2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Günaydın canım anneler bugun saglik ocağı kontrolüm vardı. Kan tahlili verdim ve idrar bir iki gündür sıvı miktarından artış var enfeksiyon olmus sanırım yine ondanmis. İdrar baktılar hızlı hemen hemşire amniyon olsa anlarsın dedi. Ne amniyonmus arkadaş benim sipanin hareketleri azaldı ama cok sert artık yeri daralmıştır dedi var mi 2bucuk kilo dedi 3u geçti dedim. Ay yazık diyor Hemsire yeri kalmamış çocuğun normal dedi. Kalp atışını dinledik 148 içim rahatladı.
Siz de 36ya gelinde korkmayın yani

yaa canım nasıl da düşünceli <3 benimki daha 34+0 ama 10 güne yakın ileriden gidiyor. hareketleri biraz azaldı gibi geliyordu bana da. dünden beri aklıma şu kaka mevzusu takılmıştı demekki yeri daraldığı için dönemiyor eskisi gibii.

Kilosu artmışsa yeri daralmış sakin kötüyü çağırıp düşünmeyin. O kaka olayı da cok cok az gözüken bir sey bu arada 40. Haftadan sonra görülüyor görüldüğünde de o bile cok az o ihtimali kafanızdan çıkartın yanı. 2 saatte bir hareket varsa yeterli

Bu "yeri daralma, az hareket" konusu bu ptesi doktorumla konustugum bir konuydu.

"Buyuk hareketler yapamasalarda, 2 saatte 1 mutlaka birkac hareket hissetmelisin. Hissedemediysen birseyler ye, sol yanina uzan hareket etmesini bekle, baktin hareket etmiyor hemen kalk hastaneye gel" seklinde konuştu doktorum.

Merak: entry yazarken bold, italic vs nasil yapiyoruz, ustteki duzenleme kismi bende niyeyse aktif degil, acamiyorum da?

Canım o kısım bilgisayardan girince aktif, telden bende de aktif görünmüyor.

Bunun aynısını gece yaşadım. Günlerimiz de aynı neredeyse. Gece bir anda midem bulandı ve kustum. Karnımın altı tüm gün acımıştı. Belimden kasıklarımdan ağrı girmişti.gece de devam etti. Gündüzden de biraz bağırsak hareketlerim hızlıydı. Ben de dedim sanırım kanala girecek kendine yer yapıyor.

Ben çatı muayenesini birkaç gün önce oldum. Okuduklarımdan dolayı tedirgindim. Zaten hoş değil çatala oturmak ama hiç acımadı. Sonrasında tuvaletimi yaparken yanma hissettim.

gerçekten kaygı bozukluğu olacağız en sonunda :) hepimiz sağlıklaaa kucağımıza alalım inşallah bebelerimizi en kısa zamanda <3

Bende direk çıkıyor hemen tepede

37+0 ı geçince mi oldunuz çatı muayenesini?

Kızlar Allah aşkına çatı muayenesi nedir? Neden yapılır? Ne zaman yapılır? Nasıl yapılır? biri ayrıntılı anlatabilir mi? Yarımız bu konuda hiç bir şey bilmiyor.

Denedim olmadı sanki acaba ben mi yanlış yazdım

Kızlar Allah aşkına çatı muayenesi nedir? Neden yapılır? Ne zaman yapılır? Nasıl yapılır? biri ayrıntılı anlatabilir mi? Yarımız bu konuda hiç bir şey bilmiyor.
Bu çatı muayenesini her doktor yapmıyor. Benimki yapmıyor mesela, ben cihazdan görüyorum açıklığı/genişliği diyor. Çatı muayenesi normal doğum istiyorsanız direkt doktorun vajinanıza açıp elle ya da aparatlarla bakması yani halk arasında alttan muayene dediğimiz olay. Çatı darlığı var derse yine normal doğum önerilmiyor. Bebeğin geçebileceği alan var mı yok mu onu kontrol ediyorlar da diyebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…