2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Kızlar sanırım herkesin uyku düzeni bozulmuş allah yardımcımız olsun ciddi ciddi akşam olunca korkuyorum artık emeklemeye çalışıyo bizimki yakındır heralde gece uyanıp sürekli emekleme çabalarına giriyo babası da alıyo bebek arabasında uyutuyo yoksa ayakta sallama emzirme falan işe yaramıyor biz ek gıdaya baya baya geçtik ben biraz risk aldım alerjen bi yapısı yok bildiğimden üç gün kuralı yapmadım sabah irmikli yumurta sarılı muz veya elmalı bir de azıcık dut pekmezli kahvaltımız var öğlenden sonra mayaladığım yoğurtla ara öğün akşam tarhana çorbası veya patates havuç kabak brokoli ıspanak evde ne varsa haşlayıp blenderladığım sebzesini veriyorum çok geç uyursa hipp marka kaşık maması aldım onu veriyorum su da içiriyorum istediği kadar ayrıca emziriyorum da eğer akşam yemeği yemeden dışarı çıkıcaksak yine hipp marka devam sütü mamasından dört ölçek yapıp veriyorum bugün hatta cam rendede ceviz rendeleyip tarhana çorbasına kattım yedi avokadoda verdim içine labne katıp başka bir günde yani ben artık baya baya yemek yediriyorum bu çocuğabiraz şu yüzden mutluyum herkes çok hasta belki bağışıklığına iyi geliyodur diye içim rahat ediyor

Sterimar kullanıyorum normal ağızdan çekmeli kullanıyorum bir araştırayım dediğinizi

Saol canım. Evet burun temizliği yapmaya çalışıyorum. O kadar ağlıyor ki . Bir an önce bitsin istiyorum

Yetişkin kadar yemeye başlamış maşallah

maşallah canım mama veya devam sütünü önceden de veriyor muydun? sadece emziriyor muydun? bayağı hızlı gitmişsiniz kuzuya aferin inşallah uykusu da düzene girer

hazmı gerçekten zormuş biraz ara vereceğim.
ben 3 günle gitmedim ama şöyle yaptım ilk iki hafta her gün 1 sebze ve yoğurt ile ilerledim
şimdi de hem verdiğim sebzeler hem de yeni sebzeleri tattırıyorum
bugün de verdiğim sebzelerle çorba yaptım mesela bir parça soğan havuç ve mercimekle çorba yapıp ezdim. sebzeler böyle yememişti çorbayı sevdi.
şimdi de sabahları varsa organik yumurta yoksa bir sebze
öğlen başka bir sebze ya da meyve
akşamları da çorba yoğurt gibi giderim diyorum ya da sıralamayı değişebilirim

süpürgeye takılan alet e bebekte falan satılıyor mu canım? serum iyice işkence olmaya başladı benim oğlan hiç dokundurmuyor ay deli gibi bi şey oldu her şeye itiraz ediyor ergen midir nedir

maşallah canım mama veya devam sütünü önceden de veriyor muydun? sadece emziriyor muydun? bayağı hızlı gitmişsiniz kuzuya aferin inşallah uykusu da düzene girer
Bizde ilk ay tek öğün sebze sonra tek öğün yoğurt yaptık doktorumuz bizi beşinci ayda başlattı şimdi altı buçuk olduk . Sağol canımm ben doğduğundan beri mama takviyesi yaptım hem emzirdim hem mamaladım şimdi de günde bir mama oldu gerekmedikçe vermiyorum bile. Ek gıda eğlenceli ama o çorba kasesine tekmeyi koyup heryeri batırınca saç baş yolmalık oluyosun

Kızlar merhaba oğlum üsütmus. Geniz akıntısı çok fazla . Okyanus suyu verdi.baska bur şeyler vermedi Doktor. Var mı önereceğiniz bir şeyler. Nefes almakta çok zorlaniyir
Odanın nemi nasıl? Burnuna serum fizyolojik veya Okyanus suyu sık sık uygulayın. Aspire etmeyi (nefesiniz veya başka vakumla geri çekme) sık yapmayın. Havanın nemi yüksek olsun. Normalde 40-60 arası istenir. Biz hasta olduğunda ki 1 ay sürdü burun tıkanıklığı nemi 55+te tuttuk daha rahat etti

Hanımlar benim kızım 6.5 aylık olmak üzere. Başlarda her gün kaka yapardı sonradan günde 1e düştü sonra da birkaç günde 1e düştü. O zamanlar sadece anne sütü aldığı için 10 güne kadar sorun yok diye bildiğimden önemsemedim ama 1 aydır tadımlar yapıyoruz. 3 gün kuralı ile gidiyorum. Benimki yine birkaç günde 1 kaka yapıyor bu normal mi bilgisi olan var mı? Geçen 6 gün oldu 4 defa 0.5 ml zeytinyağı verdim gün içinde akşamında yaptı. Bebekte gaz çıkışı her gün var, kakası katı değil, karnı şiş değil. Yapınca sırtına kadar çıkarıyor.

Oğlumun 41.5 cm biraz geride dedi. Benimde sağlık açısından en taktığım konu baş çevresi. Persentil değerlerine bakınca bende telaslaniyorum
Bu persentil Ler normal çocuklardan hesaplanmış yani %5te de olsa 95te de olsa çocuk hala normal olabilir. Benim arkadaşımın ilk oğluna %3 demişler baş çevresi persentili. Zeka geriliği olabilir vs takip demişler 2 yaşa n kadar takip etmişler hiçbir sorun yok 7 yaşında. Sonra ikinci çocuğu oldu ona da aynı şeyi demişler sonra doktor demiş ki sizin kafaları da ölçeyim, anne de baba da küçük baş çevresine sahip çıkmış. Yani persentil i tek başına dert etmeyin.

süpürgeye takılan alet e bebekte falan satılıyor mu canım? serum iyice işkence olmaya başladı benim oğlan hiç dokundurmuyor ay deli gibi bi şey oldu her şeye itiraz ediyor ergen midir nedir
E bebekte var mı bilemiyorum canım. Ben hepsiburadadan aldım. Boşuna nefes tüketmişiz diğerleriyle. Kendimde de denedim acı yok

Ben kabızlık durumlarında yemeklerine zeytinyağı damlatıyorum bi kaç damla o zaman rahat rahat günde iki üç yapıyor bir de öyle denesen

Zaten veriyorum yazmışsın ama hani sürekli bi kaç damla şeklinde gitsen

anladım canım bana da etrafımda herkes aç kalıyor mama ver diyor da o yüzden acaba sonradan mı başladın diye sordum bence de artık yavaş yavaş azaltabilirsin çünkü diğer yiyeceklerden gerekli vitaminleri falan da alıyorduk minik
benimki de kaşığa elinin tersiyle vuruyor ya gerçekten hayatımda hiç bu kadar aynı yeri temizlememiştim

benimki de öyle oldu canım 5 gün oluyordu kaka yapmayalı. ben de zeytinyağı vermiştim şimdi de düzenli olarak yiyeceklerine 1-2 damla katıyorum. 2 günde 1 yapıyor. gaz çıkışı varsa sorun yok diye biliyorum

ay ben de alacağım 370 e dayanmış fiyatı ama olsunnn almadığıma pişmanım çok ağlıyor çünkü
Biz de o civarda bi fiyata aldık. Biraz pahalı o fiyat için ama sürekli aspiratör başlığı almaktan daha uyguna geliyor. Bizim oğlan onu burnuna koyunca çok aglıyor ama korkuyo sanırım inşallah selim öyle yapmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…