Ilk başladığımda cok agirdimPendik medikalde olmuştu bnm tüp bebe.
Soran olursa öneririm senin doktoru bnm için çok geç artık
33+0 bugün haftaya doktor kontrolüm var sorup başlayabilirim.
Yürüyüşü yavaş mı tempolu mu yapıyorsunuz
Birimizin cesareti kirildiginda değerimiz gaz vere vere doğururuz catir catir inaniyorumKız iyi gaz vermiş bana da geçti bu gaz , ben de doğurucam banane
Kız ağrı kesici değilmiş anestezikmiş. İnternete baktım da.
Beybi... hepimiz cahiliz bu konuda sakin ol :) bize rağmen icimizden cikiyorlar hic merak etme.
Epidural sadece bir agri kesici turu.
Normal dogum, vajinal yoldan dogum demek. Yani agri kesici alanlarda eger bebisleri normal yoldan (vajinadan dogal yoldan) cikartiyorsa normal dogurmus oluyor. Hepsi bu :)
Sezaryen dogum, abdominal yani karindan dogum demek. Bu dogumunda kendi icinde cesitleri var. Tam anestezi, lokal anestezi vs...
Anne bu cümleleri yazan sen misin? Geçende doktora fırça kaymıştın eskiden biz bu vitaminleri içmiyoduk diyeBen uzak değilim de kadınların isteği üzerine doktorlar "Normal= Doğal" olana müdahale etmek zorunda kalmış benceeskiden ebeler epidural iğne mi yapıyordu
AnlamadımAnne bu cümleleri yazan sen misin? Geçende doktora fırça kaymıştın eskiden biz bu vitaminleri içmiyoduk diye
Kız ağrı kesici değilmiş anestezikmiş. İnternete baktım daSezeryandaki gibi. Sadece doz farkı var. Ağrıyı daha az hissetmek içinmiş. Ne zaman yapıldığı önemliymiş açıklık ve ıkınma açısından.
Squat da beklemiyorsun canim çök kalkMaaşallah nazar değmesin kuzum azminebende bunlara başladım ama hergün net yapamıyorum. Çömelme bağdaş kurma vs korkuyorum erken doğuma sebep vermeyeyim diye şu 36 olsun öyle yapayım diyorum. Ya gelesi varsa ben bunları yapınca 35te (şuan 35im) gelirsr diye korkuyom ne dersiniz?
Squatta ne kadar duruyorsunuz? Sadece otur kalk mı 40 tanr yoksa mesela 20 saniye durup mu kalkıyorsunuz?
Valla doktorlar ne derse onu yapacağız sonuç olarakEmannn son kertede hepsi agri hissetmemek icin sonucta, bosver
Ya şaka yapıyorummm annemde senin gibi konuşuyo eskiden o mu vardı bu mu vardı diyeAnlamadım
Spinal anestezi sezeryanda yapılan bel atını uyusturan anestezi türüBeynim yandı ama olsundubana da anlatsanıza normal doğumda neden epidurql diye birşey var o sezeryanda değil mi? Zaten normal demek mudahalesiz normal demek değil mi :) çok cahilim bu çocuk nasıl çıkacak
Tamamdır squat yapıyorum ben ama 10a kadar sayıp öyle kalkıyordum da ondan bana zor geliyor öyle 40 tane asla yapamamSquat da beklemiyorsun canim çök kalk
sadece o alaturka wc de durdugun pozisyona gel topuklara ver yükü 4 sn burundan nefes alllll 8 saniye agizdan nefes ver o pozisyonda bekliyosun kalcani hafif sag sol yapiyosun bu nefes egzersizi sanci kasılma geldiginde nefesine odaklan aynı pozisyon aynı nefes sancıyı azaltiyormus Aynı zamanda bebisini kanala ilerletiyor kasların guclendigi için açılman da kolay olurmus ben onun için yapiyorm
Benim doktor da öyle bir şey soruyorum eskiden kadınlar tarlada çalışıyordu diyorYa şaka yapıyorummm annemde senin gibi konuşuyo eskiden o mu vardı bu mu vardı diye
Benim doktor eğitimde dediki Doğumda ağrı harika bir şeydir. Ağrı varsa doğum kolay geçer ne kadar çok ağrı o kadar hızl doğum. Ama ağrın azsa doğum uzar. Buda anneyi çok yorar. Yorulduk anne ıkınamaz vs. Vs. İnşallqh bizlerinde böyle olurda hemencik biter :)Spinal anestezi sezeryanda yapılan bel atını uyusturan anestezi türü
Epidural normal doğumda 4 cm açıklık olmadan yapılan sancilari 10 uzerinden 8 hissediyosan
10 uzerinden 4 e düşüren tamamen uyusturmayan bir anestezi türü
olsun kuzu bugun 10 tane yaparsin yarin 10 da mola verirsin bi 10 daha yapar 20 ye tamamlarsin diğer gün 30 a cikarirsin yaptıkça level atliyosun vücut alisiyoTamamdır squat yapıyorum ben ama 10a kadar sayıp öyle kalkıyordum da ondan bana zor geliyor öyle 40 tane asla yapamam
Çömelme işte bebek kanaldaysa diye korkuyom yabu hafta geçsin öyle yapayım ben çömelmeyi. Ama alaturkada yapıyorum bende nefesi:)
Ben inanıyorum pozitif doğum hikayesiyle birbirimize umut olacagimiziBenim doktor eğitimde dediki Doğumda ağrı harika bir şeydir. Ağrı varsa doğum kolay geçer ne kadar çok ağrı o kadar hızl doğum. Ama ağrın azsa doğum uzar. Buda anneyi çok yorar. Yorulduk anne ıkınamaz vs. Vs. İnşallqh bizlerinde böyle olurda hemencik biter :)
Soyle dusunun Eski kadınlar spor mu yapiyordu normal doğumu kolay yapmasının sebebi Vileda yok yerleri cokerek elleriyle siliyorlardi + gebeliğin son zamanlari 10 dk bir wc gidiyoruz klozet yok wc de alaturka çök kalk gunde belki en az 20 kez çök kalk yapıp bekliyorlardi tarlada calisiyorlardi aktiflerdi aslında şu an yaptığımız onların yaptığı hareketler ne varsa eskilerde varBenim doktor da öyle bir şey soruyorum eskiden kadınlar tarlada çalışıyordu diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?