- 30 Mayıs 2015
- 5.207
- 12.844
- 448
- 34
ah canım kıyamam ya benimki ilk iki dişte o kadar çok zorlanmadı şimdi daha çok zorlanıyor. sanki alt ikinin birer boşluk yanları geliyor gibi. üst ikiyi bekliyordum ama aşağısı daha şiş göründü gözüme.İnşallah.Saat 11de çok kötüydü,ağrısı ya sancısı vardı,emzirdim,sakinleşti,acı çekiyor yavrum.Mayıs anneleri grubunda 1-i bebeğini 2 hafta kucağında uyutduğunu yazmış,bir de osanit adlı ilaç önermiş.
Tülin ebe , sütün ağrı kesici özelliği var gibi bir şey demişti diye hatırlıyorum . Bol bol memeyi vereceksiniz artık. Umarım hızlıca çıkar dişi. Osaniti ilk defa duyuyorum.İnşallah.Saat 11de çok kötüydü,ağrısı ya sancısı vardı,emzirdim,sakinleşti,acı çekiyor yavrum.Mayıs anneleri grubunda 1-i bebeğini 2 hafta kucağında uyutduğunu yazmış,bir de osanit adlı ilaç önermiş.
Tülin ebe , sütün ağrı kesici özelliği var gibi bir şey demişti diye hatırlıyorum . Bol bol memeyi vereceksiniz artık. Umarım hızlıca çıkar dişi. Osaniti ilk defaİnşallah.Saat 11de çok kötüydü,ağrısı ya sancısı vardı,emzirdim,sakinleşti,acı çekiyor yavrum.Mayıs anneleri grubunda 1-i bebeğini 2 hafta kucağında uyutduğunu yazmış,bir de osanit adlı ilaç önermiş.
Ya evet verin agzina bir şeyler kemirsin. O da rahatlatıyor olabilir. Benim bebem nerede pis bir şey varsa onu kemiriyor. Telefon , kumanda gibi.bu arada benimki için bir toz almıştım yarın fotoğrafını atarım. o biraz iyi geliyor ama en iyi gelen şey parmak kaşıyıcı. zeytinyağının içine 6-7 karanfil kırıp attım bir gece buzdolabında bekledi hala dolapta duruyor. genelde akşamları çıkarıp parmak kaşıyıcının ucunu batırıp damaklarına sürüyorum. selim zaten elimi tutup kemiriyorkaşıyıcı yoksa da bir tülbent yardımıyla yapılabilir. bir de ben minik bez parçalarını suya sokup kıvırıp buzluğa atıyordum onu kemirmek de iyi geliyor
bunların hepsi var bizde,günlük rutinimiz vardı,uyanma,emme,uyanıklık ve uyuma şeklinde,şimdi uyumadan önce yine emiyor,emzirmezsem uyumuyor,ağlıyor.Önceleri uyku vaktinde emziğini verirdi,uykuya dalardı.Şimdi emziği hiç kabul etmiyor,kafasını geri atıyor, ya da emziği eliyle çıkarıyor.ah canım kıyamam ya benimki ilk iki dişte o kadar çok zorlanmadı şimdi daha çok zorlanıyor. sanki alt ikinin birer boşluk yanları geliyor gibi. üst ikiyi bekliyordum ama aşağısı daha şiş göründü gözüme.
dişle ilgili en büyük belirtiler şöyleydi:
-memede daha çok kalmak ama emerken canı acıyormuş gibi kıvranması memeyi çekiştirmesi
-uyku düzeninin tamamen bozulması ( zaten düzen yoktu geç yatıyordu ama geceleri emip yatmaya devam ediyordu. dişle beraber gece kalkıp uyuyamıyor.)
-sanki eskiden babası daha çok uyutabiliyordu şimdi hep beni istiyor
-ve tabi ki her şeyi ağzına sokması.. bir etkinlik hazırlayayım dedim silikon kaşıkları mama sandalyesine bantlamıştım bi baktım bantı söküp yiyor…
Ben bezi buzdolabına koyup öyle verdim,1-2 defa ağzına götürüp bıraktı.Dün bir az daha fazla su verdim,10 ml kadar içti, soğuk olmuş sanırım,sesi bir az değişmiş gibi. Kaşıyıcı var,aldım,1-2 defa yaptım.Onu da çok yapmayın damak etini kanata bilir yazmışlar.bu arada benimki için bir toz almıştım yarın fotoğrafını atarım. o biraz iyi geliyor ama en iyi gelen şey parmak kaşıyıcı. zeytinyağının içine 6-7 karanfil kırıp attım bir gece buzdolabında bekledi hala dolapta duruyor. genelde akşamları çıkarıp parmak kaşıyıcının ucunu batırıp damaklarına sürüyorum. selim zaten elimi tutup kemiriyorkaşıyıcı yoksa da bir tülbent yardımıyla yapılabilir. bir de ben minik bez parçalarını suya sokup kıvırıp buzluğa atıyordum onu kemirmek de iyi geliyor
Öyle gerçekten,emerken sesi kesiliyor,rahatlıyor.İnşallah.Tetagili duymuştum,osaniti hayır,osanit bitkisel ve doğalmış.Tülin ebe , sütün ağrı kesici özelliği var gibi bir şey demişti diye hatırlıyorum . Bol bol memeyi vereceksiniz artık. Umarım hızlıca çıkar dişi. Osaniti ilk defa duyuyorum.
Çok geçmiş olsun, Allah şifalar versinKizlar dün çocuğumu acile götürdüm çünkü bir anda kendini sıkıyor nefesini tutup kıpkırmızı oluyordu. 3 saat sonunda röntgen çektiler. Çok fazla gazi var dediler. Dün bana lavman yapmamı söylediler. Yaptım biraz kan geldi. Ama kaka filan çok çıkmadı. Aslında çıkması da imkansızdı hasta olduğundan doğru düzgün beslenmemisti. Aslında boş yere lavman yapılmış oldu. Gazı masaj hareketleri ile çıkarttık. Ama ikinmanın gazla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ve dün pişik kremini de unutmuşuz. Bakim odasinda kac anneye sorduysam yok dediler.bugun poposu ileri derece de pişik olmuş.ne yapsam fayda etmiyor. Altını değiştirirken acayip ağlıyor. Ağlamaktan yorulup uyuyakalıyor.hastalandigindan beri çok zorlanıyorum.
KahvegibiKızlar bebeğimin Demir ilacını değiştireceğim
Bestiron ya da newvit kullananlar varsa ilacın rengi ne acaba?
Bizim alt dişler çıktı ama çıktıktan sonra daha fazla ağrı yaptı, sürekli eliyle kulağını çekiştiriyor, ağrısı var belli tetagil ve karanfili Denedim ama fayda etmiyor, Osman gönülal ağrı kesici şurup verebilirsiniz diyordu videosunda çok huysuzlandığında veriyorum ben dayanamıyorum öyle görmeye çünkü.Bizimde alt damak şiş eli kulağında çıksada rahat etsek. Geçenler de ateş yaptı 38 e kadar çıktı. o kadar huysuz ki hep miz miz haldeTetagil zeytinyağ karanfil karışımı hepsini deniyorum. Hiç rahatlatmıyor gece çok sık uyanıyor. Bunlar büyüdükçe daha zorluk çekiyoruz.
Hadi ya. Ocean beyaz diye almıştım ama 12 damla vermek zor diye değiştirecektim ben beyazdan devam edeyim o zaman. Her yeri batırıyor çünkü içerkenKahvegibi
Eli kulağındadır yanındaki de patlar canım. Bizim bir hafta arayla iki diş patlattıBenim bebeğimin de alt dişi çıkmış çook küçük ucu görünüyo ama bi tanecik. Sırayla mı çıkıyolar ki acaba. Ben hep 2 diş aynı anda çıkıyo sanıyodum :)
Bi de ben alerji sanmıştım ya yoğurt yedirince. Diş çıkarken de yanaklar kızarırmış benim bebeğimin kızardı. Yani yoğurt hala benim için muamma
Çünkü yanakları hala hafif kırmızı diş bitene kadar da öyle olabilirmiş doktorun dediğine göre
evet,büyüdükce sorunlar da büyüyorBizimde alt damak şiş eli kulağında çıksada rahat etsek. Geçenler de ateş yaptı 38 e kadar çıktı. o kadar huysuz ki hep miz miz haldeTetagil zeytinyağ karanfil karışımı hepsini deniyorum. Hiç rahatlatmıyor gece çok sık uyanıyor. Bunlar büyüdükçe daha zorluk çekiyoruz.
ağrıkesici olarak calpol mu verdiniz?Bizim alt dişler çıktı ama çıktıktan sonra daha fazla ağrı yaptı, sürekli eliyle kulağını çekiştiriyor, ağrısı var belli tetagil ve karanfili Denedim ama fayda etmiyor, Osman gönülal ağrı kesici şurup verebilirsiniz diyordu videosunda çok huysuzlandığında veriyorum ben dayanamıyorum öyle görmeye çünkü.
Sevmiyor mu bebegin. Benim bebegim damlayı görünce ağzını aciyor direkHadi ya. Ocean beyaz diye almıştım ama 12 damla vermek zor diye değiştirecektim ben beyazdan devam edeyim o zaman. Her yeri batırıyor çünkü içerken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?