2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
benimki 3 haziran canım bugün 100 gün bitti. bence 2 alma artık 3 leri kullan. bacağında iz yapıyor mu? bizde neredeyse 3 iz yapacak. en çok 4 numara kullanılıyormuş 4 stok yapılabiliyor yazmışlar internette hep. ben de bunu bilmeden 3 ü çok almıştım sık sık değişiyorum

bizde üçünü de aynı gün yaptılar
pazartesi açıyorlardı ikinci hafta ptesiyi beklemiştik
hiçbiri ateş yapmamıştı ama yapar diye korkup eve gelince calpol vermiştim

Bebem yüz üstü dönmeyi öğrendi uykusunda 3 akşamdır perişan olduk çocuğu sırt üstü yatırıyoruz yüz üstü dönüyo hadi kalk düzelt bi saat sonra tekrar aynı başını yana çeviriyor ama ya kapaklanırda nefes alamazsa diye korkuyorum

Benimki dönmeyi biliyor gibi ama dönmüyor. Başını çevirmekle yetiniyor.

Evde tek başına bakan anneler, tüm günü nasıl geçiriyorsunuz? Eşim olmayacak bundan sonra, enerjik kalmayı, uykusuzluğu nasıl hallediyorsunuz?

Ben halledemiyorum, uykuları berbat uyuymayı bilmiyor bi yerdensonra oturup onla birlikte ağlıyorum.tel başına Çocuk bakbilenlere de çok özenip saygı duyuyorum. Ben yapamıyorum

Evet canım deneyeyim.ben daha kontrole bile gidemedim

En son olculdugunde 59 cm çıktı.carsamba yeni kontrolü var. Benim bebegim sarılık çıktı. Bayramda sürekli acildeydik. Ve hiç kilo almıyordu. Doğum kilosuna bile ulaşamamışti. Mama başladık. Sonra gazlı ve kolik olduğu ortaya çıktı. 16 saat uyumuyordu süt gelmiyor diye yine Mama vermeye devam ettik.en son kusmaya filan başlayınca doktor mamayi kesin dedi. 12 gündür vermiyoruz bakalım ne cikacak

Ben Molfix sleepy karışık kullanıyorum da benimki seninkinden zayıf ama sanki im3e geçsem mi daha iyi olacak bilemedim de sizle bı sorayım dedim
Canım ben bir ara bir paket molfiX kullandım. Fiyatlardan dolayı. Molfix bir tık küçük kalıp olarak. Sürekli iz bırakıyorsa sızdırma varsa bence geçebilirsin. Ben dediklerime göre numara büyüttüm

Benim kızım 61 cm, 6300 kilosu, 30 mayıs doğumlu 105 günlük galiba, elimde baby turco stogum vardı 2 numara 1 paket kaldı bitince 3 e gececem
Amin darısı bize
Bende bugun gittim sol tarafında gelişim geriliği var demislerdi, bu sefer biraz duzelme var ama yine istediğimiz gibi değil, bir ay sonra tekrar bakalim dedi. Tamamen düzelmiş olur inşallah
Bizde 2 taraftada vardı 4 haftadır bandaj kullanıyoruz, iyiye gidiyor dedi dr, 2 hafta sonra çıkıcak galiba bandaj
Benimkinin gündüz uykusu az ama gece güzel uyuyor o yüzden dinc oluyorum

Benim bugün iki kere yan tarafına döndü bebeğim. İlk defa oldu. En tehlikeli zamanlar başladı

Hanımlar benim kızımın bir süredir bir elini genelde yumruk olarak tutup bazen de göğsüne götürüp bastırdığını fark ettik. Sonra videolara bakınca bunu en az 1 aydır yaptığını anladık. 3 aylık kontrolünde doktora sorduk nörolojiye yönlendirdi ve o kolda biraz kasma artışı olduğunu söyledi doktor. Bize egzersizler verildi ve çok hızlı bir şekilde yumruk olan eli daha çok açık tutmaya başladı. Henüz takip devam edecek ama size bilgi olsun diye yazıyorum. Başparmağını da yana doğru açacak şekilde ellerini açın ara ara gün içinde. Kollarını yukarı aşağı hareket ettirdi fizyoterapist ve bu hareketleri yarıda bırakmayın başlayınca sonuna kadar götürün dedi. Tabi çocuk kastı ise zorlamıyoruz. Benzer hareketleri bacakları için de gösterdi. Boynu için de. Masaj videoları falan vardı onlara bakabilirsiniz iki taraflı olarak bunları yapmanızı öneririm. Mesela boynu bir tarafa doğru meyyal idi bizimkinin doğduğunda ve 2 defa ters tarafa bir defa bu tarafa yatırarak düzeldi. Dr bi kız için bunun söylendiğini ama ailenin bunu umursmadığını kızın şimdi 11 yaşında ve boynunun ve omurgasının eğik olduğunu söyledi. Yani eklem ve kasları simetrik olarak çalıştırmak iyi olur bence

Kızlar benim oğlumun boynunu altı kızarmaya başladı o kadar dikkat ettim ya bitti o sıcaklarda olmadı şimdi olmaya başlamış ne yapsam pişik kremi işe yarr mı nemli mi kalır ora size danışayım dedim

Eklentiler

• IMG_6796.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 63
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…