2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
İnsanın annesinin babasının yanında olması kadar güzel bir şey yok. Babam uzakta ama az kaldı ben gideceğim aklıma her gelişinde gözlerim doluyor o kadar özlüyorum ki.. Bol bol öp onları sarıl
Maşallah bebişine annesi Günde 3 defa iç çamaşırı hatta sıcaklardaki terleyişim sebebiyle kıyafet dahi değişir oldum. Dün mesela 2 defa duş aldım. İlk bende çok tedirgin olmuştum ama sonra bende anladım ki normalmiş.
kızlar ayak tabanları topukları ağrıyan var mı, uzanınca değil de her sabah yürürken zorluyor beni üzerine zor basıyorum
Bazen oluyor hani sanki topuk dikeni varmış gibi. Yataktan kalkıncada hissettiğim oldu bunu ama hiç devam ettirmedi ağrı kendini ara ara oldu geçti.
Sabit ayakta kalınca bende de oluyor bulaşık falan yıkarken bırakıp gelip uzanıyorum eşim yine kaplumbağa gibi devrilmişsin diyor normal heralde ben 14kilo almışım
Gebelik öncesi fotolarıma bakıp eski haline dönmek zorundasın diyorum.. Bir çırpıda aldıklarımızı vericez inşallah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alalımda önce.
Benim gözüküyor mu peki canım
Evet gözüküyor

Ben hiç kimsenin göremiyorum
Uygulamadan mı giriyorsunuz. Ben Google üzerinden giriyorum

Kızlar lahosalık döneminde kv 40 gün gelip kalıcak diyor ama kv , görümcem , kp , ve kaynımda gelecek onunla beraber ev küçük ne yapacam hiç bilmiyorum ya çok kalabalık olucak ev ne öneriyorsunuz nasıl gelmeyin diyim

Aynı durum bende de var canım doğuma iki üç gün kala gelecekler kv kp görümcemler hepsi bende kalacak çünkü aynı şehirde yaşamıyoruz görümcemler doğumda bir hafta yardım edip dönecekler ama kv kırkına kadar kalacaklar mevlüdü yapıp öyle gideceklermiş bende lohusayken çekinirim diye korkuyorum çünkü yaralı olcaz açık giyincez emzircez erkek varken kayınpeder felan ne kadar rahat olurum bilemiyorum ama yapıcak bişey yok

Bu arada kızlar badana sabah dokuzda başladı usta geldi yapıyor ama evin halini bir görseniz savaş alanı gibi bu ev nasıl toparlanacak Gözümde büyüyor

Bence bahane bulmaya gerek yok.
Benim eşim direkt olarak herkese diyor.
Doğum özel bir durum , lohusalık özel bir süreç. Bir yandan ameliyat acısı, bir yandan kanama, öte yandan emzirme gibi şeyler var. Tuvalet, banyo, gaz çıkartmak bile sıkıntılı olacak belki. Ve bu sıkıntıları tamamen siz yaşayacaksınız. Dolayısıyla nasıl isterseniz öyle olmalı ve eşiniz de sizi desteklemeli.
Bunu eş ailesi için demiyorum sadece, yanlış anlaşılmasın.

Ablamda da gelmişlerdi o rahat davrandı yani şöyle bebeğimin konforu dedi sıcaklığa göre gerekirse oda değiştirdi emziricem diye haber veriyordu nereye kaçacaklarını düşünüyorlardı 3 gün sonra kayınvalidesi gönderdi kaynı ile kayınpederini onlarda rahat edemedi sonuçta bazen yaşayıp görmek lazım insanlara düşünemiyorlar

Aynen öyle ben mesela eltimin doğumda hastanede bile hepsine ayarı verdim hatta hemşire giydireceğim hastayı çıkın dedi hepimiz çıktık kayınvalidem biraz düşüncesiz bir insan olduğundan 3 kere kapıyı açıp girmeye kalktı kızın annesi bile bekliyor dışarıda aynı şekilde ebe geldi hadi emzirmeye çalışalım diyor herkes birbirine bakıyor çıkardım dışarı torunu gördünüz artık dedim bırakalım anne bebek baba birbirine alışsın zaten corona var hadi dedim gidelim

benimkilerde gelecek canım ve benim evimde küçük Allah'tan kaynım yok gelsinler ya napalım onlar da heyecanlanıyor onlar gittikten sonra annemler gelecek çünkü kız kardeşimin düğünü benim doğumumla çakışıyor annemler hep beraber gelmeyelim onlar gelip gitsin sonra biz geliriz dedi

Pandemi gibi bir süreç atlattık. Enfeksiyon, mikrop vs gibi konularda artık insanların çok daha düşünceli olması gerekiyordu. O kadar zorluk sıkıntı çektik. Sanki hiç yaşanmamış gibi. Her konuda olduğu gibi milletçe bundan da ders almadık.
Ben eşime şimdiden söylüyorum. Kimse bebeğimi ze yaklaşmasın. Uzaktan bakıp gitsinler diye.
Bir kişiye izin verilse herkes kendinde hak görecek.
Eve gelip 40 gün kalmaları konusunda da eşinizin açıklama yapması daha doğru. Kendi ailesi. Siz söylesiniz kırılacaklar alınacaklar. Kendi oğullarına alınmazlar diye düşünüyorum

Benim annem de kayınvalidem de uzak. Eminim doğum sırasında yanımda olmak ister kayinvalidemler de ama ben kimse bir sey demeden anneme dedim gel sen yarı kırkını çıkar sonra kv gelsin ikinizin aynı anda yanımda olması hiçbir işime yaramayacak. Biri bir sey söyleyecek digeri başka bir sey gerginlik de istemiyorum. E doğum yapicam dikiş emzirme falan insan kendi annesiyle rahat eder. Kayınpederin de kv bi bıraksın iki gün görsün sizi donsun canım napcak okadar sizle. İnsanlar cok anlayışsız ya ille söylemek mi lazım bence siz söyleyin gelme diye ben tatlı dille söyledim

Badana bitene kadar elimden geleni yapacağım bittikten sonra annemler gelecek toplamaya ama adam oda değiştirirken ortadaki eşyalar sıkıntı yaratıyor babam geldi yardıma ama erkek ne kadar toplayabilir
En azından yerine yerleştirir canım Allah kolaylık versin benimde badana olacak annem gelecek inşallah bakalım nasıl yapacağız

Aynı durumdayım canım ama benimkiler hepsi 40 kadar kalacak ne yapıcam hiç bilemiyorum annem boş ver 40 gün dişini sök ne olacak diyor

Çok haklısın ben kendi anneme bile 5 gün kalsan yeter dedim hemen herkes gitsin rahatlamak istiyorum kendi evimde kendi bildiğim gibi ama olmicak galiba ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…