- 30 Mayıs 2015
- 5.194
- 12.790
- 448
- 34
battaniyede salladınız mı bizimki bi ara battaniyeye alınca uyuyordu şu sıralar bizde de hiçbir şey işe yaramıyorKızlar ya uykuya geçiş eziyet uyku eziyet çünkü çok sık uyanıyor ben napıcam böyle aklımı kaçırcam sanki uyumuyor ağlıyor uykusu var bildiiğim bütün yolları deniyorum iki buçuk saat oldu uyumadan fa durmuyor çünkü uykusu var ağlıyor şimdi eşim uğraşıyor ama yok hüngür hüngür ağlama ama asla uyumama hayat böyle geçer mi allah aşkına her allahın akşamı aynı zulüm
Ben önce lansinohun kremini,sonra bioranın kantaron yağlı kremini sürmüştüm,öyle iyileşmişti.Bende karbonatlı su yapmıştı bence,sende de öyle olmuş ola bilir.Kızlar benim göğüs ucu etrafim soyuluyor ve kızarıyor kaşınıyor sanırım mantar oldu. Ne yapmaliyim
oğlum 1 şubatda 8 aylık olacak,onları yapamıyor.Hee,hımm,hey gibi sesler çıkarıyor.Kizlar biz 7ay ve 10günlük olduk zaman su gibi akip gidiyor :) ya bu instada sey diyor iste alkis yapabilmeli ya da sesleri taklit edebilmeli diye sizin bebisler yapabiliyor mu? Bana cok bir beklenti gibi geldi
34.-37.haftalarda atak var,uykuya direnme ola biliyor.Benim oğlum da yatağına koyduğumda çok kötü ağlayarak uykuya geçiyorKızlar ya uykuya geçiş eziyet uyku eziyet çünkü çok sık uyanıyor ben napıcam böyle aklımı kaçırcam sanki uyumuyor ağlıyor uykusu var bildiiğim bütün yolları deniyorum iki buçuk saat oldu uyumadan fa durmuyor çünkü uykusu var ağlıyor şimdi eşim uğraşıyor ama yok hüngür hüngür ağlama ama asla uyumama hayat böyle geçer mi allah aşkına her allahın akşamı aynı zulüm
Salladık bir ara öyle uyudu iki ay kadar önce bi süre yani ama artık on kiloya yaklaştı dönüyor içerde oynuyor benim bileklerim kopuyor ve sonunda uyumuyor artık o seçenekte iptal bebek arabasında uyuyor yine son çare ama son çare yani bi kaç defa deniyoruz çığlık kıyamet geri kaldırıyoruz en son bayılma noktasında orda uyuyor artık bıktım akşam olmasın diyorum resmenbattaniyede salladınız mı bizimki bi ara battaniyeye alınca uyuyordu şu sıralar bizde de hiçbir şey işe yaramıyor
Geçmiş olsun hepimize ama geçmiyor bizim atak haftasında değildi normalde bugün başladı diyor uygulama biz bir aydır nerdeyse böyleyiz atak haftasına da inancım kalmadı biz yeşil günlerde de pertiz yani bizimki kendi yatağında zaten asla uyumaz benimle yatıyo yatakta bu yöntemden de bıktım valla bilmiyorum ya annelik ne zaman dünyanın en güzel şeyi olucak bekliyorum bakalım34.-37.haftalarda atak var,uykuya direnme ola biliyor.Benim oğlum da yatağına koyduğumda çok kötü ağlayarak uykuya geçiyor
Salladık bir ara öyle uyudu iki ay kadar önce bi süre yani ama artık on kiloya yaklaştı dönüyor içerde oynuyor benim bileklerim kopuyor ve sonunda uyumuyor artık o seçenekte iptal bebek arabasında uyuyor yine son çare ama son çare yani bi kaç defa deniyoruz çığlık kıyamet geri kaldırıyoruz en son bayılma noktasında orda uyuyor artık bıktım akşam olmasın diyorum resmenallah yardımcımız olsun herkes aynı demek
Allah kolaylık versin. Ben uyku düzenini eşimin evde olmadığı zamanlarda oturtabildim. Vardiyalı çalışıyor( 8-16/16-24/24-08) Farkettim ki evde akşam uzun süre kaldığı 8-16,24-08 çalıştığı haftalarda ben pertim. Neden böyle oluyor diye takip ettim. Eşimin bebeğin küçük bir insan, bir birey olduğunu kabul etmediğini, kişisel alanlarına müdahale ettiğini gördüm, ( oyun oynarken, uyurken, yemek yerken, ya da bir şey için çabalarken sevmek için alıyor, sosyal mesafesini korumasına izin vermiyor, uyurken uyandırıyor vs. Bebek kişisel mesafeyi nerden bilecek filan deyip beni çileden çıkarıyordu.Geçmiş olsun hepimize ama geçmiyor bizim atak haftasında değildi normalde bugün başladı diyor uygulama biz bir aydır nerdeyse böyleyiz atak haftasına da inancım kalmadı biz yeşil günlerde de pertiz yani bizimki kendi yatağında zaten asla uyumaz benimle yatıyo yatakta bu yöntemden de bıktım valla bilmiyorum ya annelik ne zaman dünyanın en güzel şeyi olucak bekliyorum bakalım
yanınızda yatdığı için de ola bilir.Ben de bir ara öyle alıştırmıştım,hatta yanıma koymazsam memede ve kucağımda yatıyordu,sonra kendi yatağına geçirdim mecburen,çünki resmen çökmüştüm.1-2 gün uykusuz kaldım,bebeğim yarım saat kötü ağladı,direndi,sonra uyudu,bunlara katlandım,başka yolum yoktuGeçmiş olsun hepimize ama geçmiyor bizim atak haftasında değildi normalde bugün başladı diyor uygulama biz bir aydır nerdeyse böyleyiz atak haftasına da inancım kalmadı biz yeşil günlerde de pertiz yani bizimki kendi yatağında zaten asla uyumaz benimle yatıyo yatakta bu yöntemden de bıktım valla bilmiyorum ya annelik ne zaman dünyanın en güzel şeyi olucak bekliyorum bakalım
Ben de yanımda yatırıyorum, uykuyu çok severim. Kendi rahatlığım için böyle. Gece yataktan kalkıp beşikten bebek alma benim uykumu açıyor, dinlenemiyorum. Gece emzirme olmasa ya da 5-6 saat aralıksız uyusa öyle alıştırırım diye düşünüyorumyanınızda yatdığı için de ola bilir.Ben de bir ara öyle alıştırmıştım,hatta yanıma koymazsam memede ve kucağımda yatıyordu,sonra kendi yatağına geçirdim mecburen,çünki resmen çökmüştüm.1-2 gün uykusuz kaldım,bebeğim yarım saat kötü ağladı,direndi,sonra uyudu,bunlara katlandım,başka yolum yoktu
Size yanınızda yatırmak daha kolay,o yüzden sizi rahatsız etmiyor.Ben istediğim gibi dönemiyordum,sabah da her tarafım ağrıyarak uyanıyordum,o yüzden böyle olmaz deyip kendi yatağına geçirmek için uğraştımBen de yanımda yatırıyorum, uykuyu çok severim. Kendi rahatlığım için böyle. Gece yataktan kalkıp beşikten bebek alma benim uykumu açıyor, dinlenemiyorum. Gece emzirme olmasa ya da 5-6 saat aralıksız uyusa öyle alıştırırım diye düşünüyorum
Emzirmek için 3 4 saat geç bi aralık degilmi, benim kızım 1 saat arayla emmek ıstiyor, 3 4 saat uyanık kalamıyor bile 2 saat dolunca gözlerini ovalamaya başlıyor, her uyanmada ve her uykuya dalmaya emmek ister mutlakamaşallahcanım benim abim de öyleymiş annem hep anlatır durur. azıcık etine dolgunmuş
doktor bir sıkıntı görmüyorsa bence doktorun dediği gibi devam edebilirsin..
bizimki pek kilolu değil birkaç gün sonra 8 aylık olacak. 3-4 saatte bir emiyor. ben katı gıdayı emzirdikten 1 saat kadar sonra veriyorum aslında çok dikkat etmiyorum ama öyle denk geliyor. emzirip verirsem yemiyor. emzirmeden verirsem yine yemiyor meme istiyor. bizimki gece geç yatıp sık sık uyandığı için herkes aç bu çocuk diyor o yüzden daha fazla katı gıda vermeye başladım. çok şükür sevdiği şeyleri de yiyor.
8 kilo falan benim bebişbir de neredeyse 2 aydır sürünüyor. hareketlenince kilo alımı yavaşlıyor gerçekten
Bizim 30 unda 8 ayimiz doluyor, doldu sayilir 2 gun kaldi, yaklasik 1 aydir ellerini gel gel yapıyor ama gel babası geeel gel gibi değilde, mesela kuşumuz var maviş, onu görünce hemen heyecanlanıp ellerini gel gel şeklinde yapıp heh heh diye çağırıyor, yada bi yiyecek istediğinde ellerini gel gel yapıyor,yani biseyi ona vermemiz icin yapiyor ellerini oyle, alkışı bi 15 gündür felan yapıyor, bi müzik duyduğunda hemen hoplaya hoplaya oynuyor, burnunu büzüp hizli hızlı nefes alip veriyor, sevdiği biri gelince heee diye dikelip sanki senmi geldin der gibi heyecanla bakıyor, biri disari ciktiginda pesine agliyor, abisine sinirlenip kızdığım zaman ağlamaya basliyor gibi gibi hareketleri varKizlar biz 7ay ve 10günlük olduk zaman su gibi akip gidiyor :) ya bu instada sey diyor iste alkis yapabilmeli ya da sesleri taklit edebilmeli diye sizin bebisler yapabiliyor mu? Bana cok bir beklenti gibi geldi
Ben 18-24 ay alıyorum şuan, 12-18 ay zibinlari almıştım 3 ay oluyor ilk aldiğimda az bi büyük geliyordu şuan tam oluyor, birde civilin kalıpları büyük olduğu halde, şuan üzerinde civilin takımları var 12-18 ay tam geliyorüstelik artık bebekler için çoğunlukla üretilen ürünleri alamayacağız 9-12 ay ürünler yakında küçük gelecek…
Çok sevindim sizin adınıza ya ne güzel oturmuş bi düzen var bende yapıyorum tabi onu rahatlatıcı şeyler ama bilmiyorum galiba bende çok stresliyim çocuk hissediyor bana şımarma durumu da var bariz çünkü annemde babamda vs daha uslu bende zırzır biraz inşallah bende o günleri görürümAllah kolaylık versin. Ben uyku düzenini eşimin evde olmadığı zamanlarda oturtabildim. Vardiyalı çalışıyor( 8-16/16-24/24-08) Farkettim ki evde akşam uzun süre kaldığı 8-16,24-08 çalıştığı haftalarda ben pertim. Neden böyle oluyor diye takip ettim. Eşimin bebeğin küçük bir insan, bir birey olduğunu kabul etmediğini, kişisel alanlarına müdahale ettiğini gördüm, ( oyun oynarken, uyurken, yemek yerken, ya da bir şey için çabalarken sevmek için alıyor, sosyal mesafesini korumasına izin vermiyor, uyurken uyandırıyor vs. Bebek kişisel mesafeyi nerden bilecek filan deyip beni çileden çıkarıyordu.
Kızımın da insan olduğunu bunaltmaması gerektiğini öğrendi. O öğrenince ben çok rahat ettim. Uzunca bir süredir bizim uyku saatimiz ortalama 19 da başlıyor ( en erken 18:15, en geç 21:30 nadiren 22:30)
uyuyamadığında , çok ağladığında terlediği için sırtı , ensesinin , saçlarının kaşındığını fark ettim ben hafifçe masaj yaparak rahatlatıyorum.Dişini kaşıyorum , daha rahat kıyafet giydiriyorum filan, uyurken çorap giymeyi sevmiyor , ben gecede 10 kez giydiriyorum o çıkarmak için çabalıyor yeni anladım artık ben çıkarıyorum gibi ( şimdi yazarken fark ettim gerçekten bebeği kurcalıyorum)Rahatsız eden ne bulmaya çalışıyorum. Ben de çok gerildiğimde önce kendimi sakinleştiriyorum sonra bebeği .
Dışarı çıkamayacak bir saatte ise pencereyi açıp önünde duruyoruz 5-10 dk filan.
Bunları keşfettiğimden beri çok rahatım. Dün gece eşim diyor ki artık çok mutlusun Yine eskisi gibi oldun yüzün çok gülüyor diye. Ahh diyemedim ki sen işime karışmayı bıraktığın için böyleyim.
Bizimki park yatak ara katta çok sallanıyor şimdi ayağa kalkmaya öğrendi tutunup gece kesim uyanıp döner dçner ayağa kalkar ben uyanırım hemen ama uykusu çok açılır yanında rahat yatıyorum ben koca salonda zaten şeytan görsün onun da yüzünü zamanla inşallah öğrenicez ne yapalım bu da şimdiki sınavımızyanınızda yatdığı için de ola bilir.Ben de bir ara öyle alıştırmıştım,hatta yanıma koymazsam memede ve kucağımda yatıyordu,sonra kendi yatağına geçirdim mecburen,çünki resmen çökmüştüm.1-2 gün uykusuz kaldım,bebeğim yarım saat kötü ağladı,direndi,sonra uyudu,bunlara katlandım,başka yolum yoktu
benim bebiş 3 saat dolduktan sonra uyuyor canım benimki de genelde uyurken emiyor.. uyurken emerse uyanır uyanmaz istemiyorEmzirmek için 3 4 saat geç bi aralık degilmi, benim kızım 1 saat arayla emmek ıstiyor, 3 4 saat uyanık kalamıyor bile 2 saat dolunca gözlerini ovalamaya başlıyor, her uyanmada ve her uykuya dalmaya emmek ister mutlaka
Bizim 30 unda 8 ayimiz doluyor, doldu sayilir 2 gun kaldi, yaklasik 1 aydir ellerini gel gel yapıyor ama gel babası geeel gel gibi değilde, mesela kuşumuz var maviş, onu görünce hemen heyecanlanıp ellerini gel gel şeklinde yapıp heh heh diye çağırıyor, yada bi yiyecek istediğinde ellerini gel gel yapıyor,yani biseyi ona vermemiz icin yapiyor ellerini oyle, alkışı bi 15 gündür felan yapıyor, bi müzik duyduğunda hemen hoplaya hoplaya oynuyor, burnunu büzüp hizli hızlı nefes alip veriyor, sevdiği biri gelince heee diye dikelip sanki senmi geldin der gibi heyecanla bakıyor, biri disari ciktiginda pesine agliyor, abisine sinirlenip kızdığım zaman ağlamaya basliyor gibi gibi hareketleri var
Ben 18-24 ay alıyorum şuan, 12-18 ay zibinlari almıştım 3 ay oluyor ilk aldiğimda az bi büyük geliyordu şuan tam oluyor, birde civilin kalıpları büyük olduğu halde, şuan üzerinde civilin takımları var 12-18 ay tam geliyor
ay acaba ataktan mı oldu bizimki böyle34.-37.haftalarda atak var,uykuya direnme ola biliyor.Benim oğlum da yatağına koyduğumda çok kötü ağlayarak uykuya geçiyor
bende de aynı canım annede tüm stresini atmaya başlarmış. ben anlatıyorum şöyle ağladı böyle yakama yapıştı falan eşim ve annem diyo ki bizde hiç öyle yapmıyor. galiba nazı bize geçiyor kuzularınÇok sevindim sizin adınıza ya ne güzel oturmuş bi düzen var bende yapıyorum tabi onu rahatlatıcı şeyler ama bilmiyorum galiba bende çok stresliyim çocuk hissediyor bana şımarma durumu da var bariz çünkü annemde babamda vs daha uslu bende zırzır biraz inşallah bende o günleri görürüm
Son 1 haftadır 2 3 saat bağrış çağrışla anca uyutabiliyoruz. O kadar yorucu ki ve gece boyu da rahat değil uykusu. Devamlı mızırdanma halinde. Hatta gündüzleri de devamlı ağlıyor mızmız. Geçici değilse naparım bilmiyorumKızlar ya uykuya geçiş eziyet uyku eziyet çünkü çok sık uyanıyor ben napıcam böyle aklımı kaçırcam sanki uyumuyor ağlıyor uykusu var bildiiğim bütün yolları deniyorum iki buçuk saat oldu uyumadan fa durmuyor çünkü uykusu var ağlıyor şimdi eşim uğraşıyor ama yok hüngür hüngür ağlama ama asla uyumama hayat böyle geçer mi allah aşkına her allahın akşamı aynı zulüm
Galiba irmik kabız yapıyor bende bıraktım bugün vermedim rahatça yaptı çocuğum irmikte her tarifte var anacım ne koyalım yani yerineay acaba ataktan mı oldu bizimki böylebugün daha iyi. dün çok kötüydü
bir de dün tuvaletini yapmamıştı belki o sancı yaptı. irmik kabız yapar mı farklı olarak irmik verdim galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?