önce polip ameliyatı olmuştum. Doktorum rahimdeki ameliyatların rahmi incelttiğini normal doğumda sıkıntı olacağını söyledi.
Bende zaten sezaryen doğum istiyordum daha çok. Benim doğum şeklim belli gibi
Aynen doğurana kadar bilemiyoruz nasıl olacağınıBende en baştan normal diyodum hep ama kesik vs olmucağının garantisi yok sancıdan çok kesik dikiş düşündürüyor beni zaman yaklaştıkça sezeryana kayıyorum bende 3 4 günde topluyolar genelde sezeryan olanlar birazda bünyeyle alakalı normali çok ağır geçende var kafam karışık yani
Canım ben bunu aldımKızlar ya ben hala puset örtüsü almadım seçemiyorum. Bazıları çook güzel onları beğeniyorum ama normalleri 200ken onlar 350 ye de var 500 e de. Karar veremiyombir yanım ne fark eder al bir desen diyor diğer yanım "ay ama bu çok şık çok güzel durur" diyor
Bende hala almadım. Karar veremedim bir türlü :)Kızlar ya ben hala puset örtüsü almadım seçemiyorum. Bazıları çook güzel onları beğeniyorum ama normalleri 200ken onlar 350 ye de var 500 e de. Karar veremiyombir yanım ne fark eder al bir desen diyor diğer yanım "ay ama bu çok şık çok güzel durur" diyor
Aynen doğurana kadar bilemiyoruz nasıl olacağınıbazıları normal doğum rahat diyor , ama hem normal hem sezeryen geçirenler sezeryen daha rahat diyor , biri benim annem normal doğumda hiç sancı çekmemiş hemen doğurmuş ama dikişler aylarca iyileşmedi diyor
ya bu herşeyde oluyor. sonra da bu paralar nereye gidiyorKızlar ya ben hala puset örtüsü almadım seçemiyorum. Bazıları çook güzel onları beğeniyorum ama normalleri 200ken onlar 350 ye de var 500 e de. Karar veremiyombir yanım ne fark eder al bir desen diyor diğer yanım "ay ama bu çok şık çok güzel durur" diyor
daha önce ameliyat olduğu için rahim duvarı incelmiş oluyor. normal doğumda zorluyor sanırım. anladığım kadarıyla önceki ameliyatta incelmiş bölge fazlasıyla kasılıp gerildiği için riske atılıyor.Yani normal doğum rahme zarar mı veriyormuş
Hayat arkadaşlarımızBir şekilde sırtlana sırtlana ilerliyoruz değil mi çok şükür. Ben deftere tarihli plan bile yapmıştım. Uyumlu yaptık annemle, yorulmamış olduk. Fikir olsun böyle ne yapılacak, ne kaldı kargaşasından da uzaklaşıp net ilerleyince güzel oldu bizim için.
Ben bunu aldım canım trendyoldan, çok da güzel kumaşı ve desenleri. Sanada fikir olsunKızlar ya ben hala puset örtüsü almadım seçemiyorum. Bazıları çook güzel onları beğeniyorum ama normalleri 200ken onlar 350 ye de var 500 e de. Karar veremiyombir yanım ne fark eder al bir desen diyor diğer yanım "ay ama bu çok şık çok güzel durur" diyor
Ben de bunun koalali olanını aldim. Yani puset örtüsü seçerken uygun güzel olanını tercih ettim. Cok para veresim gelmediBen bunu aldım canım trendyoldan, çok da güzel kumaşı ve desenleri. Sanada fikir olsun
Üzerini hep çizdim yazdıklarımın karalama gibi oldu direk kağıttakileri yazayım tarihler bugün başlanacak gibi olsunBu plan işi benim de kafama yattı. Hatta duruyorsa paylaşırsanız sevinirim detayları atlamamak adına :)
harika olmuş. Bende böyle bir liste hazırlayıp ağustosta başlasam rahatça yetiştiririm sanki.Üzerini hep çizdim yazdıklarımın karalama gibi oldu direk kağıttakileri yazayım tarihler bugün başlanacak gibi olsun
6 Temmuz; Üst mutfak dolapları
7 Temmuz; Alt mutfak dolapları, ocak temizlenecek ve ocak yanı duvardaki yağ lekeleri silinecek
8 Temmuz;
Buzdolabı, çamaşır, bulaşık, kurutma makinesi ve fırın temizlenecek
9 Temmuz;
Gardırop ve baza iç dış silinip içindekiler düzgün yerleştirilecek + Fazlalıklar hurçlanacak
10 Temmuz haftası;
Ardiye boşaltılıp temizlenip düzenlenecek, tel yenilenip pencere kenarları yeni silikon sıkılacak
Ardiyenin olduğu odaya o hafta yeni mobilyalarda gelmişti onlarıda temizleyip eşyaları yerleştirmiştik
17 Temmuz haftası;
Pencere, perde yıka ütüle + Banyo duvarlarıyla beraber komple yıkanacak + Odalarda lambalar ve avizeler silinecek + Koltuklar, masa sandalyeleri silinecek + Vestiyer iç dış silinecek
Halılar son hafta verilecek(Doğum için başka şehre gidicem)
Ek olarak perdeleri takmadan her odada perde raylarını, duvarını ve tavanınıda sildik.
1 haftalık olarak yazma niyetim ara vererek kısmen esnek liste yapmaktı. Peş peşe günlerde yapıp o haftanın işini bitirdiğimiz oldu geri kalan günlerinde dinlendik. Başka haftada 2 gün yapıp diğer günde evin yemeğine genel temizliğine veya market alışverişi vs bu tip şeylere ayırdığımızda oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?