2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Aynı anlattigin seyleri yaşıyorum benim kızım da öyleydi malesef öyle gidiyolar

Selamlar herkese bebeklerinizi nasil yatiriyosunuz acaba moro refleksi ne durumda? Cok irkildigi icin 40 gunlukten beri kundak uyku tulumunda yatiriyorum bebegimi ama artik donmeye basladi yavastan kollari acik birakmak zorundayim kollari aciktayken asssla uyumuyo battaniyeyle sariyorum oyle uyutup yataginda aciyorum ellerini nasil alisicak bilmiyorum. Tavsiye var mi? Birde deli dana gibi pispislayarak sallanarak uyuyo egitime duzene baslayaniniz var mi ? 3 ay 1 haftalik oldu oglum

Benim bebeği de alıp gezdirsen iki gün yapıp baya bir ara verdim . Bu arada benim bebeğinin kakasi da mukuslu cıvık.ili kere test verdik bir şey çıkmadı. Belki yediğin ictigindendir.
bizim testin biri normal çıkmış.
bir de başka bir test var, sonucu daha çıkmadı. o da normal çıkarsa rahatlayacağım.
Kızlar bebeğimin kafasında konak var. 3 . Aya kadar bir şey yoktu . Bu hafta yoğunlaştı. Nasıl geçirdiniz siz.
benim bebeğimde de var, çok azalmış durumda ama. kendi kendine geçmesini bekliyorum.

4 aylıkken başlanıyor diye biliyorum. Benim bebegim de 20 haziran doğumlu uykusu Allaha emanet

Geçmiş olsun. Galiba normali bu . Herkes birbirine mukus soruyor. Evde artık nasıl inceliyorsak

Kızlar kaka tahliline para verdiniz mi? Bizim tamamlayıcı sigorta da var ama 900 küsür ödedik. Karşılamıyormuş sigortalar doğru mu?

Kızlar kaka tahliline para verdiniz mi? Bizim tamamlayıcı sigorta da var ama 900 küsür ödedik. Karşılamıyormuş sigortalar doğru mu?
biz vermedik. tamamlayıcısı var, ordan karşılandı.
hızlı test olanı varmış, sadece ona ücret istediler 510 tl. bizde gerek yok dedik.

Valla ben hiç iyi görümce görmedim.annemle halam çok iyiydiler.sqnki kızı gibiydi ann3min. Halam sagolsun en büyük kazığı attı gitti. Umarım sizinki Hep böyle devam.edr
Benim gorumcem gerçekten saf temiz insan, 16 senedir bi tek lafimiz olmadi, aynı kafadayız, annesinden çok benimle konuşur telefonda, öyle kazık atmaya kafası çalışacak biri değil. Aynı ben gibi ne mutluluğunu ne de öfkesini ıçinde tutamaz söyler mutlaka, konuşulan her konu çözülür, yeterki geçinmeye gönlün olsun. Biz her seyi konusuyoruz, hakkımızda dedikodu bile olsa hemen arayıp x böyle dedi, sen böyle demişsin doğrumu diye, o yüzden içimizde kurup düşmanlık etmeyiz
Benim kızım tam 4 aylık oldu, hala bende kundak yapıyorum, bizim besigimiz eski nostaljik bi beşik, ona çok alıştı, başka bişeyde uyumasi için ağlaya ağlaya bayılması gerek, oglumuda bu beşikte uzunca bi süre 1 1 buçuk yaşında kadar sardım, şuan 7 yaşında, zamanla alışıyorlar tabi, önce elleri açık, sonra beşik değişimi, şuan bazasi yatağı var 3 senedir normal tek kişilik yatağında kendi başına uyuyor, zaman herseyi yoluna koyuyor bi sekilde, su akar yatağını bulur misali, az daha büyüsün alışır daha erken zaten

Masallah kocaman olmus bile oglan yaa donmeye basladi korkuyorum acikcasi donerse elleri kapali allah korusun bu gece deneme yapiyorum uyurken cok zorlandi ama uykuyu bolmedi uyuyo

Arkadaşlar dr unuza oturtmayla ilgili soru soran oldumu, oturtmaya başladınız mı, ben youtube dan çocuk dr unu dinledim şimdi, ek gıda ve oturmasiyla ilgili, ek gıdaya başlaması için 4 soruya mutlaka evet denmesi gerekiyormus
1. Doğduğu kilonun 2 katin a çıktımı
2. Kafasını dik tutabiliyormu
3. Yemekleri tanıyordu, siz yemek yerken ağzını açıp istiyor mu
4. Desteksiz oturabiliyor mu
Bu 4 sorunun birine bile hayır dediysen 6 aylık bile olsa ek gıda ya uygun değil diyor, 6 aylıkken desteksiz oturabilmesi ıçinde 3 aylıkken destekli oturtmaya başlamak alıştırmak gerekliymiş, benim kız 4 ay i bitirdi daha hiç oturmadım, gerçi 1 bucuk aydır bandaj takıyordu zaten oturtamazdimda, ben 5 6 aylık olmasın o bekliyordum, şaşırdım açıkçası, siz ne diyorsunuz

Masallah kocaman olmus bile oglan yaa donmeye basladi korkuyorum acikcasi donerse elleri kapali allah korusun bu gece deneme yapiyorum uyurken cok zorlandi ama uykuyu bolmedi uyuyo
Yüzüstü dönebiliyormu, eğer yuzustune kadar dönüyorsa teklikeli tabikide, ya iki tarafına da yastık koyacaksın, yada öyle böyle elleri açık alışacak

Yüzüstü dönebiliyormu, eğer yuzustune kadar dönüyorsa teklikeli tabikide, ya iki tarafına da yastık koyacaksın, yada öyle böyle elleri açık alışacak
Yuzustune kadar donemiyo ama bacaklarini dikiyo havaya birden birakiyo ya sagina ya soluna devriliyo destekle yatiriyodum artik bu donme olaylari basladigi icin her seyi kaldirdim alissin diye. Bide 4.ay icinde uyku gerilemesi oluyomus huzursuzlanmadan alistirayim istedim ama uykuya gecis fecahat hale geldi savasiyoruz. Akil alayim dedim

biz hiç kundak yapmamıştık kundakta uyumuyordu o yüzden böyle alıştı. tavsiyem şu olabilir büyük iki havluyu rulo yapıp yanlarına koyabilirsin. sıçramaları zamanla azalıyor benimki sıçrasa da genelde uyanmıyor birkaç güne alışır bence artık kundak yapma dönme ihtimali var dediğin gibi

ben hiç dr yüzü görmedim ama osman gönülalın dediklerine dayanarak az az destekli oturtuyorum. bir kere kucakta sürekli dik tutmak zor oluyo göbeğimize yaslıyoruz gezdirirken. dışa dönük tuttuğumuzda yani. bazen iki yanına minder koyuyorum kanepeye oturtuyorum. oturak aldık onu denedim birkaç defa. bu arada süreleri 2-3 dk zaten hem yığılıyor hem sıkılıyor
ben de eğer iş ile ilgili problem olmazsa ek gıda için 6.ayı beklemeyi düşünüyorum. (problem olursa mecbur başlayabiliriz çünkü biberonla beslenmiyor)
seçeneklere gelecek olursak doğduğu kilonun iki katına çıkmak üzeredir
kafasını tutabiliyor
yediklerimize bakıyor ama ağzını açmıyor
desteksiz oturamıyor

acaba hasta olduğunda falan uygulayabileceğiniz yöntemler var mıymış canım?
Bol bol buruna sprey, deniz suyu, aspiratör
Sadece bunları söyledi doktorumuz başka yolu yokmuş maalesef
Her çektiğimde burnu dolu oluyo bebeğimin 2 yaşına kadar böyle devammış

Normalde doktor söylüyormuş kapalı olduğunda ilk kontrol oluyo ya hani. Ama bizimki söylememiş
Hırıltı farklıdır muhtemelen çünkü kapalı olsa sürekli akarmış. Normalde akıp giden sümük kapalı olunca orda birikiyomuş

Kızlar uyku tulumu almak gerekli mi sizce? Alacak mısınız.
Ben sıcak havada uyuyamıyorum bebek de aynı odada olacağı için almak istiyorum aslında
Bir de bebeğimin burnu tıkalı ya buhar makinesi şart oldu sanırım alıp odaya koymam lazım kullanan var mı tavsiye edeceğiniz marka vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…