Saat 12 an itibariyle 33. Haftaya girdim benim bebis de daha bugün konuştuk eşimle eskisi kadar dönmüyor ama okadar sert ki hareketleri ve kolunu ayağını bacağını ayırt edebiliyorum artık. Ama yeni anksiyete yüklendi bana sürekli çocuğu dürtüyorum.Kızlar hepimiz çok etkilendik ve üzüldük. Ama stres ve üzüntüden uzak durmaya çalışmalıyız.Bol bol dua edelim bu süreçte..
Bu arada programlarda yazanlara göre: Buhaftalarda hareketleri azalmıyor bebeklerin aksine en hareketli olduğu haftalarmış. Çünkü suyu en yüksek sevideymiş. Bundan sonra bebek büyüyeceği için yeri daralacak ve suyu daha az olacak ve hareketlerini daha azalcak. Ama mutlaka hareket olacak. Stres yapmadan hareketleri takip etmeliyiz. Her bebeğin kendine özgü bir hareket tarzı var bunları biliyoruz. Kendi kendimizi takip edelim.
Yeni fobi yüklendi inan bnde drtup duruyorum normalde bu saatlerde bı uyur biliyorum ama ona rağmen içim rahat etmedi hep rahatsız ettim nolçak halimisSaat 12 an itibariyle 33. Haftaya girdim benim bebis de daha bugün konuştuk eşimle eskisi kadar dönmüyor ama okadar sert ki hareketleri ve kolunu ayağını bacağını ayırt edebiliyorum artık. Ama yeni anksiyete yüklendi bana sürekli çocuğu dürtüyorum.
Nasıl uyuyacağım bugun bilmiyorum kadının ici yanıyordur şimdi allahim sabır versin cok zor. Yemin ederim susmuş eşyaymış temizlikmis hepsi boş kızlar allahim hepimize sağlıklı doğumlar nasip Etsin kimseye bu acıyı vermesin.
Benim de iki kaybım var içimde yaradır ki haftaları küçüktü bebeklerimin. Aklıma kendi yavrularım geldi perisan oldum
Sezeryan oldum bebek ölmüş 12 saat olmuş öleli bir daha buraya girip yazamayacağım psikolojim kaldırmıyor Allah size yardım etsin kucağınıza almayı nasip etsin benim bebeğimin bu dünyada alacağı nefesi yokmuş maalesef hoşçakalın arkadaşlar
Çoğu kişi özele gittiği için doktorlar annenelerin isteğine göre hareket ediyor açıkçası. Normal isteniyorsa 37. Haftadan sonra çatı muayenesi bebeğin kilosu pozisyonu riskler vs degerlendirilip doktor onay verip sıkı bir takiple ilerleniyor.Arkadaslar, kaybi olan annemizin acisi varken baska birsey danismaya korkuyorum ama, eminim o da daha fazla bildirim almak istemeyecektir.
Simdi birkac farkli arkadasta gordum, 30lu haftalarinda olan, simdiden sezaryen olup olmayacaklari belli... bunlar direkt sezaryen istedikleri icin mi yoksa altta yatan baska sebepler mi mevcut? Misal benim ilk bebekte sonuna dek hep normal diye konusuldu ki ilk gunden normal gebelik bolumunde degil perinatolojide dusuk riskiyle takipliydim, hastanede yatis cikislarim oldu vs vs...
Bu bebegimde de halen normal konusuluyor, yine bir suru sorun yasadik, yatis oldu, perinatoloii takipliyim vs...
Tam olarak ne oldugunda bu kadar erken haftalarda sezaryen karari veriliyor, bunu merak ediyorum.
Çoğu kişi özele gittiği için doktorlar annenelerin isteğine göre hareket ediyor açıkçası. Normal isteniyorsa 37. Haftadan sonra çatı muayenesi bebeğin kilosu pozisyonu riskler vs degerlendirilip doktor onay verip sıkı bir takiple ilerleniyor.
Ben unv hastanesine gidiyorum saglikciyiz eşimle doktor sordu doğumu nasıl istiyorsun diye normal diyince şaşırdı hatta herkes sezeryan için önümüzde arkamızda dolaşıyor diye.
Saat 12 an itibariyle 33. Haftaya girdim benim bebis de daha bugün konuştuk eşimle eskisi kadar dönmüyor ama okadar sert ki hareketleri ve kolunu ayağını bacağını ayırt edebiliyorum artık. Ama yeni anksiyete yüklendi bana sürekli çocuğu dürtüyorum.
Nasıl uyuyacağım bugun bilmiyorum kadının ici yanıyordur şimdi allahim sabır versin cok zor. Yemin ederim susmuş eşyaymış temizlikmis hepsi boş kızlar allahim hepimize sağlıklı doğumlar nasip Etsin kimseye bu acıyı vermesin.
Benim de iki kaybım var içimde yaradır ki haftaları küçüktü bebeklerimin. Aklıma kendi yavrularım geldi perisan oldum
Cnm ben hem özel hem hastane takipliyim birde yüksek riskli gebede takipliyim yaştan dolayı bunca yıl sonra gelen mucize bizim için aslında bana kalsa normaldir tercihim ama doktorlar riske atmak istemiyor mecburen sezaryen yani oğlum için hangisi daha iyisi olacaksa o yani oğlum bir sürpriz yapmazsa tabiiArkadaslar, kaybi olan annemizin acisi varken baska birsey danismaya korkuyorum ama, eminim o da daha fazla bildirim almak istemeyecektir.
Simdi birkac farkli arkadasta gordum, 30lu haftalarinda olan, simdiden sezaryen olup olmayacaklari belli... bunlar direkt sezaryen istedikleri icin mi yoksa altta yatan baska sebepler mi mevcut? Misal benim ilk bebekte sonuna dek hep normal diye konusuldu ki ilk gunden normal gebelik bolumunde degil perinatolojide dusuk riskiyle takipliydim, hastanede yatis cikislarim oldu vs vs...
Bu bebegimde de halen normal konusuluyor, yine bir suru sorun yasadik, yatis oldu, perinatoloii takipliyim vs...
Tam olarak ne oldugunda bu kadar erken haftalarda sezaryen karari veriliyor, bunu merak ediyorum.
Bazı ozeldeki doktorlar da normal doğum taraftarı oluyor hatta normal isteyenler özellikle o doktora gidiyor. Bir çok sebebi var şimdiden sezeryana karar veriliyorsa ya tüp bebek vs oluyor ya riskli gebelik ya da iste annenin isteğiBen de ozel hastanede takipliyim, benim doktorum zorda kalmadikca normal dogum dusuncesinde diye boyle demek ki
Bende aynı şeyi merak ediyordum. Bebekler sağlıklı doğduktan sonra doğum şekli önemli olmayacak bizim için ama bu kadar erken sezaryen diyenleri de merak ediyordum neden diye :) Çünkü benim doktor hiç doğumla ilgili konuşmuyor. Bizimki mi atlıyor diye düşünüyordum.Arkadaslar, kaybi olan annemizin acisi varken baska birsey danismaya korkuyorum ama, eminim o da daha fazla bildirim almak istemeyecektir.
Cnm ben hem özel hem hastane takipliyim birde yüksek riskli gebede takipliyim yaştan dolayı bunca yıl sonra gelen mucize bizim için aslında bana kalsa normaldir tercihim ama doktorlar riske atmak istemiyor mecburen sezaryen yani oğlum için hangisi daha iyisi olacaksa o yani oğlum bir sürpriz yapmazsa tabii
Cnm ben hem özel hem hastane takipliyim birde yüksek riskli gebede takipliyim yaştan dolayı bunca yıl sonra gelen mucize bizim için aslında bana kalsa normaldir tercihim ama doktorlar riske atmak istemiyor mecburen sezaryen yani oğlum için hangisi daha iyisi olacaksa o yani oğlum bir sürpriz yapmazsa tabii
Bende aynı şeyi merak ediyordum. Bebekler sağlıklı doğduktan sonra doğum şekli önemli olmayacak bizim için ama bu kadar erken sezaryen diyenleri de merak ediyordum neden diye :) Çünkü benim doktor hiç doğumla ilgili konuşmuyor. Bizimki mi atlıyor diye düşünüyordum.
Bir kere sordu, ben normal istiyorum ama bebek nasıl sağlıklı doğacaksa öyle isterim dedim. Doktor evet çok güzel sezaryen istememen. O zaman ne sen ne ben karar veremeyiz bebek karar verecek günü gelince dedi. Bu tarz konuştu yani. Sonra nir daha da sormadı. Hatta ben bugün gitti doğumla ilgili bi şey der sandım demedi. Ben dünkü ağrımı anlattım erken doğumdan korktum dedim herşey normal dedi. İnşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağınıza doğum şekli önemli değil
Gerçekten kalbim çok çok acıdı. Eminim ki şuan sana ne desek seni teselli etmeyecek. Bizim üzülmemiz senin acını da hafifletmeyecek ama emin ol arkadaşım burda hepimiz senin acının biraz olsun hafiflemesi için dua ediyor olacağız. İnşallah en yakın zamanda acını dindirecek yeni bir bebek müjdesi alırsın. Allahım en yakın zamanda kucağını sağlıklı bir yavruyla doldursunSezeryan oldum bebek ölmüş 12 saat olmuş öleli bir daha buraya girip yazamayacağım psikolojim kaldırmıyor Allah size yardım etsin kucağınıza almayı nasip etsin benim bebeğimin bu dünyada alacağı nefesi yokmuş maalesef hoşçakalın arkadaşlar
benimde belli değil ki tüp bebek, dr umda hiç konuşmadı bir kere sadece ben sordum, normal istiyorum deyince şaşırdı tüp bebek olduğu için ve zaten vücudun da müsait dedi fiziki yapı olarak zamanı gelince bakarız yine dedi şimdilik herhangi bir sorun yok dedi hatta bunu sorduğum zaman her geldiğinde bakıyorum rahim ağzı uzunluğun vs her şey normal erken doğum için şu an bi risk yok demiştiIlk dogumumda 1 gun once nst randevusuna girdim, nefes falan alamiyorum diye nst yarida kesildi. Aman herhalde covid oldum diye dertlendim doktorum test istedi bi bakalim diye.
Neyse negatif ciktim, nst'de Temiz doktor 2 gun sonra gel dedi, ben normal mi sezaryen mi dogurcam diye sordum. Daha zamani var bebek bize yol gosterir erken dedi pış pışladi yolladi.
Ertesi sabah suyum gelerek doguma geldim. Yani son gun dahi ben bilmiyordum.
Burda bakiyorum, sadece eylul basliginda degil diger basliklara da bakiyorum, herkesin 30. Haftalarda dogumu belli...
Canım bende gece hiç uyumadım desemSaat 12 an itibariyle 33. Haftaya girdim benim bebis de daha bugün konuştuk eşimle eskisi kadar dönmüyor ama okadar sert ki hareketleri ve kolunu ayağını bacağını ayırt edebiliyorum artık. Ama yeni anksiyete yüklendi bana sürekli çocuğu dürtüyorum.
Canım bizim kıbrısta bi bebek dr ihmali yüzünden normal doğum olacak diye anne karnında boğuldu ilaveten bizim ailede normal doğumlar hep zor geçmiştir benim beden yapım da onlar gibi ola bilir diye düşündüm, o yüzden sezaryen istiyorumArkadaslar, kaybi olan annemizin acisi varken baska birsey danismaya korkuyorum ama, eminim o da daha fazla bildirim almak istemeyecektir.
Al benden de o kadar ya sürekli dürtüp duruyorumYeni fobi yüklendi inan bnde drtup duruyorum normalde bu saatlerde bı uyur biliyorum ama ona rağmen içim rahat etmedi hep rahatsız ettim nolçak halimis
Temizliğe başlamıştım hatırlarsanız. Bugün eşim çalışıyor bazı şeyleri ben yaparım diye düşünmüştüm. Ama gerçekten kalsın. Umrumda değil artık. Evlerimiz zaten temiz. Dip köşe yapıp kendimizi yormaya gerek yok. Olsa olsa misafir kabul etmem. Gelmeyin derim çok net.Canım bende gece hiç uyumadım desemhiç aklımdan çıkmadı , hep dua ettim Allah sabır versin çok zor , valla bende artık bişey yapmicam doğduktan sonra yaparım herşeyi
Valla al benden de o kadar , bende oda falan hazırlicaktım evi temizlemeyi düşünüyordum yavaşa yavaşa ama hiç bişey yapmicam uzanıp dinlenicem herşeyi doğum sonrasına deve ettim , doğum çantasını bile anneme hazırlatıcam bebek kıyafeti yıkama ütüleme işini falan da annem gelip yapar , doğduktan sonra ayaklanıp yaparım artıkTemizliğe başlamıştım hatırlarsanız. Bugün eşim çalışıyor bazı şeyleri ben yaparım diye düşünmüştüm. Ama gerçekten kalsın. Umrumda değil artık. Evlerimiz zaten temiz. Dip köşe yapıp kendimizi yormaya gerek yok. Olsa olsa misafir kabul etmem. Gelmeyin derim çok net.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?