2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
ah canım kıyamam ya benimki ilk iki dişte o kadar çok zorlanmadı şimdi daha çok zorlanıyor. sanki alt ikinin birer boşluk yanları geliyor gibi. üst ikiyi bekliyordum ama aşağısı daha şiş göründü gözüme.
dişle ilgili en büyük belirtiler şöyleydi:
-memede daha çok kalmak ama emerken canı acıyormuş gibi kıvranması memeyi çekiştirmesi
-uyku düzeninin tamamen bozulması ( zaten düzen yoktu geç yatıyordu ama geceleri emip yatmaya devam ediyordu. dişle beraber gece kalkıp uyuyamıyor.)
-sanki eskiden babası daha çok uyutabiliyordu şimdi hep beni istiyor
-ve tabi ki her şeyi ağzına sokması.. bir etkinlik hazırlayayım dedim silikon kaşıkları mama sandalyesine bantlamıştım bi baktım bantı söküp yiyor…

burada mı gördüm hatırlayamadım biri şöyle söylemişti;
diş çıkarmak doğum yapmaya benzer diş çıkana kadar sancısı geçmezmiş ve hiçbir şey de çözüm olmazmış allah kuzularımıza güç versin

bu arada benimki için bir toz almıştım yarın fotoğrafını atarım. o biraz iyi geliyor ama en iyi gelen şey parmak kaşıyıcı. zeytinyağının içine 6-7 karanfil kırıp attım bir gece buzdolabında bekledi hala dolapta duruyor. genelde akşamları çıkarıp parmak kaşıyıcının ucunu batırıp damaklarına sürüyorum. selim zaten elimi tutup kemiriyor kaşıyıcı yoksa da bir tülbent yardımıyla yapılabilir. bir de ben minik bez parçalarını suya sokup kıvırıp buzluğa atıyordum onu kemirmek de iyi geliyor

Tülin ebe , sütün ağrı kesici özelliği var gibi bir şey demişti diye hatırlıyorum . Bol bol memeyi vereceksiniz artık. Umarım hızlıca çıkar dişi. Osaniti ilk defa duyuyorum.

Tülin ebe , sütün ağrı kesici özelliği var gibi bir şey demişti diye hatırlıyorum . Bol bol memeyi vereceksiniz artık. Umarım hızlıca çıkar dişi. Osaniti ilk defa
Ya evet verin agzina bir şeyler kemirsin. O da rahatlatıyor olabilir. Benim bebem nerede pis bir şey varsa onu kemiriyor. Telefon , kumanda gibi.

bunların hepsi var bizde,günlük rutinimiz vardı,uyanma,emme,uyanıklık ve uyuma şeklinde,şimdi uyumadan önce yine emiyor,emzirmezsem uyumuyor,ağlıyor.Önceleri uyku vaktinde emziğini verirdi,uykuya dalardı.Şimdi emziği hiç kabul etmiyor,kafasını geri atıyor, ya da emziği eliyle çıkarıyor.
Selimcim de rahatlıkla çıkarır inşallah.Öyle etkinlikler tam oturmayı becerince iyi olacak sanırım.Ya da sandalyesinde oturtup yapa bilir,çünki şimdi yanlara aşıyor☺
Sabaha kadar kucağımda uyudu,yatağına koyduğum an uyanıp ağlıyordu,ağladıkca meme verdim,ben de oturarak yarı büklüm yatdım.

Ben bezi buzdolabına koyup öyle verdim,1-2 defa ağzına götürüp bıraktı.Dün bir az daha fazla su verdim,10 ml kadar içti, soğuk olmuş sanırım,sesi bir az değişmiş gibi. Kaşıyıcı var,aldım,1-2 defa yaptım.Onu da çok yapmayın damak etini kanata bilir yazmışlar.

Tülin ebe , sütün ağrı kesici özelliği var gibi bir şey demişti diye hatırlıyorum . Bol bol memeyi vereceksiniz artık. Umarım hızlıca çıkar dişi. Osaniti ilk defa duyuyorum.
Öyle gerçekten,emerken sesi kesiliyor,rahatlıyor.İnşallah.Tetagili duymuştum,osaniti hayır,osanit bitkisel ve doğalmış.

Bizimde alt damak şiş eli kulağında çıksada rahat etsek. Geçenler de ateş yaptı 38 e kadar çıktı. o kadar huysuz ki hep miz miz halde Tetagil zeytinyağ karanfil karışımı hepsini deniyorum. Hiç rahatlatmıyor gece çok sık uyanıyor. Bunlar büyüdükçe daha zorluk çekiyoruz.

Çok geçmiş olsun, Allah şifalar versin

Bizim alt dişler çıktı ama çıktıktan sonra daha fazla ağrı yaptı, sürekli eliyle kulağını çekiştiriyor, ağrısı var belli tetagil ve karanfili Denedim ama fayda etmiyor, Osman gönülal ağrı kesici şurup verebilirsiniz diyordu videosunda çok huysuzlandığında veriyorum ben dayanamıyorum öyle görmeye çünkü.

Benim bebeğimin de alt dişi çıkmış çook küçük ucu görünüyo ama bi tanecik. Sırayla mı çıkıyolar ki acaba. Ben hep 2 diş aynı anda çıkıyo sanıyodum :)
Bi de ben alerji sanmıştım ya yoğurt yedirince. Diş çıkarken de yanaklar kızarırmış benim bebeğimin kızardı. Yani yoğurt hala benim için muamma
Çünkü yanakları hala hafif kırmızı diş bitene kadar da öyle olabilirmiş doktorun dediğine göre

Eli kulağındadır yanındaki de patlar canım. Bizim bir hafta arayla iki diş patlattı hayırlı olsun

evet,büyüdükce sorunlar da büyüyor

ağrıkesici olarak calpol mu verdiniz?

Kızlar bebegim 6 aylik acemiyim biraz ek gida tarifleri yazarmisiniz rica etsem mutlu olurum neler yapabilirim neler veriyorsunuz bebeklerinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…