2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
rahim zaten gebelikte max kalınlığa ulaşmıyor mu üstelik 2 yıl önce yapılan bir işlem, bende polip ameliyatı oldum ama sayısı azdı T rahim olduğu için genişletme oldu hiç böyle şeyler söylenmedi bana, bi dahaki muayenmde sorayım bi doktoruma

aslında dediğiniz gibi bana da çok mantıklı gelmedi. neticede sezaryen olanlar bile sonraki doğumlarında normal doğum yapabiliyor. Kendim de normal doğumdan korktuğum için kurcalamadım

Canım evet bende alıp ne olur ne olmaz diye kenarda tutmaya karatir verdim emme düzeni olursa anneyi emer doyarsa vermeyi bir denerim. Almazsa kendi bilir :) dediğin gibi ilk zamanlar vermem.. genelde herkes avent almış ama bibs'te anne memesine çok yakın diyorlar karar veremedim

Kızlar ya ben hala puset örtüsü almadım seçemiyorum. Bazıları çook güzel onları beğeniyorum ama normalleri 200ken onlar 350 ye de var 500 e de. Karar veremiyom bir yanım ne fark eder al bir desen diyor diğer yanım "ay ama bu çok şık çok güzel durur" diyor

Biz avent aldik ama markasina bebek karar veriyor kabul etmezse diğerlerini deneriz

Bende en baştan normal diyodum hep ama kesik vs olmucağının garantisi yok sancıdan çok kesik dikiş düşündürüyor beni zaman yaklaştıkça sezeryana kayıyorum bende 3 4 günde topluyolar genelde sezeryan olanlar birazda bünyeyle alakalı normali çok ağır geçende var kafam karışık yani

Benim arkadaşlarımda öyle canım , sezeryen yaptılar ve ikinci gün iyilerdi ama değişiyor ya bazı dr’lar kötü dikiş atıyorlar acıyor , bilemiyorum ki bende normal doğumun dikişinden korkuyorum

Yani normal doğum rahme zarar mı veriyormuş

Aynen doğurana kadar bilemiyoruz nasıl olacağını bazıları normal doğum rahat diyor , ama hem normal hem sezeryen geçirenler sezeryen daha rahat diyor , biri benim annem normal doğumda hiç sancı çekmemiş hemen doğurmuş ama dikişler aylarca iyileşmedi diyor

Canım ben bunu aldım
330 mı ne aldım ama çok beğendim başkasını gözüm görmedi
Hatta bunun emzirme yastığı da var set falan yapa bilirsin

Bende hala almadım. Karar veremedim bir türlü :)

Dikiş olursa sıkıntı ya geneldede oluyo ‍♀ bakalım hyırlısı hakkımızda

ya bu herşeyde oluyor. sonra da bu paralar nereye gidiyor

Yani normal doğum rahme zarar mı veriyormuş
daha önce ameliyat olduğu için rahim duvarı incelmiş oluyor. normal doğumda zorluyor sanırım. anladığım kadarıyla önceki ameliyatta incelmiş bölge fazlasıyla kasılıp gerildiği için riske atılıyor.
çok detay sormadım ben zaten normal doğum istemediğim için.

Bu plan işi benim de kafama yattı. Hatta duruyorsa paylaşırsanız sevinirim detayları atlamamak adına :)

Ben bunu aldım canım trendyoldan, çok da güzel kumaşı ve desenleri. Sanada fikir olsun

Eklentiler

• Screenshot_20230706_135610_Trendyol.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 55
Bu plan işi benim de kafama yattı. Hatta duruyorsa paylaşırsanız sevinirim detayları atlamamak adına :)
Üzerini hep çizdim yazdıklarımın karalama gibi oldu direk kağıttakileri yazayım tarihler bugün başlanacak gibi olsun

6 Temmuz; Üst mutfak dolapları
7 Temmuz; Alt mutfak dolapları, ocak temizlenecek ve ocak yanı duvardaki yağ lekeleri silinecek
8 Temmuz;
Buzdolabı, çamaşır, bulaşık, kurutma makinesi ve fırın temizlenecek
9 Temmuz;
Gardırop ve baza iç dış silinip içindekiler düzgün yerleştirilecek + Fazlalıklar hurçlanacak
10 Temmuz haftası;
Ardiye boşaltılıp temizlenip düzenlenecek, tel yenilenip pencere kenarları yeni silikon sıkılacak
Ardiyenin olduğu odaya o hafta yeni mobilyalarda gelmişti onlarıda temizleyip eşyaları yerleştirmiştik
17 Temmuz haftası;
Pencere, perde yıka ütüle + Banyo duvarlarıyla beraber komple yıkanacak + Odalarda lambalar ve avizeler silinecek + Koltuklar, masa sandalyeleri silinecek + Vestiyer iç dış silinecek
Halılar son hafta verilecek(Doğum için başka şehre gidicem)
Ek olarak perdeleri takmadan her odada perde raylarını, duvarını ve tavanınıda sildik.

1 haftalık olarak yazma niyetim ara vererek kısmen esnek liste yapmaktı. Peş peşe günlerde yapıp o haftanın işini bitirdiğimiz oldu geri kalan günlerinde dinlendik. Başka haftada 2 gün yapıp diğer günde evin yemeğine genel temizliğine veya market alışverişi vs bu tip şeylere ayırdığımızda oldu.

harika olmuş. Bende böyle bir liste hazırlayıp ağustosta başlasam rahatça yetiştiririm sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…