2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Doğum şekli herkesin kendine özel. Bebeklerimiz nasıl sağlıklı gelecekse öyle gelsinler. Ben geçtiğimiz yıl bir ameliyat geçirdiğim için doktorum sezaryen olursun dedi. Zaten kendi düşüncemde sezaryen olmaktı. Kaldı ki doktorum zaten normal doğum savunan biri. Sezaryenci değil yani .
Doğum şekli nasıl olursa olsun hiç bir anneyi daha kıymetli yada kıymetsiz yapmıyor. Yada bebeklerimizi daha sağlıklı - sağlıksız yapmıyor.
Bir arkadaşım vardı. İlk doğumunda çok normal doğum istedi. Son ana kadar da savaştı diyebilirim. Artık tansiyonu ve nabzı çok düşmüş. Doktoru kusura bakma sen izin vermesen de almak durumundayız artık diye sezaryene aldı. Ve sağlıkla doğumunu gerçekleştirdi. Başka bir arkadaşım normal doğum için yine çok mücadele vermiş. 40. Haftada bebek kakasını yaptığı için normal doğum için gittiği hastanede sezaryene alındı.
Başka bir arkadaşım sezaryen olduğu için o lohusa piskolojisiyle ben doğurmadımki çocuğu aldılar dedi mesela.
Çokta bu durumları fanatikleştirmemek gerektiğini düşünüyorum. Yani sezaryen olunca eksik kalmış olmuyoruz. Normal doğurunca madalya takılmıyor. Yada tam tersi. Günün sonunda bebeklerimiz sağlıkla kucağımıza alıyor muyuz o önemli.
Her anneye bebeğiyle sağlıklı bir yaşam ve her bebeğe de annesiyle uzuuuuunnn bir hayat diliyorum

Kızlar bende ebeyim 6+3 iliz gebelik doktorum çalışabilirsin sıkıntı yok diyor ama çalıştığım birim aşırı yoğun pazartesi rapor vermesi için gideceğim tekrar hiç değilse 3 ayı tamamlasam yeter verir mi acaba gayet ılımlı bir doktor ama diğer doktorlar biraz sıkıntı çıkarıyorlarmış

O kadar çok katılıyorum ki
Benim arkadaşımada kağıt imzalatıyorlardı bebeğe birşey olursa sorumluluk alıyorum diye. Bebek kanala girmedi bir türlü. Doktor sezeryan diyor..
Sonra etrafında insanlar çok konuşunca ‘bencillik yapıyorsun bebeği tehlikeye atıyorsun’ diye, sezeryana girdi. Neyin inatlaşması zaten bu ben anlamıyorum, anlamayacağımda sanırım.. Ben hiç diretmicem çocum nasıl gelirse kabulüm sağlıkla gelsinler

kesinlikle, sağlıklı olsun da bi bez parçasına bile sarmaya razıyım sezaryenle doğurmaya da bende çok kötüyüm dünden beri eşime de anlatamıyorum burayı kesin yasaklar üzülüyorum diye, rabbim hepimize hayırlısı versin

Annelik doğum şeklinden bağımsız olarak, önemli olan sağlıkla kavuşmak zaten onlar nasıl isterlerse öyle gelecekler eminiz annem ablamın doğumunu 42 yıl önce 10 gün beklemiş hastanede sezeryan o zamanlar en son çare olduğundan çok beklemişler, annemin çatısı dar olduğundan bebek çıkamamış vs. Babam artık kapıları camları yumruklamaya başlamış öyle almışlar ameliyata ablam baygınmış çıkarıldığında çok şükür hayata tutunmuş yıllarca bu yüzden babaannemin “aman o doğurmadı ki “ tarzı cümlelerine maruz kaldı 3 kardeşiz ve hepimiz sezaryanız diye hatta bir keresinde babam dedi ben çok memnunum istemezdim anne dedi kapattı çenesini utandırdı biraz o yüzden hiç önemi yok nasıl gelirlerse başımızın üstüne sağlıkla kavuşalım da önemli olan o

Kızlar kaşık biberon sipariş etmiştim havamızı biraz değiştirmeye çalışayım, ben çok beğendim kaşık kısmının önünde silikon kısmı sıkınca akmaya başlıyor kendin ayarlıyorsun hızını vs. Görsel ekledim ama su koyduğum için gösterebildim mi anlamadım

Eklentiler

• 59EF49F3-1FE6-4E3A-BC8F-9075F42E2BA7.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 58
  • 7B203076-F9E1-4D76-87B7-6DCBB131CEB9.webp
    27,4 KB · Görüntüleme: 51
Bende eşime bi ucundan anlatiyim dedim baktım sinirleniyor anlatmadım yoksa dediğin gibi yasaklar ve kafamın etini yer

Güzelmiş evet bende ayarlana bilir diye okumuştum

Normal yaşamımda çok sabırsız ve pinpirikli bir insandım. Eski ben olsaydım mesela her hafta doktora giderdim. Bebeğimi öğrendiğimden beri hep olumlu düşünmeye herşeyi akışına bırakmaya karar verdim. Çevremdeki arkadaşlarım hiç hamile değil gibisin diyorlar mesela. Eski normalim gibi yaşamıyorum tabiki de ama her an birşey olacakmış psikolojisinde de değilim. Allaha çok şükür bu zamana kadar da sorunsuz geldim
Sadece geçen hafta iç çamaşırımda ıslaklık olduğu için doktoruma yazayım dedim. O da kontrole çağırdı. Kontrol sırasında ben aslında pinpirikli değilim bebek konusunda ama dedim.
Pinpirikli olmak ile korku ayrı şeyler dedi. Kendisinin de bir bebeği oldu geçtiğimiz haftalarda. Senelerdir bu işi yapıyorum. Bende korktum mesela dedi. Tüp bebek tedavisi görmüşler yaşlarıda ileri. Gününü beklemeden aldık bebeği dedi. İlk bebeğimiz ve muhtemelen de tek bebeğimiz olacak dedi. Sezaryen mi yani dedim. Evet dedi. Şaşırdım. Yaşadığım şehirde çoğu hamile normal doğum için gidiyor kendisine. Gece gündüz hastanede sosyal medya paylaşımlarımı görüyorum. Günde belki 5 doğum yaptırıyor. En az 4 ü normal. Ben muayene beklerken bile önümden iki hastası geçti ssvd ile doğum yapmış. Yürüye yürüye odalarına çıktılar.
Çok uzun oldu yazdıklarım. Anlatmak istediğimi umarım altarabilmişimdir

Ben de materni marka aldım. Umarım güzel çıkar. Burada bir kaç kişi yazmıştı. Markadan o şekilde haberim oldu.

Benim soruma karsilik bu cevabi verdiginizi dusunuyorum ama zaten nen herhangi bir dogum seklini ovmedim, niye oveyim zaten...

Sadece bu kadar erken haftalarda sezaryen olacagini bilmek kisisel istek mi, altinda baska sebepler mi yatiyor diye merak ettim. Yani gebeleri sezaryene iten tibbi sebepler neler... merakim buydu.

Tesekkur ederim cevaplar icin, anladigim kadariyla bazi doktorlar dogum planini erkenden yapiyorlar, bazilari daha gece birakiyorlar

Hepimize saglikli dogumlar dilerim hanimlar, bi avazda doguralim insallah

Ay niye böyle bisey yasanmis, cok korkunc

Genel olarak düşüncelerimi yazmak istedim canım. Şahsınıza cevap niteliği doğurmasın diye de alıntılamadım.
Gerek grupta konuşulanlar, gerekse de reel yaşamımda gözlemlediklerimle alakalı görüş bildirdim
Benim çevremde de bazı arkadaşlarım ne kadar acı çekersek mükafatı o kadar güzel olur düşüncesi içindeydiler. Ben de böyle düşünmediğimi anlatmaya çalıştım

Canım benimde tüp bebek ve gerçekten bu aylara çok zor bi şekilde ilerledik iğneler mi desem masrafı mı desem işten istifa ettim bebek için , kanamaları mı desem sitresleri mi , inşallah sağlıkla hepimiz kavuşalım yavrularımıza ama ben dr’unuzu çok iyi anlıyorum korkmakta haklı , belki benim de ilk ve son bebeğim olacak çünkü normal hamile kalamıyorum tüp bebeğin tutup tutmama riski var

İnşallah , bide benim tüp bebek o yüzden hiç bekletmek istemiyorum elimde olsa 37 haftada bilet olmadan çıkarın derim ama dr 38 yada 39 diyor , tabi ben 38 çıkarmasını isticem

Ay ozurdiliyorum o zaman, en cok korktugum sey gebe birilerini uzmek zira

Cevremde normal dogurdugumu duyan, sezaryenliler bebek ziyaretinde hep ikina sikina aciklama yaparlardi, ben o zaman farkettim kadinlarin bu konuda da ayrimciliga maruz kaldigini!! Ve pes demiştim, dogurma seklimiz bile elaleme rahatsizlik veriyor... bir sonraki ayrımcılık da "emzirmeyen / emziremeyen" annelere karsi oluyor zaten.

Her turlu kurtulamiyoruz bu "elalemden"

Kuzum benim inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebeğini
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. İkiz kardeşim de kistlerinden dolayı tüp bebek tedavisi gördü. Yumurta toplanma sırasında enfeksiyon kapmış 18cm çapında apsesi vardı doğumda apse olduğu anlaşıldı. Tüm hamileliği boyunca tarifsiz acılar çekti. Gece gündüz uyumadan hemde. Çığlık çığlığa. 30 senelik prof.dr ben ömrü hayatımda ilk defa böyle birşey görüyorum dedi.
Çok şükür bebeği sağlıkla dünyaya geldi.
Seni çok iyi anlıyorum kuzum

elalemin lafı için şimdiye kadar hiç davranmadım davranmam da , valla millet kendi hayatına baksın , en nefret ettiğim şeyler , zaten öylelerini evime sokmam sizlere de tavsiye ediyorum , kim üzüyorsa boş laflarla sizi bir daha görüşmeyin hayat daha güzel olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…