Pişmanlık en kötü şey sakin kalmak önemli, oğlum 8 aylıktı gece uyumuyor bi türlü, gozlerini dikmiş bana bakiyor ama uykumunda en derin anı, gozlerimi açamıyorum bi yandan salliyorum ama faydasiz oyle sinirlendimki kucucuk cocuga bağırdım uyusana ne bakiyon uyu cabuk diye, sonra elimi alnina bi koydum cocuk yanıyor atesi çıkmış ondan uyumuyormuş, oyle uzuldum oyle pisman oldumki, suan kizim gunlerce uyumasa kızamıyorum, sakin kal, icinden hep gececek yarin unutacam de
Gazını cikariyormusun her emmede, memede uyusada yerine koymadan gazini cikart mutlaka, ve elin bir sure uzerinde olsun, paniklersen daha cok aglar, sakin kal, birde kundak yap, uyusada yavasca ellerini iki yanina koy ayaklar serbest kundak olsun, hafif hafif salla
Kesinlikle sonra pısmanlik oluyor keske o kadar sinirlenmeseydim keşke ağlamasaydım, keşke çocuğuma kızmasaydım, bak geçti gibi, icinden yarin gececek ve unutacam de
Daha uyku duzenine alışık değiller zaten, instamomlarin kaç tane dadısı var arka planda, göstermelik ilgi hepsininki hiç birini takip etmem bakmam yalan hayatlar, antifenomenetkisi3 diye bi sayfa var hepsinin gerçek yüzünü gösteriyor insan gördükçe şok oluyor, kimseye özenme, bak burda gerçek anneler var, hangisi harikayim mutluyum cocugumlada ilgileniyorum evimide rahat temizliyorum gezmelerede gidiyorum diyor, hic biri cunku oyle bi hayat yok, benim kizimda seninki gibi, arabayla gezdiriyim diyirum bi aglama bi feryat, hastaneye gidiyoruz kabus gibi, canları sagolsunda seneye gezeriz inşallah
Benimki de öyle, kaynanam sütünü sıcak vermişsin diyor, terliyken sicakladigin zaman emzirilmezmis biraz ferahlayip öyle verecekmişsin, birde kendi ayaklarini usutmemek onemli
Ben 30 mayista doğum yaptım hala olmadım, ilk cocugumda, dogumdan tam 12 ay sonra olmuştum bu kezde öyle olacak galiba, kişiden kişiye degisiyor
Benim bebeğimde de var ensesinde biraz büyük kırmızı renkte doktor 3 4 yaşına kadar geçer dediInstagtam da bebekler de doğum lekesi karşıma çıktı atayım bilgi olur sizler için.
Ben de hamile iken kalan kilo fazlalığım 2 kg o da bu gidişle gidecek gibi.
Aynrn bende şişlik ve hafif kızarıklık olmuştu bunları yaparak geçirdim doktora bile gitmeden bol emzirme sağma o şişliğe ovalayarak sağdım banyoda suyun altında da ovdum farklı olarak arada da amzirmeden önce bir bezi sıcak suyla ıslatıp o göğsüme koydum sonra emdirdim emme bitnce soğuk suyla ıslayıp kpydumKızlar 2 defa mastit oldum ikisinde de hastanelik olmadan kendim geçirdim. Birincisinde kocaman beze gibi şişlikler vardı. İkincisinde de baya kızarıklık vardı ve ateş yaptı. Tek çaresi bol bol emzirmek ama normal pozisyonda değil sadece farklı pozisyonlarda emzirin. Ateş, ağrı yaparsa mutlaka parol için özellikle gece yatmadan parol ateşi direk düşürüyor. Soğuk kompres yapın mastitte sıcak değil. Dediğim gibi Emzirmekten baska çare yok normalde emzirdiğizden daha fazla uzun emzirin emzirmeniz gereken pozisyonu fotoğraf olarak koydum umarım faydası olur. Eki Görüntüle 3298745 Eki Görüntüle 3298746
15günden fazladır aşırı derecede istiyor oturtmadığım için de bağıra bağıra ağlıyorBebekleriniz oturmaya çalışıyor mu? Benimki bir kaç gündür oturmak istiyor. Bir kaç saniye oturtuyorum, daha fazla istiyor ağlayıp kızıyor sıpa. Ama oturunca da kafayı tutamiyor, öne düşüyor kafası.
ben az az oturtuyorum ya, stres olmasından iyidir bence. ama başını tutabilmesi için yüzüstü durma egzersizlerini düzene oturtmaya karar verdim15günden fazladır aşırı derecede istiyor oturtmadığım için de bağıra bağıra ağlıyor
Ne söylenir ki kendimi kitap okuyayım vs hiçbir şey yapasım yok. Dizi film izlemeyi Seven biriydim o da gitti.. Geçecek bu günler Allah in izniyle.. Sabırben annenin tek başına bebeğe bakmasını hiç sağlıklı bulmuyorum şu yaşadıklarımdan sonra. eşim iyi ki evde. tek başıma baksam depresyona girer ya da bebeğime karşı kolay sinirlenebilir bir hale gelirdim kesin diyorum. iki kişi baktığımız halde zorlandığımız çok an oluyor. ben psikolojik destek almaya başladım ve kitaplara verdim kendimi.
kimse yeni bebeği olan annelere laf etmesin, akıl vermesin cidden. bu süreç o kadar iyi gösterdi ki bunu. tek başına bakan tüm anneleri takdir ediyorum gerçekten.
Evet benimiide böyle ben anlıyorum hemen yapıyorum mama. Günde 3 yada 4 sefer 90 ml iciriyorum.Aynı bizim de öyle oldu iki aydan sonra imkansız içiremedim. Kilo alımı fena değil gibi 1 kiloya yakın aldı sanırım ama sürekli huzursuz mızıldanıyo mama yedirebilirsem sakinleşiyo
Mathiiii kendine gel kardeşim. Evladının sana seninde evladına ihtiyacın var. Bence bu bir dönem.ve hepsi geçecek.dün ve bu sabah bütün zamanlar intihar etmeyi düşündüm şöyle senaryolar.. ölürsem oğluma kim bakar bensiz ne yapar acaba o da yokluğumla mutlu olur mu? bir süredir iyiydim meğer rol yapıyormuşum yine başa döndüm
Tek başıma üç çocuğuma bakan ben el sallıyorumben annenin tek başına bebeğe bakmasını hiç sağlıklı bulmuyorum şu yaşadıklarımdan sonra. eşim iyi ki evde. tek başıma baksam depresyona girer ya da bebeğime karşı kolay sinirlenebilir bir hale gelirdim kesin diyorum. iki kişi baktığımız halde zorlandığımız çok an oluyor. ben psikolojik destek almaya başladım ve kitaplara verdim kendimi.
kimse yeni bebeği olan annelere laf etmesin, akıl vermesin cidden. bu süreç o kadar iyi gösterdi ki bunu. tek başına bakan tüm anneleri takdir ediyorum gerçekten.
asla değilsin canım. ben çok normal bir psikolojide değildim zaten deprem falan.. bu arada benim bu durumun bebekle çok ilgisi yok sadece bebeğim olduktan sonra eşimin ailesi bana çok yanlış yaptı sürekli kendimi ifade etmeye çalışıyorum ama karşı taraf duvar gibi artık anlamıyorlar pes ettim ve hepsini engelleyip sildim. bugün daha iyiyim.İnşallah canım Alllah hepimize güç kuvvet versin
İntihara kadar aklıma geliyor demek ki yalnız değilmişim. Aileme bunlar dan hiç bahsetmiyorum dipe düşünce her şey geliyor aklıma... Nasıl bir zor dönem mart in başında ise başlayacağım. İkiz kardeşim diyor ki 2 yaşına kadar çalışma bak. Anne sevgisinden mahrum etme güzel günlerini kaçırıyorsun diyor. Demesi kolay içimde fırtınalar kopuyor. Ben 2 yıl daha evde kalırsam bana ne olur bilmiyorum. Çalışmam şart kızımın geleceği ve kendim için..
ve bence de işe başla gitsin ben başladım. bir yerde nasıl olsa başlayacağız ve çoğu kişi çalışan annelerin bebekleriyle daha kaliteli vakit geçirdiğini söylüyor. vicdan yapıp daha güzel ilgileniyormuşuz:)İnşallah canım Alllah hepimize güç kuvvet versin
İntihara kadar aklıma geliyor demek ki yalnız değilmişim. Aileme bunlar dan hiç bahsetmiyorum dipe düşünce her şey geliyor aklıma... Nasıl bir zor dönem mart in başında ise başlayacağım. İkiz kardeşim diyor ki 2 yaşına kadar çalışma bak. Anne sevgisinden mahrum etme güzel günlerini kaçırıyorsun diyor. Demesi kolay içimde fırtınalar kopuyor. Ben 2 yıl daha evde kalırsam bana ne olur bilmiyorum. Çalışmam şart kızımın geleceği ve kendim için..
hiç dert etmeyin dün rota aşısını yaptırdım hemşire hanım biraz ishal yapabilir dedi ishal başka bir şeymişBenim yeşil sarı ve hep mukuslu ishal mi acaba diyorum ama hep böyle hergun nereedyse böyle ve çok uzun zamandır. Sıkıntı etmeli miyim bilemedim
ahhh kesinlikle öyle. zaten olmasaydı ben tüm bu olanlara dayanamazdım. bana çok güç veriyorEvet benimiide böyle ben anlıyorum hemen yapıyorum mama. Günde 3 yada 4 sefer 90 ml iciriyorum.
Mathiiii kendine gel kardeşim. Evladının sana seninde evladına ihtiyacın var. Bence bu bir dönem.ve hepsi geçecek.
Tek başıma üç çocuğuma bakan ben el sallıyorum
dün ve bu sabah bütün zamanlar intihar etmeyi düşündüm şöyle senaryolar.. ölürsem oğluma kim bakar bensiz ne yapar acaba o da yokluğumla mutlu olur mu? bir süredir iyiydim meğer rol yapıyormuşum yine başa döndüm
Dün beş saat kucaktan inmedi. Sürekli kucagim da yürüdüm. En sonunda bende ağladım. ÇEKİLECEK cok cilem varmis diye dusundum . Belki de o stresi bosaltmaya ihtiyacim vardi.Geçecek bugunler kızlar. Ben ise başlayınca psikoloğa başlayacağım. Online olanlar bir tık daha uygun . Kendinizi bırakmayın lütfen.bende düzeldim diye kendimi kandırıyormuşum sabahtan beri çocuk ağladıkça ben de ağlıyorum yine
Bana da haber eder misin. Umarım normal bir şeydir. Biz fazla takiyoruzdur.Sağlık ocağına goturdugumde sorcam bı bende yaa
Ben kocayı sildim dün artık canım. Bu hafta sünnet yaptıracağız . Hafta sonu ailemin yanına gideyim ben köye diyor. Ailesi bu çocuktan önce geliyor. çocuğun acil bir şeyi olur hastane işi diye düşünmüyor.Allah insanın da ,kocanın da ,ailenin de hayırlısını verisnahhh kesinlikle öyle. zaten olmasaydı ben tüm bu olanlara dayanamazdım. bana çok güç veriyorher gün kollarım ağrıyarak uyuyorum ama her şeye değer.
yukarıda da söyledim benim derdim başkalarıyla. bebeğim çok zor bir bebek değil çok şükür… beni çok yormuyor açıkçası. ama insanlar aşırı bunalttı beni doğumdan beri bir kavga halindeyim dün son defa anladım ki duvara konuşuyormuşum. sildim herkesi kuş gibi hafifledim.
Geçmiş olsun canım. Bir tanıdığım bir defa mastit olmuştu. Ağlıyordu artık. Sen iki defa iyi dayanmissin . Helal olsun canım sanaKızlar 2 defa mastit oldum ikisinde de hastanelik olmadan kendim geçirdim. Birincisinde kocaman beze gibi şişlikler vardı. İkincisinde de baya kızarıklık vardı ve ateş yaptı. Tek çaresi bol bol emzirmek ama normal pozisyonda değil sadece farklı pozisyonlarda emzirin. Ateş, ağrı yaparsa mutlaka parol için özellikle gece yatmadan parol ateşi direk düşürüyor. Soğuk kompres yapın mastitte sıcak değil. Dediğim gibi Emzirmekten baska çare yok normalde emzirdiğizden daha fazla uzun emzirin emzirmeniz gereken pozisyonu fotoğraf olarak koydum umarım faydası olur. Eki Görüntüle 3298745 Eki Görüntüle 3298746
Böyle giderse bende terapiye falan başlıycam yoksa hiç sağlıklı düşünemiyorumDün beş saat kucaktan inmedi. Sürekli kucagim da yürüdüm. En sonunda bende ağladım. ÇEKİLECEK cok cilem varmis diye dusundum . Belki de o stresi bosaltmaya ihtiyacim vardi.Geçecek bugunler kızlar. Ben ise başlayınca psikoloğa başlayacağım. Online olanlar bir tık daha uygun . Kendinizi bırakmayın lütfen.
asla değilsin canım. ben çok normal bir psikolojide değildim zaten deprem falan.. bu arada benim bu durumun bebekle çok ilgisi yok sadece bebeğim olduktan sonra eşimin ailesi bana çok yanlış yaptı sürekli kendimi ifade etmeye çalışıyorum ama karşı taraf duvar gibi artık anlamıyorlar pes ettim ve hepsini engelleyip sildim. bugün daha iyiyim.
bebeğinle ilgili hissettiklerini de çok iyi anlıyorum hayatımız tamamen değişti. güveneceğimiz tek nokta bunların geçici olması.lütfen kendine yüklenmemeye çalış arada bebeği güvenli bir yere bırak ve nefes al, ağlarsa bile problem etme çünkü şunu çok unutuyoruz..bebekler ağlar
O kadar iyi geldiniz ki teşekkür ederimve bence de işe başla gitsin ben başladım. bir yerde nasıl olsa başlayacağız ve çoğu kişi çalışan annelerin bebekleriyle daha kaliteli vakit geçirdiğini söylüyor. vicdan yapıp daha güzel ilgileniyormuşuz:)
Tek cocukla yerlerdeyiz annem 7 çocuk doğurmuş nasıl yapmış etmiş diyorum. Ama sizi şunu söyleyeyim çok doğum yapanlar vurdum duymaz rahat anneler.. o kafa ben de olsaydı keşke.. Bizler Her şeylerine takar olduk, ne oluyor takmalar bizlere zarar veriyor.Kizlar tlc tv de ailemiz büyüyor diye bir programa denk geldim. Kadın dogurdukca doğurmuş. Şimdi yine hamile. ( her hamileliği ikiz , ucuZ) tek doğumda dağılan ben
Kesinlikle önce beynimizi bosaltmamiz lazim.Böyle giderse bende terapiye falan başlıycam yoksa hiç sağlıklı düşünemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?