2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
kızlar bebeğinizle bir gününüz nasıl geçiyor neler yapıyorsunuz? farklı önerileri olan çıkar belki birbirimize fikir vermiş oluruz
Sabah 9 -9 :30 uyanış , bebeği emzir babaya ver ( babayla oynuyorlar)
11:30-12:00 ye kadar ben yatış
12:00 vitaminler
12:30 ek gıda + emzirme uyutma ( en fazla 40 dk uyuyor)
13:00 biz kahvaltı
14:00 yürüyüş (baba evdeyse dışarda kalma süresi 2 -3 saat (ayın yarısı böyle bu yüzden
2. Uyku dışarıda olabiliyor)
15:00 gün aşırı duş
16:00 akşam yemeği hazırlığı
17:00 3. Uyku
18:00 biz yemek bebek meyve
19:00 bebekle oyun,kitap okuma , pencereden bakma
20 :00 uyku için huysuzluk yapma, uyutmaya çalışma
21-21:30 uyku
Ben günlük basit işleri yapıyorum.
Ben çok kaliteli vakit geçirebildiğimi düşünmüyorum, öyle özel oyunlar yapamıyorum bir türlü yetişemiyorum. Zaman yönetim mi yanlış acaba? O yüzden açık açık yazdım.
Sizleri çok merak ediyorum

3 kullanıyorum ama 4 e geçeceğim sanırım stoklar bitince. bilmiyorum geç mi kaldım 4 için ama kilosu 7.5
Şimdiye kadar başıma gelmemişti ama 2 kere taşınca almak zorunda kaldım
Ben de öyle yaptım içerken geri uyudu ama aklım çıktı uyanır diye. Düzen değişti mi çook zor oluyor

kızlar bebeğinizle bir gününüz nasıl geçiyor neler yapıyorsunuz? farklı önerileri olan çıkar belki birbirimize fikir vermiş oluruz
Cırt cırtlı bi kitabı var her gün biraz onunla oynuyoruz ben yapıştırıyorum o geri çıkartıyor
Aynaya bakıyoruz, cama vuruyorum o ses değişik geliyo gülüyo böyle basit şeyler şimdilik
Bu ara başka şey yapamıyorum çünkü tek istediği koltuğa tutunup ayakta durmaya çalışmak
Kucağımda durmuyo artık
Bir de bu instagram annelerinin bazıları yüzünden kendimi eksik hissettiğim oluyodu bi ara. İşte bebeğim kendi kendine oyalanıyor mesela ay diyodum kötü anne miyim kaliteli zaman geçiremiyo muyum falan

Ben hep alıyordum hatta almama rağmen bazen ıslanıyoruz

Hangi marka 3 kullanıyorsun? Bence de 4 e geç kalmışsın

Biz 8 buçuk-9 gibi uyanıyoruz(tabi bu ara gece boyunca 1buçuk 2 saatte bi uyanıp emiyoruz)uyandıktan sonra emişiyoruz,altını değiştiriyorum geceden sabaha değiştirmiyorum
Evin içinde bi turluyoruz,tek oluyoruz bu arada ben onun için yumurta haşlıyorum biraz oyun oynuyoruz,kahvaltısını hazırlıyorum ama küçük bi kase onu yiyoruz bu arada 1 buçuk saat geçiyo biraz yürüteçe koyuyorum oyalansın diye o arada ben bi iki iş yapıyorum,sonra mızlamaya başlıyor malesef memeyle uyutabiliyorum artık en son verdiğim memeyi verip uyutuyorm o arada ben kahvaltı ypıyorum hemen uyanmazsa iş
Sonra uyanıyo yine ev turu,oyun,meme derken tekrar 1 buçk 2 saat sonra uyku ilk uykudan sonraki uykular kısa sürüyo baya o yüzden adam akıllı bişey yapamıyorm gece uykusuna 11-12 gibi dalıyo bizimki önceden daha erken yatıyodu ama hastalıklar hep huyunu değiştirdi
Babanne geliyo arada o oynuyo,kızım okuldan geliyo o oynuyo arada yere koyuyorm ama çok durmuyo ağlıyo sırt bel kol felç bende zaten
Gün aşırı banyo yaptırıyorm ama akşamları
3 gibi meyve veriyorum,bazen yoğurtlu bazen sade,bazen irmikli,
Her akşam değil ama arada çorba veriyorm
Bazen ben babanneye çıkarıyorm bazen ablasını almaya gidiyoruz okula adam akıllı düzen yok yani zaten yeni iyileşti

Kızlar bebegim 6 aylik acemiyim biraz ek gida tarifleri yazarmisiniz rica etsem mutlu olurum neler yapabilirim neler veriyorsunuz bebeklerinize
Osman Gönülalın ek gıdayla ilgili videoları var,onları dikkatlice izleyin mutlaka.Birinin linkini bırakıyorum.

Ben 1 aralıkta 6 ayını doldurduğu gün sebzelerle başladım,3 gün kuralıyla tattırdım,şimdi meyveleri tattırıyorum.Ocaktan tahılları vermeye ve 2 öğüne geçeceğim inşallah.

diş zamanı kötü olunca ben de 4-5 defa farklı günler calpol verdim. çok alıştırmak istemiyorum ama canı acıdığı için vermeliyiz bence de
2 gün önce soğan karanfil kürü hazırladım,dün onu sürdüm 3 kere,bu gün sabah da sürdüm.Ondanmı bilmiyorum,gece 1 saat kendi yatağında uyudu,sabaha karşı da yarım saat kendi yatağında uyudu,bu gün sabah da 1 saat yatağında uyudu,çok şükür.İnşallah normale döneriz böylece.

Ben son bir kaç gündür,5 numaralı beze geçtim,ondan sonra gece değişmiyorum,4 numara artık dar gelmeye başladığı gibi geldi değiştim bendeGeceleri 1 numara büyük bez taka bilirsin.Ben emzirdikten sonra değişiyordum,sonra da emzik verip yatağına koyuyordum,uyuyordu,bazrn uykusu kaçdığı da oluyordu,önce değişirsem kıyameti koparıyor benimki.Emzirmeden altını değişsen daha iyi tabi sonra emip uyuyorlar

Ek gıdaya geçtikten sonra uyanınca ve uyumadan önce emmesi normalmiş,bir doktor videosunda bahsetti.
O uyanıkken siz de kahvaltı yaparsanız uyuyunca işlerinize vaktiniz daha fazla olur.En geç 8 gibi uyansa daha iyi diyor uzmanlar.

İyileştiniz mi?
Siz Ankara’daydınız değil mi? Yanlış hatırlamıyorum umarm.Biz de 15 -20 gün içinde bir gitmek istiyoruz ama çok soğuk mu? Biraz da tedirginim hasta olur muyuz diye
Çocuk biraz iyi ben hastalandım. Hava güneşli ama soğuk klasik Ankara . Canım büyük ihtimal.benim bebeğimi ve beni çok sıcaktan birden soğuğa çıkmak hasta etti ya da gece hep memede uyuyor ustumuz açık uyuyakalıyoruz ondan oldu. . Nereden geleceksin sen

Asagi yukarı böyle herkes galiba . Benim ki uyku bilmediği için yemek bile yapamıyorum
Hızlıca makarna sinitzel yapıyorum

Kızlar oğlum tam iyilesemwdwn ben hastalandım. Birazdan aile hekimine gideceğim. Büyük ihtimal ilaç vermeyecek. Sizin uyguladığınız doğal iyileştirme yöntemleri var mı?

Şu sıralar bizim günümüz çok karışık geçiyor
Önceleri en geç 8e kadar uyanırdı,emzirirdim,D vitamini verip bebek arabasına,sonra da mama sandalyesine koyardım,kahvaltımı yapardım,o da oyuncağıyla oynardı,sonra uykusu gelirdi uyuturdum,o uyurken işlerimi yapardım.Uyanınca ek gıda tadım,emzirme,öğle yemeğimi yerdim,dışarı bahçemize çıkarırdım bazen oda da oynardım,karın üstü koyardım genellikle,uykusu gelince uyuturdum,işlerimi yapardım.Uyanınca emzirme,sonra akşam yemeği hazırlığı,vakit varsa,bir az oyun,dışarı çıkmadıysak dışarı çıkarırdım (15-20 dk-dan fazla dışarıda kalmıyor son günler),emzirme,oyun,uyku,uyumazsa yine emzirme.Daha çok akşamları oyun oluyordu son zaman,gün içerisinde ben oyuna pek vakit ayıramıyorum,akşam babası gelince o oynuyor bir az.Şimdi de sıralama değişse de böyle devam ediyor,fark şu ki,uyumadan emziyorum her defa,emmezse uyumuyor.
Geçmiş olsun,bebeği emzirirken battaniyesiyle birlikte yataktan alıyorum,karnıma kadar yorganımı çekiyorum ki,üşütmeyeyim

D vitaminini 12ye kadar verseniz iyi olur,bizim doktor öyle önerdi

Burası çok sıcak, bir kaç gündür gündüz gece doğalgazımız kapalı. Tekirdağ dan kısmet olursa

Kızlar oğlum tam iyilesemwdwn ben hastalandım. Birazdan aile hekimine gideceğim. Büyük ihtimal ilaç vermeyecek. Sizin uyguladığınız doğal iyileştirme yöntemleri var mı?
Çok geçmiş olsun Allah şifalar versin. Ben ıhlamur, nane limon, zencefil çaylarını yapıp içiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…