MaşallahGünaydın canım anneler bugun saglik ocağı kontrolüm vardı. Kan tahlili verdim ve idrar bir iki gündür sıvı miktarından artış var enfeksiyon olmus sanırım yine ondanmis. İdrar baktılar hızlı hemen hemşire amniyon olsa anlarsın dedi. Ne amniyonmus arkadaşbenim sipanin hareketleri azaldı ama cok sert artık yeri daralmıştır dedi var mi 2bucuk kilo dedi 3u geçti dedim. Ay yazık diyor Hemsire yeri kalmamış çocuğun normal dedi. Kalp atışını dinledik 148 içim rahatladı.
Siz de 36ya gelinde korkmayın yani
Çatı muayenesine vajinadan bakılıyor doktor pelvis kemigimiz normal doğuma uygun mu bebeğin kafası ve vücudu ordan çıkabilir mi diye elle muayene ediyor biraz kurcalıyor. 37den sonra öneriliyor. Normal doğum isteyenlere sezaryende gerek yok.Kızlar Allah aşkına çatı muayenesi nedir? Neden yapılır? Ne zaman yapılır? Nasıl yapılır? biri ayrıntılı anlatabilir mi? Yarımız bu konuda hiç bir şey bilmiyor.
Bebek aşağılara dogru indikce boşluk yeniden oluşuyor ya o yüzden iştah artiyormusbir de kızlar napıcam bu midemi ya, ağrısı yetmiyor bi de 2 gündür tokluk hissim yok resmenhiç yemek yememiş gibi hissediyorum anlamadım bu nasıl iş, yemekten kalktım yarım saat geçti hani midenizi boş hissedersiniz aç kalırısnız ya öyle hissediyorum ki yiyorum da gel de kilo alma yani , akşam inat ettim yemek yemedim gittim 1 armut yedim ama ne çare hayır tuhaf olan iştahım yok ama açlık hissi çok
Aa ben onu acaba yorumlardan anlayıp erkek olacağı için bana mavi mi gosteriyor diye yorumlamistimKizlar forumda normal sayfalarda gezerken kirmizi tema, anne bebek sayfalarına gecince mavi tema oluyor.
Bu yeni mi çıktı?
Bu arada hepinize gunaydin!!!
bak dediğim oldu bebek doğmuş görünüyorD:Denedim olmadı sanki acaba ben mi yanlış yazdım
yanında + - 400 gram yazıyor geçen farkettim. Önemli olan gelişimi.Bebişinin kilo aldığına sevindim canım.
Kızlar benim artık günden güne çatıda baskı, ağrı, acı artmaya başladı. Uyanınca ilk ayağa kalkış anı ve akabinde biraz yürürken zorluyor. Zaten uyurken dönüşlerimde de gözüm açılıyor uf puf demeye başladım. Kendime gıcık oluyorum desem yeridir. Gün içinde otururken bir şeyim olmuyor ama kasığın sol tarafına doğru hep baskı hissediyorum. Uzandığımda da yine kalkma aşamasında çatı ağrısı oluyor. Dışarıda kısa veya uzun farketmez yürüdükten sonrada ağrı sancı gibi rahatsızlık veriyor. Böyle şiddetlenerek giderse ben nanayı yedim. Son günlere kadar harikaydım gelen ağrılar hemen giderdi birden bir şeyler oldu. Neymiş bu çatı ağrısı böyle ya
Ay inşallah bu gün sıcak havlu koyduk sürekli ve zeytin yağlr masaj yapıp sağdım 2 damla birinden 1 damlada birinden geldidedim anne şimdi bu hafta sütü kim içecek
Günaydın, vallahi ben de öyle diyordum ama işlerimi devralan ve arkamızda bulunan vücut bölgemizle aynı özellikleri taşıyan pasif agresif iş arkadaşım bu sefer de bu sıcaklarda açtığım klimayı kapatmalara başladı. Biraz daha kalırsam ben bunu boğarım diyerek bu hafta 2 gün izin alıyorum :)
Ben de beğendim valla güzel isim adıyla yaşasın minnoş. Valla çalışmaya devam. ayaklarımı uzattım kadınlar kulübü okuyorum 3 gündür
Ohh be öğrendim sonundaBu çatı muayenesini her doktor yapmıyor. Benimki yapmıyor mesela, ben cihazdan görüyorum açıklığı/genişliği diyor. Çatı muayenesi normal doğum istiyorsanız direkt doktorun vajinanıza açıp elle ya da aparatlarla bakması yani halk arasında alttan muayene dediğimiz olay. Çatı darlığı var derse yine normal doğum önerilmiyor. Bebeğin geçebileceği alan var mı yok mu onu kontrol ediyorlar da diyebiliriz.
Merhaba haftada 1 kere girip hızlıdan okuyorum birşeylere yorum yapmak istiyorum ama konu çoktan geçmiş oluyor. İnşallah herkes iyidir. Bebeğimizin adı Eren olacak inşallah. Bu arada kim önermişti hatırlamıyorum onuratasarlat sayfasından ben de magnet siparişi verdim çok memnun kaldık. Teşekkür ederim öneren arkadaşımıza. Burası güzel bi referans kaynağı oluyor. Herkese teşekkür ederim. İnşallah ben de daha sık girip tecrübelerimi paylaşabilirim. Ben bebeğimde yıkanabilir bebek bezi kullanacağım. Başka düşünen varsa iletişime geçersek çok sevinirim. Ve son olarak herkese doğuma hazırlık eğitimi almalarını öneriyorum. Benim ikinci gebeliğim olduğu için ilkinden daha çok korkuyordum doğumdan başıma gelecekleri bildiğim için. Ama eğitim alınca korkularımdan arındım çok iyi geldi. Ben Kocaeli şehir hastanesinde katıldım eğitime. Mutlaka online olsun yüz yüze olsun bir eğitime katılın en kısa zamanda. Hepinize sevgilerKızlar nasılsınız? bebişlere isim bulamadınız mı hala? Tabloya ekleyeyim.. @breezerose senin erkek bebişe isim yazmamışız.Melikeben @Butimarr @MSherry @altnkea @bulut_97 Canefsanim
Salon Kadini (senin de yarana tuz basmış gibi oldum ama )
arkadaşına verirsin kartıKesinlikle rakamlar bizi anne olarak mutlu ediyor. neticede sağlıklı doğsunlar da kilo boy işin magazini.
Aynı durum bende de var. Özellikle o gece uyku sersemi tuvalete kalkıp yürürken. Ve benim haftam da öyle ileri değil umarım geçer
Kuzum Ağustos annelerinde en ufak şırıngaya biriktirmişti bir anne. 1 ml gibi olan şırıngalar. Sanıyorum tüp bebekte kullanılıyormuş. Sende az fln diye düşünmeden biriktirip buzluğa at.
Ay bütün kış ince gömlekle gezip ilk fırsatta çok sıcak diyen tipler şimdi ayaklarım dondu klimanın derecesini yükseltelim diyor.
Evden de yapılabilecek bir iş aslında
Bende benzer durumdayım. Kapıdan girerken kart basıyoruz o olmasa belki konuşurdum. Yöneticileri de zor durumda bırakmak istemem.
Sizinle durumumuz oldukça benziyor. Benim bebeğim doğduğunda da oğlum 17 aylık olacak. Ve oğlumda bu dönem vurma refleksi başladı yani elinin altına kim gelirse indiriyor şaplağı kardeşi doğunca ne yağacağım bilemiyorumYa evet biz 2 yas sendromundayiz zaten aktif sekilde. Karnim buyumeye basladigindan beri surekli her gun konustum, sevdirdim. Emzirmeyi hic birakmadim, anlattim, dertlestik birlikte. Birkac gun oncesine dek hicbir problemi yoktu. Zaten arkadas grubu da farkli yaslardan olusuyor (14-26 ay arasi) yani bebek goruntusune de hakim.
Ama birkac gundur cok agir, gergin bi tepki degil, sinirli bakmiyor ama esyalarini sakinmaya basladi. Anlayamadim.
Sokakta kimle karsilassa elindekini yedirmeye calisan, oyuncaklarini paylasan cocuk, kardesine vermek istemiyor gibi.
Gerci cok.kucuk yanlis mi yorumluyorum acaba diye dusunuyorum.
iş yerinde ki hamile kızın işe gelmediği kimsenin dikkatini çekmeyecek olsa evet olabilirdiarkadaşına verirsin kartı
ahahah güldürdün beni Anladık erkek doğurcanAa ben onu acaba yorumlardan anlayıp erkek olacağı için bana mavi mi gosteriyor diye yorumlamistim
Günaydın bebeğim çok şükür akıntıymış devamı gelmediSonbahardagel kuzum ne yaptın nasılsın devam ediyor mu su? Akıntıdır inş.
Tamam canım tabloya ekledim Eren'imizi de. Sana yıkanabilir bez konusunda saygılarımı sunarak ortamdan uzaklaşıyorumMerhaba haftada 1 kere girip hızlıdan okuyorum birşeylere yorum yapmak istiyorum ama konu çoktan geçmiş oluyor. İnşallah herkes iyidir. Bebeğimizin adı Eren olacak inşallah. Bu arada kim önermişti hatırlamıyorum onuratasarlat sayfasından ben de magnet siparişi verdim çok memnun kaldık. Teşekkür ederim öneren arkadaşımıza. Burası güzel bi referans kaynağı oluyor. Herkese teşekkür ederim. İnşallah ben de daha sık girip tecrübelerimi paylaşabilirim. Ben bebeğimde yıkanabilir bebek bezi kullanacağım. Başka düşünen varsa iletişime geçersek çok sevinirim. Ve son olarak herkese doğuma hazırlık eğitimi almalarını öneriyorum. Benim ikinci gebeliğim olduğu için ilkinden daha çok korkuyordum doğumdan başıma gelecekleri bildiğim için. Ama eğitim alınca korkularımdan arındım çok iyi geldi. Ben Kocaeli şehir hastanesinde katıldım eğitime. Mutlaka online olsun yüz yüze olsun bir eğitime katılın en kısa zamanda. Hepinize sevgiler
O kızın doğum izninin başlamadığı nerden belli?iş yerinde ki hamile kızın işe gelmediği kimsenin dikkatini çekmeyecek olsa evet olabilirdi
Geçmese bile hafiflesin canım bak şuanda evde dolanıyorum regl ağrısı yaşıyorum resmenKesinlikle rakamlar bizi anne olarak mutlu ediyor. neticede sağlıklı doğsunlar da kilo boy işin magazini.
Aynı durum bende de var. Özellikle o gece uyku sersemi tuvalete kalkıp yürürken. Ve benim haftam da öyle ileri değil umarım geçer
Kuzum Ağustos annelerinde en ufak şırıngaya biriktirmişti bir anne. 1 ml gibi olan şırıngalar. Sanıyorum tüp bebekte kullanılıyormuş. Sende az fln diye düşünmeden biriktirip buzluğa at.
Ay bütün kış ince gömlekle gezip ilk fırsatta çok sıcak diyen tipler şimdi ayaklarım dondu klimanın derecesini yükseltelim diyor.
Evden de yapılabilecek bir iş aslında
Bende benzer durumdayım. Kapıdan girerken kart basıyoruz o olmasa belki konuşurdum. Yöneticileri de zor durumda bırakmak istemem.
Ayy neden girmiyorsun o zaman foruma beni korkutuyorsunGünaydın bebeğim çok şükür akıntıymış devamı gelmedi
Ama gece bel ağrısından uyuyamadım sağa sola dönmekten sabahı ettim neden böyle oldu anlamadım doğum mu yaklaştı yoksa olması gereken mi bu çözemedim hayırlısı ile bekleyelim bakalım
Teşekkür ederim ilgilendiğin için
Bebek aşağılara dogru indikce boşluk yeniden oluşuyor ya o yüzden iştah artiyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?