- 2 Temmuz 2023
- 12.377
- 37.166
- 528
Ben eğer buzluğa süt atacaksam önce buzdolabında bekletip 2-3 saat kadar sonra buzluğa atıyorum. Lipaz enzimi tadı değiştirebiliyormuş bundan en az etkilenmenin yolu da buzdolabında bekletmekmiş. Sizde bir bakın isterseniz. İçinize sinerse öyle yaparsınız. Daha çözdürmedim o kısmı bende bilmiyorum çözdüreceğim zaman araştırırım diye düşündüm
Gözyaşım pıtBu arada kızlar benim göğüslere süt dolmaya başladığından beri resmen iki numara büyüdü , yani emzirme sütyeni ona göre ala bilirsiniz , ben 90 almıştım şuan küçük geliyor , zorlada kapatırsan süt geri tepermiş
Normalde 3 saatte doguracaksan epidural alırsan 5-6 saat sürer süreci uzatır dediher şeyin yolunda olmasına çok sevindim ama ben anlamadım epidural mi 5 6 saat uzatıyor süreci
eyvah eyvah koca memeli olarak kendimi düşünemiyorum , D kalıptım E kalıp bile olmicak anlaşılanBu arada kızlar benim göğüslere süt dolmaya başladığından beri resmen iki numara büyüdü , yani emzirme sütyeni ona göre ala bilirsiniz , ben 90 almıştım şuan küçük geliyor , zorlada kapatırsan süt geri tepermiş
Gebze medikalpark hastanesi mine atlı ya gidiyorum canım bana 35. Haftada yapmaya başla demisti bi hafta sonra başlayabilirsin sanırım 34. HaftandasinLidya Kocaeli’de hangi doktora gidiyorsunn yaa keşke bütün doktorlar böyle olsa
Bu hareketlere kaçıncı haftada başlamak lazım peki. Şuan ben doğumu tetikler diye yürüyüş harici bir şey yapmıyorum.
Benim bebede daha doğum pozisyonuna geçmedi ama erken sanırım 33 olduk bugün.ben mesela başlamıştım hareketlere ama hata yapmışım benim bebe hala makat geliş, squat falan (tek seferde max 10 tane yapabiliyordum) bebeği kanala ittiriyor ama benimki ters olduğu için hiçbir işe yaramıyor sadece kondisyon olurşimdi bıraktım sadcwe yürüyüş yapıyorum benim gibi hala bebesi ters duranlara duyurulur
Evet kesinlikle benim bebeğin kafası asagida olduğu için yapabilirsin dedi dr unuza sormadan yapmayınben mesela başlamıştım hareketlere ama hata yapmışım benim bebe hala makat geliş, squat falan (tek seferde max 10 tane yapabiliyordum) bebeği kanala ittiriyor ama benimki ters olduğu için hiçbir işe yaramıyor sadece kondisyon olurşimdi bıraktım sadcwe yürüyüş yapıyorum benim gibi hala bebesi ters duranlara duyurulur
suyun güzel yeri geniş %90 ihtlmalle bebekler dönüyor dedi 36.haftaya kadar, 36 dan sonra bebekte kilo alacağı ve yeri daralacağı içim daha zor oluyormuşBenim bebede daha doğum pozisyonuna geçmedi ama erken sanırım 33 olduk bugün.
Senin peki dönmez mi ne diyor doktor
Pendik medikalde olmuştu bnm tüp bebe.Gebze medikalpark hastanesi mine atlı ya gidiyorum canım bana 35. Haftada yapmaya başla demisti bi hafta sonra başlayabilirsin sanırım 34. Haftandasin
Sonraki kontrolünde belli olur o zamansuyun güzel yeri geniş %90 ihtlmalle bebekler dönüyor dedi 36.haftaya kadar, 36 dan sonra bebekte kilo alacağı ve yeri daralacağı içim daha zor oluyormuş
Kız iyi gaz vermiş bana da geçti bu gaz , ben de doğurucam bananeKızların aman aman bir acı yok kendinizi kasmayinca acı yok denecek kadar az
Bu arada çatı muayenesi sonrası normal doguma okey verdi
Açıklık yokmus bebek sırtını donmus yüzünü görmek istedim "hiç bozmayalım bu pozisyon kanala girmesi için en iyi pozisyonda şu an " dedi
Bu arada ne durumda acil gelmeliyim diye sordum
Suyun geldiginde veya nisanin geldiginde hemen gel
Fakat suyun gelmemis kanama yok sancin varsa bebeğin hareketleri iyi ise 5 dk bir sancı olana kadar evde geçir dus al squat yap süslengeldiginde 5 -6 cm acikligin olur dedi
Epidural i sordum 7-8 cm Açıklık olduğunda roket atesleniyo 3 saate doğurmak varken neden doğumu uzatalim ki 5 -6 saat daha dedi
Ben merak etme seni psikolojik agri kesici cümleler kurarım eşini de kum torbası olarak kullanirsin rahat dogurursun dedi verdi gazı banaben bu gazla catir catir doğururum insallah kızlar
Beynim yandı ama olsunduIlk dogumum sabah 5te su gelmesiyle basladi, sifir sanci, hic acilmam yokmus.
Saat 14.50de dogum yapmıştım.
Epidural kullanmadigim icin bu kadar kisa surdu.
Ama bu sefer suyum gelmeden sancilarim gelirse eger, epidural kullanacagim. Yine sancim gelmez, suyum gelirse epidural kullanmam. Doktorunuz hakli.
Maaşallah nazar değmesin kuzum azmineEvet canım
Her aksam 1 saat yürüyüş
Gunde 40 squat
Çömelme hareketinde nefes egzersizi
Tek bacağı yatağın ustune koyup esneme hareketi 5 sn kalarak
Bağdaş kurma
Merdiven çıkma
Kaldirimda tek ayagi çıkıp inme
Perine masajı lavanta yağı ile zeytinyağı da olurmus
Hurma gunde 5 tane
Bunlari yapa yapa pozisyona soktum bebisi
Darisi size insallah ben 7 kilo aldım sadece 37 haftada bebek 3 kilo 1 kilo da suyu plesantasi desek ben doğumda 4-5 kilo vericem odem de gittiğinde 1 ayda hamile kalmadan önce ki halime donerim diye dusunuyorm
Çok geçmiş olsun cnm , birkaç gündür giremedim foruma Rabbim sağlıklı ömür versin , anneli babalı büyüsün prensesKızlar çok mesaj gelmiş , okuyamadım , hepinizin duaları için teşekkür ederim , saat 2 de acil sezaryene alındım , çok şükür bebek iyi 2kg doğdu kendi nefes alıyor başka bilgi vermediler , hep sizede dua ettim inşallah hepiniz rahat doğum ve zamanında kavuşursunuz. Şu an sütüm yok sağdım ama gelmedi yarın tekrar deneyeceğim hepinizin duasına ihtiyacımız var
Canım sende biraz fazla uzaksın bu olaylara heBeynim yandı ama olsundubana da anlatsanıza normal doğumda neden epidurql diye birşey var o sezeryanda değil mi? Zaten normal demek mudahalesiz normal demek değil mi :) çok cahilim bu çocuk nasıl çıkacak
Beynim yandı ama olsundubana da anlatsanıza normal doğumda neden epidurql diye birşey var o sezeryanda değil mi? Zaten normal demek mudahalesiz normal demek değil mi :) çok cahilim bu çocuk nasıl çıkacak
Çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun cnm , birkaç gündür giremedim foruma Rabbim sağlıklı ömür versin , anneli babalı büyüsün prenses
Pendik Medikal parka mı gidiyorsun canım? Bende oraya gidiyorumdwPendik medikalde olmuştu bnm tüp bebe.
Soran olursa öneririm senin doktoru bnm için çok geç artık
33+0 bugün haftaya doktor kontrolüm var sorup başlayabilirim.
Yürüyüşü yavaş mı tempolu mu yapıyorsunuz
Ben uzak değilim de kadınların isteği üzerine doktorlar "Normal= Doğal" olana müdahale etmek zorunda kalmış benceCanım sende biraz fazla uzaksın bu olaylara he
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?