ya ben neler neler duydum normal doğum istemeyenlerle ilgili, rahim sarkmasından korkanlar mı dersiniz, vajinal genişlenmeden yakınanlar mı dersiniz insanlar sırf estetik kaygılar sebebiyle bile sezaryene kaymış durumda duyunca şaşırmıştım açıkçası, tabiki insanların kendi tercihi ama şahsen benim en son aklıma gelecek şeyler bunlar, bende kolay gebe kalmadım hep normal doğumu da savunmuşumdur ama Allah korusun doğum sırasındaki komplikasyonlar beni de korkutmuyor değil ki düzenli yürüyüşümü yapıyorum dr um pelvik taban egzersizleri için 34. haftayı bekleyelim demesine rağmen ( tüp bebek olduğu için) ben hafiften başladım ama her an hocam sezaryenle alalım deme düşüncesindeyimBenim soruma karsilik bu cevabi verdiginizi dusunuyorum ama zaten nen herhangi bir dogum seklini ovmedim, niye oveyim zaten...
Sadece bu kadar erken haftalarda sezaryen olacagini bilmek kisisel istek mi, altinda baska sebepler mi yatiyor diye merak ettim. Yani gebeleri sezaryene iten tibbi sebepler neler... merakim buydu.
Tesekkur ederim cevaplar icin, anladigim kadariyla bazi doktorlar dogum planini erkenden yapiyorlar, bazilari daha gece birakiyorlar
Hepimize saglikli dogumlar dilerim hanimlar, bi avazda doguralim insallah
Amin canım hepimiz inşallah , Allah herkese rahat doğum ve sağlıkla kavuşmayı nasip etsinKuzum benim inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebeğini
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. İkiz kardeşim de kistlerinden dolayı tüp bebek tedavisi gördü. Yumurta toplanma sırasında enfeksiyon kapmış 18cm çapında apsesi vardı doğumda apse olduğu anlaşıldı. Tüm hamileliği boyunca tarifsiz acılar çekti. Gece gündüz uyumadan hemde. Çığlık çığlığa. 30 senelik prof.dr ben ömrü hayatımda ilk defa böyle birşey görüyorum dedi.
Çok şükür bebeği sağlıkla dünyaya geldi.
Seni çok iyi anlıyorum kuzum
Hayırlı olsun cnm bende kızımda çok geç farkettim bu modelleri gerçekten çok kullanışlı kabin boy bebek arabaları. Kızımdan kalma travel de var biraz kullanıp belki bebişede böyle Bişey alırızkızlar benim bebekler geldi, puset çok hafif hoşuma gitti araba 7 kg ama bu kadarı da normal gibi, böylece kabin boy bebek arabasından travel sistem oluşturmuş oldum, ayrıca puset araba gövdesine tam oturdu hiç sallanmıyor ben extra adaptör alacaktım ama gerek yok gibi, tekerlek manevraları falan da harika inşallah uzun süre kullanmak lazım olur sağlıkla
Canım dr ihmali , başka bişey değil , kız 2 gün hastanedeydi gözetim altındaydı ama demek ki pek de ilgilenmemişler özel hastane olduğu halde
İnşallah , bide benim tüp bebek o yüzden hiç bekletmek istemiyorum elimde olsa 37 haftada bilet olmadan çıkarın derim ama dr 38 yada 39 diyor , tabi ben 38 çıkarmasını isticem
benim kv m sezaryenle aldır diyo mesela, ben normal istiyorum dememe rağmen, çünkü zorluklarla gebe kaldım ve hiç riske girmemizi istemiyorAy ozurdiliyorum o zaman, en cok korktugum sey gebe birilerini uzmek zira
Cevremde normal dogurdugumu duyan, sezaryenliler bebek ziyaretinde hep ikina sikina aciklama yaparlardi, ben o zaman farkettim kadinlarin bu konuda da ayrimciliga maruz kaldigini!! Ve pes demiştim, dogurma seklimiz bile elaleme rahatsizlik veriyor... bir sonraki ayrımcılık da "emzirmeyen / emziremeyen" annelere karsi oluyor zaten.
Her turlu kurtulamiyoruz bu "elalemden"
Rahim ağzı uzunluğuna benim perinatoloğum karından baktıEvet onları söylüyor ama bana da bebek büyüdüğü için rahim ağzını göremem dedi bende şaşırdım valla dediğiniz gibi cihazdan ola bilir
Canım bende çok yoğun yerde çalışıyordum tup bebekle oldu benım 3. Tüp bebekte o yüzden hıc rıske atmak ıstemedım heyet raporu aldığım doktorlarda çok anlayışlıydı çalışma rıske atma deyıp verdıler sagolsun.Devlettekıler vermıyo ozelde anlayışlı bı doktora denk gelırsen verırler bence durumunu söyle yoğun çalıştığını falan verırler ınsAllah kendı doktorun vermiyorsa başka doktora gıt canımKızlar bende ebeyim 6+3 iliz gebelik doktorum çalışabilirsin sıkıntı yok diyor ama çalıştığım birim aşırı yoğun pazartesi rapor vermesi için gideceğim tekrar hiç değilse 3 ayı tamamlasam yeter verir mi acaba gayet ılımlı bir doktor ama diğer doktorlar biraz sıkıntı çıkarıyorlarmış
ya ben neler neler duydum normal doğum istemeyenlerle ilgili, rahim sarkmasından korkanlar mı dersiniz, vajinal genişlenmeden yakınanlar mı dersiniz insanlar sırf estetik kaygılar sebebiyle bile sezaryene kaymış durumda duyunca şaşırmıştım açıkçası, tabiki insanların kendi tercihi ama şahsen benim en son aklıma gelecek şeyler bunlar, bende kolay gebe kalmadım hep normal doğumu da savunmuşumdur ama Allah korusun doğum sırasındaki komplikasyonlar beni de korkutmuyor değil ki düzenli yürüyüşümü yapıyorum dr um pelvik taban egzersizleri için 34. haftayı bekleyelim demesine rağmen ( tüp bebek olduğu için) ben hafiften başladım ama her an hocam sezaryenle alalım deme düşüncesindeyim
Bnmde tüp bebek bende senin gibi heyecanlıyım birazcıkta kızımın tedavi sürecine odaklandı doğum zamanı inş hastane yatışı olmasın diye dua ediyoruzİnşallah , bide benim tüp bebek o yüzden hiç bekletmek istemiyorum elimde olsa 37 haftada bilet olmadan çıkarın derim ama dr 38 yada 39 diyor , tabi ben 38 çıkarmasını isticem
benim kv m sezaryenle aldır diyo mesela, ben normal istiyorum dememe rağmen, çünkü zorluklarla gebe kaldım ve hiç riske girmemizi istemiyor
Rahim ağzı uzunluğuna benim perinatoloğum karından baktı
Bizimki tüp bebek olduğu için dr daha dikkatli önce 20 eylüle kadar olmazsa ben çıkarıcam dedi ben çok geç beklemek istemiyorum dedim, ne zaman bekliyordun dedi , ben eylülün ilk haftası düşünüyordum dedim , tamam o zaman Eylülün ilk haftasına hazır olun dediAy cok uzucu, cok zor. Bi anne bunu nasil atlatsin
Aa baya boyle su hafta alalim bu hafta alalim diye konusuluyor yani oyle mi? Ben bu detaylari hep merak ettim işte. Peki tup bebek diye mi, yoksa baska bi sebebi mi var bu sekilde planli olmasinin?
Ben 20 haftada perintoloğa gittim karından baktı ama 28 haftada dr artık üstten gözükmez dedi , belki cihazların farkından kaynaklıdırRahim ağzı uzunluğuna benim perinatoloğum karından baktı
İnşallah olmaz , inşallah kızın da beneğin doğana kadar sağlığına kavuşurBnmde tüp bebek bende senin gibi heyecanlıyım birazcıkta kızımın tedavi sürecine odaklandı doğum zamanı inş hastane yatışı olmasın diye dua ediyoruz
Ilk dogumumda 1 gun once nst randevusuna girdim, nefes falan alamiyorum diye nst yarida kesildi. Aman herhalde covid oldum diye dertlendim doktorum test istedi bi bakalim diye.
Neyse negatif ciktim, nst'de Temiz doktor 2 gun sonra gel dedi, ben normal mi sezaryen mi dogurcam diye sordum. Daha zamani var bebek bize yol gosterir erken dedi pış pışladi yolladi.
Ertesi sabah suyum gelerek doguma geldim. Yani son gun dahi ben bilmiyordum.
Burda bakiyorum, sadece eylul basliginda degil diger basliklara da bakiyorum, herkesin 30. Haftalarda dogumu belli...
Güle güle kullan canm benm güzel olmuşkızlar benim bebekler geldi, puset çok hafif hoşuma gitti araba 7 kg ama bu kadarı da normal gibi, böylece kabin boy bebek arabasından travel sistem oluşturmuş oldum, ayrıca puset araba gövdesine tam oturdu hiç sallanmıyor ben extra adaptör alacaktım ama gerek yok gibi, tekerlek manevraları falan da harika inşallah uzun süre kullanmak lazım olur sağlıkla
Bizimki tüp bebek olduğu için dr daha dikkatli önce 20 eylüle kadar olmazsa ben çıkarıcam dedi ben çok geç beklemek istemiyorum dedim, ne zaman bekliyordun dedi , ben eylülün ilk haftası düşünüyordum dedim , tamam o zaman Eylülün ilk haftasına hazır olun dedi
Demek ki benim doktor da sorun yokmuşbenim ilk gebelik o yüzden tecrübem yok ama doktor birşey demedikçe insanlardan duyunca şaşırıyordum. Neyse biz beklemeye devaö
Bende de aynı durum yüzümden anlıyor eşim neyin var diyip duruyor ama demedim.kesinlikle, sağlıklı olsun da bi bez parçasına bile sarmaya razıyım sezaryenle doğurmaya dabende çok kötüyüm dünden beri eşime de anlatamıyorum burayı kesin yasaklar üzülüyorum diye, rabbim hepimize hayırlısı versin
kızlar benim bebekler geldi, puset çok hafif hoşuma gitti araba 7 kg ama bu kadarı da normal gibi, böylece kabin boy bebek arabasından travel sistem oluşturmuş oldum, ayrıca puset araba gövdesine tam oturdu hiç sallanmıyor ben extra adaptör alacaktım ama gerek yok gibi, tekerlek manevraları falan da harika inşallah uzun süre kullanmak lazım olur sağlıkla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?