- 28 Aralık 2022
- 1.422
- 3.343
- 53
Yapılması gerekenleri bölüm bölüm ayırsan hatta onlarda uzun sürecek işlerse günlere bölsen? Yorulmamış olursun böylelikleBu arada kızlar badana sabah dokuzda başladı usta geldi yapıyor ama evin halini bir görseniz savaş alanı gibi bu ev nasıl toparlanacakGözümde büyüyor
Evet ya bakalım ya nasıl olucak , benimkiler 3 günde gitmeleri imkansız canım ya , bide benim kv aşırı acı yemekler yapıyor ben yiyemiyorum , acı yapma desemde yine acı yapıyor , yani yaptığı yemekleri bile yiyemiyorum ben , rahatta değilim onu getir bunu getir diyemem kendide yapan değil illa söylemem gerekiyorAblamda da gelmişlerdi o rahat davrandı yani şöyle bebeğimin konforu dedi sıcaklığa göre gerekirse oda değiştirdi emziricem diye haber veriyordu nereye kaçacaklarını düşünüyorlardı3 gün sonra kayınvalidesi gönderdi kaynı ile kayınpederini onlarda rahat edemedi sonuçta bazen yaşayıp görmek lazım insanlara düşünemiyorlar
İlk günler geçince normale dönerim umarimGüzel heyecanlar bunlar. Tadını çıkarın. Tatlı yorgunluklar ama yine de yormamaya çalışın kendinizi
İhtiyatli olmakta fayda var, iyi yapmissin canim.Bir kaç gündür iç çamaşırım da ıslaklık oluyordu. Terden mi diye düşünüyordum. Doktoruma yazdım. Dün akşam muayeneye çağırdı. Çok şükür herşey yolundaymış. Gelişimi çok iyi dedi. 1350 gr olmuş miniğim. 29+1 di dün.
Salı günü randevum vardı. Gelmene gerek yok baktık herşeyine. Para kolay kazanılmıyor. O parayla bebeğine birşeyler al dedi
32. Haftada giderim artık raporumu almaya.
Agri da oluyor ateşte oluyor bendekızlar ayak tabanları topukları ağrıyan var mı, uzanınca değil de her sabah yürürken zorluyor beni üzerine zor basıyorum
Aminn canimmÇok tatlı heyecanlar canım sağlıkla kavuşalım hepimiz inşallahbi iki güne geçer heyecandan hepsi
İnsanın annesinin babasının yanında olması kadar güzel bir şey yok. Babam uzakta ama az kaldı ben gideceğim aklıma her gelişinde gözlerim doluyor o kadar özlüyorum ki.. Bol bol öp onları sarıl
Sende saglijla kavuş canim. Hepimiz tüm beklediklerimize saglikla kavusalim
Benimde görümcem kaynim gelecek şehrimize ama annelerinde kalacaklar. Benim evimde yalnizca annem kalacak. Sen bi sey deme eşin halletsin canim, azicik dişlerini sikip bebegin buyumesini senin toparlanmani beklemeliler.. benim babamla kardesim abimde gelecek ama bebeklerin toparlanmasini bekleyecekler dogrusu da bu, ki benim evime gelecek kisiler benim ailem ama o zorlu zamanlarda külfetten baska bi sey olmaz eve gelip kalan kisilerKızlar lahosalık döneminde kv 40 gün gelip kalıcak diyor ama kv , görümcem , kp , ve kaynımda gelecek onunla beraberev küçük ne yapacam hiç bilmiyorum ya çok kalabalık olucak ev ne öneriyorsunuz nasıl gelmeyin diyim
Ohh miss gibi olur ev, var mi yardim edenBu arada kızlar badana sabah dokuzda başladı usta geldi yapıyor ama evin halini bir görseniz savaş alanı gibi bu ev nasıl toparlanacakGözümde büyüyor
Benim annem 5 gün gelip yanımda kalacak , çünkü onların yaptığı yemeği yiyemiyorum ve hastaya yetişen biri değil Kv illa bişeyi istemen gerekiyor getirmesi içinbenimkilerde gelecek canım ve benim evimde küçük Allah'tan kaynım yokgelsinler ya napalım onlar da heyecanlanıyor onlar gittikten sonra annemler gelecek çünkü kız kardeşimin düğünü benim doğumumla çakışıyor annemler hep beraber gelmeyelim onlar gelip gitsin sonra biz geliriz dedi
Canım ben anlamadım kaynana ve görümce tamam yardımcı olurlar 40 gün kalsınlar. Kayınbaban ile kaynın neden o kadar kalıyor? Bebeğin dışında hiç birşeyle ilgilenme. Lohusa halinle psikolojin hoplar artık.Kızlar lahosalık döneminde kv 40 gün gelip kalıcak diyor ama kv , görümcem , kp , ve kaynımda gelecek onunla beraberev küçük ne yapacam hiç bilmiyorum ya çok kalabalık olucak ev ne öneriyorsunuz nasıl gelmeyin diyim
Hem bazı bebekler sütte acı istemiyorlar diye de duymuştum kuzum doktor acı yok baharat yok dedi diyeceksin ki mesela gaz yapacak şeylerde yok dikkat etsinEvet ya bakalım ya nasıl olucak , benimkiler 3 günde gitmeleri imkansız canım ya , bide benim kv aşırı acı yemekler yapıyor ben yiyemiyorum , acı yapma desemde yine acı yapıyor , yani yaptığı yemekleri bile yiyemiyorum ben , rahatta değilim onu getir bunu getir diyemem kendide yapan değil illa söylemem gerekiyor
Aynen canım ya , bende dokunmaları konusunda çok hassasımPandemi gibi bir süreç atlattık. Enfeksiyon, mikrop vs gibi konularda artık insanların çok daha düşünceli olması gerekiyordu. O kadar zorluk sıkıntı çektik. Sanki hiç yaşanmamış gibi. Her konuda olduğu gibi milletçe bundan da ders almadık.
Ben eşime şimdiden söylüyorum. Kimse bebeğimi ze yaklaşmasın. Uzaktan bakıp gitsinler diye.
Bir kişiye izin verilse herkes kendinde hak görecek.
Eve gelip 40 gün kalmaları konusunda da eşinizin açıklama yapması daha doğru. Kendi ailesi. Siz söylesiniz kırılacaklar alınacaklar. Kendi oğullarına alınmazlar diye düşünüyorum
Kolay gelsinBu arada kızlar badana sabah dokuzda başladı usta geldi yapıyor ama evin halini bir görseniz savaş alanı gibi bu ev nasıl toparlanacakGözümde büyüyor
Ya benimkiler illa hastanede doğum yaparken olmak istiyorlarBenim annem de kayınvalidem de uzak. Eminim doğum sırasında yanımda olmak ister kayinvalidemler de ama ben kimse bir sey demeden anneme dedim gel sen yarı kırkını çıkar sonra kv gelsin ikinizin aynı anda yanımda olması hiçbir işime yaramayacak. Biri bir sey söyleyecek digeri başka bir sey gerginlik de istemiyorum. E doğum yapicam dikiş emzirme falan insan kendi annesiyle rahat eder. Kayınpederin de kv bi bıraksın iki gün görsün sizi donsun canım napcak okadar sizle. İnsanlar cok anlayışsız ya ille söylemek mi lazımbence siz söyleyin gelme diye ben tatlı dille söyledim
Sen şimdiden düşünüp stres yapma bak eşinle konuş, eşin söylesin artık bu durumda çekince olmaz yani sen kendine ve bebeğine odaklanacaksın hiç takma yaptığı uymuyor mu söyle eşine gitsin bulsun valla oda çocuk doğurmuş düşünür herhalde bazı şeyleri ama belli de olmuyorBenim annem 5 gün gelip yanımda kalacak , çünkü onların yaptığı yemeği yiyemiyorum ve hastaya yetişen biri değil Kv illa bişeyi istemen gerekiyor getirmesi içinkendi düşünüpte getirmez
Kp Kıbrıs çok seviyor o hep bahane peşinde buraya gelmek için hele torun varsaCanım ben anlamadım kaynana ve görümce tamam yardımcı olurlar 40 gün kalsınlar. Kayınbaban ile kaynın neden o kadar kalıyor? Bebeğin dışında hiç birşeyle ilgilenme. Lohusa halinle psikolojin hoplar artık.
Kız bunların işi gücü yok mu 40 gün çok uzun değil mi yaAynı durumdayım canım ama benimkiler hepsi 40 kadar kalacakne yapıcam hiç bilemiyorum annem boş ver 40 gün dişini sök ne olacak diyor
Yani kimse kusura bakmasın doğum zaten sancılı bir süreç sonra annenin psikolojisi de var 50 tane insanın da evde işi yok. Görümce kayın falan ne alaka ben olsam müsaade etmem. Siz eve sigmayi falan düşünüyorsunuz da once kendi psikolojinizi bebeğinizi falan düşünün. Onlara da kirmadan anne bebeğin ne zaman geleceği belli değil size de zahmet vermek istemiyorum ama ben de okadar kalabalık rahat edemem bebeğe Nası alisicam ne yapıp edicem bilmiyorum bi de misafir telaşına dusemem diyebilirsiniz. Bunlari düşünüp kafanıza takıp üzülmek zorunda da değilsiniz şuan gerekirse laftan anlamıyorlarsa eşinize söyleyinYa benimkiler illa hastanede doğum yaparken olmak istiyorlar
İşte badana bitince zaten gün gün yaparız temizliği öyle diyorum bi kaç gün de annem de kalacağım evin kokusu çıkana kadarYapılması gerekenleri bölüm bölüm ayırsan hatta onlarda uzun sürecek işlerse günlere bölsen? Yorulmamış olursun böylelikle
Vallahi aynen ya şimdiden düşününce içim daralıyorSen şimdiden düşünüp stres yapma bak eşinle konuş, eşin söylesin artık bu durumda çekince olmaz yani sen kendine ve bebeğine odaklanacaksın hiç takma yaptığı uymuyor mu söyle eşine gitsin bulsun valla oda çocuk doğurmuş düşünür herhalde bazı şeyleri ama belli de olmuyor
İkisinden de girdiğimde görebiliyorum. Ayarları kontrol eder misi
İkisinden de girdiğimde görebiliyorum. Ayarları kontrol eder misin
Valla hamileliğin başında 20 gün kaldılar , ama sonlarda delirmek üzeriydim artık şimdi 40 günü düşününce …Kız bunların işi gücü yok mu 40 gün çok uzun değil mi ya
Onlar kendilerini misafir görmüyor ki canım kendi evimiz diyorlarYani kimse kusura bakmasın doğum zaten sancılı bir süreç sonra annenin psikolojisi de var 50 tane insanın da evde işi yok. Görümce kayın falan ne alaka ben olsam müsaade etmem. Siz eve sigmayi falan düşünüyorsunuz da once kendi psikolojinizi bebeğinizi falan düşünün. Onlara da kirmadan anne bebeğin ne zaman geleceği belli değil size de zahmet vermek istemiyorum ama ben de okadar kalabalık rahat edemem bebeğe Nası alisicam ne yapıp edicem bilmiyorum bi de misafir telaşına dusemem diyebilirsiniz. Bunlari düşünüp kafanıza takıp üzülmek zorunda da değilsiniz şuan gerekirse laftan anlamıyorlarsa eşinize söyleyin
Bence şimdiden söyleyin hazırlasınlar kendilerini. Once beni kirmasin insanlar sonra ben insanları düşünürümOnlar kendilerini misafir görmüyor ki canım kendi evimiz diyorlarDoğum yaklaşınca eşimi kırmadan söylemek istiyorum valla gelmesinler diye . Zahmet etmesinler falan yumuşak bi dille
Benim çok ağrıyordu yuruyus yaparken 29 30.haftalarda sürekli masaj yaptırıyordum eşime geçti şükür. Su sıralar kalca ve üst bacak ağrısından muzdaribimkızlar ayak tabanları topukları ağrıyan var mı, uzanınca değil de her sabah yürürken zorluyor beni üzerine zor basıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?